Babamın beklentisi

Çok şaşırdım. bazen yorumlariniza ve konulariniza denk geliyordum. Boyle bir aile profili beklemiyordum açıkçası. Üzüldüm adınıza. Sakın suçlu hissetmeyin. Vicdanınız rahat olsun. Kendinizi düşünün. Babanız sizi düşünmemiş siz kendinizi düşünün. Erkek kardeşiniz var galiba. Neden ondan istemiyor? Evlat ayırma kiz olduğu için daha az değer verme siddet, eğitim hakkını elinden alma herşey var maşallah. Lutfen uzulmeyin ve kendinize yatırım yapin. Bu sizin hakkınız

Emin olabilirsiniz ki o krediyi çekseniz istediği ev ve arabayı alsanız yine de yaranamazsiniz ve yeterli gelmez.

Yarın evlendiğinizde, evlendin diye bitti mi hala bizim kizimizsin şu faturayı da bir ödesen mi, şunu şunu da alsan mi diye yine laflar duyarsınız.

Çünkü babanız el oğluna sizin paranızı yedirmek istemez... Kendi de hak iddia eder.

Taviz tavizi doğurur.
Yarın bir gün kuracağınız evliliğe de gölge düşürmeyin. Herkesin kendi evi kendi hayatı.

Teşekkür ederim yorumlar için. Doğrunun ne olduğunun bende farkındayım inanın ama kendimi kötü hissetmekten alıkoyamıyorum. Eğer evlenirsem muhtemelen başka bir şehire gideceğim benim gibi ailesinden ayrılmayan insanlar için bu da gerçekten büyük problem, hepsi bir araya gelince içinden çıkılmaz bir durumda gibi hissediyorum.

Konu sahibi sen bence evlenme.Düşünce yapına bakılırsa burada eleştirdiğimiz aileci erkeklerle, aile içinde canına okunsa bile ailesine hayır diyemeyen erkeklerle aynı yapıdasın.Yarın evlendiğinde baban veya annen kredi çek ev alıcaz araba alıcaz dese hayır diyemeyeceksin.Eşinle aran bozulacak Veya şu anda kredi çeksen evlenince yıllarca devam edecek kredi.Şu yazının aynısı bir erkek için yazılsa linç edilirdi burada.Baban bildiğin yiyici bir parazit.Sende vicdanım sızlıyor şu bu diyerek kendini kullandıracak gibi duruyorsun.Ayrıca bir kere evet dersen hadi geçmiş olsun.O saatten sonra ister evli ister bekar ol farketmez.Bağırıp çağırsanda üstüne yıkılmaya devam edecek.Bir kere olduysa hep olabilir düşüncesinde olacaklar.Kendi hayatına bak.Yok ailem yok vicdan yok suçluluk allah aşkına aklını kullan biraz.Okuldan almış dövmüş şimdide maaşına göz dikiyor.Ayrıca annenin duygusal manipülasyonunu yeme.Sert dur biraz hayır ben evlenicem ihtiyacım var.Zamanında yemeseydin alsaydın diyebilmelisin.
Herkese merhaba hanımlar, uzun zamandır içimi kemiren bir konuyu paylaşıp fikir almak istiyordum sizlerden konu uzun olabilir.

Konu aslında yıllar boyunca ailemin bana zerk ettiği bir düşünce bundan dolayı tam olarak nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Yıllardır babam atanan, mesleğe geçen her kadına (kuzenim, uzak akraba, komşu kızı fark etmeksizin) biraz ailene bak hemen evlenme işe geçer geçmez evlenilmez ailene bir faydan olsun der dururdu. Ben 10 yaşındayken bile bu lafları duydum hep, bundan dolayı erken evlenenlere hayırsız evlat iması yapardı. Lakin erkek çocukları için bu durum asla soz konusu bile değildi abim 21-22 yaşındayken bile onu evlendirmek ister bu konuyu konuşmaktan büyük keyif alırdı. Yıllardır böyle bir ortamda büyüdüm açıkçası.
Babamdan bahsetmek gerekirse, kendimi bildim bileli çok yüksek maaşlı bir işte çalışmasına rağmen hep borç yapar borç odetirdi, çocukluğuma dair hatırladığım tek şey borçlar yüzünden evde çıkan kavgalardı. Babamın işyerinde aynı pozisyonda çalışan tüm arkadaşları evler arabalar yazlıklar alırken biz hep kirada yaşadık. Muhtemelen başka kadınlar ve kumara gitti tüm paralar. Çocukluğumdan hatırladığım en keskin anım ise arkadaşlarımda olup benim de istediğim renkli atkı bere takımıydı, çok istedim aylarca ağladım ama asla sahip olamadım o bere takımına.
Babamın işine giyimine bakan bir insan asla bizim ailemizden böyle bir yaşantı beklemezdi ama durum buydu açıkçası.

Gel zaman git zaman liseye başlayınca ise hayatım bütünüyle mahvoldu diyebilirim. Bir erkek arkadaşım olduğu için babam okuldan aldı ve o günden sonra düşman gibi olduk yıllarca. Siddet, eve kapatma derken ciddi manada bozulmuştu psikolojim.
Kendi cabamla açık öğretimden liseyi bitirip kuzenlerimin eski kitapları, sahaftan aldığım ikinci el kitaplarla üniversiteyi kazandım. Bu dönem boyu azıcık bile destek görmediğim gibi daima kucumsenip şiddet gördüm.
Daha sonra okulu bitirip ikinci bir üniversite okumaya karar verdim aynı anda da işe başladım. Ordan oraya derken yoğun bir dönemi atlattım bölümümden derece ile mezun oldum.
Bu süre boyunca ailemin borçları bitti daha normal bir hayat yaşamaya başladık maddi olarak. Dedemden kalan bir miktar para ile ev aldık o kadar .

Babam ise son 5 yıldır daha sakin, daha iyi bir baba. O zamanları telafi etmeye mi çalışıyor bilmiyorum ama bir anda değişti diyebilirim. Tabi eskisi gibi değil ama kocaman kadın olduğum halde akşam eve geç gelemem, geldiysem (en geç saat 10) surat asılır. Çok bir özgürlüğüm yok yani. Tatile gitmem, arkadaşlarımla günübirlik bile şehirden çıkmam daima soruna yol açar bundan dolayı türlü bahaneler ve yalanlara başvurum hala.

Konunun asıl önemli yerine geçiyorum, gelecek sene evlenmeyi düşünüyorum ama kendimi daima aileme karşı suçlu hissediyorum arkadaşlar. Koca meraklısı bir insan miyim acaba diye düşünüp duruyorum. Evlilik konusu gectigi zaman babam "Ceylinin bize bir yardımı olmaz daha" demiş anneme. Babam bana kredi cektirip iyi bir yerden ev almayı planlıyormuş. Kredi tutarı 600 bin lira. Bir de arabayı yenileyelim diyormuş. Arkadaşlar ben bu yükün altında eziliyorum. Kendi cabalarimla ayakta durmaya çalışıp bir şeyler yapıyorum ama bunca yükün benim sırtıma yıkılmasını istemiyorum. Ben o kadar borçla nasıl evleneyim, kendime haksızlık yapılıyormuş gibi hissediyorum
Yıllardır asla alınmayan evin, yenilenmeyen arabanın ben yeni bir hayata başlamaya çalışırken benim üstüme yıkılmasından asla memnun değilim. Babamın beklentisi bu iken ben evlensem sanki kötü bir evlatmışım gibi hissedeceğim. Bir yandan kendime kızgınım bir yandan aileme. Babam şimdi ne kadar iyi de olsa geçmişi unutamıyorum. Bizim ailecek gidemediğimiz tatillere, alamadığımız kıyafetleri elalemin kadınlarına almasına biz evde fakirlik içinde yaşarken yılda 5-6 kere tatile gitmesini asla atlatamıyorum.

Bu kadar yükün altına daha girmeden eziliyor geleceğe bakamıyorum arkadaşlar. Evlilik düşüncesi bir yandan beni mutlu ederken bir yandan kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor. Karışık yazdiysam özür dilerim bocalayıp duruyorum arkadaşlar buraya da öyle yansımış olabilir. Teşekkür ederim.

Kredi çekerseniz gelecekteki eşinizle de problem olur .
Sonuçta eşle beraber bir düzen ve gelecek kurmanız gerekecek.
şuan kredi faizleri çok yüksek, ev kirası evin kendisi çok pahalı, araba herşey pahalı.
Yeni hayatınıza ailenizin kazığı ile başlamayın. Bunu geleceğinize saklayın. Sonuçta ilerde istediğiniz takdirde sizin de çocuğunuz olacak. Aileye karşı vicdan azabı yapmak yerine geleceğinizi düşünün.
Siz zaten herşeyi kendi emeğiniz ile yapmışsınız destek görmeden. Artık kendiniz için yaşama zamanı.
Allah yüzünüzü güldürsün eğer düşünceleri bize faydası olmaz artık ise bırakın öyle kalsın ve olmasın faydanız.

Konu sahibi sen bence evlenme.Düşünce yapına bakılırsa burada eleştirdiğimiz aileci erkeklerle, aile içinde canına okunsa bile ailesine hayır diyemeyen erkeklerle aynı yapıdasın.Yarın evlendiğinde baban veya annen kredi çek ev alıcaz araba alıcaz dese hayır diyemeyeceksin.Eşinle aran bozulacak Veya şu anda kredi çeksen evlenince yıllarca devam edecek kredi.Şu yazının aynısı bir erkek için yazılsa linç edilirdi burada.Baban bildiğin yiyici bir parazit.Sende vicdanım sızlıyor şu bu diyerek kendini kullandıracak gibi duruyorsun.Ayrıca bir kere evet dersen hadi geçmiş olsun.O saatten sonra ister evli ister bekar ol farketmez.Bağırıp çağırsanda üstüne yıkılmaya devam edecek.Bir kere olduysa hep olabilir düşüncesi de olacaklar.Kendi hayatına bak.Yok ailem yok vicdan yok suçluluk allah aşkına aklını kullan biraz.Okuldan almış dövmüş şimdide maaşına göz dikiyor.Ayrıca annenin duygusal manipülasyonunu yeme.Sert dur biraz hayır ben evlenicem ihtiyacım var.Zamanında yemeseydin alsaydın diyebilmelisin.
Ya evet aileci erkeğin kadın modeli olacak. Çok bariz. Umarım eşine yazık etmez

Ben olsam kuruş koklatmam. Annenize diyin elin kadınlarıyla paraları yerken aklı neredeydi biriktirip alsaydı diye. Düğün konusu geçince de bana ne alıp yapacaksınız evleneceğim ailem olarak destek olacaksınız heralde diyin. Hala param çok olsa alırım diyorsunuz,paramız çok olsa kendinize alırdınız onlar yaşamış artık hayatlarını. Koca meraklısı da ne demek istediğiniz yaşta evlenirsiniz ölene kadar onları mı bekleyeceksiniz. Benim annemde ben evlenirken çok surat astı meğer onla yaşarım onu pışpışlarım diye umuyormuş evlenmeyecekmişim erkek kardeşim var o evlenecekmiş malum soy erkekten yürüyor ya🙄 Ben evleniyorum düğünüme davetlisin ister gel ister gelme dedim tüm aşamalarda 5 karış surattı.

Babaniz hicbisey haketmiyorki neden eziliyorsunuz ben size hicbisey yapamam siz bana ne yaptinizki diyemiyomusunuz? Yedigin kumarlara paralara otur agla diyin babaniza. Bir an once evlenin hicte vicdan azabi cekmeyin size vaktinde destek olsalar belki biraz vicdan yapabilirdiniz ama bu durumda asla hak etmiyolar bosverin

Ruhunuzda derin yaralar açmış anne baba da olsa affetmeyi adam zamanında yemiş içmiş sıç.... okutmakla yükümlü oldugu kızını bir bahaneyle eve kapatmış okutmamis yaş yetmiş iş bitmiş şu an kimse yüzüne bakmaz zamparalikta zamanında ,güzel cici baba olmuş yersen....
Siz yemeye gönüllü gibisiniz azıcık vicdan yaptırdılar sevdiginizi bile ortada bırakıp anammnmm babam mmm yolunuza pas pas olayım diyecek gibisiniz .
Söz meclisten dışarı ama atalarımızın çok güzel bir sözü var eşek olana semer vuran çok olur bundan sonra hayatınızı kendiniz için mi başkaları için mi yasayacaginiza karar verin malum yaşınız artık 39 o küçük kolay manipüle edien kız değilsiniz ( o küçük kıza yaşanacak iyi bir hayat borçlusunuz )

Konunun asıl önemli yerine geçiyorum, gelecek sene evlenmeyi düşünüyorum ama kendimi daima aileme karşı suçlu hissediyorum arkadaşlar. Koca meraklısı bir insan miyim acaba diye düşünüp duruyorum. Evlilik konusu gectigi zaman babam "Ceylinin bize bir yardımı olmaz daha" demiş anneme. Babam bana kredi cektirip iyi bir yerden ev almayı planlıyormuş. Kredi tutarı 600 bin lira. Bir de arabayı yenileyelim diyormuş. Arkadaşlar ben bu yükün altında eziliyorum. Kendi cabalarimla ayakta durmaya çalışıp bir şeyler yapıyorum ama bunca yükün benim sırtıma yıkılmasını istemiyorum. Ben o kadar borçla nasıl evleneyim, kendime haksızlık yapılıyormuş gibi hissediyorum

Okumanıza, bir yerlere gelmenize bir katkısı mı olmuş da sizden karşılık bekliyor şimdi babanız.
Resmen okumamanız için her şeyi yapmış, şimdi sizin elinize para geçmeye başlayınca sizi sömürmenin peşinde.
Belki babanız olduğu için bu sözlerime alınabilirsiniz, bunun için özür dilerim.
Ancak adam tam bir asalak...
Size karşı yaptıklarını geçtim bir de kızlar evlenmeye kaltığında gösterdiği tavır da iğrenç.
Babanızın yanında bir de annenizin gelip o sözü size yetiştirmesi de ayrı can sıkıcı.
Babanıza gerekli cevabı verip size bu konudan hiç bahsetmemesi lazımdı annenizin.

Konu sahibesi, hiç vicdan azabı çekmeyin. Ne yaptıysanız kendi başınıza yapmışsınız.
Kimseye bir borcunuz yok. Şimdi melek kesilmesi bu adamın size dünyada cehennemi yaşattığı gerçeğini değiştirmez.
Hiç borca girmeyin, kredi çektirmeye kalkarlarsa da "ben okumaya çalışırken neredeydiniz. ben kredi falan çekmem" deyin.
Kestirip atın, gerekirse de kavga etmeye hazır olun.
Yoksa bunun önünü alamazsınız.
Kendi hayatınıza bakın, ev alacaklarsa, araba yeniliyeceklerse kendi paralarıyla yapsınlar.

Benim ailemde oyleydi kactim kurtuldum 🥰 hayat zaten zor bir de en yakinlari zorlastirinca hayatini ailesi olsa bile dayanamiyor. Cok haklisin bence babana bes kurus bile verme. Seni okutmamis bile sen keendi imkanlarinla okumussun.
KActim derken ailemden uzaklastim demek istedim 🥳

anlamıyorum anneniz nasıl okuldan alınmanıza sessiz kaldı? neden ortalığı yıkmadı? babanız okuldan aldığı halde nasıl maddi yardım bekler hala. çok üzüldüm. bu lafları ben de duydum erken evleniyorsun ailene yardım etseydin faydanı görseydi diye. tuhaf bi toplum yapısı. alsanız da görmeyecekler. benim bir arkadaşım var ben sağlık meslek lisesi mezunuyum. kız mezun olur olmaz atandı ailesinin evinde. üniversite okumak istedi okutmadılar. ailesinin hiçbir şeyi yoktu. ablası otelde çalıştı. maaşlarını verdiler babaya. baba full altın aldı o altınlar ne oldu biliyor musunuz hiçbir zorluk görmemiş erkek kardeşine ev. arkadaşım ailesine kredi çekti ev aldı yine yaranamadı. hep onlara yaranmak için çabalıyor ama başaramıyor. çok söylüyorum dinlemiyor. ablası evlendi ailesi destek olmadı. şimdi kıza da manipülasyon yapıyorlar herkes evlendi diye. babası arabayı bile vermez. ama o maaşını teslim eder. yok olmuyor. benim annem 11 yaşında çalışmaya başlamış dedeme vermiş. babam 10 yaşında.. ne gördüler hiçbir şey. ikisi de sevilmeyen kötü evlat. annem dayımlar okusun diye çalışmış onlar okuldan kaçarmış.

Kaç kurtul. Koca adam yıllarca har vurup harman savurmuş kendi emekliliğini yaşlılığını düşünecekti. para isterse aynen böyle söyle. Komedi yahuuu, 50 60 yaşına gelmiş koskoca adamlar yeni mezun, kuş kadara maaşlı çocukların sırtılarına yıkılmak istiyor, ellerindeki parayı yemek istiyor. Verme para, hiç oralı olma. Ev alıcaz derlerse de hayırlısı olsun de. Açıktan para isterlerse de bunca yıl para saçtın savurdun artık tutumlu davran kredini öde de.
+1

Herkese merhaba hanımlar, uzun zamandır içimi kemiren bir konuyu paylaşıp fikir almak istiyordum sizlerden konu uzun olabilir.

Konu aslında yıllar boyunca ailemin bana zerk ettiği bir düşünce bundan dolayı tam olarak nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Yıllardır babam atanan, mesleğe geçen her kadına (kuzenim, uzak akraba, komşu kızı fark etmeksizin) biraz ailene bak hemen evlenme işe geçer geçmez evlenilmez ailene bir faydan olsun der dururdu. Ben 10 yaşındayken bile bu lafları duydum hep, bundan dolayı erken evlenenlere hayırsız evlat iması yapardı. Lakin erkek çocukları için bu durum asla soz konusu bile değildi abim 21-22 yaşındayken bile onu evlendirmek ister bu konuyu konuşmaktan büyük keyif alırdı. Yıllardır böyle bir ortamda büyüdüm açıkçası.
Babamdan bahsetmek gerekirse, kendimi bildim bileli çok yüksek maaşlı bir işte çalışmasına rağmen hep borç yapar borç odetirdi, çocukluğuma dair hatırladığım tek şey borçlar yüzünden evde çıkan kavgalardı. Babamın işyerinde aynı pozisyonda çalışan tüm arkadaşları evler arabalar yazlıklar alırken biz hep kirada yaşadık. Muhtemelen başka kadınlar ve kumara gitti tüm paralar. Çocukluğumdan hatırladığım en keskin anım ise arkadaşlarımda olup benim de istediğim renkli atkı bere takımıydı, çok istedim aylarca ağladım ama asla sahip olamadım o bere takımına.
Babamın işine giyimine bakan bir insan asla bizim ailemizden böyle bir yaşantı beklemezdi ama durum buydu açıkçası.

Gel zaman git zaman liseye başlayınca ise hayatım bütünüyle mahvoldu diyebilirim. Bir erkek arkadaşım olduğu için babam okuldan aldı ve o günden sonra düşman gibi olduk yıllarca. Siddet, eve kapatma derken ciddi manada bozulmuştu psikolojim.
Kendi cabamla açık öğretimden liseyi bitirip kuzenlerimin eski kitapları, sahaftan aldığım ikinci el kitaplarla üniversiteyi kazandım. Bu dönem boyu azıcık bile destek görmediğim gibi daima kucumsenip şiddet gördüm.
Daha sonra okulu bitirip ikinci bir üniversite okumaya karar verdim aynı anda da işe başladım. Ordan oraya derken yoğun bir dönemi atlattım bölümümden derece ile mezun oldum.
Bu süre boyunca ailemin borçları bitti daha normal bir hayat yaşamaya başladık maddi olarak. Dedemden kalan bir miktar para ile ev aldık o kadar .

Babam ise son 5 yıldır daha sakin, daha iyi bir baba. O zamanları telafi etmeye mi çalışıyor bilmiyorum ama bir anda değişti diyebilirim. Tabi eskisi gibi değil ama kocaman kadın olduğum halde akşam eve geç gelemem, geldiysem (en geç saat 10) surat asılır. Çok bir özgürlüğüm yok yani. Tatile gitmem, arkadaşlarımla günübirlik bile şehirden çıkmam daima soruna yol açar bundan dolayı türlü bahaneler ve yalanlara başvurum hala.

Yıllardır asla alınmayan evin, yenilenmeyen arabanın ben yeni bir hayata başlamaya çalışırken benim üstüme yıkılmasından asla memnun değilim. Babamın beklentisi bu iken ben evlensem sanki kötü bir evlatmışım gibi hissedeceğim. Bir yandan kendime kızgınım bir yandan aileme. Babam şimdi ne kadar iyi de olsa geçmişi unutamıyorum. Bizim ailecek gidemediğimiz tatillere, alamadığımız kıyafetleri elalemin kadınlarına almasına biz evde fakirlik içinde yaşarken yılda 5-6 kere tatile gitmesini asla atlatamıyorum.

Bu kadar yükün altına daha girmeden eziliyor geleceğe bakamıyorum arkadaşlar. Evlilik düşüncesi bir yandan beni mutlu ederken bir yandan kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor. Karışık yazdiysam özür dilerim bocalayıp duruyorum arkadaşlar buraya da öyle yansımış olabilir. Teşekkür ederim.

Baban icinde, o Adamla Sizi ayni evde tutan annenede asla bir kurus harcama. Kendi hayatini Kur.

Herkes ana-baba olamıyor görüldüğü üzere.
Bizim 23 yaşında bir oğlumuz var anaokulundan üniversiteye kadar hep özel okulda okuttuk.
Tek çocuk olduğu için çok rahat şartlarda büyüdü.
Buna rağmen oğlumuzun para kazanınca bize destek olması gibi bir beklentimiz yok eşimle.
Tersine evlenirken ya da iş kurmak isterse,
biz ona destek olacağız.
Neyimiz varsa üçümüzün.

Kendi hayatınıza ve geleceğinize yatırım yapın, bunun için de kendinizi kesinlikle suçlu hissetmeyin.
Şunu da unutmayın anneniz de en az babanız kadar kabahatli.

X