• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babası ikinci evliligini yapanlar.

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
405
86
Bu henuz olmamis bir sey ama olacaginin sinyallerini gecen gunlerde aldim. Ve gece gece buna kafayi fena taktim.
Ben annemi kaybedeli 10 yil oldu. Babam bu sure icinde evlenmedi. Muhtemelen istedigi gibi birisi cikmadi karsisina.
Cunku boyle bir niyeti oldugunu biliyordum . Birisiyle evlenmek istedi karsi taraftan olumsuz oldu. Hatta annemin vefatindan bir iki yil sonra. ciksaydi bizi dinlemezdi zaten evlenirdi (biz istemiyorduk bunu ilk zamanlar).
Neyse. Gecen gun evlilik konusu acildi (cok garip davranislari vardi biz evlenmek istedigine yorumluyorduk) diger kardesim(evli) evlen istersen dedi babamda evlenmeden once mal mulk paylasimi yapmak gerek dedi. Yani baya niyetli. Ben bekarim bu arada. Ben evlenmesini istemiyorum. Beni dinlemez ama. Babamda inatcidir oyle tehdide falan gelmez evlenirsen bi daha gorusmem desem gorusme der. Ama bunu inadindan yapar gorusmek istemediginden degil.

Ya simdi sormak istedigim babam memlekette kalir oyle bisey olursa.
Benim derdim evlenmesi degil. Kimseye hayat boyu yaninda olucam garantisi vermem. Ama evlendigi kisi kotu cikar diye cok korkuyorum. Ve cevremde bunun en canli orneklerini cok gordum. Babamla gorusmesem oda olmaz baba neticede.
Kafam cok karisti. Babasi ikinci kez evlenenler bana bi yol gostersin lutfen.

Erkekler kendilerini idare edemedikleri icin evlenme ihtiyacı duyuyor belli bi yastan sonra. Kadinlarda belli bi yastan sonra bidaha bi adamin kahrini cekemem diye evlenmek istemiyor.

Burda önemli olan kac yasindasin calisiyo musun okuyo musun?

Babam 3. Evliliğini yapıyor yakında
Dert edecek bir durum yokki
Evlendiği kişi iyide çıkabilir kötüde
Bu evlilikle babanız sizi mağdur etmeyecekse maddi manevi, evlenmesinde bir sakınca göremedim

Erkekler kendilerini idare edemedikleri icin evlenme ihtiyacı duyuyor belli bi yastan sonra. Kadinlarda belli bi yastan sonra bidaha bi adamin kahrini cekemem diye evlenmek istemiyor.

Burda önemli olan kac yasindasin calisiyo musun okuyo musun?
evet hakliainiz da iste olan hep yas kac olursa olsun cocuklara oluyor.
26 yasindayim okuyorum. Okulum bitecek iki yila. Ama ben kendimi nedense o gelecek inaana karşı gucsuz hissediyorum. Cunku biliyorum o insan kotu olsada baban en kucuk seyde bile bizi tutmayacak. Helede karsi taraf baskin bi kisilikse.

Benim babam 2. Evliliğini yaptı. Biz zaten annemle yaşadığımız için problem olmadı. 2. Evliliğinden bir kardeşimiz daha oldu. Babamın eşini severim. O da bizleri çok sever ve her yerde gösterir. Devamlı gelir gider görüşürüz. Çocuklarıma düşkündür hatta babamla ilişkilerimizi sağlamlaştıran o olmuştur.

Siz annenizi kaybettiğiniz için daha zor kabullenebilirsiniz. Ama erkek gerçekten yalnız yapamıyor.

Canim baban evlensedede kendisi bu idareyi kurmali eger kadin iyi veya kotu olsada mutlaka etkilenmeler olur yani sen saygini gosterip gorevlerini yaparsin artik ona kalmis tutumu bende annemi 7 yasinda kaybettim uvey annem cok kotu olmasada mutlaka hissettiriyordu uveyligini benim ona karsi bir kinim hic olmadi oysaki ogluna kucukken birazdaha ozen gosteruyordu mesela, ama oglu suan saygisz mesela ona karsi ama biz ona iyiyiz mesela,babami etkilesigi ouyordu mulaka herseyi anlatirdi falan yaptiklarimizi demem oki baban evlensede kabullen umarim iyi birisi olur allah hayirli birisini cikarmisrtir karsisina insallah. sen buyuk oldugun icin kabullenmen zor anliyorum sen babanin yaninda ol yeter o kisiyi karsiniza getirse guzel tani iyi anlasmaya bak babanlada arani iyi destek ol:KK24:

Benim babam 2. Evliliğini yaptı. Biz zaten annemle yaşadığımız için problem olmadı. 2. Evliliğinden bir kardeşimiz daha oldu. Babamın eşini severim. O da bizleri çok sever ve her yerde gösterir. Devamlı gelir gider görüşürüz. Çocuklarıma düşkündür hatta babamla ilişkilerimizi sağlamlaştıran o olmuştur.

Siz annenizi kaybettiğiniz için daha zor kabullenebilirsiniz. Ama erkek gerçekten yalnız yapamıyor.

Allah bozmasin. İste ben cevremde hic boyle guzel ornekler gormedim.
Ama babanizin bu ikinci esinin tutumu belkide babanizdan kaynaklidir. Yani dengeyi saglamistir. Ben babamin o dengeyi kurabilecegine pek inancim yok sanirim.

Canim baban evlensedede kendisi bu idareyi kurmali eger kadin iyi veya kotu olsada mutlaka etkilenmeler olur yani sen saygini gosterip gorevlerini yaparsin artik ona kalmis tutumu bende annemi 7 yasinda kaybettim uvey annem cok kotu olmasada mutlaka hissettiriyordu uveyligini benim ona karsi bir kinim hic olmadi oysaki ogluna kucukken birazdaha ozen gosteruyordu mesela, ama oglu suan saygisz mesela ona karsi ama biz ona iyiyiz mesela,babami etkilesigi ouyordu mulaka herseyi anlatirdi falan yaptiklarimizi demem oki baban evlensede kabullen umarim iyi birisi olur allah hayirli birisini cikarmisrtir karsisina insallah. sen buyuk oldugun icin kabullenmen zor anliyorum sen babanin yaninda ol yeter o kisiyi karsiniza getirse guzel tani iyi anlasmaya bak babanlada arani iyi destek ol:KK24:
Saglam kaln sinirlerimide yipratacak birisi gelmesinde.
İste bende kendimi 7 yasinda bir kiz cocugu goruyorum sanki su an. Sanki o kadar savunmasiz olacagim gibi geliyor.
Belkide iyi giden o bir avuc baba iliskimde elimden alinacakmis gibi geliyor.
Haklisiniz burda biraz gorevde bana dusuyor sanirim. Gerisi Allah a kalmis.

Saglam kaln sinirlerimide yipratacak birisi gelmesinde.
İste bende kendimi 7 yasinda bir kiz cocugu goruyorum sanki su an. Sanki o kadar savunmasiz olacagim gibi geliyor.
Belkide iyi giden o bir avuc baba iliskimde elimden alinacakmis gibi geliyor.
Haklisiniz burda biraz gorevde bana dusuyor sanirim. Gerisi Allah a kalmis.
Sen babani paylasmak istemiyorsun ondan bukadr uzulüyorsun kendini,uzulme inslaalh hayirlis olur ikiniz icinde baban evlensede dedigim gibi arani iyi tut destek ol ona oda artik hayatnda bir kadin isteyebilir, baba kiz birbirinize iyi oldukca dahada mutlu olursunuz zaman en iyi ilac zaten ortada kesin birseyde yok zaten baban olabir sinyallerini vermis ozamana sen evlenirsin belki ozaman baban yalniz kalcak o yuzden uzulme babnla iyi mutlu olmaya bak hersey kismet

Bu henuz olmamis bir sey ama olacaginin sinyallerini gecen gunlerde aldim. Ve gece gece buna kafayi fena taktim.
Ben annemi kaybedeli 10 yil oldu. Babam bu sure icinde evlenmedi. Muhtemelen istedigi gibi birisi cikmadi karsisina.
Cunku boyle bir niyeti oldugunu biliyordum . Birisiyle evlenmek istedi karsi taraftan olumsuz oldu. Hatta annemin vefatindan bir iki yil sonra. ciksaydi bizi dinlemezdi zaten evlenirdi (biz istemiyorduk bunu ilk zamanlar).
Neyse. Gecen gun evlilik konusu acildi (cok garip davranislari vardi biz evlenmek istedigine yorumluyorduk) diger kardesim(evli) evlen istersen dedi babamda evlenmeden once mal mulk paylasimi yapmak gerek dedi. Yani baya niyetli. Ben bekarim bu arada. Ben evlenmesini istemiyorum. Beni dinlemez ama. Babamda inatcidir oyle tehdide falan gelmez evlenirsen bi daha gorusmem desem gorusme der. Ama bunu inadindan yapar gorusmek istemediginden degil.

Benim derdim evlenmesi degil. Kimseye hayat boyu yaninda olucam garantisi vermem. Ama evlendigi kisi kotu cikar diye cok korkuyorum. Ve cevremde bunun en canli orneklerini cok gordum. Babamla gorusmesem oda olmaz baba neticede.

2. kadınlar genelde mal mülke gelir paraya gelir çoluğu çocuğu vs varsa hep sorun olur biraz da kimle evlendiğine bağlı baban akıllı bir adamsa doğru karar verir sorun olmaz. Babam annemin vefatından bir kaç sene sonra evlendi ben 19 yaşındaydım. Eşi yabancı uyruklu. Daha önce hiç evlilik yapmamış, çocuğu da yok ve babamdan üç dört yaş küçük bir bayan. Çok travmatik oluyor hiç hiç istemedim evlenmesini çok zor geldi ama ne yapalım biz kendi hayatlarımıza bakıyoruz babam yalnız mı kalsın? Babama iyi bakıyor her tür hizmetini görüyor akmaz kokmaz bir kadın. Şimdi 10 yıllık falan evliler. Babama vakt-i zamanında bir sürü hanım buldular hepsi de 15- 20 yaş küçük maaş ev mal mülk soran tiplerdi. Babam ben çocuk mu pış pışlayacağım bu yaştan sonra diye istemedi.

Allah bozmasin. İste ben cevremde hic boyle guzel ornekler gormedim.
Ama babanizin bu ikinci esinin tutumu belkide babanizdan kaynaklidir. Yani dengeyi saglamistir. Ben babamin o dengeyi kurabilecegine pek inancim yok sanirim.
Yok Canım nerede babamda o ince düşünce. Tabi ki maddi ve manevi olarak tam dengede değiliz. Sonuçta aynı evde yaşayan hep bir adım önde. Ama bir sorunumuz yok çok şükür. Allah bozmasın. Baban belli ki kafasına koymuş evlenmeyi. Allah karşısına iyi bir insan çıkarsın.

en azından mal paylaşımına değinmiş hayattayken bu durumu çözüme kavuşturmanız sizin açınızdan iyi olur,sonuçta kimin gideceği belli değil ama tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak en iyisi,
hem yaşıda geçti tabi erkekler bir yaştan sonra düzen istiyorlar siz zaten evlenip kendi yuvanızı kuracaksınız,oda hayatını bi düzene soksun en azından,sizde bayanla çok samimi olmazsınız arada bir mesafe olursa gayet iyi denge kurabilirsiniz..

Babanın karşısına kötü biri çıkabilir diye evlenmesini istemiyorsun? O zaman sen de evlenme, senin karşına da kötü biri çıkabilir? Bu 26 yaş bakışından çok 15 yaş bahanesi, kaprisi gibi. E öyle şey mi olur? Sen artık koca insan olmuşsun sana evlenmesin demek düşer mi? Hiç sanmıyorum. Çok bile bekar kalmış. Tabii ki evlenmek hakkı. Sana saygı duyup seyretmek düşer. Oturup kara kara düşünecek bir olay yok.
Ek: mal paylaşımı derken? Annenizden mal mı kaldı? Hangi mal paylaşımından bahsediyor?

tamamda sen babanın hayatına karışamazsınkı. çocuk değilsin sen.

Mal mülk paylaşımını düşünmüşse, kadının kötü veya ölücü çıkma ihtimaline karşın önlem almak istiyor, yani sizi düşünüyor demek ki.
Bence nötr olun, her şeyin hayırlısı. Anne gibi olmuyor, yerine konmaz asla ama; siz de onu anne gibi görmek zorunda değilsiniz zaten.

Senin evleneceğin adamın iyi ya da kötü olma ihtimali Ne. Sen sevdin istedin baban dediki hayır kızım evlenemezsin kimseyle. Karşına kötüler çıkar evlenme. Böyle birşey var mı ya. İyi veya kötü baban kocaman adam. Kötü çıkarsa boşanır . Mecbur evlenecek. Sen ebedi kalamazsın ki banala kalsan bile eşin yeri farklı çocuğun yeri farklı.

Babaniz evlenmeden mal paylasimi yapacak kadar sizi dusunmus zaten. Bu adam omur boyu yalniz mi kalsin? Hic kimse annesi babasiyla esi kadar ilgilenemez. Zaten evlat ve es paylasimlari farklidir. Gece rahatsizlandiginda durtup "ben iyi degilim" diyecek biri olmali yaninda.

Back