Babanin evini kiskanmasi normal mi?

Üvey anne baba bile bunu yapmaz yahu :KK53::KK53::KK53: allah sabır versin..ama evden kurtulucam diye yalnış bir seçim yapma sakın ..allah yardımcın olsun

yaşadıgınız çok zor bir durum bizimde eskiden bir komşumuz vardı adam çok cimriydi örn lahmacun yaptırmış kişi başı 1 tane veriyordu çocuklarına 2.sini vermiyordu gerisini yarın yersiniz derdi maddi durumu çok iyiydi mangal yapacak mesela bunlar 5 kişi kişi başı 1 adet tavuk pirzola alıyordu ama çocuklar belki 2 adet yada 3 adet herneyse yemek istiyorlardı çocugu 1 sakız isterse olmaz ay başını bekle derdi karısına bugun 10 tl verdiyse onun hesabını yapardı nereye ne kadar harcadın diye meyvleri bile yarım yedirirdi adam şuan nasıldır bilmiyorum taşınıp başka şehire gittiler yıllardır görmüyorum

benim de babam seninki gibiydi varlık içinde yokluk çektiriyordu lisede benim servis paramı ödememişti servis şoförü her hafta parasını isterdi artık utancımdan servise binemiyordum. ne oldu cimrliğinden kendisi de sefalet içinde vefat ettiken sonra çok afedersin kıçı kırık birkaç mülkü de kardeşlerimle sattırdık mahkeme yoluyla yani ne oldu onca yıl bize çektirdiği eziyet sonucu edindiği mülkler de kalmadı

Bir kez daha gördüm ki maalesef her adam baba olamıyor. Allah yardımcınız olsun, konunuz eski biraz. Umarım her şey yoluna girmiştir...

Bence Mesleğini eline al Çalış Annene sahip çık başka eve geçin bırakın kardeşleriyle yaşasın gitsin ne iğrenç bir insanmış senin baban

cimri insan dunyada fakir gibi yasar ahirette ise zengin gibi hesap verir!!!!! bu hadisi serif ne kadar zor bir durumu haber veriyor anlayana..........

Demek ki insan olunmadan baba olunmuyor. Yıllar sonra çıkardığım sonuç şu: Bence kadın erkekten daha nitelikli olunca, erkek kompleks sahibi oluyor ve karısını her ortamda ezmeye çalışıyor. Çocukları annelerinin ezilmesine razı olmayıp onun tarafında yer alınca onlardan da nefret ediyor. Kadının sırf çocukları boşanmış bir ailenin çocuğu olmasın diye (Bizimki bunun için katlanmış) her şeyi göğüsleyip niteliklerine bir de fedakarlığı eklediğinde, kocanın kompleksi de nefreti de tavan yapıyor ve bir canavara dönüşüyor. Karısını ve onu destekleyen herkesi pişman etmek için her fırsatı değerlendiriyor. Para, hakaret, küçümseme, küçük düşürme, eleştirme... Artık gücü neye yetiyorsa onunla.
Böyle bir ortamda yetişmiş çocuklar da bir türlü huzuru bulamayan yetişkinler olarak yaşamaya çalışıyorlar...

Malesef halamın eşi de öyle. Birde bütün evlatlarına yapmıyordu mesela ilk kızına her şey aldı, oğluna aldı. Ama ortanca kızı fabrikalarda çalışıp eve para getirdiği halde "yiyicisin sen" diyordu. Hatta kızın elindeki tüm parayı alıp ablasına çeyiz yapmışlardı. Var böyle babalar. Allah kurtarsın.

Canım Allah sabrını bol versin. Yazını okuyunca hemen annemi, babamı arayıp onları çok sevdiğimi söyledim.

Bence ne yap biliyor musun üniversiteden arkadaşların vardır muhakkak onlara bir sor soruştur henüz evlenmemiş tek ya da birkaç kişiyle bir evde yaşayan birileri vardır muhakkak.Ya da çevrende sor bul zaten Allah önüne getirir dilerim sen soruşturmaya başlayınca hayırlıysa. Sonra da geç o eve ailene de arada bir gider gelirsin her seferinde de bir şeyler getirirsin madem böyleler. Yapacak bir şey yok senin de kendi hayatını kurman lazım artık.Kafayı yersin bu şekilde nereye kadar yazık değil mi sana?

Malesef halamın eşi de öyle. Birde bütün evlatlarına yapmıyordu mesela ilk kızına her şey aldı, oğluna aldı. Ama ortanca kızı fabrikalarda çalışıp eve para getirdiği halde "yiyicisin sen" diyordu. Hatta kızın elindeki tüm parayı alıp ablasına çeyiz yapmışlardı. Var böyle babalar. Allah kurtarsın.

Böyleleri var ya var.. Bizim de akraba vardı sonra oğlan bakmadı da kızı baktı yaşlanınca "ben sana ne yaptım sen bana ne yapıyorsun" diye yaşlanınca anladı kadın..

bende 25 yasındayım benım babamda bana hep laf sokardı bu yasa kadat getirdik bi hayrını görmedik.elimizdeki avucumuzdakini yedi bitirdi derdi. önlisans mezunuyum işsizim. geçen bayramda sebepsiz yere sabah kahvaltısında dövdü beni. sokaklarda yalınayacak koşturdu. he şimdi mi neyapıyorum aynı evin içinde iki yabancıyız. asla konuşmuyorum bir ara işe girdim 2 ay kadar sigortamı yapmadı çıktım. o sırada anneme aldıgım paradan verdim oda kocasına harçlık yapması için vermiş. Alırken tutuldu dedi annem. çünkü ben onun kadar vicdansız biri degilim. allaha havale ettim. rabbim versin ona cezasını. benım senın gibi durumum olsa 5 dk durmam o evde canım emin ol. çık evden uzak biryere tayinini iste kafan rahat eder boşver.. ailede bir yere kadar. allah benımde bizim gibilerinde yardımcısı olsun.

X