babası ve kardeşleriyle ortak çalışmak sorunmu

Aldıkları maaşı tabi istedikleri gibi harcıyorlar oda evin ihtiyaçlarına çocuklara falan gidiyordur sonuçta kaçtane erkek kardeş hepsine standart bi maaş veriyordur nekadar yetebilir. Oto kiralama işi yapıyorlar. Baba yaşlı ama hala işin başında babanın emekli olup olmaması önemli değilki giderler ortak olunca herkese ortak eşit davranmak gerekiyor sonuçta ona alınan onada alınır yada diğerine alınmayan onada alınmaz. Şimdi mesela taşıncaklarmış neden dedim kaynanası taşıncakmış bunalarda o yüzden taşıncakmış çok saçma ama bu işler böyle galiba. Mesela geçen söyleniyordu kız kayınpederi aramış bunu su faturası çok geldi diye halbuki sifon bozukmuş kocası yapmamış falan filan sıkıntı yani ortak iş kardeşlerle çok çok adil davranmak gerek
hayır ben neyı anlayamıyorum bılıyo musunuz herkes gıderının hesabını maaşı kadar yapmıyor mu normal maaslı calısanlar gıbı zaten
örnek verıyorum ben koltuk takımı almak ıstıyorum bunu o aykı maasa gore ayarlar kendımızı ona gore alırız maastan mesela buna onlar nasıl karısabılır yada kendı maasla aldıgımız koltugu onlar neden yenılemek ıstesın gıbı

Hayır bir maaş almıyorlar ay sonunda herkes ne kazandıysa ortak bir havuz yapıyorlar. Bizimkiler tam ortak. Ama sizinkiler sanırım sevgilinin yanında çalışan olacaklar yanlış anlamadıysam bu sorun olacağını zannetmiyorum. Bizimkiler Harfiyat işinde bir kepçe iki kamyon var çalışıyorlar
bunlarda harfıyat ısındeler hayır bunlarda tam ortak daha dogrusu şi baba kurmus zamanında zaten tum makınalar babaya aıt sımdı işi yönlendıren bu ama ıkıde kardsıde bunla aynı sartlara sahıp sonucta
e pekı o havuzdan sadece gıderı kadar mı para alıyorlar

Bu tip ortaklıklarda genelde büyük en çok çalışır, en çok parayı da o alır ama kardeşlerin gözü açılınca şirketten ev-araba vs alınır. Şartları öne geçer. Onların düğünü vs de abi yapacak daha baba el ayak çekmiş çünkü.
Bence olmaz.

bunlarda harfıyat ısındeler hayır bunlarda tam ortak daha dogrusu şi baba kurmus zamanında zaten tum makınalar babaya aıt sımdı işi yönlendıren bu ama ıkıde kardsıde bunla aynı sartlara sahıp sonucta
e pekı o havuzdan sadece gıderı kadar mı para alıyorlar
Aynen gider kadar alıyorlar. Mesela bir tane yenge evindeki koltukları mı değiştirmek istedi resmen ailede olay oluyor. Skandal çıkıyor. Onlar köyde yaşıyor tüm yengelerin inekleri var gelirleri yengelere ait olan yine gayet zengin hayatı yaşayabiliyorlar dediğim gibi sizin kendinize ait bir geliriniz olmayacaksa kafayı yersiniz

Cok sikinti olur hic bulasmamak en iyisi. Ne istedigini alabilirsin ne istedigin yere gezmeye gidebilirsin zor

Bu tip ortaklıklarda genelde büyük en çok çalışır, en çok parayı da o alır ama kardeşlerin gözü açılınca şirketten ev-araba vs alınır. Şartları öne geçer. Onların düğünü vs de abi yapacak daha baba el ayak çekmiş çünkü.
Bence olmaz.
aynen oyle soyledı bılıomusunuz kendı dugunude dahıl olmak uzere kardeslerımı de bu iş elendırcek dedı
ama zaren kardeslerıde calısıyor emek verıor dugunlerının yapılması normal deıl mı

Bence olmaz.
aynen oyle soyledı bılıomusunuz kendı dugunude dahıl olmak uzere kardeslerımı de bu iş elendırcek dedı
ama zaren kardeslerıde calısıyor emek verıo

Aynen gider kadar alıyorlar. Mesela bir tane yenge evindeki koltukları mı değiştirmek istedi resmen ailede olay oluyor. Skandal çıkıyor. Onlar köyde yaşıyor tüm yengelerin inekleri var gelirleri yengelere ait olan yine gayet zengin hayatı yaşayabiliyorlar dediğim gibi sizin kendinize ait bir geliriniz olmayacaksa kafayı yersiniz
harfıyat işi nasıl pekı getırıısı ıyı mıydı yanı bıde makınaları kendıle mı calısıtırıyorlar ıscıler mı bunlarında 10 ayakın makınalrı var sanırım

kendısı zamanında amcası ve babasının bu ısı yaptıgını yengelerın ve annesınınhıc sorun yaşamadıgını bunları dert etmemem gerektıgını soyluyor
Ya zaten hepsi bekarken bir sorun cıkmıyor genelde. Ama kardeşlerin hepsi evlenince problem başlıyor. Çünkü 3 tane farklı kadın da giriyor işin içine. Kardeşler eşlerini dahil etmez, her şeyi tam anlamıyla bölüşür, hanımlarda problem yaratmazsa ne ala. Ama ben zannetmiyorum işte..

Ya zaten hepsi bekarken bir sorun cıkmıyor genelde. Ama kardeşlerin hepsi evlenince problem başlıyor. Çünkü 3 tane farklı kadın da giriyor işin içine. Kardeşler eşlerini dahil etmez, her şeyi tam anlamıyla bölüşür, hanımlarda problem yaratmazsa ne ala. Ama ben zannetmiyorum işte..
aynısını dusunup aynısını söyledım oyle bısey olmaz falan ddedı hadıkı oldu dıyelım ben kendım de işimi ayırıp tek basıma yapabılırım dıyor ama evlılıkte boyle ıhtımallere gore yapıılır mı maddıyat ınmlı sonucta

aynısını dusunup aynısını söyledım oyle bısey olmaz falan ddedı hadıkı oldu dıyelım ben kendım de işimi ayırıp tek basıma yapabılırım dıyor ama evlılıkte boyle ıhtımallere gore yapıılır mı maddıyat ınmlı sonucta
Benim ablamın eşi de ailesiyle ortak iş yapıyordu. 2 erkek kardeş 1 baba şeklinde. İlk abisi evlenmiş kendine dükkan açmış, sonra eniştem evlendi kendine ayrı dükkan açtı. Ortak açtıkları dükkanda babalarında kaldı. Onlar kavga etmedi ama sorun olmasın herkes kendi kesesini bilsin diye anlaşarak böldüler dükkanları şube şeklinde ilerliyorlar 15 yıl oldu..

Benim ablamın eşi de ailesiyle ortak iş yapıyordu. 2 erkek kardeş 1 baba şeklinde. İlk abisi evlenmiş kendine dükkan açmış, sonra eniştem evlendi kendine ayrı dükkan açtı. Ortak açtıkları dükkanda babalarında kaldı. Onlar kavga etmedi ama sorun olmasın herkes kendi kesesini bilsin diye anlaşarak böldüler dükkanları şube şeklinde ilerliyorlar 15 yıl oldu..
evet mantıklı sekılde orta yoluda bulabılen var demekkı ortak iş diyince herkes bı korkuyor ama yapanda yapıyomus dememkı
ama bunlar harfıyat ısı oldugu ıcın subeleşme gıbı ayrılma ımkanları da yok ıste beraber calısıp harcayacaklar oda nasıl olursa artık

evet mantıklı sekılde orta yoluda bulabılen var demekkı ortak iş diyince herkes bı korkuyor ama yapanda yapıyomus dememkı
ama bunlar harfıyat ısı oldugu ıcın subeleşme gıbı ayrılma ımkanları da yok ıste beraber calısıp harcayacaklar oda nasıl olursa artık
Ortak is olarak kalsaydi onda da problem olurdu ki adamlar islerini ayirmis o sebeple bir problem olmamis.

Back
X