• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babamın rahatlığı artık beni rahatsız etmeye başladı...

canım, babanla mutlaka konuşmalısın. kırılması gereken bir durum yok. kırılırsa da kendi bileceği. sen baban olduğu halde bazı şeylere zor tahammül ediyorsun, eşin ve ailesi neden herşeyi sineye çeksinler ki? belli ki seni sevdiklerinden dolayı sesleri çıkmıyor; gerçekten peygamber sabırları var.
babana laf söyletmeyeceksin diye de, kesinlikle onu savunma, gerçekten hoş değil yaptıkları.
adaletli davranmaya çok dikkat ederim ben. hani erkek anneleri-babaları çiftlerin arasına huzursuzluk sokuyor da onlara kızıyoruz ya, baban da ya bilmeyerek ya da bencilliğinden(kusura bakma ama bence durum bu) bu kadar rahat davranıyor.

benim babam bencil bir insandır. beni zor durumlara düşürdüğü olmuştur ama annem de çok uyarır dikkate almaz. üstelik ben sık sık tepkimi gösteririm, eşim tepkisiz olduğu için ona güvenerek bu kadar rahat davranıyor. benim babam bile olsa, beni damadına karşı zor duruma düşürmeye hakkı yok. büyüklerin anlayışlı olması gerekiyor... eşim normalde bunu yapacak en son erkeklerden biridir ama buna rağmen babamın bazı davranışlarını benim yüzüme vurduğu bile olmuştur(7 yıllık evlilikte). hoşuma gitmese bile, benim onaylamadığımı biliyorsun, senden dolayı bunu yaptı, diyebiliyorum ona. eskiden çok sık uyarmam gerekiyordu babamı, hak ettiğinde sert uyarılarım da olmuştur, inan eskisi gibi davranmıyor artık.

senin eşin ve ailesi de bir gün bunlardan sıkılacak. işyerindeki otoriteyi gerçekten sarsacak şeyler yapıyor baban. güzellikten anlamamışsa, biraz daha ciddi bir şekilde söyle. alınganlık yapmasına pek aldırma, çünkü kızını ve kızının evliliğini düşünerek onun daha dikkatli davranması gerekiyor.
yarın bir gün senin evliliğini de etkileyebilir bu durum. sen önlem almaya çalış. kırılmaya hakkı yok. yaptığı yanlış çünkü.

ayrıca, para mevzularını çok zorunlu olmadıkça karıştırmayın, aileler arası borç alıp vermeler olmasın...
annenin arabası dururken kp den araba alması da hiç hoş değil...

kendi evinin huzuru bozulmasın diye birşeyler yapman şart bence.

canım ben inanki çok çektim kardeşlerim olsun annem olsun babam olsun patavatsızlıklarından çok çok çektim...en sonunda annemle sert konuştum 5 6 ay gelmedi evime aramız 5 dakika...bugün eşimin babasının arabasıyla biyere gittik arabadan acayip acayip sesler geliyo ne olmuş böyle bu arabaya dedim...baban çok hor kullanıyo aşkım sende biliyosun bide gidip kayınpederime yaaa hanımın araba otomatik vites ona alıştım ne zamandır senin arabayı 10 kere istop ettirdim yolda demiş...yani arabanı aldım a.... ettim demiş adamın yüzüne karşı...daha önce kayınpederimin eski arabasınıda aldı direğe çarptı ben yaptırırım siz dokunmayın dedi...

kayınpeder arabayı satarken kendi yaptırdı 1 sene sonra...ben eşime karşı çok mahcup oluyorum...eşimin ailesine bakıyorumda açlıktan ölseler yinede ne damatlarına nede aileisine minnet etmezler hep bi mesafe vardır aralarında...

bende okurken gozumun onune topragın babası geldı :D

vallahı esın ve sende aynı zamanda esının aılesıde ınanılmaz sabırlıymıssınız benım babam yapıcak Allah vermesın kırılcakmıs uzulcekmıs dusunmem, kızımın huzuru kacmasın dıye dusunucegıne ustune bırde olay cıkartıyorsa tavrımı koyarım dırekte soylerım baba gelme dukana dıye.

bazıları benı yanlıs anlasa bıle kımse kusura bakmasın tatlılıktan anlasa baban zaten bu zamana kadar bu kadar sorun cıkarmazdı.demekkı sende cok guzel kalplı bır ınsansın kı esınde aılesıde babanın bu kadar yaptıgına senınle yuz yuze gelmemısler.

saol canım evet eşimin ailesiyle aram çok iyidir...ben kasadan para alırken bile elli kere düşünürüm çekinirim bu 5 de olsa 10 da olsa...kayınpederim harçlık verir ben utanırım sıkılırım evleneli 2 sene oldu bu hep böyle...
kayınpederim evimizi düzerken babam herşeye laf etti evde 3 tane televizyon var vayy efendim ne gerek varmış kayınpederimin başının etini yedi...binamız yeni bina ve evimiz çok güzel herkes bayılır herkesin hayalindeki gibi bir evdir çünkü mal sahibi önce kendisi için yaptırmış herşeyini daha sonra vazgeçip bi üst kata yerleşmiş sıfır daireye geldik önce kiracı olduk ilk 6 ay öyle anlaşmıştık mal sahibiyle,kira çok diye başka evmi yok dedi durdu...daha sonra aldık evimizi biz bi sevinçle gittik annmegile eşim ağzı kulaklarında baba evimizi aldık sonunda diye müjde verdi...babamın tek dediği ne oldu biliyomusun eviniz beş para etmez...şok olduk kaldık ev küçük değil kötü değil tek dediği balkonunuz arka tarafa bakıyo beş para etmez...bu kelimeyi 2 3 kere söyledi durdu :(

daha sonra aradan biraz zaman geçti ev kayınpederimin üzerine gitmiş eşime oğlum bak senin baban hasta bugün yarın ne olacağı belli olmaz sen bi an önce evini üstüne yap demiş...eşim geldi hüngür hüngür ağladı bana gelip resmen baban ölcek dedi,malın peşinemi düştünüz dedi...yemin ederim haberim yok böyle bi konu açılmadı asla kaldıki benim gözüme gelmez hiç öyle şeyler şok oldum delirdim...daha yazsam ağzın açık kalır tatlım inanki çok yoruldum artık...

Son düzenleme:
saol canım evet eşimin ailesiyle aram çok iyidir...ben kasadan para alırken bile elli kere düşünürüm çekinirim bu 5 de olsa 10 da olsa...kayınpederim harçlık verir ben utanırım sıkılırım evleneli 2 sene oldu bu hep böyle...
kayınpederim evimizi düzerken babam herşeye laf etti evde 3 tane televizyon var vayy efendim ne gerek varmış kayınpederimin başının etini yedi...binamız yeni bina ve evimiz çok güzel herkes bayılır herkesin hayalindeki gibi bir evdir çünkü mal sahibi önce kendisi için yaptırmış herşeyini daha sonra vazgeçip bi üst kata yerleşmiş sıfır daireye geldik önce kiracı olduk ilk 6 ay öyle anlaşmıştık mal sahibiyle,kira çok diye başka evmi yok dedi durdu...daha sonra aldık evimizi biz bi sevinçle gittik annmegile eşim ağzı kulaklarında baba evimizi aldık sonunda diye müjde verdi...babamın tek dediği ne oldu biliyomusun eviniz beş para etmez...şok olduk kaldık ev küçük değil kötü değil tek dediği balkonunuz arka tarafa bakıyo beş para etmez...bu kelimeyi 2 3 kere söyledi durdu :(

daha sonra aradan biraz zaman geçti ev kayınpederimin üzerine gitmiş eşime oğlum bak senin baban hasta bugün yarın ne olacağı belli olmaz sen bi an önce evini üstüne yap demiş...eşim geldi hüngür hüngür ağladı bana gelip resmen baban ölcek dedi,malın peşinemi düştünüz dedi...yemin ederim haberim yok böyle bi konu açılmadı asla kaldıki benim gözüme gelmez hiç öyle şeyler şok oldum delirdim...daha yazsam ağzın açık kalır tatlım inanki çok yoruldum artık...

offf cok sabırlısınız Allah vermesın kımseye helede aıleden bırı ıle boyle sorunlar olunca ınsan ne yapıcagını sasırır.

İnsanlar şimdi hastalıkla uğraşırken göze gelmiyor ama herkesin de sabrı bir yere kadar. İyi niyeti suistimal etmesin bence daha fazla...

çok çok itici geldiğine eminim eşine ve ailesine, emin ol konuşuyolardır ve haklılar da, adamın arabasnı kullanıyormuş yahu çok ilginç

acil babanı sert bi şekilde uyar, seni ve kendini yabancıların önünde küçük düşürmesin.

çok çok itici geldiğine eminim eşine ve ailesine, emin ol konuşuyolardır ve haklılar da, adamın arabasnı kullanıyormuş yahu çok ilginç

acil babanı sert bi şekilde uyar, seni ve kendini yabancıların önünde küçük düşürmesin.

evet canım benim açımdan çok yıpratıcı bi durum o böyle yaptıkça ben küçük düşüyomuş gibi hissediyorum ve çok üzlüyorum...arabayı isteme falanda yok geliyo dükkana şu arabanın anahtarını verin diyo yedek anahtar hep dükkanın kasasında çünkü...ve alıp gidiyo arabayı gittiği yerde 2 alt mahalledeki kahve...ve bozduğu vurduğu zaman asla yaptırma yok...
bide alıyosun kullanıyosun içindeki benzin bitiyo bari doldurda ver be adam...boş depoyla idae ediyo...benim kayınpederim biyere gideceği zaman taksiye binip gider araba babamdayken isteyemez bile ama babam bunları suistimal ediyo gibi geliyo artık bana :( annemede bişey anlatamıyorum yok gündüz neden babamı çağırmamışlar dükkana istemiyolarmış babam onlara çok yardım etmiş...anne gündüz elemanlarımız oturuyo boş boş işmi var babamı neden çağırsınlar diyorum..annem buna bile bak bak elemanlarımız oturuyo diyo bide diyo bana...ben onları çok düşünüyorum ama onlarda bunu göremiyorum buda zoruma gidiyo onlara göre biz eşimin ailesi para basıyo biz neye nekadar para harcasak bize müstahak ama onların hep borcu var...
onların ne bizim kadar borcu yok ama bizde döner sermaye dükkan var çoookk kazanıyoruz biz...
ne alsam annem direk insan annesinede alır diyo, yaa anne dedim en sonunda ben çalışmıyorum ben kocama nasıl bana bi tava tencere aldığında annemede al nasıl derim ayıptır dedim...
çalışmıyosun ama çalışanlardan farkın yok rahatsın diyo....rahatım diye kocamın parasını sana dökememki :(

annem emekli hemşire babamda emekli evde herkes çalışıyo herkes lüksüne çok düşkündür ama annemgilde hiç para yok biz para basıyoruz onların gözünde...
annem çeyizimi alırken hep tartıştı eşimle yok onu almam bunu almam diye,üstelik almam dedi beni rezil etti 2 gün sonradaha pahalısını aldı...
eşime nişanda damatlık alcaz dediler, düğüne 3 gün kala bizde adetler var biz sana alırsak sende bizim oğlumuza alcaksın dediler(birileri doldurmuş belliki)...
eşimde madem böyle bişey vardı neden düğüne 3 gün kala bana bunu söylediniz dedi delirdi resmen...
daha sonra annem eşime alacağı damtlığın 2.500 bin olduğunu bildiği halde ve tabiki alırım cabın saolsun dediği halde biz sana en fazla 500 lira verebiliriz üstünü sen tamamla dediler çıktılar işin içinden...eşimde hiçbir şekilde bişey istemiyorum kalsın dedi...ben kına gecemin olacağı gün eşimin damatlık alışverişiyle uğraştım...

geçenlerde eşimle çok bebek istediğimiz için bebek odası hayali kuruyoruz bende aşkım ilk torun ya beşiği falan annem alcak dediğimde eşim yok hayatım asla istemiyorum ben asla bu konuda ailenle yüz göz olmak istemem unutmadım daha yaşanılanları kaldıki sen o hamile halinle strese girceksin annen almaya kalksa illaki sorun çıkacak istemem dedi...
annemi denemek için bu konuyu açtım torununa beşik alcaksın dedim gülerek ben sizin beğendiğinizi nasıl alıyım siz pahalı alırsınız ben alamam dedi kestirdi attı...

kayınvalidem görümcemin bebek eşyalarını düzerken ben yine yerin dibine gircem eminim :(
bende anneme x de senin bu huyunu bildiği için böyle böyle söyledi ama ben yok olurmu annem alır öyle şey olmaz demiştim dedim güldüm geçtim,ama çok kırıldım...

eşime rezil olmaktan çok yoruldum artık...kardeşlerimdede yok malesef bu düşünce ablam işden gelir ben evde iş yaparken koştururken ablam hadi bana yemek hazırla yemek hazırla der durur kalkıp hazırlamaz yemeğini,eşim çıldırır ben sakinleştiririm...diğer kız kardeşim sigara içer çok içilince duman altı oluyo oda derim camı açarım açtırmaz eşim bi bakar ev duman altı olmuş ben sakinleştiririm...

diğer kız kardeşim gece dışarı çıkmak ister beni idare et diye başımın etini yer eşimin kulağına gider yine ben arada kalırım...
evimizin arası 5 dakika gelin oturmaya derim yemek varsa geliriz derler gelirler yerler içerler bide ablam tutup şimdi eve gidip duş olmaya üşeniyorum burda alıyım duşumu der,eşim diğer odada otururken bide teklif eder bunu...
saçmalama ben koksam sen evlenince kocanın evinde duş alamam derim izza ederim ayıp ev 5 dakika ilerde derim aldığım cevap saçmalama ne olcakki olur...

eşimin en büyük takıntısı kıyafetlerimi giymeliğine vermemdir ve bu yüzden defalarca kırıldı küstü bana bunu elli kere söylememe rağmen ısrar kıyamet kıyafetlerimi isterler...
anlatırım nerden bilcek yaa derler ablam kapıya kadar gelir ayakkabımı almaya ama eşim odada otururken görmez duymaz ona göre...onlar işlerini görsünlerde ben huzursuz olmuşum umurlarında değil malesef...evlenince beni anlıycaklarını ümit ediyorum...

annem biara takmıştı her temizlik olacağında gel gel gel eşimde en sonunda patladı benim karım hizmetçi değil evde 3 tane kız var iş yapmaya çağırma anne,benim annem blue gelsin bana yardım etsin dese kıyameti koparırım blue gelip o evde 3 tane kız varken cam siliyo ben istemiyorum ben karıma kıyamıyorum kimseyede izin vermem dedi onlarda öyle son buldu...

bunları yazarken tekrar aklıma geldikçe ruhum daralıyo çok doluyum bu konuda kusura bakmayın...

Son düzenleme:
birgün evlerine git hepiniz gelin konuşucam sizinle de, adam akıllı ciddi bi şekilde yüzlerine söyle. böyle şey mi olur? ayıp arkadaşım, sana da yazık, eşinin ailesinin önnde ne duruma düşüyosun.

üzgünüm ama aileni çıkarcı olarak görüyorlardır eminim. senin yapmadığın şeyler yüzünden sen utanmak zorunda kalıyosun.

eşinin ailesine de şaşırdım, seni çok seviyo olmalılar ki ses çıkarmıyolar ama iyi niyet de bi yere kadar...

birgün evlerine git hepiniz gelin konuşucam sizinle de, adam akıllı ciddi bi şekilde yüzlerine söyle. böyle şey mi olur? ayıp arkadaşım, sana da yazık, eşinin ailesinin önnde ne duruma düşüyosun.

üzgünüm ama aileni çıkarcı olarak görüyorlardır eminim. senin yapmadığın şeyler yüzünden sen utanmak zorunda kalıyosun.

eşinin ailesine de şaşırdım, seni çok seviyo olmalılar ki ses çıkarmıyolar ama iyi niyet de bi yere kadar...

bundan sonra yaptıklarının tekrarı olursa tavrım sert olacak zaten,çünkü cidden çok bunaldım...ben onlar kırılmasın diye alttan alıp üstlerine gitmemeye gayret ettikçe çok yıprandığımı farkettim...eim sen bu aileden nasıl çıktın kendini çok güzel yetiştirmissin der hep...bana hiçbir şekilde yansıtmaz eşimin ailesi ama arkalarından neler konuşuyolardır tahmin edebiliyorum...

hepsini okudum yerden göğe kadar haklısın baban hatalı davranışlar sergiliyor dükkanın önünden geçmem artık demiş ya hiç üsteleme bence de geçmemesi daha isabetli dükkana gitse sessiz sakin otursa neyse herşeye karışıp dil uzatıyor anlaşılan bırak küssün gitmesin giderse başka olaylar patlak verir zaten bi de bardak olayı çok şaşırtıcı yani insan ailesine herşeyi layık görür esirgemez ama baban bu davranışlarıyla kendini küçük düşürüyor tenezzül bile etmemesi gereken şeylerin peşine düşüyor

hepsini okudum yerden göğe kadar haklısın baban hatalı davranışlar sergiliyor dükkanın önünden geçmem artık demiş ya hiç üsteleme bence de geçmemesi daha isabetli dükkana gitse sessiz sakin otursa neyse herşeye karışıp dil uzatıyor anlaşılan bırak küssün gitmesin giderse başka olaylar patlak verir zaten bi de bardak olayı çok şaşırtıcı yani insan ailesine herşeyi layık görür esirgemez ama baban bu davranışlarıyla kendini küçük düşürüyor tenezzül bile etmemesi gereken şeylerin peşine düşüyor

benim kayınvalidem kızının evine gitcek bide ordan bişey götürcek...asla böyle bişey yapmaz eşim 2 kardeş bir ablası var ama eşimin ailesi işine gelmeyen bişey olsa bile hep kızımızın huzuru kaçmasın yapalım bari derler...bizimkiler tam aksine huzurumun kaçıcağını bile bile üstüne üstüne giderler hatalarının umursayan olmaz...benim kayınvalidem kendine evine ne alsa banada alır kızınada ama benim annem hep bana al diyo...kocamın parasıyla ona tencere tava alamamki ben...kendime pijama takımı alıyorum insan annesinede alır güzelmiş der....tencere tava alırım yine insan annesinide düşünür der...şaka gibi yaaa yazarken gülüyorum...ben kocama nasıl derim annemede alalım annemede alalım diye..
o öyle konuştukça ben utanıyorum nasıl böyle bişey isteyebilir benden diye...kayınvalideme alırım kadın almaz sen kullan der kaldıki kadının oğlunun parasıyla alıyorum keselerimiz ortak sayılır dükkandan dolayı...ama kadın yinede ben bişey alınca sen kullan der...annemde evime gelip benden ister...
hep diken üstündeyim geldiklerinde yada biz eşimle gidince bu sefer ne pot kırcaklar diye...

benim kayınvalidem kızının evine gitcek bide ordan bişey götürcek...asla böyle bişey yapmaz eşim 2 kardeş bir ablası var ama eşimin ailesi işine gelmeyen bişey olsa bile hep kızımızın huzuru kaçmasın yapalım bari derler...bizimkiler tam aksine huzurumun kaçıcağını bile bile üstüne üstüne giderler hatalarının umursayan olmaz...benim kayınvalidem kendine evine ne alsa banada alır kızınada ama benim annem hep bana al diyo...kocamın parasıyla ona tencere tava alamamki ben...kendime pijama takımı alıyorum insan annesinede alır güzelmiş der....tencere tava alırım yine insan annesinide düşünür der...şaka gibi yaaa yazarken gülüyorum...ben kocama nasıl derim annemede alalım annemede alalım diye..
o öyle konuştukça ben utanıyorum nasıl böyle bişey isteyebilir benden diye...kayınvalideme alırım kadın almaz sen kullan der kaldıki kadının oğlunun parasıyla alıyorum keselerimiz ortak sayılır dükkandan dolayı...ama kadın yinede ben bişey alınca sen kullan der...annemde evime gelip benden ister...
hep diken üstündeyim geldiklerinde yada biz eşimle gidince bu sefer ne pot kırcaklar diye...
normalde herkes eşinin ailesinden şikayetçi olur sende durum tam tersi baban bi tarafa annenin de ondan farkı yok anlaşılan.benim annem babam ne ablamdan ne benden bişey beklemezler huzurumuz kaçmasın diye annem benden bişey istemez aksine bana almaya çalışır bazen kardeşime yada anneme ufak tefek bişeyler aldığımda annem mahçup olur paranı harcama der olması gereken budur zaten ama senin de aklında bişey bulunsun arkadaşım herşeyi eşine söyleme mesela bardağı babanın istediğini ve götürdüğünü söylemeseydin keşke erkekler farketmez böyle ufak şeyleri hem 1 liralık şey için baban kötü duruma düşmezdi yani diyeceğim şu ki annen beklenti içinde o senden bişey beklediği zaman annecim param sadece kendime alabileceğim kadardı dersin.zaman olur annene yada babana bi jest yaparsın(hem gönülleri olur)onu da hemen eşine söylemezsin böyle bi denge sağlamaya çalış bakalım işin zor ama

Siz de yalnız hala yüz göz olmaya devam ediyorsunuz. Madem yaşananları biliyorsunuz hala annenize çocuğum doğunca beşik al diyorsunuz. Siz isterseniz onlar da herşey karşılıklı diye sizden istemeye devam ederler. Eşiniz ve ailesinde peygamber sabrı vardır. Eşin ailesine saygı da bir yere kadar. Çok şanslısınız eşiniz tarafından.

Canım, sen en kısa zamanda hem annenle hem de babanla konuş. Yaptıkları seni kötü duruma düşürüyor. Senin mutluluğunla oynuyorlar, eşin bir gün artık yeter deyip ayrılmak istese, çok mu sevinecekler(bu kadar olmaz belki ama sen yine de biraz abart gerekirse).
Neden ve nasıl bu kadar beklenti içindeler anlamadım.

Çok samimi söylüyorum, evindeki huzurunun kaçması yakındır. Eşinin ailesi kendi arasında bu durumları konuşuyordur. Sen gelinlerisin, ailene bu kadar tavizde bulunmalarına hiç gerek yok. Yarın bir gün 3. kişilerden bir şey duyarsan çok çok üzülürsün….
Geçmişte olanları da geçmişte bırak, yenilerinin olmasını engelle. Eşinin ailesi çoook zengin olsa bile beklenti içinde olmaları çok yanlış.
Lütfen annene de babana da HAYIR demekten korkmayın, sınırlanırınızı belirleyin. Sen her şeyin farkındasın, doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsun. Bu yüzden içinden hayır demek geldiğinde hayır de…

Araba istediğinde, sürekli zarar verip hiçbirini ödemedin. Artık arabayı ödünç vermeme kararı aldık, kusura bakmayın, de…
Annen de bir şey isteyince, babam alsın anne, böyle küçük şeyleri eşimin almasına neden tenezzül edeceksin, kendiniz alın, veya zaten ihtiyacın yok, alamayız, de… evine aldıklarını da annen bilmesin.

Ailenle arana bir sınır koy. Benim de ailemle aramda 5-10 dk yürüme mesafesi ancak var, çok sık görüşmeyiz. Bir ara babam sık sık haber vermeden bize uğrardı, annem- ben uyara uyara bıraktırdık, şimdi 2-3 ayda bir ancak gelir. Annem ve kardeşlerim çok anlayışlıdırlar, onlarla hiç sorunum yok…
Sen de yakınsın madem, görüşmene sınır koy. İş yeri orası. Ona göre uygun davransın. Hem kendini, hem seni zor duruma sokmasın. Ben benzer durumlara denk gelsem çok yadırgarım açıkçası…

Eğer ailen sana bunun için kırılacaksa, bırak kırılsınlar. Senin huzurunla oynuyorlar çünkü…
Sen onları kırmamak için içine atmakla, yüzeysel söylemekle iyi yapmıyorsun canım. Duygularını, hissettiklerini paylaş. Önce güzel güzel söyle, ısrarla anlamamazlıktan gelirlerse daha sert çıkarsın…

Ayrıca eşin de sen de,eşinin ailesi de aynı tavrı gösterin. Bu yüzden size kızacaklarsa, sizi sadece kullandıklarını, çıkarları için yaklaştıklarını gösterir bu. %100 haklısınız…

Son olarak; inş yakın zamanda bebeğin olunca, kimseden beklentiniz olmasın, her şeyini eşinle kendi zevkine göre beğenerek beraber alın. Benim kardeşlerim de yeğen istiyorlar, doğsun odasını ben yapacağım, arabasını ben alacağım vs deyip dururlar ama ben almalarını istemiyorum. Biz hallederiz, siz küçük hediyeler alırsınız, yeter diyorum(bıraksam her şeylerini de alırlar, gereğinden fazla cömerttirler ama ben aldırmayacağım). Senin de ailen bir şey yaparsa, beklentileri daha fazla artar.

Herkesin kesesi ayrı, herkes evine baksın, yeter. Yıllar sonra ben şunu yaptım, o bunu çok gördü vb muhabbetler çok artar, gereksiz alışverişlere girmeyin kimseyle canım...

Geçmiştekileri kenara koy, yeni taleplerinde ailene HAYIR cevabını ortak olarak verin. Kararlı olun. Ailenin tavırları, kırılması, kızması, duygu sömürüsü, senin suçlu hissetirmeye çalışması vb herhangi bir davranışı ile kararınızı değiştirmeyin. (Tamamen despot olun demiyorum, hayır demeniz gereken örnekleri vermişsin hep, benzer durumlarda hayır demekten korkmayın. makul şeyleri elbette yaparsınız :))

normalde herkes eşinin ailesinden şikayetçi olur sende durum tam tersi baban bi tarafa annenin de ondan farkı yok anlaşılan.benim annem babam ne ablamdan ne benden bişey beklemezler huzurumuz kaçmasın diye annem benden bişey istemez aksine bana almaya çalışır bazen kardeşime yada anneme ufak tefek bişeyler aldığımda annem mahçup olur paranı harcama der olması gereken budur zaten ama senin de aklında bişey bulunsun arkadaşım herşeyi eşine söyleme mesela bardağı babanın istediğini ve götürdüğünü söylemeseydin keşke erkekler farketmez böyle ufak şeyleri hem 1 liralık şey için baban kötü duruma düşmezdi yani diyeceğim şu ki annen beklenti içinde o senden bişey beklediği zaman annecim param sadece kendime alabileceğim kadardı dersin.zaman olur annene yada babana bi jest yaparsın(hem gönülleri olur)onu da hemen eşine söylemezsin böyle bi denge sağlamaya çalış bakalım işin zor ama

canım eşim annemlere gidince o bardağı görür ve ben yerin dibine girerim evden bişeyleri gizli verdiğimi sanar...bu yüzden söyledim yoksa senin dediğini bende düşündüm...normalde yiyecek vs.bişey alınca annem parasını vermeye çalışır ama kendime tava tencere çatal bıçak alınca insan annesinede alır der...şakamı yapıyo bilmiyorum ama hep yapıyo bunu ve zaten aldığım zamanlarda oluyo...
o bana bana alaydın ya deyince ben kendimi kötü evlat gibi hissediyorum bu sefer :(

Siz de yalnız hala yüz göz olmaya devam ediyorsunuz. Madem yaşananları biliyorsunuz hala annenize çocuğum doğunca beşik al diyorsunuz. Siz isterseniz onlar da herşey karşılıklı diye sizden istemeye devam ederler. Eşiniz ve ailesinde peygamber sabrı vardır. Eşin ailesine saygı da bir yere kadar. Çok şanslısınız eşiniz tarafından.

canım inanki benim niyetim istemek değil...zaten eşimde bu yönde kırgın olduğu için alsın diye bi beklentim yok,ama aileler kendilerine düşeni yapmakla hükümlüler bazen...tabi durumları buna müsaitse...aklımada nerden geldi biliyomusun eşimin 2 teyzesininde yeni torunu oldu kadınlar kızlarında çok uzak ayrı illerde olmalarına rağmen gelip torunlarının üstlerine düşen ihtiyaçlarını hallettiler...eminim kayınvalidemde görümceme aynı şekilde yapar...hani adettir yaaa bende anneme sordum evet dedi öyle bişey var öyle açıldı konuşma...inanki bi beklentimizde ihtiyacımızda yok ben mahçubiyet açısından söyledim...kaldıki ben zaten 3 tane beşik almak zorundayım eşim gece çalıştığı için 2 ayrı odaya birde taşınabilir alcaz nasip ederse RABBİM...benim eşim bana ne alırsa annemede almak zorunda değil elbette...

Canım, sen en kısa zamanda hem annenle hem de babanla konuş. Yaptıkları seni kötü duruma düşürüyor. Senin mutluluğunla oynuyorlar, eşin bir gün artık yeter deyip ayrılmak istese, çok mu sevinecekler(bu kadar olmaz belki ama sen yine de biraz abart gerekirse).
Neden ve nasıl bu kadar beklenti içindeler anlamadım.

Çok samimi söylüyorum, evindeki huzurunun kaçması yakındır. Eşinin ailesi kendi arasında bu durumları konuşuyordur. Sen gelinlerisin, ailene bu kadar tavizde bulunmalarına hiç gerek yok. Yarın bir gün 3. kişilerden bir şey duyarsan çok çok üzülürsün….
Geçmişte olanları da geçmişte bırak, yenilerinin olmasını engelle. Eşinin ailesi çoook zengin olsa bile beklenti içinde olmaları çok yanlış.
Lütfen annene de babana da HAYIR demekten korkmayın, sınırlanırınızı belirleyin. Sen her şeyin farkındasın, doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsun. Bu yüzden içinden hayır demek geldiğinde hayır de…

Araba istediğinde, sürekli zarar verip hiçbirini ödemedin. Artık arabayı ödünç vermeme kararı aldık, kusura bakmayın, de…
Annen de bir şey isteyince, babam alsın anne, böyle küçük şeyleri eşimin almasına neden tenezzül edeceksin, kendiniz alın, veya zaten ihtiyacın yok, alamayız, de… evine aldıklarını da annen bilmesin.

Ailenle arana bir sınır koy. Benim de ailemle aramda 5-10 dk yürüme mesafesi ancak var, çok sık görüşmeyiz. Bir ara babam sık sık haber vermeden bize uğrardı, annem- ben uyara uyara bıraktırdık, şimdi 2-3 ayda bir ancak gelir. Annem ve kardeşlerim çok anlayışlıdırlar, onlarla hiç sorunum yok…
Sen de yakınsın madem, görüşmene sınır koy. İş yeri orası. Ona göre uygun davransın. Hem kendini, hem seni zor duruma sokmasın. Ben benzer durumlara denk gelsem çok yadırgarım açıkçası…

Eğer ailen sana bunun için kırılacaksa, bırak kırılsınlar. Senin huzurunla oynuyorlar çünkü…
Sen onları kırmamak için içine atmakla, yüzeysel söylemekle iyi yapmıyorsun canım. Duygularını, hissettiklerini paylaş. Önce güzel güzel söyle, ısrarla anlamamazlıktan gelirlerse daha sert çıkarsın…

Ayrıca eşin de sen de,eşinin ailesi de aynı tavrı gösterin. Bu yüzden size kızacaklarsa, sizi sadece kullandıklarını, çıkarları için yaklaştıklarını gösterir bu. %100 haklısınız…

Son olarak; inş yakın zamanda bebeğin olunca, kimseden beklentiniz olmasın, her şeyini eşinle kendi zevkine göre beğenerek beraber alın. Benim kardeşlerim de yeğen istiyorlar, doğsun odasını ben yapacağım, arabasını ben alacağım vs deyip dururlar ama ben almalarını istemiyorum. Biz hallederiz, siz küçük hediyeler alırsınız, yeter diyorum(bıraksam her şeylerini de alırlar, gereğinden fazla cömerttirler ama ben aldırmayacağım). Senin de ailen bir şey yaparsa, beklentileri daha fazla artar.

Herkesin kesesi ayrı, herkes evine baksın, yeter. Yıllar sonra ben şunu yaptım, o bunu çok gördü vb muhabbetler çok artar, gereksiz alışverişlere girmeyin kimseyle canım...

Geçmiştekileri kenara koy, yeni taleplerinde ailene HAYIR cevabını ortak olarak verin. Kararlı olun. Ailenin tavırları, kırılması, kızması, duygu sömürüsü, senin suçlu hissetirmeye çalışması vb herhangi bir davranışı ile kararınızı değiştirmeyin. (Tamamen despot olun demiyorum, hayır demeniz gereken örnekleri vermişsin hep, benzer durumlarda hayır demekten korkmayın. makul şeyleri elbette yaparsınız :))

saol arkadaşım dediğinde oldu zaten dün gece :(( annemlere gittim dün akşam eşim ödeme yapmakta sıkışmış bazı yerlere....msj attı annen benden 2 ay geçiktirdim diye borcunu isterken ne terbiyesizliğimi koydu ne düşüncesizliğimi...hastanede annenin yanında ödeme yaptım kimse bana oğlum sıkışıkmısınız borcumuz var verelim alın demedi şimdi kim düşüncesiz babana söylermisin biz çok sıkıştık 300 lirayı getirsin müsaitse dedi :((
bende cevap verdim,babam evde yok elinde telefon var o telefondada babamın numarası var parayı bana vermedin borcunu git verdiğin kişiden iste ozaman annemlerede söylemiştim sanada söylüyorum şimdi bu konulara beni dahil etmeyin,böyle konulara beni dahil ettiğinde sanada el gözüyle bakıyorum ailemede soğuyorum hepinizden dedim...

ben o parayı istemiyorum hibe ettim artık kimse bana getirip vermesin herkes kendini düşünüyo benim babam hasta dünyanın parasını harcadım kimse al oğlum buda bizim borcumuz lazım olur demedi 5 aydır vermiyolar benim babam 10 gündür hastanede dedi...
şahsen incildim utandım ben böyle konularda çok gururluyumdur herksin olması gerektiği gibi....benmi anormalim ailemmi çözemedim gitti...

işyerinde bi çalışanımız var oda babam gibi sert ve hor kullanır kayınpederimin arabasını,babama söyledim arabanın anası ağlamış x abi çok hor kullanıyo araba çürüğe çıkmış resmen dedim anlaması için ama bana verdiği cevap banane yaaa oldu...

bu adama oturup ne anlatabilirimki ben olsam arabayı kullanan birisi bana bunu söylese aaa öylemi bende kullandım belkide ben yaptım derim kesinlikle böyle düşünürüm...

benim kardeşlerim ve ablamda hele bi yeğenimiz olsun ona neler alcaz şunu biz alcaz bunu biz alcaz derler hep ama bende senin gibi gerek yok biz alcaz zaten küçük şeyler içinizden gelirse alırsınız derim...ama annemden kesinlikle bi beklentim yok canım alır almasınada bizim beğendiğimiz almak istediğimiz ona pahalı gelir o şimdiden bunun yolunu yaptı sanırım bana....
benim annemden beklentim sadece bari beni bu konuda mahcup etmesin eşimin ailesine karşı bu konuda duyarlı olsun yeter başkada bişey değil...zaten ben nasip olursa RABBİM tüm isteyenlere hepimize nasip etsin inşallah...nasip olursa takım oda alırım annemin alması gereken bişey kalmaz pek...

babamlada konuştum dün ben sana dükkana gitme ilişkini kes demiyorum sen beni yanlış anlıyosun,ben sana sadece insanların ağzına laf verme sana bişey demeselerde ben yarın öbürgün eşimle kötü olsam sizin tarafınızdan vurmaya kalkmasın beni bunu anlamanı istiyorum dedim...evet haklısın diyo ama kaç gün sürer benim haklı olduğum bilemem tabi...dün geceden beri başım ağrıyo kafamı zor taşıyorum zaten rahatsızlığım var benim böyle kendi kendimi yeme sebebim ne???
300 lira para alıp 5 ay neden ödemessin yaaa hadi yok üzerinde en azından eşime oğlum seninde ihtiyacın var durumum yok olsa inanki veririm dese çokmu zor sanki...

kaldıki annem emekli hemşire ve şuanda özel nöbete gidiyo bi günlük ücreti 200 lira istese azıcık umursasalar 2 günde çıkar bu borcun parası...

Son düzenleme:
Eşinizle aranızı Allah bozmasın diyorum öncelikle.

Ama şunu eklemek istiyorum. Şimdi sakin, pek sıkıntılı olmayan hallerde böyle
sabırlı, anlayışlı davranır eşiniz de ya stres, sıkıntı vb durumlar olursa??? O zaman
da aynı sabrı gösterir mi? Ya da bu tarz durumlara biz maruz kalsak ne tepki
veririz. Bu kadar iyimser olur muyuz??

Sorun, sadece eşinize ve eşinizin ailesine mahcup olmanız değil. Ailenizin alınması
pahasına da olsa rest çekin ve sakın alınmamaktan bahsetmeyin. Bırakın alınsınlar
gerekirse.

Bazen babam da gereksiz tavırlar sergiliyor ve ben kesin bir çizgi çiziyorum araya.
İsterse alınsın. Aile içi huzuru korumanın önemini ben annemle babamın evliliğine
bakarak öğrendim sonuçta. İleride onlar gibi olmak istemediğimden önlem alıyorum
ve bunu da açıkça belirtiyorum.

babanı lale devrindeki toprak'ın babasına benzettim. çok değişik bir insan bu gidişle senin kocanla aranı açar siz mutsuz olursunuz. bir an önce uzaklaştırmaya çalış özellikle eşinin ailesinin etrafından. hakkında kimbilir neler diyorlardır babanın düşünsene.

allah yardımcın olsun ne diyeyim.

Back