Bacak Kaslarımi İnceltmek İçin Ameliyat Oldum

Cericevri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
117
120
41
Merhaba arkadaşlar. Geçirdiğim operasyonu daha önce "Bacak Estetiği- Lipödem- Ahmet Karacalar" başlıklı bir konuda anlatmıştım. Fakat bu lipödem ile ilgili olduğu için benim ameliyatım ise bilek inceltme ve kas iptalini kapsadıgı için kendim ayrı başlık açma gereği duyup sizlerle paylaşmak istedim.
28 Ocak'ta yani 5 ay önce Prof.dr Ahmet Karacalar her iki bacağımda alt baldırimdaki kalın yumruk gibi duran kaslarımin sinirlerini keserek kas iptalini gerçekkeştirdi ve ayni ameliyatta süper dry tekniği ile ayak bileklerimi inceltti.
İyiki olmuşum çok minnettarım doktoruma! Zor evet basit degil zor bir süreç ama sanıldıgı kadar zor degil☺
Yaklasik 7-10 günü ciddi şekilde gözden çıkarmak lazım. 10.günden sonrası tekleyerek sürüyerek yürüdüğünüz bir dönem olucak. Ben iki işlemi bir arada yaptirdigim icin biraz fazla zorlu geçti. Ama diger hastalarin dediklerine göre sadece kas iptali olanlar daha kisa surede ayaga kalkiyor iken burada zorlayici olan bileklerden yağ aldirilmasi. Ödem yapiyor bu da yurumeyi zorlastiriyor. Bir ay istirahat ettim. Yukarida yazdigim gibi ilk 10 gun zorlu bir dönem. Sonraki 10 gün sendeleyip sektelediginiz bir dönem ve diger 10 gün ise butunuyle ayaga kalktiginiz dönem olucaktir.
Kas iptalinde bacaklarin arkasinda ince bir çizgi olucak. Şu an neredeyse hiç kesilmemiş gibi
Gozle görülür ve metreyle ölçülür bir değişim 3 cm inceldim. O tomruk kaslar nereye gitti....elbette halen kas var olmasi da lazim ama o kalin kaba duz ayakta bile cikan kaslarim yok artik. Topuklu giyersem birazcik cikiyor cunku kücüldüler. Sinir olmadigi icin beslenemiyor eriyip gidiyorlar. Bileklerim daha zarif. Bileklerde nokta sekilde sinek isirmis gibi ikiser tane leke kaldi. Olsa da olur olmasa da. Toplu igne basi kadar cünkü maliyeti yuksek bir ameliyat ama benim icin degerdi. Ahmet hoca muhtesem...basindan sonuna asistaniyla birlikte sizinle olucak sizi takip edicek. Ameliyattan sonra en az 3 ay varis corabi giyiliyor ki en kalinindan. Bence ameliyatin tek sıkıcı yanı bu. Kışın yaptirmak lazim ve varis corabiyla giyilebilicek kislik kiyafet ayarlamak derdi sıkıntı. Ben kislik elbise giydim hep. Varis corabimi da 4 ay kullandim. Sol bacagim gec iyilesti sağa göre. Az morarma oluyor yağ alindigi icin ama hepsi gecici. Ödemlerin gitmesi ve bacagin sekillenmesi icin varis corabi şart. Saglicakla kalin hepiniz.

Bu kadar eziyete katlanmak için ne olmak lazım bilemedim ama bakıcı tutmak için benden parali olmak lazım.
Dert mi bu .Sen BOŞAN kesin.

Hiç duymadım böyle bir şeyi ilginçmiş . Ama sen göze almışsan kimseye laf düşmez..

Çene estetiği için bile 1000 defa düşünüyorum. :deli: Boşver gardeş bacak estetiğini allah sağlık versin amin :KK47:

niye böyle bişey yaptın
sebebi neydi ki?
Estetik amaçlı yaptırmış belli de, ne alaka...bir bacak estetiği reklamı eksikti burda. 2 kere doktor adı verip, iyi ki de yapmışım...

Oldu, teşvik ettin; sen yaptın biz de yaptırırız. Bu konuyu okuyup bacaklarından kas aldırmaya giden olacak mı ki?

Para ver, 10 gün eziyet çek, 3 ay da varis çorabıyla dolaş... gerçekten bununla kalırsa tabi.

Estetik amaçlı yaptırmış belli de, ne alaka...bir bacak estetiği reklamı eksikti burda. 2 kere doktor adı verip, iyi ki de yapmışım...

Oldu, teşvik ettin; sen yaptın biz de yaptırırız. Bu konuyu okuyup bacaklarından kas aldırmaya giden olacak mı ki?

Para ver, 10 gün eziyet çek, 3 ay da varis çorabıyla dolaş... gerçekten bununla kalırsa tabi.
insanın kendini bile isteye sakatlamaya uğraşması da bi ilginçmiş hakikaten
ben çok özendim hemen arıyorum doktor beyi.

Bileklerim çok ince, kaslı değil bacaklarım. Bu şeylerle uğraşsam yok olup giderim. Bileklerim kalın, bacaklarım kaslı olsaydı yine uğraşmazdım kestirmezdim zavallı kaslarımı.

kaslarım dursun yerinde . boş ver . kim bacak kaslarını aldırmak ister ki. sonuçta rambo bacağı kadar bacak olacak değil ya.

X