Babanızın malı gibi oturmayın!

sosyal mesaj icerikli cok anlamli olurdu :)))

Hele bi elimdeki karaladıklarımla şeytanın bacağını kıralım da, umarım böyle şeylere de sıra gelecek. İnan yaparım ve mantıklı da. "Ülkem gerçekleri" diye. Basitten başlar, ağıra kadar giderim ömrüm yettiğince, elim açıldıkça.

Sizde acsaydınız bacaklarinizi şöyle!
Neden yapmadınız demicem bazen o kadar gorgusuz olamıyoruz maalesef

Altımda etek olmasaydı yapardım inan; tepki olarak. Ama işte dediğin gibi, o kadar istesek de olamıyoruz, bi şey tutuyor.

Ben size de hak veriyorum; çocukla toplu taşıma zor oluyor hele 2 yaşında çocuk, duramaz da ayakta.
Ama bu konuya hani bu örneklerle girmemeye çalışsak olur mu? Çünkü polemiğe dönüyor buradan, herkes kendi haklı olduğu yönü yazmaya çalışıyor; bizim de bu derdimiz var, hepimiz haklıyız ki tartışmamız bitmiyor. Her şey düzenli yerli yerinde olsa da, hepimiz ayriyeten, ihtiyacımızca rahat edebilsek. Herkesin bir tutam bencilliğe ihtiyacı var dolduk burnumuza kadar ülkecek... Ama hak veriyorum size diyorum en baştaki gibi.

Esas sorun bu tipler, tek koltuk yerine iki koltuğu işgal edenler bir de utanmadan. Biri bacak açar, öbürü çanta koyar. İlla uyaracak mıyız seni ya... Adamı bi görsen, elinin biri koltukta, bacağının biri diğer koltukta, kçnı oturttuğu yer iki koltuğun ara yeri. Kestaneyi de tam çiziğine yerleştirmiş gibi tövbe yarebbim (sinirimi yumuşatmak için kendimi de makaraya sarıyorum), öyle yayılmış bacaklar pergel gibi açık...

Vahim May'im vahim... Bu kadar olmaz dedim ya; dayanamadım. Bu uyarıyı belediyeye götüreyim ben; kabul ederler mi ki? Turistik şehir, rezil oluruz diye yapmazlar kesin.

Aynen toplu taşıda o tarz oturan bacak bacak üstüne atan catduk cutduk sakız cigneyen sesli saatlerce tlfonda konusan cocuklari ayrı kendi ayri oturup kucagina almayan cok sinir oluyorum.

Otobüsler de bi çeşit olmuş aynen dediğiniz gibi... Unutmuş gitmişim; huzurla neşeyle bindim, ensemdeki tüyler kalkmış indim. Mübarek toplu taşıma değil mobil stres yükleme tesisi.

Değmez evet, kendimizi yorduğumuza değmez. Ama düşündüm de belki tatlı dille olurdu, ben sinirden katı girdim konuşmaya diyorum. Yılanı deliğinden çıkarır derler ya, belki ayuyu ininden çıkarırdım küçücük bi utanırdı, yolda azcık sohbet ederdik, belki yola gelirdi "Söz bacım dikkat ederim bundan sonra" derdi. :/
Yok o manzara beni benden aldı ya, kan beynime sıçradı, böyle bir oturuş yok ya...

Gecende bir aktivist o vaziyette oturan er kisilerin ustune camasir suyu dokme eylemi yapmisti. Tabii goruntuleri yayinlamasindan ve halen agziyla burnunun ayni yerde olmasindan olayin gavur ellerde oldugunu tahmin etmek zor degil. Evrensel bir sorun yani. Anaerkil toplumun kuyruk acisi hep bunlar. Öc aliyorlar bence :)
Ogrenecekler.

Bazen teyzeler de yapıyo bunu görüyorum torbasını yanına koyuyo falan. İnsan olma dersleri lazım. Herşeyden önce bazıları gözümde insan değil

Valla bu resmî ablam Türkiye de çekmiş var demek ki bir çok belediyede..bence sen başvurunu yap yinede.Eminim şaşırmazlar:))

Böyle bi' hareket başlatmıştı kadınlar bi' ara , yurt dışındaydı hatta.Burda da yaptılar kızlar fotosunu çekip paylaşıyorlardı öyle oturan erkeklerin.İfşa ediyorlardı.Otobüs kullanmıyorum da metroda yanıma denk gelen erkeklerden biri böyle oturursa uyarıyorum , çok olmadı gerçi bir iki kere oldu ama benimkiler yine insanmış hemen toparlandı hatta birisi kalktı bir kadına yer verdi ben biraz toparlanalım diyince.Ama kavga edecek tip olsa ben de ederim dayanamam.Medeniyetsiz insanlar ya.

Meydan sizin dediğinde "Meydanda bana yer mi var, sizin her şey meydanda." demek varmış da iyi ki dememişsiniz.

Neler neler denirdi de demedim. Dilimin ucunda neler neler Adama "Kes be" diye başlayıp orada lafımla sözümle alt ederdim de adam adam değil, kendisiyle konuşulmayan cinsen.

Valla bu resmî ablam Türkiye de çekmiş var demek ki bir çok belediyede..bence sen başvurunu yap yinede.Eminim şaşırmazlar:))

Belki tepki olarak gizli yapıştırıp kaçtılar; izinli bir şey olduğundan emin olamadım ama kim yaptıysa da helal olsun. Haklılar. Haklıyız.

Bence artık okulda adap dersler verilmeli acilen, aileler veremiyor kazık kadar insan olamamış adamlarla uğraşıyoruz geçmişte çok çocuk doğurma politikasından vede cehaletten dolayı halende mevcut bu durum çok gereksiz yani doğmasada olurdu dedim defolu ,lüzumsuz

insanlar mevcut,

Bende minubuste boyle oturuna rastlayinca oturacagim yoksa bile "pardon" diyerek inadina oturuyorum. Birde sizin vesilenizle bende burdan bir cocugunj bos koltuga oturtup kendide yanindaki koltuga koruma kalkani gibi oturup yol boyunca kimseye yer veremeyen hanimlara olsun. Ben onlara da cok uyuz oluyorum. Yaslisi hamilesi cocuklusu hic unurlarinsa degil. Biri tuhaf baksa laf arasinda "parani verdim oglum otur" demesi... bana illet geliyor

Herkes tepki vermeli böyle tiplere. Oh ne iyi etmişsiniz ağzınıza sağlık. Toplu taşıma kullanıyorsa topluma göre ayak uydurmayı da bilecek! Sinir oldum manzaraya :/

Ah ah okula gelene kadar iş işten geçmiş oluyor.

Ben sizin tarzınızı da hoş bulmadim , neden kibarca rica etmek yerine imalı imalı laf sokar gibi yer istedinizki . Elin adamıyla dalaşmak mı istediniz ?
Bu toplum içinde yanlış davranan insanlara artık bakış atıp öf püf tarzı şeyler bu tip sözlü laf sokusturmali ricalar falan gerçekten dediğiniz gibi tribüne oynayıp alkış toplamak amaçlı olduğunu düşünüyorum . Onun oturusu ofsayt diğerlerinin konuşması bence isabetli olmuş her sey

yiğidin malı meydanda olur lafını yanlış anlayan tipler bi nesilleri tükenmedi gitti

geçen 4yaşındaki kızımla pazardayım bildiğin sebze alıyorum
zaten bi elimde kız bi elimde pazar arabası karnım burnumda zor yürüyorum vede o kalabalık karmaşa kafam kazan

neyse kızımın olduğu tarafdan bi ıslık ama kulağımın dibinde soluğunu duydum adamın resmen o an üzerinde siyah beyaz şeritli eşpfman üstü olduğunu gördüm gözümün kenarıyla iki adım ikeri gidip arkama baktım ki 2 metrelik adam vede gözlüklü yandan gördüm başka kadınları süzerek ilerliyor pazarda eli kolu boş hani diycem ıslık çalarak yürüyodur da o boyla duymam imkansız

ama ben de saydırıyorum elinde çocuklu karnı burnunda kadına eğilmiş ıslık çoluyo vay şerefsiz diye önümdeki dede de duymuş adamıda beni de kızım böyle şerefsizler yüzünden evden çıkamıyo insanlar diye ay valla sinir oldum

neyse işte ermekler ya aman malları meydanda olsun her istedikşerini yapıp gönülleri hoş olsun ne çok düşünüyolar kendilerini pardon şeylerini malum beyinle değil onunla çalışıyo kafaları

nesillerinin tükenmesi dileğiyle inşallah yada toplu ortamlardan uzak dursalar da razıyım görünmez duyulmaz olasıcalar

Belki bir sayfa önceki sesli düşüncem burada:

Ama davranışım gayet yeriydi de diyebiliyorum. Otobüsteki - yanlışa- tepkisizlikten, - doğruma- alkış almayı ummayacak kadar akıllı ve gönlen insanların aferinlerine tok biri olduğumu düşünüyorum. Ben de sizin bu yorumunuzu yersiz buldum mesela. Elin kadınıyla (yani benle) polemiğe mi girmek istediniz de bu eleştirel dili seçtiniz mesela diye sorabilirim size ama gerek yok. Neyse.

Herkes tepki vermeli böyle tiplere. Oh ne iyi etmişsiniz ağzınıza sağlık. Toplu taşıma kullanıyorsa topluma göre ayak uydurmayı da bilecek! Sinir oldum manzaraya :/

Teşekkür ederim. Ben binmezdim ya işte bineceğim tuttu. Sinir olacak bir şey görürüm kendimi tutamam söylerim, karışırım diye binmez olmuştum.

Tacizin elli tonu gibi mübarek. Tövbeler olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…