Babama çok kırıldım ya da ben mi alınganlık yapıyorum ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.021
6.755
4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ilk anneme söyledim o tabii ki çok sevindi havalara uçtu. Babam yurtdışında çalışıyor kardeşim uzakta görevde annem ikisine de telefonda söylemiş ama bizim ailede böyle şeyler pek konuşulmaz ayıp gibi algılanır. Bir kız babasına baba ben hamileyim diyemez yani ben de çekinirdim huyunu bildiğim için hamileyim demem ama ağız ucuyla da olsa bi hayırlı olsun demesini beklerdim sormasın ne kadarlık ne zaman öğrendin diye razıyım sadece halimi hatrımı sorup hayırlı olsun dese yeterdi , her akşam konuşuyoruz hem babamla hem kardeşimle hiç biri hayırlı olsun demedi.Benim tarafımdan sadece annem ve kuzenlerim tebrik etti. Çok alındım bakıyorum eşimin babası dün doktordan çıkınca nasıl diye inini dibini sordu işte ne kadarlıkmış sorun varmıymış falan çok ilgilendi sordu. Elin adamı bile bu kadar merak edip ilgilenirken canım kanım olan insanın tebrik bile etmemesine çok kırıldım kardeşime o kadar değil en çok babama, babamla bizim ilişkimiz çok iyidir hiç mesafeli değilizdir hatta zamanında eşimle sevgili olduğumuzu bile bilen buluşmaya gittiğimi bile ses etmeyen saygı duyan biriydi böyle yapması çok üzücü değil mi ?Belki de ben değişen hormonlardan dolayı alınganlık yapıyorum

İlişkiniz iyiyse madem babanizla konuşabilirsiniz. Babacim bir iyi dileğini bekledim ama sen hiçbir şey soylemedin diye sorabilirsiniz. İletişim kurmanızda fayda var. İçinize atmayın derdiniz neyse kimleyse paylaşın. Hem hamilesiniz atmayın içinize küçük büyük hiçbir derdi. Hayırlı olsun bu arada

ama bizim ailede böyle şeyler pek konuşulmaz ayıp gibi algılanır. Bir kız babasına baba ben hamileyim diyemez yani ben de çekinirdim huyunu bildiğim için hamileyim demem
E yani cevap sorunuzun içinde, bunu bilerek beklentiye girmeniz sizi üzer. Sizin alınganlığınız
Az beklenti az üzüntü herkes için her konu için

4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ilk anneme söyledim o tabii ki çok sevindi havalara uçtu. Babam yurtdışında çalışıyor kardeşim uzakta görevde annem ikisine de telefonda söylemiş ama bizim ailede böyle şeyler pek konuşulmaz ayıp gibi algılanır. Bir kız babasına baba ben hamileyim diyemez yani ben de çekinirdim huyunu bildiğim için hamileyim demem ama ağız ucuyla da olsa bi hayırlı olsun demesini beklerdim sormasın ne kadarlık ne zaman öğrendin diye razıyım sadece halimi hatrımı sorup hayırlı olsun dese yeterdi , her akşam konuşuyoruz hem babamla hem kardeşimle hiç biri hayırlı olsun demedi.Benim tarafımdan sadece annem ve kuzenlerim tebrik etti. Çok alındım bakıyorum eşimin babası dün doktordan çıkınca nasıl diye inini dibini sordu işte ne kadarlıkmış sorun varmıymış falan çok ilgilendi sordu. Elin adamı bile bu kadar merak edip ilgilenirken canım kanım olan insanın tebrik bile etmemesine çok kırıldım kardeşime o kadar değil en çok babama, babamla bizim ilişkimiz çok iyidir hiç mesafeli değilizdir hatta zamanında eşimle sevgili olduğumuzu bile bilen buluşmaya gittiğimi bile ses etmeyen saygı duyan biriydi böyle yapması çok üzücü değil mi ?Belki de ben değişen hormonlardan dolayı alınganlık yapıyorum
O elin adamı değil ki, onunda torunu.
Bazı babalar böyledir. Sizde karakterini biliyorsunuz zaten. Eminim anneniz kadar çok sevinmiştir. Babalar genelde belli edemezler. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah.

E yani cevap sorunuzun içinde, bunu bilerek beklentiye girmeniz sizi üzer. Sizin alınganlığınız
Az beklenti az üzüntü herkes için her konu için
Ben nasıl öğrendin kaç haftalık demesini sormasını beklemiyorum ki zaten.Annen söyledi hayırlı olsun dese yeterdi kayınpeder bike üatüme düşüp ilgilenirken babamın tepkisizliği aslında zoruma giden

Benim babamda her iki hamileliğimde tebrik etmedi.
Onun yetiştiği ortamda bu tip şeyler ayıp sayılırmış. Adam da öyle bellemiş artık.
Oysa bana da çocuklarıma da deli olurdu. Ben biliyorum ki içten içe kendi kendini yedi ama örf ve adet inanışları onu engelledi.
Ben babamı bildiğim için kırılmadım.

Annenize sorun, mutlaka annenizden sizin hakkınızda haberler almak için çırpınıyor olabilir.

bizim de babamla hep mesafemiz vardır ayda 1 anca konuşuruz ve genel şeyler
evlenceğimi falan bile annem söyledi bana tek kelime etmedi kimdir necidir hiç girmez böyle muhabbetlere ikimizde çekiniriz

geçen telefonda bana çocuk bekliyoruz artık sizden dedi şok oldum asla böyle şeyleri konuşmaz
afalladım dilim kitlendi ilk defa böyle özel bişi duydum babamdan
hayırlısı zamanı gelince olur inşallah diyip geçebildim

bence çok takılmayın. tabiki her insan bekler babasından bi hayırlı olsun duymayı
ama eminim o da çok sevinmiştir torununu dört gözle bekliyodur

Bazı babalar böyledir. Sizde karakterini biliyorsunuz zaten. Eminim anneniz kadar çok sevinmiştir. Babalar genelde belli edemezler. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah.
kayınpederime karşı bazı olaylardan dolayı mesafeliyim o yüzden öyle dedim yoksa tabii ki onun da canı kanı

belki de adamda sizden bekliyordur.
her akşam konuşuyoruz torunum olacağını bana niye söylemiyor diye..

Ben yazacaktım 👍👍👍👍

Benim babamda her iki hamileliğimde tebrik etmedi.
Onun yetiştiği ortamda bu tip şeyler ayıp sayılırmış. Adam da öyle bellemiş artık.
Oysa bana da çocuklarıma da deli olurdu. Ben biliyorum ki içten içe kendi kendini yedi ama örf ve adet inanışları onu engelledi.
Ben babamı bildiğim için kırılmadım.

Annenize sorun, mutlaka annenizden sizin hakkınızda haberler almak için çırpınıyor olabilir.
Azıcık insanlar mantıklı hareket etse keşke :KK43: örf adetlere bu kadar bağlı kalınmasa. Evli barklı kadın yarın karnı belli olmaya başlayınca kimse kız babasını ayıplamayacak aaaa kızın hamileymiş diye. O yüzden teknolojinin gelişmesiyle insanlarda oluşan pozitif yönde ki bakış açılarının tabuları yıkmasına seviniyorum

Ben nasıl öğrendin kaç haftalık demesini sormasını beklemiyorum ki zaten.Annen söyledi hayırlı olsun dese yeterdi kayınpeder bike üatüme düşüp ilgilenirken babamın tepkisizliği aslında zoruma giden
Benim ailemde ayni sizinki gibi babam bana hicbise sormadi ara sira nasilsin iyimisin dedi okadar ama ben ondan hicbise beklemedim cunku ona gore nromal olan bu alinmadim da bizdede ayiptir. Esimin ailesi cok rahattir kayinpederim nerdeyse bizle doktora gelicekti okadar ilgilendi ama hic kiyaslama yapmadim yetisme tarzlari yapilai farkli çünkü bunda alinacak bise yok annene soruyodur zaten :)

Kayınpeder niye elin adamı oldu ya sizi sormuyor adam torununu soruyor aynı yani babanızla :) Ben de kızımın çocuğu olduğunu başkasından duysam babanız gibi davranırım, evlendirirken 7 mahalleye duyur bebek olunca utanılsın söylenmesin sanki kardeş kardeş yatsınlar diye evlendiriliyor gibi. Söyleyin babanıza ne diyecek sanki baba torunun olacak dersiniz neresi ayıp bunun

Kayınpeder niye elin adamı oldu ya sizi sormuyor adam torununu soruyor aynı yani babanızla :) Ben de kızımın çocuğu olduğunu başkasından duysam babanız gibi davranırım, evlendirirken 7 mahalleye duyur bebek olunca utanılsın söylenmesin sanki kardeş kardeş yatsınlar diye evlendiriliyor gibi. Söyleyin babanıza ne diyecek sanki baba torunun olacak dersiniz neresi ayıp bunun
Elin adamı derken aramızda geçen bazı şeylerden dolayı bi soğukluk var ondan öyle dedim.Zaten öyle ilgilenerek aradaki soğukluğu bile sıcağa çevirdi kendisi sağolsun

Elin adamı derken?
Kp ve babanda aynı 'dede' bu söylediğini hiç mantıklı bulmadım.
Sevgilinizin olduğunu, buluştuğunuzu soylemeseniz anlardim belki bana çok bağnazlık gelse bile. Ama buna izin verip nikahlı eşinden olan çocuğunu hic merak etmez mi ki insan yada hayırlı olsun denince ne olacak. Torun geliyor işte sevmeyecek mi doğunca acaba çünkü doğduğunda da yapılan şey sonucu doğduğu biliniyo sonuçta

Biraz alınganlık var, evet. Ama birde şu var ; onlar erkek. Birinin kızısın, birinin kardeşi ne tepki vereceklerini tam olarak bilemiyorlar :) Baban ne desin sana, minicik kızı, meleği bebeği evlendi anne olacak. 18 aylık kızım önümde oturuyor şu an, anne olma ihtimali o kadar uzak ki, oluyor ama işte. İsterseniz 65 yaşına gelin siz onun minik kızısınız. O yüzden şaşkındır. Ne diyecek bilmiyordur bence :)

Babamla aram çok iyidir ama ben de hamile kaldığımda hiö tebrik etmedi hamile değilmişim gibi davrandı resmen 🙈 Amaa şimdi hergün görüntülü arıyo torununu. Ona gülünce de havalara uçuyo. Çok takılma eski kafalar bunlar işte 😊

İyi de kendiniz diyosunuz bizde böyle şeyler söylenmez diye.. bizde de öyle söylenmez babaya. Bu sebebten hayırlı olsun dememesi sizi hiç düşünmez olur mu. Napsinlar eskiden daha çok böyle şeyler ayıp karsilanirmis öyle yetiştirilmiştir babanız.. hamileyken stresten uzak durun lutfen

X