merhaba Janin,
öncelikle hosgeldin. Alman hastanesınde Dr. Fethi Orak bey'e amelıyat olan benım. Benım operasyonum cok kısa surdu. toplamda 20 dk felan surdu ve benım amelıyat sonrasında benı uzecek derecede agrı, sızı gıbı sıkıntılarım olmadı. Benım belımden veya gobegımden felan yag alınmadı. sadece dız ıcı bolgesınde bulunan fazlalık kısım alındı. ordan elde edılen yaglar dız altındakı oyuk kısımlara nakledıldı. Ben amelıyatta fazla zede almadıgım ıcın istirahat donemımde acılı ve sancılı gecmedı. Bence iyilesme süresi, bu operasyonun derınlıgıne, buyuklugune baglı. Ben operasyon sonrasında hıc bır agrı kesıcı kullanmadım.cunku gerek duymadım. zaten doktorda vermemıstı. ayrıca ben hastanede bıle kalmadım. bır saat sonra eve gıttım. evde bıle yatmadım. o aksam mısafırler bıle geldı. onlara cay bıle ıkram ettım:) kımse farketmedı.
Bu arada lıposactıon sonrası aspırın kesınlıkle ıcılmıyor. Anestezının etkısınden dolayı evde ılk gunler basınız agrıyabılır. onu da aspırın dısındakı agrı kesıcıler kullanarak dındırın. cunku aspırın kanı sulandırıyor ve morarmalarınız artıyor. sıgarada morarmalarınızı hem arttrıyor hemde morlukların gecmesını gecıktıryor.
Onun dısında burdakı arkadaslara sunu da soylemek ısterım. Bu veya herhangı bır baska operasyon oncesı, bunyenızı guclendırın, yanı bagısıklık sıstemınızı guclendırıcek sekılde beslenın. En basıt ornek, portakal ve havuc suyunu sıkın gunde en az buyuk bır su bardagı bolca ıcın. Bol C vitamini. Onun dısında peynir, süt, yoğurt, bunları hergun alın. bunyenızı operasyon oncesı bır asker gıbı hazır hale getırın. operasyon oncesı gunlerde uykunuzu ıyı almıs olun ve hıc bır sıkıntıyı kafanızda barındırmayın. Bunlar sızın ıyılesme surecınızı kısaltacaktır. Operasyon sonrasında da portakal+havuc suyu gıbı taze sıkılmıs meyve sularından hıc vazgecmeyın. hele anestezı de aldıysanız onu bunyenızden atabılmek ıcın engınar suyu ıcın. karacıgerınız anestezıyı vucuttan atabılmek ıcın cok zorlanıyormus.
ben bunları operasyondan aylar oncesınden yapmaya baslamıstım. operasyona gırdıgımdede bunyeme guvendıgım ıcın operasyona gayet kendımden emın korkmadan gırdım.
aynende oyle oldu. sankı hıc operasyon gecıren ben degılmısım gıbı cıktım.
sedasyon ınsansa yarı uyku halı yapıyor. bıraz ınsanı sersemletıyor, yan etkı olarak hafıf bas agrısı yapabılıyor. biraz dıkkatınız dagınık oluyor. onun dısında hıc bır yan etkısi yok.
Ben daha oncekı yazımda bu operasyonun cok basıt korkulacak bır operasyon olmadıgını soylemıstım. Benden sonra operasyon gecıren arkadaslar cok sıkıntılı ve agrılı bır ıyılesme donemı gecırmısler. Buna cok uzuldum. Cunku benım oyle olamıstı ve ıstesem ertesı gun ıse bıle gıdebılecek durumdaydım. Iznımı ıyıce ıstırahat edıp, iyileşmek ıcın ayarladıgımdan dolayı gıtmedım.
Iyılesme surecının hastalara gore farklılık gostermesının sebebı bence operasyonun olus seklıne, suresıne, hastanın bunyesıne, doktorun teknıgıne , yada dıger faktorlere baglı olarak degısıklık gosterıyor. Normalde benım canım cok tatlıdır. ben ıgneden bıle cok korkarım. kaldı kı bu kadar agrılı ve acılı bır donem gecırseydım kesınlıkle arkadaslara bunu onermezdım ve mutlaka cok sancılı bır donemı oldugu konusunda uyarırdım. Cok basıt demezdım.
benım doktorum enjekte edılen yagların tutmayacagını bana daha operasyon olmadan once en basından soyledı. Ben tuttugu kadarına bıle razıyım dedım ve enjeksıyon yapılmasını ben ıstedım.
yaglar gercekten de erıyor. yuzde kacının bacagımda kaldıgını bılemem:)
ama dız ıcındekı fazlalıgın alınması bıle benım bacak konturumu eskısınden cok daha ıyı hale soktu. ben buna bıle cok memnunum. bırde şunun ıcın gonlum cok rahat, cok tanınan, alanında duayen olarak bılınen, akedemık karıyerı ve uluslararası tanınmıslıgıyla, guvenılır ellerde bu operasyonu yaptırdıgım ıcın gonlum cok rahat. bence bu guvende cok onemlı. zaten cok kısa surede ıyılesmem de operasyonun basarısını gosterıyor.
resım ozelden yada msn den yollayabılırım. bu arada benım bacaklarım leydı nın yada dıger arkadaslarınkınden daha guzel degıl. fotolardan gordugum kadarıyla leydının cok cok guzel olmus. dıger arkadaslarınkıde cok guzel. benımkılerde onlar gıbı. baktıgınızda hep aynı yontem uygulanmıs. onlardan daha farklı degıl. benımde onlarınkı de dız ıcı duzlestırılıp oyuk kısımlar yag ıle doldurulmus.
operasyonun sonucu yıne bence herkesın fızıksel yapısına gorede degısıklık gosterıyor.o yuzden herkeste aynı durmuyor.
umarım yeterınce acıklayıcı olabılmısımdır.
sıgaranın zararlarını hepımız cok ıyı bılıyoruz. gercekten operasyon oncesı ve sonrasındakı ıyılesme surecınde sıgara ıcmeyın. ıcılen ortamda dahı bulunmayın.