canım, babanla mutlaka konuşmalısın. kırılması gereken bir durum yok. kırılırsa da kendi bileceği. sen baban olduğu halde bazı şeylere zor tahammül ediyorsun, eşin ve ailesi neden herşeyi sineye çeksinler ki? belli ki seni sevdiklerinden dolayı sesleri çıkmıyor; gerçekten peygamber sabırları var.
babana laf söyletmeyeceksin diye de, kesinlikle onu savunma, gerçekten hoş değil yaptıkları.
adaletli davranmaya çok dikkat ederim ben. hani erkek anneleri-babaları çiftlerin arasına huzursuzluk sokuyor da onlara kızıyoruz ya, baban da ya bilmeyerek ya da bencilliğinden(kusura bakma ama bence durum bu) bu kadar rahat davranıyor.
benim babam bencil bir insandır. beni zor durumlara düşürdüğü olmuştur ama annem de çok uyarır dikkate almaz. üstelik ben sık sık tepkimi gösteririm, eşim tepkisiz olduğu için ona güvenerek bu kadar rahat davranıyor. benim babam bile olsa, beni damadına karşı zor duruma düşürmeye hakkı yok. büyüklerin anlayışlı olması gerekiyor... eşim normalde bunu yapacak en son erkeklerden biridir ama buna rağmen babamın bazı davranışlarını benim yüzüme vurduğu bile olmuştur(7 yıllık evlilikte). hoşuma gitmese bile, benim onaylamadığımı biliyorsun, senden dolayı bunu yaptı, diyebiliyorum ona. eskiden çok sık uyarmam gerekiyordu babamı, hak ettiğinde sert uyarılarım da olmuştur, inan eskisi gibi davranmıyor artık.
senin eşin ve ailesi de bir gün bunlardan sıkılacak. işyerindeki otoriteyi gerçekten sarsacak şeyler yapıyor baban. güzellikten anlamamışsa, biraz daha ciddi bir şekilde söyle. alınganlık yapmasına pek aldırma, çünkü kızını ve kızının evliliğini düşünerek onun daha dikkatli davranması gerekiyor.
yarın bir gün senin evliliğini de etkileyebilir bu durum. sen önlem almaya çalış. kırılmaya hakkı yok. yaptığı yanlış çünkü.
ayrıca, para mevzularını çok zorunlu olmadıkça karıştırmayın, aileler arası borç alıp vermeler olmasın...
annenin arabası dururken kp den araba alması da hiç hoş değil...
kendi evinin huzuru bozulmasın diye birşeyler yapman şart bence.
bende okurken gozumun onune topragın babası geldı
vallahı esın ve sende aynı zamanda esının aılesıde ınanılmaz sabırlıymıssınız benım babam yapıcak Allah vermesın kırılcakmıs uzulcekmıs dusunmem, kızımın huzuru kacmasın dıye dusunucegıne ustune bırde olay cıkartıyorsa tavrımı koyarım dırekte soylerım baba gelme dukana dıye.
bazıları benı yanlıs anlasa bıle kımse kusura bakmasın tatlılıktan anlasa baban zaten bu zamana kadar bu kadar sorun cıkarmazdı.demekkı sende cok guzel kalplı bır ınsansın kı esınde aılesıde babanın bu kadar yaptıgına senınle yuz yuze gelmemısler.
saol canım evet eşimin ailesiyle aram çok iyidir...ben kasadan para alırken bile elli kere düşünürüm çekinirim bu 5 de olsa 10 da olsa...kayınpederim harçlık verir ben utanırım sıkılırım evleneli 2 sene oldu bu hep böyle...
kayınpederim evimizi düzerken babam herşeye laf etti evde 3 tane televizyon var vayy efendim ne gerek varmış kayınpederimin başının etini yedi...binamız yeni bina ve evimiz çok güzel herkes bayılır herkesin hayalindeki gibi bir evdir çünkü mal sahibi önce kendisi için yaptırmış herşeyini daha sonra vazgeçip bi üst kata yerleşmiş sıfır daireye geldik önce kiracı olduk ilk 6 ay öyle anlaşmıştık mal sahibiyle,kira çok diye başka evmi yok dedi durdu...daha sonra aldık evimizi biz bi sevinçle gittik annmegile eşim ağzı kulaklarında baba evimizi aldık sonunda diye müjde verdi...babamın tek dediği ne oldu biliyomusun eviniz beş para etmez...şok olduk kaldık ev küçük değil kötü değil tek dediği balkonunuz arka tarafa bakıyo beş para etmez...bu kelimeyi 2 3 kere söyledi durdu
daha sonra aradan biraz zaman geçti ev kayınpederimin üzerine gitmiş eşime oğlum bak senin baban hasta bugün yarın ne olacağı belli olmaz sen bi an önce evini üstüne yap demiş...eşim geldi hüngür hüngür ağladı bana gelip resmen baban ölcek dedi,malın peşinemi düştünüz dedi...yemin ederim haberim yok böyle bi konu açılmadı asla kaldıki benim gözüme gelmez hiç öyle şeyler şok oldum delirdim...daha yazsam ağzın açık kalır tatlım inanki çok yoruldum artık...
offf cok sabırlısınız Allah vermesın kımseye helede aıleden bırı ıle boyle sorunlar olunca ınsan ne yapıcagını sasırır.
çok çok itici geldiğine eminim eşine ve ailesine, emin ol konuşuyolardır ve haklılar da, adamın arabasnı kullanıyormuş yahu çok ilginç
acil babanı sert bi şekilde uyar, seni ve kendini yabancıların önünde küçük düşürmesin.
birgün evlerine git hepiniz gelin konuşucam sizinle de, adam akıllı ciddi bi şekilde yüzlerine söyle. böyle şey mi olur? ayıp arkadaşım, sana da yazık, eşinin ailesinin önnde ne duruma düşüyosun.
üzgünüm ama aileni çıkarcı olarak görüyorlardır eminim. senin yapmadığın şeyler yüzünden sen utanmak zorunda kalıyosun.
eşinin ailesine de şaşırdım, seni çok seviyo olmalılar ki ses çıkarmıyolar ama iyi niyet de bi yere kadar...
hepsini okudum yerden göğe kadar haklısın baban hatalı davranışlar sergiliyor dükkanın önünden geçmem artık demiş ya hiç üsteleme bence de geçmemesi daha isabetli dükkana gitse sessiz sakin otursa neyse herşeye karışıp dil uzatıyor anlaşılan bırak küssün gitmesin giderse başka olaylar patlak verir zaten bi de bardak olayı çok şaşırtıcı yani insan ailesine herşeyi layık görür esirgemez ama baban bu davranışlarıyla kendini küçük düşürüyor tenezzül bile etmemesi gereken şeylerin peşine düşüyor
normalde herkes eşinin ailesinden şikayetçi olur sende durum tam tersi baban bi tarafa annenin de ondan farkı yok anlaşılan.benim annem babam ne ablamdan ne benden bişey beklemezler huzurumuz kaçmasın diye annem benden bişey istemez aksine bana almaya çalışır bazen kardeşime yada anneme ufak tefek bişeyler aldığımda annem mahçup olur paranı harcama der olması gereken budur zaten ama senin de aklında bişey bulunsun arkadaşım herşeyi eşine söyleme mesela bardağı babanın istediğini ve götürdüğünü söylemeseydin keşke erkekler farketmez böyle ufak şeyleri hem 1 liralık şey için baban kötü duruma düşmezdi yani diyeceğim şu ki annen beklenti içinde o senden bişey beklediği zaman annecim param sadece kendime alabileceğim kadardı dersin.zaman olur annene yada babana bi jest yaparsın(hem gönülleri olur)onu da hemen eşine söylemezsin böyle bi denge sağlamaya çalış bakalım işin zor amabenim kayınvalidem kızının evine gitcek bide ordan bişey götürcek...asla böyle bişey yapmaz eşim 2 kardeş bir ablası var ama eşimin ailesi işine gelmeyen bişey olsa bile hep kızımızın huzuru kaçmasın yapalım bari derler...bizimkiler tam aksine huzurumun kaçıcağını bile bile üstüne üstüne giderler hatalarının umursayan olmaz...benim kayınvalidem kendine evine ne alsa banada alır kızınada ama benim annem hep bana al diyo...kocamın parasıyla ona tencere tava alamamki ben...kendime pijama takımı alıyorum insan annesinede alır güzelmiş der....tencere tava alırım yine insan annesinide düşünür der...şaka gibi yaaa yazarken gülüyorum...ben kocama nasıl derim annemede alalım annemede alalım diye..
o öyle konuştukça ben utanıyorum nasıl böyle bişey isteyebilir benden diye...kayınvalideme alırım kadın almaz sen kullan der kaldıki kadının oğlunun parasıyla alıyorum keselerimiz ortak sayılır dükkandan dolayı...ama kadın yinede ben bişey alınca sen kullan der...annemde evime gelip benden ister...
hep diken üstündeyim geldiklerinde yada biz eşimle gidince bu sefer ne pot kırcaklar diye...
normalde herkes eşinin ailesinden şikayetçi olur sende durum tam tersi baban bi tarafa annenin de ondan farkı yok anlaşılan.benim annem babam ne ablamdan ne benden bişey beklemezler huzurumuz kaçmasın diye annem benden bişey istemez aksine bana almaya çalışır bazen kardeşime yada anneme ufak tefek bişeyler aldığımda annem mahçup olur paranı harcama der olması gereken budur zaten ama senin de aklında bişey bulunsun arkadaşım herşeyi eşine söyleme mesela bardağı babanın istediğini ve götürdüğünü söylemeseydin keşke erkekler farketmez böyle ufak şeyleri hem 1 liralık şey için baban kötü duruma düşmezdi yani diyeceğim şu ki annen beklenti içinde o senden bişey beklediği zaman annecim param sadece kendime alabileceğim kadardı dersin.zaman olur annene yada babana bi jest yaparsın(hem gönülleri olur)onu da hemen eşine söylemezsin böyle bi denge sağlamaya çalış bakalım işin zor ama
Siz de yalnız hala yüz göz olmaya devam ediyorsunuz. Madem yaşananları biliyorsunuz hala annenize çocuğum doğunca beşik al diyorsunuz. Siz isterseniz onlar da herşey karşılıklı diye sizden istemeye devam ederler. Eşiniz ve ailesinde peygamber sabrı vardır. Eşin ailesine saygı da bir yere kadar. Çok şanslısınız eşiniz tarafından.
Canım, sen en kısa zamanda hem annenle hem de babanla konuş. Yaptıkları seni kötü duruma düşürüyor. Senin mutluluğunla oynuyorlar, eşin bir gün artık yeter deyip ayrılmak istese, çok mu sevinecekler(bu kadar olmaz belki ama sen yine de biraz abart gerekirse).
Neden ve nasıl bu kadar beklenti içindeler anlamadım.
Çok samimi söylüyorum, evindeki huzurunun kaçması yakındır. Eşinin ailesi kendi arasında bu durumları konuşuyordur. Sen gelinlerisin, ailene bu kadar tavizde bulunmalarına hiç gerek yok. Yarın bir gün 3. kişilerden bir şey duyarsan çok çok üzülürsün….
Geçmişte olanları da geçmişte bırak, yenilerinin olmasını engelle. Eşinin ailesi çoook zengin olsa bile beklenti içinde olmaları çok yanlış.
Lütfen annene de babana da HAYIR demekten korkmayın, sınırlanırınızı belirleyin. Sen her şeyin farkındasın, doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsun. Bu yüzden içinden hayır demek geldiğinde hayır de…
Araba istediğinde, sürekli zarar verip hiçbirini ödemedin. Artık arabayı ödünç vermeme kararı aldık, kusura bakmayın, de…
Annen de bir şey isteyince, babam alsın anne, böyle küçük şeyleri eşimin almasına neden tenezzül edeceksin, kendiniz alın, veya zaten ihtiyacın yok, alamayız, de… evine aldıklarını da annen bilmesin.
Ailenle arana bir sınır koy. Benim de ailemle aramda 5-10 dk yürüme mesafesi ancak var, çok sık görüşmeyiz. Bir ara babam sık sık haber vermeden bize uğrardı, annem- ben uyara uyara bıraktırdık, şimdi 2-3 ayda bir ancak gelir. Annem ve kardeşlerim çok anlayışlıdırlar, onlarla hiç sorunum yok…
Sen de yakınsın madem, görüşmene sınır koy. İş yeri orası. Ona göre uygun davransın. Hem kendini, hem seni zor duruma sokmasın. Ben benzer durumlara denk gelsem çok yadırgarım açıkçası…
Eğer ailen sana bunun için kırılacaksa, bırak kırılsınlar. Senin huzurunla oynuyorlar çünkü…
Sen onları kırmamak için içine atmakla, yüzeysel söylemekle iyi yapmıyorsun canım. Duygularını, hissettiklerini paylaş. Önce güzel güzel söyle, ısrarla anlamamazlıktan gelirlerse daha sert çıkarsın…
Ayrıca eşin de sen de,eşinin ailesi de aynı tavrı gösterin. Bu yüzden size kızacaklarsa, sizi sadece kullandıklarını, çıkarları için yaklaştıklarını gösterir bu. %100 haklısınız…
Son olarak; inş yakın zamanda bebeğin olunca, kimseden beklentiniz olmasın, her şeyini eşinle kendi zevkine göre beğenerek beraber alın. Benim kardeşlerim de yeğen istiyorlar, doğsun odasını ben yapacağım, arabasını ben alacağım vs deyip dururlar ama ben almalarını istemiyorum. Biz hallederiz, siz küçük hediyeler alırsınız, yeter diyorum(bıraksam her şeylerini de alırlar, gereğinden fazla cömerttirler ama ben aldırmayacağım). Senin de ailen bir şey yaparsa, beklentileri daha fazla artar.
Herkesin kesesi ayrı, herkes evine baksın, yeter. Yıllar sonra ben şunu yaptım, o bunu çok gördü vb muhabbetler çok artar, gereksiz alışverişlere girmeyin kimseyle canım...
Geçmiştekileri kenara koy, yeni taleplerinde ailene HAYIR cevabını ortak olarak verin. Kararlı olun. Ailenin tavırları, kırılması, kızması, duygu sömürüsü, senin suçlu hissetirmeye çalışması vb herhangi bir davranışı ile kararınızı değiştirmeyin. (Tamamen despot olun demiyorum, hayır demeniz gereken örnekleri vermişsin hep, benzer durumlarda hayır demekten korkmayın. makul şeyleri elbette yaparsınız :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?