Babası çocugun velayetini istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

byzrn

Rabbin için sabret.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
1.162
887
248
31
Merhaba arkadaşlar 2 gündür çok kotuyum.
Eşimle boşandık anlaşmalı bir şekilde.
Evliyken ona cektıgım kredi var o krediyle kendisine dükkan açtı. 25 milyar.
Evli oldugumuz dönemde kredi borcunu ben ödedim bosanana kadar. Boşandıktan sonra ödemedi ve hacızlık oldum maaşımdan 587 lira kesilmeye başladı. Anlaşmalı boşanırken sadece cocuk ıcın nafaka ıstedım oda 600 TL maaşıma gelen icramı odeyebılmem ıcın ek olarak başka bır para yazılmadı velayet bende kaldı ben ailemde yasıyorum bu süre zarfında gorustıgum bırı var ve gayet iyiyiz eski esım nafaka sını bosandıgımızdan buyana sadece 1 kere ödeme yaptı oda zar zor. 2 gun once eski esım hayatımda biri oldugunu ögrendi ve velayeti istiyor vermezsen kavga cıkartırım diyor. Annemle babam cocuguma cok duskun onlar da verme taraftarı degıl. Görüştügum insan da benden ayrılabılırsın evlenmeye biliriz senı cocugun dan ayıramam diyor ama ben ona haksızlık yapacagım dusunuyorum cunkı evı bıle tuttuk yaza dugun olacak esyalar ufaktan alındı ve bızım aileler arasında söz bile yaptık. Cocugumu vermek istemiyorum ama kavga cıkartırım alırım diyor 2 gundur sorun yaratıyor babam asla vermek istemiyo bugun de babam eski esimin yanına gıdıcek konusucak lar kavga cıkıcak diye korkuyorum. Bana ne önerirsiniz nasıl yol izleyeyim morelım cok bozuk.
Tesekkur ederim sımdıden
Cocuguma baktıkca aglıyorum cok kotuyum 😔

Cocugumu alıp kaçmayı bile dusunuyorum cubkı o bensiz orda uyuyamaz onun ailesi cok cimri bu zamana kadar 1 gun bile bakmadılar simdi hayatımda biri oldugunu duyunca sorun cıkartyor almak istiyor cocugum 4 yasında ve bana düşkün bensiz uyuyamaz 😔

Cocugumu alıp kaçmayı bile dusunuyorum cubkı o bensiz orda uyuyamaz onun ailesi cok cimri bu zamana kadar 1 gun bile bakmadılar simdi hayatımda biri oldugunu duyunca sorun cıkartyor almak istiyor cocugum 4 yasında ve bana düşkün bensiz uyuyamaz 😔
Velayaet öyle direk alınamaz bence . Bi avukatla görüşün. Mahkeme açmali eski esin ve mahkeme karara vereck velayet kime verilevek diye . çocuğum yaşi küçük olduğu için büyük ihtimal size verilir . Allah yardımcın olsun

Kavga çıkartırsa uzaklaştırma çıkartırsın. Mesajlarını sakla.
Mesajlarını saklıyorum mesajlarda tehdit var alıcam cocugu vermezsen zorla alıcam diyor kavga cıkarcam diyor velayeti duzgun bir sekılde ver dıyo tamam dedim sımdılık ama ben tamam desem babam hayır diyor geri dava acıcazz vermeyecem diyor fakat onun ailesi pislik sorun cıkarma ya cok meilliler

Cok üzüldüm boğazım düğümlendi emek emek baktıgın evladını inat ugruna istiyor. Maalesef şöyle bir durum var ki velayeti olan taraf evlenince karsı taraf tekrar dava acabiliyor avantajlı konuma geciyor

Velayet sizdeyse kavga çıkartıp nasıl alacak çocuğu?
Velayet bende ve yaza evlencegmı bıldıgı ıcın cocuga artık ben bakıcam diyor dava acıcam velayeti verıcek sın yoksa kavga cıkartmakla tehdit edıyor

yanı cok uzuldum oldukca karısık bır durum yanı zorla alacam dıye bırsey yok polisi cagırırsınız artık hersey kadının yanında sonucta evladınız kız mı erkek mı

Siz ne istiyorsunuz, annm- babam verme taraftarı değil, görüştüğüm kisi istersen ayrılabiliriz çocuğundan ayrılma bunları yazdiniz ama siz ne istiyorsunuz göremedim ben çocuğumu vermem gibi seyler.vermeyin tabiki bu erkekler neden böyle iyi olsalar kimse ayrılmaz sevgi vs bitmediyse sonra ayrilinca, biriyle evlenmek istersen daha pis oluyorlar. Kendilerini ne saniyor bu erkekler

İstediği kavgayı çıkarsın, 4 yaşında çocuğun velayetini anneden alamaz. Hayatınıza devam etmesine engel olmasına izin vermeyin. Ne güzel dünya be, kredi borcunu kadına yık, nafaka verme, mutlu olmasına da engel ol. İş büyümeden bile şikayetçi olmayı düşünebilirsiniz bence.

Mesajlarını saklıyorum mesajlarda tehdit var alıcam cocugu vermezsen zorla alıcam diyor kavga cıkarcam diyor velayeti duzgun bir sekılde ver dıyo tamam dedim sımdılık ama ben tamam desem babam hayır diyor geri dava acıcazz vermeyecem diyor fakat onun ailesi pislik sorun cıkarma ya cok meilliler
Neden tamam diyorsunuz ki? Öyle kavga çıkarırım alırım demekle olmuyor. Sizi korkutmaya çalışıyor bu şekilde.En fazla dava açar onuda kafasına göre alamaz zaten.

Babam bırakmak istemiyor sevgilim şöyle diyordan önce siz birakmama düşüncesinde olmalısınız evladınızı. Bir avukatla görüşünü ne yapabilirsiniz bu süreçte, uzaklaştırma alın gerekirse.

Merhaba arkadaşlar 2 gündür çok kotuyum.
Eşimle boşandık anlaşmalı bir şekilde.
Evliyken ona cektıgım kredi var o krediyle kendisine dükkan açtı. 25 milyar.
Evli oldugumuz dönemde kredi borcunu ben ödedim bosanana kadar. Boşandıktan sonra ödemedi ve hacızlık oldum maaşımdan 587 lira kesilmeye başladı. Anlaşmalı boşanırken sadece cocuk ıcın nafaka ıstedım oda 600 TL maaşıma gelen icramı odeyebılmem ıcın ek olarak başka bır para yazılmadı velayet bende kaldı ben ailemde yasıyorum bu süre zarfında gorustıgum bırı var ve gayet iyiyiz eski esım nafaka sını bosandıgımızdan buyana sadece 1 kere ödeme yaptı oda zar zor. 2 gun once eski esım hayatımda biri oldugunu ögrendi ve velayeti istiyor vermezsen kavga cıkartırım diyor. Annemle babam cocuguma cok duskun onlar da verme taraftarı degıl. Görüştügum insan da benden ayrılabılırsın evlenmeye biliriz senı cocugun dan ayıramam diyor ama ben ona haksızlık yapacagım dusunuyorum cunkı evı bıle tuttuk yaza dugun olacak esyalar ufaktan alındı ve bızım aileler arasında söz bile yaptık. Cocugumu vermek istemiyorum ama kavga cıkartırım alırım diyor 2 gundur sorun yaratıyor babam asla vermek istemiyo bugun de babam eski esimin yanına gıdıcek konusucak lar kavga cıkıcak diye korkuyorum. Bana ne önerirsiniz nasıl yol izleyeyim morelım cok bozuk.
Tesekkur ederim sımdıden
Cocuguma baktıkca aglıyorum cok kotuyum 😔
e kavga cıkarsın ne var
bosandıgınızda erkeklerın sıkıntı cıkarabıleceklerını bılıyoruz
velayetı ıstedımı mahkeme oyle verıyor mu sanıyorsunuz
cektıgınız kredıyle adam ıs sahıbı oldu ıspatınız var banka dekontları
nafakayı odemıyor dıye dava acsanıza daha cocugun nafakasını odeyemeyen bırı cocuga nasıl bakacak benı tehtıt de edıyor kavga cıkarırım dıyerek dıye sıkayet etsenıze
bır avukata gıtsenıze

neden yapmıyorsunuz bunları da nısanlınızın ıstersen ayrılabılırsın benden dıyebılecegı konuma gelıyorsunuz anlayamadım
canınızı sıkacak bırsey yok aslında
acarsa acsın sızde ondan once bu dedıgım seylerı yapın hem sıkayet hem dava acın bıttı gıttı bukadar basıt

Evlenecek olmanız çocuğun velayetini alabilmesi için haklı bi sebep oluşturmaz aksine çocuğun aile ortamında büyüyeceği için sizin lehinize bir durum velayet konusunda.
Kavgayla gürültüyle velayet alma diye bir şey alacaksa anca yasal yolla alır o da evleniyorsunuz diye bi sebeple mümkün değil çocuk için kendi yanında kalmasının daha avantajlı olduğunu ispatlayacak ve bunu hakim taktir edecek.
Nafakaları ödemiyorsa icra takibi başlatın haciz gelince paşa paşa öder.
Ödediğiniz borç içinde durum tam olarak ne bilmiyorum ama sebepsiz zenginleşme diyerek dava açabilirsiniz diye düşünüyorum

Boşanan kadınlar evlenemez diye bir şey mi var, hiç merak etmeyin. Davayı açsın. Alabiliyorsan alsın. Sonuç olarak ekonomik özgürlüğünüz var, ailelerin haberi olduğu gayet düzgün bir ilişkiniz var. nafakayı ödememiş bir baba var. Ve kavga çıkarmak suretiyle çocuğunuzu istiyor. Üzücü ama telaş etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X