Babama çok kırıldım ya da ben mi alınganlık yapıyorum ?

emınım oda cok sevınmıştir ama senı arayamamıştır. alınganlık yapma

Elin adamı dediğiniz de karnınızdaki bebeğin diğer dedesi yalnız.
Tabii ki öyle bunu biliyorum ama benim kendisiyle sorunlarım var o yüzden mesafeliydim ona karşı.Aramızda mesafe olmasına rağmen o bile ilgilendi kendi babam hayırlı olsun demedi bunu anlatmak için öyle dedim

Babam da yeni dogdugunda bakmam 1 aylık olması lazım en azından hiç ısrar etme bekleme bakmami dedi. Şimdiden uyarıyor bize bile bakmamış. Yeni ilk dogan bebek gormekten hoslanmiyor napalim. Saygı duydum geçtim

4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ilk anneme söyledim o tabii ki çok sevindi havalara uçtu. Babam yurtdışında çalışıyor kardeşim uzakta görevde annem ikisine de telefonda söylemiş ama bizim ailede böyle şeyler pek konuşulmaz ayıp gibi algılanır. Bir kız babasına baba ben hamileyim diyemez yani ben de çekinirdim huyunu bildiğim için hamileyim demem ama ağız ucuyla da olsa bi hayırlı olsun demesini beklerdim sormasın ne kadarlık ne zaman öğrendin diye razıyım sadece halimi hatrımı sorup hayırlı olsun dese yeterdi , her akşam konuşuyoruz hem babamla hem kardeşimle hiç biri hayırlı olsun demedi.Benim tarafımdan sadece annem ve kuzenlerim tebrik etti. Çok alındım bakıyorum eşimin babası dün doktordan çıkınca nasıl diye inini dibini sordu işte ne kadarlıkmış sorun varmıymış falan çok ilgilendi sordu. Elin adamı bile bu kadar merak edip ilgilenirken canım kanım olan insanın tebrik bile etmemesine çok kırıldım kardeşime o kadar değil en çok babama, babamla bizim ilişkimiz çok iyidir hiç mesafeli değilizdir hatta zamanında eşimle sevgili olduğumuzu bile bilen buluşmaya gittiğimi bile ses etmeyen saygı duyan biriydi böyle yapması çok üzücü değil mi ?Belki de ben değişen hormonlardan dolayı alınganlık yapıyorum
Elin adamı dediğiniz kayınbabanız. En az sizin babanızın torunu olduğu kadar onun Da torunu değil mi?

Elin adamı derken?
Kp ve babanda aynı 'dede' bu söylediğini hiç mantıklı bulmadım.
Sevgilinizin olduğunu, buluştuğunuzu soylemeseniz anlardim belki bana çok bağnazlık gelse bile. Ama buna izin verip nikahlı eşinden olan çocuğunu hic merak etmez mi ki insan yada hayırlı olsun denince ne olacak. Torun geliyor işte sevmeyecek mi doğunca acaba çünkü doğduğunda da yapılan şey sonucu doğduğu biliniyo sonuçta
Elin adamı konusu şöyle kendisiyle sorunlarımız oldu aramızda mesafeler var uçurumlar var hatta.Aramız böyle iken ilgilenmesine şaşırdığım için bi kıyaslamaya girdim.Heh işte ben de bunu anlamıyorum evli barklı insanım yani ayıp bir şey yok ki şu zihniyet senelerdir değişmedi.Bana birinin beneği olunca 12 yaşına kadar hastaneden aldılar yalanını uydurdular mesela ben bu düşünceyi anlamıyorum

4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ilk anneme söyledim o tabii ki çok sevindi havalara uçtu. Babam yurtdışında çalışıyor kardeşim uzakta görevde annem ikisine de telefonda söylemiş ama bizim ailede böyle şeyler pek konuşulmaz ayıp gibi algılanır. Bir kız babasına baba ben hamileyim diyemez yani ben de çekinirdim huyunu bildiğim için hamileyim demem ama ağız ucuyla da olsa bi hayırlı olsun demesini beklerdim sormasın ne kadarlık ne zaman öğrendin diye razıyım sadece halimi hatrımı sorup hayırlı olsun dese yeterdi , her akşam konuşuyoruz hem babamla hem kardeşimle hiç biri hayırlı olsun demedi.Benim tarafımdan sadece annem ve kuzenlerim tebrik etti. Çok alındım bakıyorum eşimin babası dün doktordan çıkınca nasıl diye inini dibini sordu işte ne kadarlıkmış sorun varmıymış falan çok ilgilendi sordu. Elin adamı bile bu kadar merak edip ilgilenirken canım kanım olan insanın tebrik bile etmemesine çok kırıldım kardeşime o kadar değil en çok babama, babamla bizim ilişkimiz çok iyidir hiç mesafeli değilizdir hatta zamanında eşimle sevgili olduğumuzu bile bilen buluşmaya gittiğimi bile ses etmeyen saygı duyan biriydi böyle yapması çok üzücü değil mi ?Belki de ben değişen hormonlardan dolayı alınganlık yapıyorum
nesil farkı diye birşey var, herkesin aile kültürü farklı...biz orta yaş insanlar, sizin yaş grubu gibi bir ortamda doğup büyümedik...bizim çocukluğumuzda örf ve adetler önemliydi, ayıba, günaha daha duyarlıydı insanlar...bende babamın bana hayırlı olsun felan dediğini, torununun kaç aylık olduğunu vs... böyle şeyleri konuşmadık hiç...

Bazı ailelerde bu tür konuları konuşmak ayıp sayılır. Benim ailemde de öyle. Hayırlı olsun demeyi bırakın doğuma bile gelmedi babam :) bir gün sonra evime geldi oğlumu görmeye. Hamilelik boyunca hiç bu konuda konuşmadık lakin ben buna alınmadım. Bu kültürde doğup büyüdüm sonuçta ve bazı durumlar değişemez, kabullenmek lazım sadece.

Ben anneme daha çok kırıldım mesela. "zamanı mıydı şimdi hamile kalmanın. Ben hastayken nasıl düşündün çocuk yapmayı. İyi tamam" şeklinde karşılamıştı haberi :)

Merak etmeyin, annelik öyle bir güç veriyor ki insana öz aile bile olsa ne düşünüp nasıl davrandıkları mühim olmuyor kucağına alınca.

nesil farkı diye birşey var, herkesin aile kültürü farklı...biz orta yaş insanlar, sizin yaş grubu gibi bir ortamda doğup büyümedik...bizim çocukluğumuzda örf ve adetler önemliydi, ayıba, günaha daha duyarlıydı insanlar...bende babamın bana hayırlı olsun felan dediğini, torununun kaç aylık olduğunu vs... böyle şeyleri konuşmadık hiç...

+++
Yani eski adamlar bu sekilde babalik yapiyor. Elbette adam evladini da, toruunu da seviyor ama bu tip seyleri ulurta konusamiyor, o sekilde gormus oyle davraniyor. Konu sahibesi bence alinganlik yapmasin. Benim babam da klasik Turk babasi, sevdigini soyler ama cok da gosteremez, bu sekilde kabullenmek gerek.

Son düzenleme:
+++
Yani eski adamlar bu sekilde babalik yapiyor. Elbette adam evladini da, toruunu da seviyor ama bu tip seyleri ulurta konusamiyor, o sekilde gormus oyle davraniyor. Konu sahibesi bence alinganlik yapmasin. Benim abbam da klasik Turk babasi, sevdigini soyler ama cok da gosteremez, bu sekilde kabullenmek gerek.

Ben yeni nesilin arsızlığından da hoşlanmıyorum. Bizim ailelerimiz her şeye ayıp günah derken, şimdiki nesil de ebeveyn ve çocuk arasında olması gereken sınırı çizemiyor. Arsızlık, terbiyesizlik ayyuka çıkmış durumda. Kimse kusura bakmasın ebeveyn sadece ebeveyndir. Arkadaş ya da kanka değil. Elbette çocuğa sevgi gösterilmeli, oyun oynanmalı, derdi sıkıntısı dinlenmeli. Ancak çocuk da babaya ya da anneye argo içeren, bel altı konuların espri ile dile getirildiği lakayt konuşmalar yapmamalı. Çok şahit oluyorum bu nesilde buna ve sinirlerim zıplıyor. Ortasını tutturamadı kimse. Ya aşırı katılar ya da saygısız.

Geçen bir ergen annesiyle konuşurken, sözde espri yapıyor "anne ya bilmem nesine şeyapayım tüm kızların sen canımsın" dedi de annesi güldü bu duruma. Ağzına kürekle vurasım geldi mesela. Komik değil çünkü.

Belki ne diceğini şaşırmıştır heyecandan çünkü ben babamda kaldıgımız zaman hamile kalmıştım ilk babama söledim torunun geliyor diye adam şaşırdı iyi kızım dedi ve ertesi gün işe gittiğimde aradı kızım sen gerçekten hamilemsin dedi evet dede oluyorsun demiştim gülmeye başladı belki sizinki de sevincinden öyle yapmıştır şaşkınlık heyecan karıstırmıştır.

benim babam utanir boyle seyleri asla sormaz hatta sevgisini bile cok gostermez.bende kucukken hep kizardim neden boyle diye.simdi buyuyunce anladim bizi ne kadar cok sevdigini ozellikle ben evin en kucugu oldugum icin hem beni hem kizimi asiri derecede seviyor.sizin babanizda boyle olabilir

Benim babam da böyledir mesela ilişkimiz çok iyi ama beni arayıp hayırlı olsun demedi çünkü o böyle ve biz onu böyle kabullendik ama mesela abim in iki çocuğu oldu onlara da hayırlı olsun demedi abim arar konuşur yada ben ararım konuşurum ama bizi ve torunlarını ölesiye sever bazı adamlar böyledir böyle güzeldir.

Elin adamı konusu şöyle kendisiyle sorunlarımız oldu aramızda mesafeler var uçurumlar var hatta.Aramız böyle iken ilgilenmesine şaşırdığım için bi kıyaslamaya girdim.Heh işte ben de bunu anlamıyorum evli barklı insanım yani ayıp bir şey yok ki şu zihniyet senelerdir değişmedi.Bana birinin beneği olunca 12 yaşına kadar hastaneden aldılar yalanını uydurdular mesela ben bu düşünceyi anlamıyorum
Bana aşırı saçma geliyor evlenirken o gece bile ne olacağı belli iken o zaman torunda sevmemeliler. Birleşme sonrası cinsel organinizdan çıkan bi canlı ohoo herkese böyle bakarsak. Ne saygi ne sevgi kalır doğanın kanunu deyip gececeksin bu kadar. Soylenmeyince yapilmamis gibi oluyor heralde😃

X