Babama aynı gözle bakamıyorum

Hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat ediniz, polemiğe de girmeyiniz.

Kimse kimseyi dövemez, buna hakkı yok çünkü, anne baba olmak evladı dövme hakkı vermiyor bizlere.
Dayakla terbiye olmaz, aksine çocuklara attığınız her tokatla onu kendinizden uzaklaştırır, o çok korkulan dışarıdaki tehlikelerin içine atıverirsiniz, zira çocuk gördüğü her şiddette size biraz daha öfkelenir, hatalıysa dahi onunla konuşmak yerine neden dövdüğünüzü sorgular ve bu davranışı hak etmediği için günden güne size karşı soğur, peki size karşı soğurken sizden beklediği ilgi, şefkat, sevgi, hoşgörü gibi duyguların eksikliğini kimle gidermeye çalışır o çok korkulan dışarıdaki potansiyel tehlike oluşturan insanlarla.

Baba hatalı, korkmuş mudur? Korkmuştur, kendince endişeleri, korkuları, kızının büyüdüğünü inkar hali vardır mutlaka, burada ne kadar babalık yaptığı mevzu edilmemeli, çok babalık yapsaydı ona göre, az babalık yaptı buna göre diye değerlendirmeye almamak lazım konunun özü de bu değil bana göre, tavrı yanlış ana konu bu, vurmak yerine karşısına alıp konuşsaydı, korkularını, endişelerini paylaşsaydı 17 yaşındaki bu evlat babaya böyle öfkelenmez, aksine aralarındaki bağ güçlenirdi, babalar için konuşmak zordur denecektir, eh ebeveynlikte kolay değildir zaten, anne ya da babaysanız çocuğunuz büyüdükçe karşılacağınız şeyleri kestirip ona göre çocuğunuzla iletişim halinde olup konuşarak halletme yoluna gitmek gerekir.

Konu sahibesi,
babanıza öfkelisiniz, size hak veriyorum, sizle konuşmalıydı, yaptığının bir bahanesi olamaz lakin sonuçta siz şu an ne kadar kin tutarsanız tutun, bu onun sizin babanız olduğu, sizinde onun kızı olduğunuz gerçeğini asla değiştirmeyecek, henüz gençsiniz bugünlerde duyduğunuz kin belki birkaç sene sonra yerini sevgiye bırakacak, bunu ne siz ne biz şu an bilemeyiz, siz istiyorsanız yine mesafeli olun fakat babanız olduğu içinde araya aşılması zor duvarlarda örmeyin, üzüldünüz, kırıldınız ve gururunuz incindi, atılan bu tokadı unutmayacaksınız da, size tavsiyem iplerin daha da gerilmemesi için bence konuşmak yerine ne kadar üzülüp incindiğinizi anlatan bir mektup yazın babanıza, mektubu ister şimdi verin isterseniz okula başlamadan önce verin, sizi seviyordur mutlaka ve bana kalırsa yüreğinizden gelerek incindiğinizi anlatan mektup babanızın hata yaptığını görmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum, insan bazen içindekileri söze dökmekte konuşmakta güçlük çekebiliyor ama yazılar bizim iç dünyamızı gayet güzel yansıtabiliyor.

Üniversiteye başlayacaksınız, artık bir birey olarak kendi sorumluluğunuzu yükleneceksiniz, size bir abla anne tavsiyesi idealiniz olan meslek için var gücünüzle çabalayın, farklı bir şehirde tek başına bir yaşam süreceksiniz, iyi insanlarda çıkacak karşınıza, kötü insanlarda, asla evden uzak olmanın rahatlığı diye düşünüp kendinizi salmayın, size karakterinize ters gelen hiçbirşeyi arkadaş hatrına yapmayın, sevgilinizde olacak, aşıkta olacaksınız, arkadaşlarınızda olacak fakat şu an sizin en büyük hedefiniz okulunuz olsun, bir gün arkaya dönüp baktığınızda keşkelerinizin az olması için, arkadaşlarınız çevrenizdekiler belli bir meslek, kariyer edinmişken ben neden elime geçen fırsatı değerlendirmedim dememek için okuyun, meslek edinin, ayaklarınızın yere sağlam basmasını sağlayın.
Bakınız bu da tipik bir anne endişesi.

Hayatta başarılar diliyorum size, ideallerinize ulaşmanızı, güzel bir yaşam sürmenizi, kötülüklerden korunmanızı temenni ediyorum.

Baba
Büyüdüğümü görmek seni endişelendiriyor biliyorum ve beni bu denli kırıp yaralayışının altında bana olan sevgin ve koruma iç güdün yatıyor bunun da farkındayım. Fakat ben büyüyorum baba. Senden ayrı fakat senin doğrularınla büyüyen bir birey oluyorum. Senin bana öğrettiğin gibi hazırım hayata ne yanlış ne doğru ben senin sayende biliyorum. Ve sana olan sevgim ve saygım seni üzmeme sebebiyet verecek şeylerden koruyor beni her zaman da böyle olacak bu. Ben Nasıl sana güveniyorsam sende bana güven baba ben bu hayatta seni üzecek utandıracak hiç bir adım atmayacağım. artık insanları bende tanıyorum hayatı bende anlamaya başladım senin sayende de bu hayata hazırım. Yetiştirdiğin kızına güven baba çünkü sen beni en güzel şekilde yetiştirdin. Sırf bu yüzden bile sen benim gururumsun. Bırak bende senin gururun olayım.

bu veya buna benzer bir mektup yaz babanın göreceği bir yere koy ve sessiz kal bak sonra neler oluyor

Seninkide dayak mi be ben katlanmis 5li yufkanin kenarindan koparip yemistim. 5 yufkada delik var diye sacimdan tutup yerde surudu. Daha sonra keserle oldurmeye kalkti. Ölsun istedim.Suan babam yok keske olsaydi :kızgın:

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.

Koruma içgüdüsünü abartmış,küsmeyin madem şakalar yapıyor baba ben neyaptım ki vurdun gururumu incittin diyin.
Bunu haketmediğinizi belirtin,sonra barışın eminim başınıza birşey gelecek diye sizinde dediğiniz gibi tedirgin olmuştur.

Seninkide dayak mi be ben katlanmis 5li yufkanin kenarindan koparip yemistim. 5 yufkada delik var diye sacimdan tutup yerde surudu. Daha sonra keserle oldurmeye kalkti. Ölsun istedim.Suan babam yok keske olsaydi :kızgın:
Yesen nolacak ki? Yerlerde sürümek ne demek? :KK57:
:KK57:

Benim babam da beni aynı şekilde rencide etmişti. Hem de bir sebebi yokken.
Fiziksel şiddet yoktu ama sözlü olarak çok gurur kırıcı konuşmuştu
O zamanlar daha liseye gidiyordum
Bir genç kızın babasından böyle sözler duyması o yaşta psikolojisini çok etkiler, yaşadığım için biliyorum.
Keşke ölse diye bile içimden geçiriyordum aramız hep soğuktu 2 yıl kadar
Şimdi aradan neredeyse 10 sene geçti babam hasta ve yaşlandığını fark ettikçe üzülüyorum
Keşke gençliğin verdiği öfkeyle ona soğuk davranmasaydım diyorum
O bir yanlış yapmış olsa bile keşke ben yangına körükle gitmeseydim diyorum
Keşkeler bitmiyor anlayacağın
O senin baban
Ne yaparsa yapsın
Sahip çık babana

Beni de 18 yaşında babam o şekilde görse,aynı tepkiyi verirdi sanırım.O yaşta aşkla meşkle ne işin olur ki?
Okulun yok mu,dersin yok mu? Erkek arkadaş olayı için erken üstelik

Babana gelip geçiçi bir erkek yüzünden tavır alman,ya da soğuman hiç de doğru değil.Babanı en iyi sen tanırsın
bu olaylara tepkisini zaten biliyorsun.Kim için,hangi erkek için cephe alıyorsun babana?

Herkes gider,ailen ve baban kalır arkanda el oğluna güvenme yani..

Sana abla tavsiyesi,adam akıllı bir üniversiteye gir ondan sonra sevgilin mi var başka bir şeyin mi var sen bilirsin.
Ama bu yaşta sana karışacak olan,hesap soracak olan bir ailen elbette olacak.

Ağaç kavuğundan mı çıktın sen,zaten ortalık kötü.Anne babalar endişeli bu yüzden.Sana güvenmediğinden değil,karşındakine güvenmediğinden.

Bu olayı unut,ama anne ve babalarında hata yapmaya hakkı var.Bunu unutma.

Dövmesi tabi ki doğru değil ama bizim toplumumuz bu durumları hoş karşılamıyor.
Daha okullu olduğun için kandırılmaya müsait olduğunuzu düşünmüştür.
Korumak için konuşması gerekirken yanlış bir yolu seçmiş.:KK51:

ahh ahh siz bide benim babamı görseniz şükrederdiniz halinize sırf faceye foto attım diye bana dediği şey seni burda öldürürüm polislerede öldürmedim der inandırırım olan sana olur bilmemne daha 12 13 yaşında bişeyim o zamanlar yaşımda küçük durduk yere bişi yapmamama rağmen yediğim dayakları saymıyorum bile..
Bide anlamadığım şu nokta var biz senin annen ve babanız evladımız için endişeleniyoruz milletin anne babası daha beterini yapıyor bir insan evladı için endişeleniyorsa alır karşısınza adam gibi şunu yapma der konuşur yok o baban hem sever hem döver sana kıyamaz yahu bi insan kıyamadığı kişiyi biyeri morarıncaya kadar niye dövsün? bide şu sevgililik mevzusu var yok yaşın küçük derslerine odaklan 18 19 yaşında hayatının baharında olan bi insandan tabiki geleceği için çalışacakta ama niye sevgilisi olmasın ki ot gibimi yaşasın hep ders
Mesela şunu da söyleyeyim bazı aileler gereksiz koruma yapıyor kızın bi yanlışını görmemişler biliyolar bu kız kendi halinde aklı başında biri ama buna rağmen öyle şeyler yapıyolarki kuzeniyle olan mesajları bile okumalar sevgilisi olmaması için elinden geleni yapmalar vs vs
kısaca aile elbette koruyacak ama şu bi gerçekki maalesef bu koruma çok ama çok abartılıyor