- Konu Sahibi hayatbeceriksizi
-
hayat beceriksizi kardeş nasıl bir konu açmışsın öylemafoldumben
abdestim var ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.biz evlenip gideriz veya gittik
olan annelerimize oluyor.Hep ağlarım düşündükçe annemin imtihanı ne kadar büyük diye.Benim babamda öyle şiddet psikolojik baskı..geceleri bile uyumaz yatakta anneme söyleriz.annemin kapısında onları dinlerken çok ağladığım geceler olmuştur kapılarının önünde.bize kızsa annemden çıkartır.evde bide babanem var oda aksi annem ondanda çekiyo.şimdi bende evleniyorum annem tek savunmasız kalıcak.hiç kendini savunamaz en fazla ağlar.geceleri yastığa başımı koyunca yastığım ıslanmadan uyumama hep ağlıyorum gözüm arkada kalıcak annemde...tek başına kimbilir neler atlatıcak...dua etmekten abşkada bi çözüm yok galiba...Babamdan nefret ediyorum hiç sevgi yok içimde sureti bile korkunç geliyo bana ölmesini bile istiyorummafoldumben
Duygularımızı paylaştığın için teşekkür ederim canım.
Psikolojim ister istemez etkilendi ailemizdeki bu sıkıntılar nedeniyle. Hatta paranoyak derecesinde biriyim diyebilirim ama bunu kırk yılda bir eşime yansıtırım. O da biliyor, güvenme konusunda sıkıntım olduğunu,ama nedenini de biliyor. Bu yüzden anlayışlı davranıyor bana sağolsun.Ben de onu boğmuyorum.
Eşim her yönüyle mükemmel bir insan diyebilirim. Ailesi de çok iyi insanlar.Kayınvalidem,kayınpederim,kaynım... hepsini de çok seviyorum. Onlar bana Allah'ın bir lütfu.Hayatımda ilk defa aile olmak ne demekmiş, karşılıksız sevgi ne demekmiş,onlarda gördüm ben.Ve bu satırları yazarken gözyaşlarım sel oldu gitti...
Daha önce de belirttim,hayırlısıyla bir de bebek istiyorum ki gözyaşlarım dinsin diye... Ona elimizden geldiği kadar iyi bir anne-baba olalım diye... Eşimden de bir söz istedim, bi gün çocuğumuz olursa eğer,aranız çok iyi olsun. Her sıkıntıısını paylaşabilsin senle.Arkasında ol hep,düşmesin. Düşerse elinden tut, kaldır diye...
Zaman ayırıp yazdıklarımızı okuaynlara,paylaşanlara çok teşekkür ediyorum Allah hepinizin yuvasına sağlık,huzur,bereket versin...
üzüldüm ya..sonuçta insanın bi annesi bir babası var...
ne diyelim..atsan atılmaz, satsan satılmaz..adı baba işte..eski olayları fazla aklına getirmemeye çalış..
galiba size bi kardeş daha çıktı (ben) benim babamda böle sokakta abaza adamlar gibi ağzı açık onun bunun karısına kızına bakar bizim yanımızda bazen tam o anda suratına geçiresim gelio şimdi burda anlatmaya kalksam saymakla bitmez çünkü sade babam diil baba tarafım sorunlu bi sülale konu açıcam orda uzuncana yazıcamKardeş olduğumuzu düşündüm bir an. :teselli:
Benim babamın da seninkinden kalır yanı yok. Hatta eksiği yok fazlası var.Aldatma olayı var yıllardır, dayak da zaman zaman oluyormuş.Ben ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum ve annem olanları bana anlatmamış ben üzülürüm diye.Anlattıkları da yaşadıklarının kaçta kaçıdır acaba?Maddi-manevi birçok şeyi de esirger bizden.
Mesela ben ameliyat olduğumda,tüm masraflarımı kendim karşıladım borç harç içinde. Kızım bir şeye ihtiyacın var mı?İhtiyacın olursa ara dedi mi? Kesinlikle hayır.(Durumu da elverişili olduğu halde) Ağrılar içinde kıvranırken bana geçer,geçer bişeyin yok dedi. Senin dediğin gibi kendisi eğer grip olsa nazlanır,hepimize darılır,kendini acındırır.Taa Ankaraya gider en iyi doktorlara özel muayene olur.
Arkamda bir babam var diyemedim hiçbir zaman, yaptığı her şeyde karşılık isterdi çünkü. Özellikle maddi anlamda 50 kuruşun bile hesabını yapar.Ya bildiğiniz 50 kuruş yaa,2 sakız parası yani.Annem 50 kuruş istedi diye kıyametleri koparmıştı. Annem saçını boyatmıştı bi gün,saçlarından sürükledi,niye boyattın diye.Zor kurtardım kadını elinden. Utanmasa beni de dövecek.Daha neler neler....
Mesela şehir içi otobüse binerim,babam da otobüste. Ben el sallıyorum beni görmüyor. Göremiyor çünkü otobüsteki bayanların vücutlarını incelemekten dolayı dış dünyayla bağlantısı kopmuş durumda.
Kendi hayatımı kendim kurdum,başka bir şehirde. Manevi olarak ,destek olmak için bile gelip yanımda doğru dürüst kalmadı.
En kötüsü de yazın yemek masasındayız. Benim veya kız kardeşimin göğüs dekoltesine bakarken yakaladık kaç kere. Bikaç kez sert bir bakışla ifade ettik,bikaç kez de "Ne var,neye bakıyorsun?" dedik. Bişey diyemedi,sustu. Ama kardeşim, babamın hala aynı şeylere devam ettiğini söylüyor.Ben babamın psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.,ama kabul etmiyor sorunları olduğunu. Ben deli değilim diyor,çıkıyor işin içinden.
Yılardır dokunmuyorum bile ona.İğreniyorum resmen.Değil dokunması, aynı odada bulunmak bile yeterince geriyor beni zaten.
Yaklaşık 4 ay önce resti çektim ben, anneme yaptıklarından dolayı.Konuşmuyoruz o günden beri. Çocukluktan beri de yapmadığı kalmamıştı zaten.O artık benim gözümde sadece biyolojik babam, dünyaya gelmeme sebep olmuş bir insan. Hepsi bu. Sevmiyorum onu.Tek dileğim Allah sağlık sıkıntısı vermesin,benden de uzak olsun yeter.
Yüce Rabbime havale ettim onu.Hesabımız öteki dünyada, Allah katında görülecek....
yarama bastinizbir cogunuzun hikayelerini okudum sizin bu kadar büyük sonrunlarinizin karsisinda benim yasadiklarimin anlatmanin yakisigi kalmicagini düsündügüm icin sadece duygularimi düsüncelerimi paylasicagim.Kendime hep söz veriyorum Babama bundan sonra yakin,cok vakit gecircegime dair ama olmuyor cünkü onun yaninda huzurlu degilim mutsuzum kirginim uzagim Öz babama kimbilir belki biraz daha zamana özlem duymaya ihtiyacim var :26: zorda olsa tabi kiyamam ona cünkü özünde iyi bir insan oldugunu biliyorum Herseye Ragmen
Bende okudum baştan sona konunu ve üzüldüm biraz bende de benzer şeyler var
Her kız babası gibi eş ister yaa bende hiç istemezdim şükür de olmadı..
Benim babamda annemi aldattı ve içkisi de vardı sürekli içiyordu..
Çok da asabiydi ki asabiyeti hala devam diğerleri duruldu ee yaş 50
Hala aramızda mesafe var evlendim çocuğum var ama hep mesafeliyiz..
Sürekli eskiler aklıma geliyor daha iyi olabilirdi daha iyi olabilirdik diyorum.. kendi kedime
Ama olanla ölene çare yok
Eline geçen ne ona karşı mesafeli ondan uzak ona soğuk çocuklar...
Ama eşim mükkemmel ötesi biriii...
o öyle bi baba olmucak evladımı öyle bir baba mesafeli korkarak
büyüyen bi çocuk olarak asla yetiştirmicem eşim zaten buna izin vermez..[/QUOT kızın kaderide annesine benzermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?