- Konu Sahibi huzunlukelebek
-
çok teşekkür ederimmmİleride pişman olacağın kararlar vermezsin umarım. Hakkında hayırlısı olsun ne diyelim artık. Ailen izin verir zorda olsa elbet ama nişanlılık sürecinde seni rahatsız eden durum olursa hemen ayrıl ailem istemedi diye her şeyi toz pembe görmeye calışma. Tek tavsiyem budur.
Hastaneye kaldırılsam muhabbetiniz çok çocukça değil mi ya?Selamlar ilk defa yazıyorum buraya lütfen görünn24 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var, ikimiz de mesleğimizi elimize aldık. Artık bir şeyler ciddileşsin istiyoruz. Onun ailesi de biraz baskı kuruyor. Benden büyük bekar ablam ve abim var ama hayatlarına hiç kimse yok, yakın zamanda evlilik düşünmüyorlar. İlişkimizi evdeki herkes biliyor, babam kazayla öğrenmişti ve bir süre benimle hiç konuşmadı. Sonrasında bu konu da hiç açılmadı zaten. Daha yeni yeni düzeldi aramız. Biz artık aileler tanışsın söz nişan olsun istiyoruz Anneme söyledigimde kızıyor bana ablan abin var falan diyo, babama söylemesini istiyorum ama yine aynı şekilde ablamı abimi öne sürüyor. Ablam abimden büyük, abimin ciddi bir ilişkisi vardı neredeyse evlenecekti, o zaman ablanı bekleyeceksin dememişti kimse ona. Ama bana böyle söylüyor annem. Babamla benim konuşmam gerekiyo Ama bu bana o kadar zor geliyor ki keşke hastaneye kaldırılsam da ziyaretime geldiginde tanışma olsa diye dua ediyorum ((( Sizce nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten bunu düşünmekten başka bir şey yapamıyorum.. Sevgilim de çok üzülüyor, annesi bu kız seni oyalıyor falan diyomuş
evet çok çocukcaHastaneye kaldırılsam muhabbetiniz çok çocukça değil mi ya?
Neyse oraya takılmazsak şöyle söyleyeyim, eskiden önce büyük çocuklar evlenirmiş, onlar beklenir bir sırayla olurmuş bu işler. Neden? Çünkü maddiyat. Önce yaşı gelen olsun ki maddiyatımızla insan içine güzelliklerle çıkalım diye.
Ama artık bu bahanemiz olmamalı diye düşünüyorum, sıradan ziyade belli bir yaşa gelip hayatını idame ettirmeye başladıktan sonra gönlünde de biri varsa evlenebilmeli insan.
Önce abla-abinizle konuşup onların düşüncesini öğrenin bu sıralama hakkında. ılımlılarsa en azından babanıza da onlar razı diyerek gitmiş olursunuz.
Sevgilin annesi saçma sapan konuşuyor, sevgilin böyle konuşmasına izin veriyor, bir de gelip sana mı söylüyor bu lafları? Sen de kendini suçlu hissedip manipüle oluyorsun.Selamlar ilk defa yazıyorum buraya lütfen görünn24 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var, ikimiz de mesleğimizi elimize aldık. Artık bir şeyler ciddileşsin istiyoruz. Onun ailesi de biraz baskı kuruyor. Benden büyük bekar ablam ve abim var ama hayatlarına hiç kimse yok, yakın zamanda evlilik düşünmüyorlar. İlişkimizi evdeki herkes biliyor, babam kazayla öğrenmişti ve bir süre benimle hiç konuşmadı. Sonrasında bu konu da hiç açılmadı zaten. Daha yeni yeni düzeldi aramız. Biz artık aileler tanışsın söz nişan olsun istiyoruz Anneme söyledigimde kızıyor bana ablan abin var falan diyo, babama söylemesini istiyorum ama yine aynı şekilde ablamı abimi öne sürüyor. Ablam abimden büyük, abimin ciddi bir ilişkisi vardı neredeyse evlenecekti, o zaman ablanı bekleyeceksin dememişti kimse ona. Ama bana böyle söylüyor annem. Babamla benim konuşmam gerekiyo Ama bu bana o kadar zor geliyor ki keşke hastaneye kaldırılsam da ziyaretime geldiginde tanışma olsa diye dua ediyorum ((( Sizce nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten bunu düşünmekten başka bir şey yapamıyorum.. Sevgilim de çok üzülüyor, annesi bu kız seni oyalıyor falan diyomuş
Sevgilin annesi saçma sapan konuşuyor, sevgilin böyle konuşmasına izin veriyor, bir de gelip sana mı söylüyor bu lafları? Sen de kendini suçlu hissedip manipüle oluyorsun.
Tek sorun babanla annenin ikna olmasıymış gibi düşünmekten vazgeçip karşıdaki insanları analiz etsen? Evlilik şaka değil, oyun değil.çok haklısın biraz anneci
çok güzel yazmışsın aşırı haklısın. sevgilim 23 yaşında. ekonomik gücüm var öğretmenim. ondan son derece eminim doğru kişi evet. onlar tarafından baskılardan değil de kendi ailemin baskısından dolayı evlenmeyi istiyor olabilirim. çünkü babam her şeye çok karışıyor, arkadaşlarımla buluşmalardan en erken dönen hep ben oluyorumSevgiliniz kac yasinda? Ailesi neden baski kuruyor? Onlar baski yapiyor diye evlenmek zorunda degilsiniz.
Siz su anda gercekten evlenmek istiyor musunuz, yoksa bu baskilardan kaynakli mi bu yola yoneldiniz?
Kendi isiniz gucunuz, ekonomik ozgurlugunuz var mi? Evlilige hazir misiniz sizce? 25ten once bu islere girismeyin derim. Adam kacmiyor ya sizi seviyorsa bekler zaten.
Bence anneniz yasiniz genc oldugunu dusunuyor o yuzden abin ablan var once diyor. Ama turk aileleri neredeyse magaralara resim cizerek iletisim kuracak seviyede oldugu icin asil demeleri gereken seyi olabilecek en dolayli yoldan soyluyorlar.
Ben size annenizin ne demek istedigini tercume edeyim; henuz yasin genc, yanlis bir evlilik yapmani istemem, biraz daha bekle olgunlas. Hala bu kisi ile evlenmek istiyorsan o zaman evlen demek istiyor.
Bunun disinda hayatinizdaki kisi ile alakali hosnutsuz oldugu bir sey varsa onun tercumesini yapmak icin elimde yeterli data yok.
Babanızın nazını cekecegı bir aile büyüğünü aracı yapınSelamlar ilk defa yazıyorum buraya lütfen görünn24 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var, ikimiz de mesleğimizi elimize aldık. Artık bir şeyler ciddileşsin istiyoruz. Onun ailesi de biraz baskı kuruyor. Benden büyük bekar ablam ve abim var ama hayatlarına hiç kimse yok, yakın zamanda evlilik düşünmüyorlar. İlişkimizi evdeki herkes biliyor, babam kazayla öğrenmişti ve bir süre benimle hiç konuşmadı. Sonrasında bu konu da hiç açılmadı zaten. Daha yeni yeni düzeldi aramız. Biz artık aileler tanışsın söz nişan olsun istiyoruz Anneme söyledigimde kızıyor bana ablan abin var falan diyo, babama söylemesini istiyorum ama yine aynı şekilde ablamı abimi öne sürüyor. Ablam abimden büyük, abimin ciddi bir ilişkisi vardı neredeyse evlenecekti, o zaman ablanı bekleyeceksin dememişti kimse ona. Ama bana böyle söylüyor annem. Babamla benim konuşmam gerekiyo Ama bu bana o kadar zor geliyor ki keşke hastaneye kaldırılsam da ziyaretime geldiginde tanışma olsa diye dua ediyorum ((( Sizce nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten bunu düşünmekten başka bir şey yapamıyorum.. Sevgilim de çok üzülüyor, annesi bu kız seni oyalıyor falan diyomuş
Sizi bilemem ama erkek için yaş olarak çok erken.Böyle erkenden evleniyorlar sonra evlilik sorumluluğu ağır geliyor aklı gözü dışarıda kalıyor.Sonra bir cümleniz var anneci diye.Hele daha bu çocuk yaştaki erkek arkadaşınız için onun daha büyümediğini gösteren bir cümle.Burada anneci erkek eşlerin neler yaptıklarını evliliklerin bozulduğunu okuyun derim size.Neler göreceksiniz ve şok olacaksınız.Selamlar ilk defa yazıyorum buraya lütfen görünn24 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var, ikimiz de mesleğimizi elimize aldık. Artık bir şeyler ciddileşsin istiyoruz. Onun ailesi de biraz baskı kuruyor. Benden büyük bekar ablam ve abim var ama hayatlarına hiç kimse yok, yakın zamanda evlilik düşünmüyorlar. İlişkimizi evdeki herkes biliyor, babam kazayla öğrenmişti ve bir süre benimle hiç konuşmadı. Sonrasında bu konu da hiç açılmadı zaten. Daha yeni yeni düzeldi aramız. Biz artık aileler tanışsın söz nişan olsun istiyoruz Anneme söyledigimde kızıyor bana ablan abin var falan diyo, babama söylemesini istiyorum ama yine aynı şekilde ablamı abimi öne sürüyor. Ablam abimden büyük, abimin ciddi bir ilişkisi vardı neredeyse evlenecekti, o zaman ablanı bekleyeceksin dememişti kimse ona. Ama bana böyle söylüyor annem. Babamla benim konuşmam gerekiyo Ama bu bana o kadar zor geliyor ki keşke hastaneye kaldırılsam da ziyaretime geldiginde tanışma olsa diye dua ediyorum ((( Sizce nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten bunu düşünmekten başka bir şey yapamıyorum.. Sevgilim de çok üzülüyor, annesi bu kız seni oyalıyor falan diyomuş
Evlenmeyi düşündüğünüz sevgiliniz bence de yaş olarak çok küçük. İyi ölçüp tartmanız lazım. Hem yaşında olarak çok erkek evlenmeye çalışıyorsunuz hem de aileler onay versin diye baskı yapıyorsunuz. Sevgilinizin küçük olmasını da düşünürsek bence beklemek daha mantıklı. Evlilik düşüncesi olabilir ancak ilişki içinde ilişkiyi yaşamak lazım illa ki evlilik diye direterek ilişkiden bir şey anlamazsınız. Ablanız neden sevgilinizi size layık görmüyor ?
Sevgiliniz kaç yaşında ?sadece karşı tarafın ısrarı değil ben de evlenmek istiyorummayısta bedelli askerliğe gidecek, geldiğinde söz nişan olursa çok güzel olur ama askere gitmeden söylemek istiyorum
Nerde bulunuyor koca tam olarakSenin yerinde olsam ablama citlatirim, anne babanla o konuşsun
Yalnız evlilik kararı verirken gerçekten emin olarak verin, okul bitti meslekleri elimize aldık şimdi evlenelim olmasın. Şahsen uzunca bir süre kendi paranızı çatır çatır yemenizi, yurtiçi yurtdışı dolu dolu gezmenizi tavsiye ediyorum. Koca hep bulunuyor
23 yaşındaymış kız 24Sevgiliniz kaç yaşında ?
Valla ben cevap vereyim bir şekilde oluyor. İş güç okul kurs arkadaş ortamı vs vs erkekten çok bir şey yok arkadaşlar. Hele ki 26 yaşında bunu düşünüyor olmanız bir tek bana tuhaf geldi herhalde..Nerde bulunuyor koca tam olarak
Maşallah. 23 yaşında adam: ortada bir kariyer, kaybedilecek bir mevki vb yokken; 5 ay 5 gün ( izin kullanılmazsa net süre ) askerlik yapmak yerine yaklaşık 250 bin TL vererek bedelli yapmayı seçmiş. Bu dahi büyük eksi bence.23 yaşındaymış kız 24
23 yaşındaSevgiliniz kaç yaşında ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?