Babanin evini kiskanmasi normal mi?

_ecrinnur_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
228
1
kizlar size bisey danisicam...babanin evini kiskanmasi normalmi????? kücüklügümden beri vardi babamn bu huyu misal yemek yerken sayiyordu lokmamizi, bazi seyleri yedirmezdi biter diye. oysa ki maddi durumumuz normalin üstünde.

anneme de cok cektirdi babam cimridir...misal aldirir aldirir temizlik maasi alan anneme ödetmeye calisir oysa ki kendisi ondan tam 15 kat daha fazla para aliyor...veya ondan birkackez caldigini bile gördüm, inkar etti tabii babam.. annemin calismadigi dönem ona hic harclik bile vermez, paralari saklar...ve simdi asil bomba geliyor: babam parasini biriktirip,annesinin üzerine yapti malini mülkünü. kardeslerine yedrior.

kardeslerim ve benim banka cüzdanlarimizdaki yillarca biriktirdigimiz meblaglari da üzerine aldi. ben oyun yapip bi sekilde geri aldim, cünki üniverste baslamisti ve bursum yetmiyordu..daha sonra bursumu kendisine vermemi istedi...ben vermek istemeyince beni evden kovdu...ama ben gitmedim evden cünki gidecek yerim yoktu..annem destek cikti, yapma kizim dinleme onun kafasi esince öyle yapiyor ama kendini düsün dedi..ben oysa ki ailemin her istedigini yaptim hic yüzlerini kara cikaracak bi davranista bulunmadim..hatta onlarin istedigi bölümü bile okudum...erkeklerle felan konusmadim dersten okula okuldan derse..buna ragmen annem sinav stresi dolayisiyla gergin oldugum veya trenimin geciktigi zamanlarda erkek arkadasim var sanmis...bu beni cok üzdü cünki dogru degildi..annemle aram daha iyidir, oysa ki bana cok kötü bi cocukluk yasatti attigi dayaklarla hatta biyerlerimi bile kirmisligi vardir...yinede babamdan daha samimidir kendisi...annemle babam benm icin kavga etmist cünki ikisi de kendi yegenleriyle evlendirmek istiyordu beni...hyir benm yegenmle hayir benimkiyle diye kavga ettiler ama ben okumak istedigim icin olmadi tabii. ve eski olanlari unutmaya calistim...

burda böyle anlattigima bakmayin, cok yara aldim ben ailevi sorunlarimiz yüzünden...kollarimda jilet izleri var cünki bazen öyle burnumdan getirip asaglandim ki..23 yasinda düsünün babamdan dayak yiorum bos yere. annemi savundum diye (para meselesi yine) baba neden yapiyorsun dedim sadece...simdi 25 yasindayim, okulum bitdi kendim kazaniyorum...ama kabus yine basladi...memurum, allaha sükürler olsun kazancim babamninkinin yarisi ama olsun ve anneme destek oluyorum babam para vermiyor ya. gecen ay ilk maasimi aldim:) ama maasimi aldigimdan beri vir vir etmeye basladi babam..oysaki herseyi kendim ödüyorum ama o tüm elektrik su yemegi bile üzerime yikmak istiyor. kendi masraflarimi karsiliyorum yük olmamaya calisiyorum oysa ki. dün ben diziye bakarken lavabodan geldigimde tvyi kapatdi aslinda bilyiordu benm orda diziyi izlemekte oldugumu. bugünki alisveriste kendi aldiklarimi ödemek isteyince (sanirim etrafta görenler olur diye) kabul etmedi ama evde arkamdan konusurken duydum onu. aldigim bi dergi ve bi paket cerez, toplam 5 lira tuttu, onlara sinir olmus...üzücü olan ise annem dinlyior ve onaylayip oda biseyler ekliyor. cikarttim almadigi 5 lirayi biraktim masaya. cok zoruma gitti...kimseye yaranmiyormus bunu anladim. sevdigime de vermediler istedi de...artik kendi evim olsun istiyorum...seytan dürtüklüyor...:KK43:

Son düzenleme:
kizlar size bisey danisicam...babanin evini kiskanmasi normalmi????? kücüklügümden beri vardi babamn bu huyu misal yemek yerken sayiyordu lokmamizi, bazi seyleri yedirmezdi biter diye. oysa ki maddi durumumuz normalin üstünde.

anneme de cok cektirdi babam cimridir...misal aldirir aldirir temizlik maasi alan anneme ödetmeye calisir oysa ki kendisi ondan tam 15 kat daha fazla para aliyor...veya ondan birkackez caldigini bile gördüm, inkar etti tabii babam.. annemin calismadigi dönem ona hic harclik bile vermez, paralari saklar...ve simdi asil bomba geliyor: babam parasini biriktirip,annesinin üzerine yapti malini mülkünü. kardeslerine yedrior.

kardeslerim ve benim banka cüzdanlarimizdaki yillarca biriktirdigimiz meblaglari da üzerine aldi. ben oyun yapip bi sekilde geri aldim, cünki üniverste baslamisti ve bursum yetmiyordu..daha sonra bursumu kendisine vermemi istedi...ben vermek istemeyince beni evden kovdu...ama ben gitmedim evden cünki gidecek yerim yoktu..annem destek cikti, yapma kizim dinleme onun kafasi esince öyle yapiyor ama kendini düsün dedi..ben oysa ki ailemin her istedigini yaptim hic yüzlerini kara cikaracak bi davranista bulunmadim..hatta onlarin istedigi bölümü bile okudum...erkeklerle felan konusmadim dersten okula okuldan derse..buna ragmen annem sinav stresi dolayisiyla gergin oldugum veya trenimin geciktigi zamanlarda erkek arkadasim var sanmis...bu beni cok üzdü cünki dogru degildi..annemle aram daha iyidir, oysa ki bana cok kötü bi cocukluk yasatti attigi dayaklarla hatta biyerlerimi bile kirmisligi vardir...yinede babamdan daha samimidir kendisi...annemle babam benm icin kavga etmist cünki ikisi de kendi yegenleriyle evlendirmek istiyordu beni...hyir benm yegenmle hayir benimkiyle diye kavga ettiler ama ben okumak istedigim icin olmadi tabii. ve eski olanlari unutmaya calistim...

burda böyle anlattigima bakmayin, cok yara aldim ben ailevi sorunlarimiz yüzünden...kollarimda jilet izleri var cünki bazen öyle burnumdan getirip asaglandim ki..23 yasinda düsünün babamdan dayak yiorum bos yere. annemi savundum diye (para meselesi yine) baba neden yapiyorsun dedim sadece...simdi 25 yasindayim, okulum bitdi kendim kazaniyorum...ama kabus yine basladi...memurum, allaha sükürler olsun kazancim babamninkinin yarisi ama olsun ve anneme destek oluyorum babam para vermiyor ya. gecen ay ilk maasimi aldim:) ama maasimi aldigimdan beri vir vir etmeye basladi babam..oysaki herseyi kendim ödüyorum ama o tüm elektrik su yemegi bile üzerime yikmak istiyor. kendi masraflarimi karsiliyorum yük olmamaya calisiyorum oysa ki. dün ben diziye bakarken lavabodan geldigimde tvyi kapatdi aslinda bilyiordu benm orda diziyi izlemekte oldugumu. bugünki alisveriste kendi aldiklarimi ödemek isteyince (sanirim etrafta görenler olur diye) kabul etmedi ama evde arkamdan konusurken duydum onu. aldigim bi dergi ve bi paket cerez, toplam 5 lira tuttu, onlara sinir olmus...üzücü olan ise annem dinlyior ve onaylayip oda biseyler ekliyor. cikarttim almadigi 5 lirayi biraktim masaya. cok zoruma gitti...kimseye yaranmiyormus bunu anladim. sevdigime de vermediler istedi de...artik kendi evim olsun istiyorum...seytan dürtüklüyor...:KK43:

ne diecegimi bilemiyorum...ALLAH KURTARSIN...:KK53:

Allah herşeyin hayırlısını eylesin baba bu nasıl yapar ki böyle birşeyi.inş bir an önce uzaklaşırsınız o evden :44::44:

ayyy walla yazacak bı sey bulamadım... durum vahım ıcını karartmak gıbı olmasında... allah yardımcın olsun hayırlı evlılık nasıp etsın...:KK70::KK70::KK70::KK70:

bence evlen kurtul canım tabi bide baban gibi eşin olursa daha fena olursun sakın öyle birini bulma

Çok üzüldüm canım.Bir anne baba evladına nasıl böyle davranır anlamıyorum.
Çalışmaya başlamışsın,memur olmuşsun,ne güzel.Az çok deme kenara biraz para biriktir.Fırsatını bulur bulmaz ayrı eve çıkmaya çalış.Ev arkadaşı da düşünebilirsin.
Ama sakın bu yaralarını sarmadan,sırf evden kurtulmak için evlenme.Biraz kendi hayatını sağlamlaştır,sonra uygun birisiyle tanışırsın.

bende buna benzer şeyler yaşadım cnm. abime gelince paraları olurdu ama bana gelince yoktu hep çalışmak zorunda kaldım. eşimin ailesi baştan beni istemedi sonra ailem zengin birisyle evlendirmek için uğraştı ben kabul etmedim tanımadığım birisi sonuçta. ayrılmadık hiç eşimöle kavga gürültüde olsa evlendik. iki ailede yardımcı olmadı ama ayaklarımızın üzerinde dimdik akrşılarında duruyoruz cnm. sende bırak arkana at ne yaparlarsa yapsınlar. hayat devam ediyor inş iyi bir eş seçersin kendine. mutlu olman dileklerimle.

canım ya çok üzüldüm okurken bir baba nasıl yapar bunu aklım almıyo allahım hayırlı bir eş çıkarsın inş.hem onlardanda kurtulmuş olursun sabır çek dua et allah yardımcın olsun

sakın evden kurtulmak için ani bir evlilik kararı almayın...ailenizin arkanızda olmadığını bilen kötü niyetli birine denk gelirseniz ilerdeki günleriniz daha da vahim olabilir...tanıyarak severek evlenin...ne güzel memur olmuşsunuz farklı bir şehire atama isteyerek ailenizden biraz da olsa uzaklaşabilirsiniz...hem onlardan kaçmış gibi de olmazsınız...ne diyelim bir evlat için çok zor olsa gerek...allah yar ve yardımcınız olsun :KK75:

Can cıkar , huy cıkmaz!
Allah yardımcınız olsun cimri insanla yasama' nın ne kadar zor oldugunu anlattıklarınızdan bir kez daha görmüs oldum..

CANIM BENIM,Yazdiklarin bana annemin babasini hatirlatti.Dedem aynen anlattigin gibiydi.Bir bilet bile almaz 20 km.lik yere yururdu.Evde herseye karisir bizi yemege aldiklarinda yanimizda bakkal firin parasi kavgasi yapparlardi.Ilk esi 48 yasinda yani anneannem kanserden vefat etti.Ikinci esi gizli gizli parasini yuruturdu.Kadincagiz hakli hic ppara vermez azizcik versede basina kakar kurusunun hesabini isterdi.Iki erkek evladi uc kiz evladi vardi.Erkek evlatlariyla surekli tartisirdi.Dayim dedemin yastik icindaki parasini bulmus lise yillarinda yurutmustu.Annesi vefat ettigi icin en kucuk teyzem sabahlara kadar dantel isleyip parayi yerine koymustu dedem dayimi evden atmasin diye.Simdi Dayim alkolik,mutsuz birisi hic evlenmedi...Diger erkek evladi babasini reddettti.Kizlari erkenden evlendi.Bir iyi huyu kizlarini evlendirirken secici davrandi.Hatta anneannem kizlarin yasi gecmesin hemen evlendirelim dediginde.Baba evinde kizlarima her zaman ekmek bulunur evlendirmem dedi.Uc kizi da iyi kisilerle yani ahlaken ve madden beylerle evlendirdi.Fakat evde surekli kurusun hesabi yappilir surekli tartisma cikartirdi.Yemegin en guzelini dedem yer.Gelen herseyin hesabi yapilirdi.Dedem gardiyanlik yapmis mahkumlara dayak atildigini gorunce isten ayrilmis.Muhasebecilik yapmis uc katli evini kendisi sirtinda iscilerle tugla tasiyarak yapmis.Ha simdi vefat etti.Mirascilari sefasini suruyo kendi cefasini cekti.Siz akilli birisiniz.Insallah mutlu bir evllik yapip geleceginizi kuracaksiniz.Kisi kendisine zarar verir.Inan ic dunyasinda mutlu degildir.Fakat keske terapppi alsa bu imkansizsa Verdikce malinin artacagini Kuran belirtiyor.Allah verene daha fazlasini verecegim deyip garanti veriyor.Evlatlariniza harcadiginiz sadakadir size gelecek belalari defeder deniyor.v.s.Keske cevresinde bir alim kisi ona nasihat etse belki yumusar bu kati cimrilikten.Allah yardimcin olsun guzel kardesim.

benim babamda cimridir, ama çok yokluk görmüş herşeylerini gece gündüz çalışarak kuruş kuruş biriktirerek elde ettiler, şu anda durumları çok iyi ama can çıksa huy çıkmazmış bazen durur durur saçma sapan bişeyin hesabını yapar sevgili babacığım..

sizin adınıza çok üzüldüm, anlıyorum durumunuzu...
eğer imkanınız varsa kendi evinize çıkmanızı öneririm, azıcık aşım kaygısız başım..:KK59:

Son düzenleme:
[canım benim güzel bir insansın sen.. sana bir tavsiye, kendine bir ev tut, evde kalan bekar arkadaşların varsa onların yanında kal ya da. Hele ki kendi kişiliğini bulmadan, ailenden ayrılmadan bir evlilik yapma./COLOR]

kizlar süpersiniz ya...öyle bi morelim yerine geldi ki...takmyiorum kafaya fazla..sevdigim insanla da sirf bu durumdan kurtulmak icin evlenmiyorum, onu sevip onunla olmak istedigim icin yuva kurmak istiyorum. kacma meselesi olmucak, önce aileleri ikna etmeyi calisicaz, sonrasi allah kerim...

benim amcam öyledir.çocuklarının lokmalarını sayar evde hep para konuşulur,fırına şu kadar borç olmuş bakkala bu kadar..birde kızına diyor ki bi evlenip gitmediniz başımdan ,eve 5 kuruş getirdiğiniz yok.:KK53: amcamın kızı çok üzülüyor,psikolojisi çökmüş durumda...bende çok kızıyorum parayı bukadar seven insanlar neden evlenir çocuk yapar.:21:

Herhangi bir üvey baba yapmaz öz babanızın yaptığını.
Merhamet hiç uğramamış herhalde babanızın kapısına.En Büyük KK

allah kolaylık versin,,bende aynılarını yaşadım gerçekten çok zor ama sağlam dur çok çalış!

Son düzenleme:
Cimrilik konusunda biraz benim pedere benziyo..
Dışarda yer,alemde yeriyedirir de ama bize gelince 3 kuruşun hesabını yapar..
elektirik faturası çok geldi diye anneme çemkirir..
ışık açtırmaz evde esir kamı gibi o evdeyken ev..
oo evde okulnca ben anneme gitmiyorum..
Kardeşimde evde durmuyo genelde onun yüzünden ve durumlarıda gayet iyi..

Allah ıslah etsin, bizden sakladıklarını, bize yaptıklarını çektirsin.. yedirmeyi nasip etmesin..

X