Seda....
o kadar üzüldüm ki...
canım Sivas lımısın sen 58 yazıyorda ietinde .. bende Sivas'lıyım..
Her neyse canım bak bazılarımız maalesef ki bazılarımız kadar şanslı olmuyor
benim de babam senin babana benzer bi insandı..
varlık içinde yoklukla büyüdük..küfür.. dayak.. annemi aldatmaları.. hersey var....
yanlız en başında sana yapman gerekeni söyleyeyim babanı olduğu gibi kabul etmen zıtlaşmaman ve insanca bababa okumak istediğini
bunun içinde gerekli şartları hazırlaman gerektiğini söylemelisin..
Sanırım bağları kopuk bi ailede yetiştiği için kendisini aile ilişkileri konusunda yetiştirememiş...
Ölemk istiyotum falan bu düşünceleri kafandan at..
insanlar değişmiyorsa sen insanları değiştirebilirsin zamanla..
sonuçta baban atsan atılmaz satsan satılmaz..
öncelikle durumu kabullen, daha sakin ol, annene kardeşlerine destek ol, hep birlikte gidişatı konuşun,
neler yapabilirsiniz tasarlayın, babanıza iyi davranın,
asla zıtlaşmayın, hep birlikte oturun konuşun,
bunca yıllık sinir birikimini bi kenara bırakın, her fırsatta babanı ne kadar sevdiğini hissettir... hatta boynuna sarıl... sonuçta baban.. insafa gelir..
tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır insanları yönlendirmeyi bileceksin
bunu da tatlı dilinle yapacak ve net olacaksın !!
yerinde olsam anneni psikoloğa götürürüm eminim kadın mutsuz evliliğinden dolayı perişandır
kardeşinlede konuş , yuvanızın huzuru için ortak bi karar alın ve onu uygulayın
ve canım asla çalışma babana okumak istedğini büyük açıklıkla dile getir,
sadece ders calış, babanla düzgün bi şeklde konuşursan seni bi dersaneye yazzdırır
canla başla gerekirse günde 5 saat uykuyla dur ama üniversite'de iş bulabileceğin gecerli bi bölüme gir..
üniversitenin cok önemli olmadığı bölümün cok daha önemli olduğu kanaatindeyim..
ve yerinde olsam farklı bi şehire gitmezdim
annenin ve kardeşinin sana ihtiyacı var..
babamda senin baban gibiydi
ben sorunlardan kaçmak için farklı bi şehirde okudum okulum bittiğinde ailem parçalanmıştı
belki hayırlsı buydu fakat dengeleri sağlayan ben
elimi çekince ailemin yıkılışına tanık oldum
belki şuan annem babam ayrılsa kafamız rahat olur diyorsun..
canım ben büyük bi şehirde yasıyorum fakat annemin babamın ayrıldığını bilen bitakım iş arkadşlarım bana farklı yaklaşıyor
bu kız rahattır anlayısı war..
Bu yüzden iş başvurularımda asla bunu dile getirmiyorum..
Maalefki gelişmişliğimiz bu kadar..
en doğrusu senin babanı kabul edip mevcut durumda yapman gerekn en doğru seyin ne old.saptaman..
çalışayım eski püskülerlemi okula gideceğim diyorsun
yaşın gereği kıyafetlere özenebilirsin fakat senin kıyafet düşünecek lüksün yok !!!
ben eşofmanla ve bi kaç parça kotla okula gittim...
bunları düşünme ailenin yanın bi üni kazanmaya bak... üni.kazanınca baban değişir senle gurur duyar..