Babama aynı gözle bakamıyorum

Zorba.
Aynı benim babam normal erkek arkadaşlarıma bile kötü bakardı,konuşmamdan hemen sevgili çıkarımını yapar annemi doldururdu.

Sevgilim olduğunda da hakaret ederdi.

En sonunda 19 yaşında ağzıma geleni saydım üniversite okurken,daha da görüşmedim.

Anne babamda ayrı.

O yüzden benim böyle tahammülsüz insanlara gıcığım var
Çok üzüldüm durumun için. Ama babanın durumuna daha çok üzüldüm kendi babam gibi acınasılar bu hakkı kendilerinde gördükleri için. Şuan kaç yaşındasın? Etrafındaki kimse birşey demedi mi benim de annemle babam ayrı ama senin yaptığın şeyi yapamam en azından ekonomik özgürlüğüm yokken. Aslında zaten böyle bir niyetimde yok ama ona karşı mesafeli durmaktanda kendimi alamıyorum her gördüğümde aklıma geliyor söyledikleri vurmasından çok söyledikleri tiksindiriyor beni ondan.

yorumlara şöyle bir baktım da..
türk erkeği öyle türk babası öyle vs vs..
bu kadar siniklik nerden geliyor neden yani neden ..

tekrar konuş babanla bir daha böyle bir hareketi kaldıramayacağını konuşarak anlaşabilmeniz gerektiğini söyle..
üniversite açılmadan önce konuşmayı düşünüyorum doğru bi zmanda gidip anlatacağım derdimi o bana böyle davrandığı için erkek arkadaşımdan ayrılmadığımı da söyleyeceğim hala kouşuyorum senden bir şey saklamıyorum bil gibisinden eğer yine zorluk çıkartırsa dayanmam gereken en fazla bir aylık bir sürem var gitmek için gözümü kararttım

ah nerden cesaret buluyor bu erkekler diye düşünüyorum ama bu cesareti bizim kendini ezdiren kadınlarımız veriyor onlara çok üzüldüm sizin durumunuza, kendilerinde bu hakkı bulmalarına da inanın dayanamıyorum.İnşallah bu günler geççecek. Çok merak ettim sadece okuyup itibar kazanarak mı kazandın babanın etrafındaki insanların saygısını ?
Hayır sadece okuyarak, bir iş sahibi olarak değil çünkü kendi paramı kazanırkende aynı şeyleri yapmak istedi özellikle babam.mücadele etmem gerekti, her yaptığında sert bir dil kullanmam gemileri yakmam gerekti.belki aylarca gergin zamanlar geçirdik.ama en sonunda artık bana küfredemediğini gördüm.Örneğin babam diğer odaya geçip kendi kendine küfürler etmeye bayılan bir adamdı.benim duymamı sağlayacak kadar sesli bir şekilde ederdi.ve bu psikolojik şiddet halini alırdı çoğu zaman.sürekli homurdanırdı.Bunu her yaptığında üşenmedim gidip kapıyı açtım ve bir şey söylemek istiyorsa yüzüme söylemesini söyledim.tabi sert bir şekilde.sen bana küfür edemezsin kaç yaşına gelmiş, ayakları üzerinde duran bir bireyim ben eski zamanlar geçmişte kaldı diyerek sürekli gerilmek zorunda kaldım ama dediğim gibi en sonunda vazgeçti.artık asla küfür edemiyor.dayımlaysa uğraşmadım bile sırtımı dönüp oturdum sadece.hayatımda çokta gerekli değildi bana göre.ha herkesin saygısını kazanmışta değilim onu da belirteyim.bunlar geçmişime ait anılar yıllar önceye.son dönem özgüvenimi yitirdim, gücümü yitirdim çok fazla acı üst üste geldi, birde bireysellik nedir, saygı nedir bilmeyen insanlara denk geldim.son zamanlarım benimde vahim.şimdi tekrar eski ben olmaya çalışıyorum :)

Canim koruma icgudusu senin baban fazla abartmis ama. Benim de annem nisanlanmadan once facemdeki resmimi begenen tum erkekleri tek tek aratirdi.Hepsine potansiyel damat diye bakardi resimlerine vs .

Bi Türk babası ne yaparsa onu yapmıs babaniz.Benim babam okuldan köye pamuk toplamaya yollicakti.Okul felan yok ırgatlık yapacaksın demişti.Gercek değildi tabi kizdigi için öyle demişti.Mekanin cennet olsun canım babam..:KK42:

Çok üzüldüm durumun için. Ama babanın durumuna daha çok üzüldüm kendi babam gibi acınasılar bu hakkı kendilerinde gördükleri için. Şuan kaç yaşındasın? Etrafındaki kimse birşey demedi mi benim de annemle babam ayrı ama senin yaptığın şeyi yapamam en azından ekonomik özgürlüğüm yokken. Aslında zaten böyle bir niyetimde yok ama ona karşı mesafeli durmaktanda kendimi alamıyorum her gördüğümde aklıma geliyor söyledikleri vurmasından çok söyledikleri tiksindiriyor beni ondan.

Ben Ankarada Üniversite 2.sınıftım.
Annemler bursadaydı o zaman ayrı değillerdi.
En son artık yeter be dedim.Aramadım sormadım engelledim.
Anneme de asla beni muhattap etme ben köle değilim dedim.
6 ay sonra annem boşanıp yanıma geldi.

Ankaraya yerleşti.
Bir kere görüşeyim dedim ama baktım adam aynı huyda ve cidden soğuduğumu hissettim niye zorluyorum ki kendimi dedim görüşmedim bir kere bile de özlemedim.

Ben hem okuyup hukuk fakültesinde hem de çalıştım. Kararlı olmak güçlü olmak buydu bana göre,aileden para beklentisi için rahatsız ola ola boyun eğemezdim.
Marketlerde çalıştım,kasiyerlik,pastanede çalıştım Vs çok iş yaptım çokta canım çıktı okurken ama oldu.İyi kide para için babama eyvallah etmemişim çok mutluydum ve huzurluydum.

Şuan 27 yaşındayım,avukatım pişman değilim ve babamı özlemedim soğuyorum düşündükçe.
Annem ve erkek kardeşimle bağım kuvvetli.Kardeşim babam gibi değil.Ve babam ona da itici gelmeye başladı artık onu da yıldırdı kardeşimde 15 yaşında ama zoraki bazen telefonla konuşuyor o kadar

Ben sadece beni üzenleri hayatımdan çıkarmayı öğrendim.

Ve şimdi oğlum olacak onu düzgün biri olarak yetiştirmeyi istiyorum.

Yaptığı hiç hoş değil ama baba sonuçta... Sen bence al karşına konuş güzelce, yaptığımı yanlış bulabilirsin ama şiddet çözüm olamaz. Bu yaptığınla beni sadece kendinden uzaklaştırırsın, hatalı olduğumu düşünürsen bir dahakinde konuşmayı dene benle... Gibi bir konuşma.

üniversite açılmadan önce konuşmayı düşünüyorum doğru bi zmanda gidip anlatacağım derdimi o bana böyle davrandığı için erkek arkadaşımdan ayrılmadığımı da söyleyeceğim hala kouşuyorum senden bir şey saklamıyorum bil gibisinden eğer yine zorluk çıkartırsa dayanmam gereken en fazla bir aylık bir sürem var gitmek için gözümü kararttım

ben sizi anlayabilecegini düşünmüyorum
hatta bir de utanmadan gelip anlatıyor diye yine aynı tepkiyi verebilir
bence hiç bulasmayin hayati konular haricinde muhabbet de etmeyin

Ben olsam asla affetmezdim
Evlat olarak gorevimi yapardim ama içten kırgın ve uzgun oldugumdan asla eskisi gibi olamaz ustelik korkardim
Universiteye de mutlaka baska şehre giderdim.
Üzgünüm ama baban bile olsa buna hakki yok
Daha baska bisey gormus olsa bile yok.

yanında birileri varken konuş..

Bende babaannemle yaşıyorum. Babamla annem ayrı babamın evi yok o da arada gelip burda kalıyo. Çok derin izler bırakan bir durum olmalı sizin için çok üzüldüm. İnşallah ayaklarınızın üstünde durabilen kimseye muhtaç olmayan bir bayan olabilmişsinizdir.
Oldum canım çok şükür sen de daha da hırslan ..Seni öldürmeyen şey güçlendirir sözü var ya inadına mücadele et sende boşver bunları yapıp acısını çocuklardan çıkartıyorlar ama sende hayatını kurtar.Babaların çogu böyle.

Evet ama türk babası olması onu haklı yapmaz bu dimi ? Desteğiniz için teşekkür ederim üniversite için başa bir şehre gitmek üzereyim umarım herşey iyi gider
Tabikide yapmaz canim ben şiddetin hiçbir türlüsünü savunmam ve asla tasvip etmem ve bu konuda çok büyük yaralarim var
Ama gel gör ki:anlamiyorlar onu demek istedim yani Türk babaları diye etiketlememim sebebi

Gerçekten zor bi durum umarım senin hakkinda çok hayırlı olur o şehir :KK66:

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.
Off of klasik bir Turk babasi ornegi..

Bana eski günlerimi hatırlattın. Ben de 17yaşındayken yaşadım benzer bir durumu. Vurmadı babam ama ağır sözler söyledi. Küfür gibi değil de, 'başımı öne eğdin' tarzında. Salya sümük ağladım. Uzun zamandır takip ediyormuş. Telefon numarasını ev adresini okulunu her şeyi öğrenmiş. Aradı onunla da konuştu. Görüşmeyeceksiniz dedi yemin ettirdi. Abim benimle konuştu son bir kez görüş istersen veda gibi diye ben beklerim kapıda dedi. İstemedim ve bitirdim. Aradan yıllar geçti büyüdüm babamla aram o yıllarda çok berbattı şimdi ise çok süper şükürler olsun. O zamanlar anlayamıyordum neden bunu bize yaptı diyordum evlenecektik ya! =)) şimdi anlıyorum iyiki öyle bir tepki vermiş ve bitmiş. Çocuklukmuş resmen hayallerimiz. Komik geliyor hatırlayınca =) Şuan evliyim ve çok şükür mutluyum. Yani demek istediğim şimdi çok kızgınsın anlayamazsın babanı ama sakinleşeceksin zamanla. Vurması çok yanlış ama büyük tepkiler verme babana.

o senin okuyup iyi bi yerlere gelmeni istiyor . yani anne baba ne yaparsa yapsın iyilğnz içn emin ol. ewlenince daha iyi anlarsın. babana saygıda kusur etme cnm yaşın çok genç doğruyu yanlışı ayırt edemicek yaştasın babanda bunu biliyor . yaptğı yanlış ama senin yaptğnda çok doğru deil.

Daha çok kucuksun baban tabiki şiddet gostermemeliyidi bu çok yanlış ama seni korumaya çalışıyor çünkü o bir erkek ve erkeklerin ne mal olduğunu biliyor bunu unutma ilerde anlarsın hak verirsin ama şimdi tecrübesiz ve çok gencsin kız babası olmak zor annesi de tabi..

Medeniyetsizlik, başka türlü açıklayamam.
Yorumları okumadım. İyi yapmış diyen olur diye, babanın durumuna üzüldüm.
Asla barışmazdım

az önce gördüm sosyal medyada abisi ve babasi kızın telefonu şifreli diye döverek ve elektrik vererek oldurmusler
eminim onlar da sırf iyiniyetten ve erkeklerden korumak için yaptılar (!!)
bu ülkedeki erkeklerin igrenc ligi pisliği gün geçtikçe artıyor

ben olsam ben affetmezdim. bu onlara olan sevgimizle alakalı degil, annem de benim ipadimi karıstırıp bazı ozel seylerimi okumus sonra gelip bana hesap sormustu hic akla gelmeyecek yakıstırmalar yapmıstı vs. cok kötu olmustum. o gunden sonra anneme hic guvenemedim. hala aynı. bu sevgimle aynı kulvarda bir olgu degil. cok seviyorum o ayrı. ama kırıldım o gun ve evet bu konu acılırsa hala daha kırgın oldugumu soylerim. onunla bazı seyleri paylasamayacagımı anlamıstım ve hala paylasmam.

Evet ama türk babası olması onu haklı yapmaz bu dimi ? Desteğiniz için teşekkür ederim üniversite için başa bir şehre gitmek üzereyim umarım herşey iyi gider

Türk babası olmak onu haklı yapar malesef.şöyle haklı yapar hergün en az 1tane taciz,tecavüz,erkek tarafından dövülmek gibi haberleri okuyoruz. Allah korusun kimin başına gelip gelmeyeceğini allah bilir.Babanız sizi baştan böyle şeylerden uzaklaştırmak istemiş öfkesine yenilmiş olabilir tabi ki yanlış bir tavır.ama gelip de alnınizdan öpecek hali yok öyle değil mi. Ki siz hala üniversiteye gideceğim kurtulacagim kafasindasiniz.henüz 18 yasindasiniz hayattan öğreneceginiz çok şey var.