babası ve kardeşleriyle ortak çalışmak sorunmu

Bulutlarinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
334
55
48
temelde babasının olan işin başına geçen ve ayrıyetten ıkı de bekar kardesıyle bu işi devam ettıren kişiyle ilerde maddı anlamda sorun olur mu
eşi yada sevglısı ortak aıle ısınde calısan fıkır verecek olan var mı
dedıgmm gbı baba emeklıye ayrılmıs işin başına bu gecıp kardeslerı de bu yonlendırıyor ama herkesın geçim kaynagı yıne bu iş sonucta ilerde iş bizim gibsnden herseye karışma haklarını gorurler mı sızce

Akraba arasına kardeş bile olsa para pul meseleleri girince bir yerlerde bir kopukluk oluyor.
İstisnalar vardır elbette ama ben çalışmazdim.

Akraba arasına kardeş bile olsa para pul meseleleri girince bir yerlerde bir kopukluk oluyor.
İstisnalar vardır elbette ama ben çalışmazdim.
evet bnde oyle dusunuyorum ama yıllardır yapılıyo bu iş amcam ve babam da yapmışlar bı sırun olmadı suanda bız yapıyoruz sıkıntı olmaz dıyor ama bılmemedım

Ortak iş için de olup mutlu olan kimse görmedim. Hep kıyaslama var, hep yediğin içinde birilerinin gözü var. Ne kadar başında bile olsa kardeşleriyle payı eşit sonuçta. Ortak işten kimseye hayır gelmez.
evet benımde sorun ettıgım sey bu maaş alıcam dıyor ama bu vakte kadar sadece harclık almıs calıstıgı hep aıle sırketıne kalmış kışısel bı bırıkım yapmamış ilerde de belkı hak ettıgı aldıgı maastan daha yuksek olcak ama fazlası yıne işi buyutmek adı altında orda kalıcak

Komşum bu şekilde biriyle evlendi keseleri bir yani aile işinde çalışıyor kocası. Marketlerini aynı anda yapıyorlar alışverişlerini aynı anda yapıyorlar eve bişi alıncaksaa diğerlerinede bişeyler alınıyor. Mesel ekstra birşey istediğinde kayınpeder onay verirse gereksiz görülüyorsa yapılmıyor. Her ay erkek kardeşlere melirli bir maaş veriliyor. Çocuklarını kreşe vercek kayonpederin onaylamadığı pahalı bulduğu yerlere veremedi falan. Tatil yapmak istediğindede yine aynı sistem. Maalesef keseler bir olunca böyle oluyor.

bunlarda baba emeklı olmus onlarda oyle deılmıydı yada her ay tum kardesler maaslarını alıp o maası kafalarına gore harcamıyorlar mı

yaptıkları iş neydı

Benim cevremde yok ama burda cok okudum kese bir olunca sorun cok oluyor

açar mısın bıraz sorun mu oldu somradan
Evlenmeden sorun yaşanmaz zaten ben etrafımda ortaklığı çalışanları görünce böyle söylüyorum ben yapamazmışım. Eşimin abileri böyle çalışıyor mesela yengelerden birisi bir şey istiyor hemen yok olmaz para yok deniliyor niye? Çünkü hakikaten para yok kazandıkları para daha fazla yatırım yapılıyor. Bir kere sen hiçbir şey bilmiyorsun karışamıyorsun soramıyorsun bu benim kişiliğime ters. Ama sen benim mesleğim var kişisel ihtiyaçlarını kendim karşılayabilirim diyorsan ya da eşinin gereksiz bulduğu ama senin için gerekli olan bir şeyi evine almak istediğinde örneğin robot süpürge kendim alabilirim param var diyorsan evlen. Benim eski sevgilimle sorunum bu değildi. Sen akıllı kızsın bunu kurcalayacak kadar düşüncelisin. Ben bu durumu kurcalamadım bile başka sebeple ayrılmasak evlenmiş olurduk ve ben büyük bir hata yapmış olurdum.

bunlarda baba emeklı olmus onlarda oyle deılmıydı yada her ay tum kardesler maaslarını alıp o maası kafalarına gore harcamıyorlar mı
Aldıkları maaşı tabi istedikleri gibi harcıyorlar oda evin ihtiyaçlarına çocuklara falan gidiyordur sonuçta kaçtane erkek kardeş hepsine standart bi maaş veriyordur nekadar yetebilir. Oto kiralama işi yapıyorlar. Baba yaşlı ama hala işin başında babanın emekli olup olmaması önemli değilki giderler ortak olunca herkese ortak eşit davranmak gerekiyor sonuçta ona alınan onada alınır yada diğerine alınmayan onada alınmaz. Şimdi mesela taşıncaklarmış neden dedim kaynanası taşıncakmış bunalarda o yüzden taşıncakmış çok saçma ama bu işler böyle galiba. Mesela geçen söyleniyordu kız kayınpederi aramış bunu su faturası çok geldi diye halbuki sifon bozukmuş kocası yapmamış falan filan sıkıntı yani ortak iş kardeşlerle çok çok adil davranmak gerek

Eşim ve abisi ortak çalışıyorlar. Esnaflar her ayın 10unda hesap yapılır,kimse kimsenin parasına karışmaz. Atıyorum elimizdeki para bitti sıkışığız hesap defterine 1 lira bile harcasak yazıyoruz ama şöyle bı şeyde var anlaşabilmek önemli

yanı yengelerın kocası zaten bı aylık almıyor mu o işten alıncak sey normal maaslı calısanlar gıbı o aylıktan alınmıyor mu ona nasıl karısıyorlardı
bide ne iş yapıyolardı ortak olarak

her ayın 10nunda gelır paylasılıyor herkesın harcaması bırıkımı kendıne ozman

yanı yengelerın kocası zaten bı aylık almıyor mu o işten alıncak sey normal maaslı calısanlar gıbı o aylıktan alınmıyor mu ona nasıl karısıyorlardı
bide ne iş yapıyolardı ortak olarak
Hayır bir maaş almıyorlar ay sonunda herkes ne kazandıysa ortak bir havuz yapıyorlar. Bizimkiler tam ortak. Ama sizinkiler sanırım sevgilinin yanında çalışan olacaklar yanlış anlamadıysam bu sorun olacağını zannetmiyorum. Bizimkiler Harfiyat işinde bir kepçe iki kamyon var çalışıyorlar

her ayın 10nunda gelır paylasılıyor herkesın harcaması bırıkımı kendıne o zaman
Evet bizde böyle.İsteyen parasını harcar isteyen yatırım yapar kimse kimseye karışmıyor.Her ay dükkan kirası, dükkanın elektrik su giderler hesaplanır,artan para neyse bölüşülür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…