- Konu Sahibi hayatbeceriksizi
-
Allah yardımcın olsun canım.Annen hayatta mı peki? Hayattaysa peki ayrıldılar mı yoksa hala birlikteler mi?
Canım Allah her şeyi gönlünüze göre versin ve umarım her şey en kısa zamanda senin ve ailen için yoluna girsin...
bugün babamın d.günü ve yapmacık bir şekilde kutladım.babam asabi biri.aldatma huyunu hiç duymadık şimdiye kadar.kumar vardı ve çok kaybımız oldu.parayı esirgemez ama bende masraf yaptırmam.normal konuşamazsın onunla herşeye bağırır.o bağırınca bende cevap veririm.kapışırız.en son 3yıl önce güzel dayak yedik annemle.kötü bir küfür etmiştim ona.o gün berbattı.
bazen onunla evde hiç konuşmayız ve daha huzurlu olurum.annemi yıllardır azarlar,hakaret eder.annem ezilir karşısında hiç ses çıkarmaz.ben dayanamayıp bağırırırm ona.
k.pederim aksine sakin.tartışmalarımızda onu hatirlatırım babama.
umarım nişanlım ilerde bu şekilde davranmaz.
..sağolasın ablacım eksik olma.. ama keşke eşimde mükemmel olabilse..ona göre ben herşeyi abartırım.. allah sizin yuvanıza mutluluk huzur versin inşallah..:Saruboceq:
amin canım benim
allah bundan sonra sana da guzel mutlu huzurlu bı hayat versın ınsallah senın ıcın dua etcem :Saruboceq:
ne güzel bişeyaçmışsın tşk benim küçükkenden beri bir eziyet gibiydi babam hep annemi döverdi hiç allah inancı yoktu hiç kimseye gitmezdi bir kere sırf sofraya tuzluk gelmedi diye tabaği annemin suratına fırlattı biz daha ben 5 abim 8 yşında onlar doktora gitti biz ikimiz kapının arkasına oturup onlar gelene kadar ağladık dünya kadar dikiş tabi babam beni çok severdi arada bi dövsede yani 3 kere falan ama annem çok çekti artık hergün eve gelirken buğun ne oldu derdik ne bayram ne düğün bildik en son ufacık bişeyde olay patladı ve annem ayrıldı benim düğünümden 1 ay önce çok kötü bi dönemdi ve hala üzülüyorum o ne yapıyor diye Annemi hiç sevmedi yaşadıklarımız yanımıza kar kaldı şimdi bende çocuk istiyorum olmuyor babamla görüşmüyorum acaba beddua mı etti ama hep diyorum yarın hastalansa gene bakıcam diye ama galiba ondan nefret ediyorum hayatımda hep üzüntü yaşattı şimdi evliyim ve şükür allaha mükemmel bi eşim var allah yüzüme güldü çok şükür birde bebeğim olsa hep birşeyle eksik oluyor zaten
canım ne mutlu sana.. anneler bu durumu sindirebiliyo belki içlerinde affedemiyolar ama inanki öyle bi yürekleri varki sırf çocuklarım ziyan olmasın diye mutlu gibi oynarlar.. ama yüreğindeki koru kimse bilmez.. ben tamda düşünmüştüm ki eğer bu konu başlığını babasına tapan biri görse içine girip okusa "sen dünyadaki en iyi adamı en kötü babaya tercih etmezsin" derdi biliyorum.. zaten vicdanımla savaşlar halinde olduğumu söylüyorum.. ama bende ona kötülük etsem yada başkasına ailmden;inan kimse unutmaz.. sevdiğinden aldığın yaraya ilaç fayda etmezmiş işte.. bu durumu önce babanızla konuşun .. ki herzaman inkar ederler ama kötükedihüso önce babanla konuş ama anneden böyle bişey saklanırmı bi tartışalım...
Ben de annemin bana yaptıklarından dolayı annemi hiç sevmiyorum.Beşpara etmez,kıskanç ablasıyla birolup,benim kuyumu kazmaya kalktı.Sevgili annem akrabalarına yaranacak ya! Aileler neden 'biz herşeyi yaparız evlatlarımız bizi çekmek zorunda'mantığındalar hiç anlamıyorum.Karşılıksız sevgi,saygı,sabır nereye kadar sürer Allahaşkına?5 yıldır onlarla görüşmüyorum.Çok mutlu bir evliliğim,bir dediğimi iki etmeyen eşim var.İyi niyetimi suistimal eden ailem bile olsa umrumda olmaz.
off off aile insanın imtihanı olurmu derler bide.. olabiliyomuş işte.. çok üzgünüm senin adına canım.. keşke elimden bişey gelsebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile ne mutlu sana böyle bi evlatsın.. sabrına asaletine hayran kaldım.. kardeşimbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilemerhaba;
bu içinden çıkılmayacak,hayatı kabusa döndürecek bir duygu.bende babamdan nefret ediyorum.üniverste okurken beni 17 yaşımda 5 kuruş parasız bıraktı yetmezmiş gibi çalışırken yurtdışına gitmek için biriktirdiğim bütün paramı aldı.çalışmadı hiç.kanser hastası annemi kullanarak duygularımızla oynadı her defasına borçlarını ödemek zorunda kaldım.2 senelik üniversteyi dereceyle bitirdim ama çok istememe rağmen daha fazla okuyamadım,elimde abucumda ne varsa herşeyi ve ruhumu sömürdü.şuan 29 yaşındayım ve aileme bakmaktan hiç birşey başaramadım.kurslara gitmek istedim gidemedim,yatırım yapmak istedim yapamadım.ailemden ayrı 8 sene yaşadım bir kez yanıma gelmediler.nasıl para kazanıyorum neler yaşıyorum hiç bilmediler.onlara para yetiştireceğim diye başıma gelmedik bela kalmadı.sadece gelen paraya baktılar.çok şükür sanırım iyi niyetimden pişman olacağım hiç bir şey yapmadım ama tükendim artık.onları çok seviyorum ama artık katlanamıyorum.bir sorunum olunca aramazlar sadece para için ararlar.onları umursamasam vicdan azabından öleceğim,bakmaya devam etsem ben tükeneceğim.sadece ölmelerini istiyorum.gitsinler artık hayatımdan.
"Benim böyle davranmama sebep olduğunuz için esas suçlu sizsiniz! diyor bize.." aynen bu cümleyi okadar çok duyuyorum ki.. sinirime dokunuyo aksi bi sedayı ona söylemenin imkanı yok zaten.. dışarda kral ama evde ikiyüzlünün biri..Aylarca terapi aldım yüce babamın üzerimde bıraktıklarından silkelenebilmek için. 10 sa 4ü 5i gitti şükür..
Baba olmak demek kusursuzluk değil ki.. Özümüz insan , hatalar yanlışlar bizler için.. Bunu neden kabul etmezler..
Halbuki destek alsaydı , kişilik bozukluklarından arınabilseydi hayatı ne kendisine böyle zor ederdi ne bize.. Kaliteli bir hayatı olurdu..
Dayak,taciz,baskı,korku, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet bunlarla harmanlanan bir evlat nasıl birey olabilir.. Kendini nasıl bulur..Bulduğu kendini nasıl sever..
Ve nasıl bir mantık ki! sorduğumuzda; siz öyle davranmazsaydınız ben size böyle davranmazdım .. Benim böyle davranmama sebep olduğunuz için esas suçlu sizsiniz! diyor bize..
Öğrencilerine pırlanta muamelesi yaparken evde bizleri, kişiliğimizi ezmesinin tek mantığı var, kuvvetli bir narsisizm!
Öğrenciler için değil onlara güzel davranması.. Kendisi için! İyi hoca, güzel hoca desinler diye.. Onlar üzerinden kendisini şahlandırıyor,kendini güzel hissediyor..
Sonra bize gelir; o kadar kazık kadar öğrencim beni seviyorlar da , hakkımda güzel konuşuyorlar da o kadar kişi yanlış bir siz mi doğrusunuz!
İşte.. Sıfırız biz..Yanlışız hep..
Ve tüm doğrular O'nda..
Yazık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?