Babama aynı gözle bakamıyorum

az önce gördüm sosyal medyada abisi ve babasi kızın telefonu şifreli diye döverek ve elektrik vererek oldurmusler
eminim onlar da sırf iyiniyetten ve erkeklerden korumak için yaptılar (!!)
bu ülkedeki erkeklerin igrenc ligi pisliği gün geçtikçe artıyor
Aaaaa sen ne kadar ayıp ediyon.
Klasik türk erkeği naparsa onu yapmış.
Klasik türk erkeklerine laf edemen sen. Haddini bil kadın.
Nolmuş elektrik verip öldürdüyse.
Onlar yapar sen yapaaman.
Senin namusun var iki damla kan.
Onların yok.

bir haber okumustum, kıza kuzeni tecavuz ediyor bunu goren abi de kızı sakat bırakana kadar dovdukten sonra tecavuz ediyor. bunları ogrenen baba da ceza olsun diye kızına tecavuz ediyor. bu olay turkiyede yasanıyor... ne kadar da korumacı bir aile yapısına sahibiz, cok kutsal

Aaaaa sen ne kadar ayıp ediyon.
Klasik türk erkeği naparsa onu yapmış.
Klasik türk erkeklerine laf edemen sen. Haddini bil kadın.
Nolmuş elektrik verip öldürdüyse.
Onlar yapar sen yapaaman.
Senin namusun var iki damla kan.
Onların yok.

Türk babası işte kizini koruyor
taş degse onun canı yanar
zaten bu devirde KiZ babası olmak da zor
napsın adamcagiz (!!)
hadi erkekler pislik peki ya bu erkek yanlısı kadinlar
onlar bitmeden biz rahata erisemeyiz

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.
Bende 18 yaşındayken dayak yemiştim babamdan telefonumu parcalamasti hatta üstelik görmedi sadece annem söylemiş duyduguyla girişti ne olduğunu bile anlamadm ben o derece ağza alinmicak sözler neler neler..ama benim kizginligm daha çok anneme oldu..o olaydan sonra ona hicbsy anlatmadım herşeyi kendim yasadm bu çok acı bisy halada icimdedr sitemim.ben olsam kızıma bunu yapmazdm asla.şuanda evliyim geçmişte kaldı ama izi duruyo kalbimde ne yazikki.

Bu konuda resmen kadın düşmanlığı ve şiddeti meşrulaştırma var.
Klasik türk babası yapmak hakkıymış.
Ya siz nerede yaşıyorsunuz, hiç mi kendinizi geliştirme fırsatı bulamadınız.
Suçu ve suçluyu övmek nasıl düzenlenmiş ne demek açın da bakın bir. Mune Mune bunlara her gün katlanacak mıyız yahu?

bir haber okumustum, kıza kuzeni tecavuz ediyor bunu goren abi de kızı sakat bırakana kadar dovdukten sonra tecavuz ediyor. bunları ogrenen baba da ceza olsun diye kızına tecavuz ediyor. bu olay turkiyede yasanıyor... ne kadar da korumacı bir aile yapısına sahibiz, cok kutsal

:oha:

Hayatımda bir kere tokat yedim babamdan, onda da 22 yaşımdaydım.
Evet, ben haksızdım çok da tahrik ettim ama yaptığının bedelini ödettim!
Hem cümla aleme rezil ederek hem de hayatını zindan ederek aylarca o yokmuş gibi yaşadım, verebileceğim her türlü maddi manevi zararı verdim.
Konuşmak için çok uğraştıysa da nafile...
En son 5 ay sonra aile dostlarımız araya girerek bizi barıştırdı.
Babamız dahi olsa hiçbir şekilde ne sözlü ne fiziksel şiddeti yapma hakkı yok!
Eğer yaptıysa da bin pişman olana kadar yüzüne bakılmayı haketmiyor!
Ayrıca merak etmeyin, içiniz şuan soğuktur ama yıllar geçtikçe unutup gidiyorsunuz.
Sadece hatırladıkça yüreğiniz sızlıyor ama vicdanen onlar yaşlandıkça yaşadığınız hırs, yerini merhamet ve sevgiye bırakıyor.

Türk babası olmak onu haklı yapar malesef.şöyle haklı yapar hergün en az 1tane taciz,tecavüz,erkek tarafından dövülmek gibi haberleri okuyoruz. Allah korusun kimin başına gelip gelmeyeceğini allah bilir.Babanız sizi baştan böyle şeylerden uzaklaştırmak istemiş öfkesine yenilmiş olabilir tabi ki yanlış bir tavır.ama gelip de alnınizdan öpecek hali yok öyle değil mi. Ki siz hala üniversiteye gideceğim kurtulacagim kafasindasiniz.henüz 18 yasindasiniz hayattan öğreneceginiz çok şey var.

sopa yiyerek kim ne öğrenmiş bugüne kadar..
burda bile dayak yiyen bir sürü kadın var ne öğrenmişler acaba yedikleri dayaktan ?

alnınızdan öpecek hali yok öyle değil mi nasıl bir bakış açısı ..
kadının kadınlara bakış açısı değişmediği sürece bir adım ileri gitmemiz mümkün değil maalesef..
şu konuda bile olayı normalleştirmeye çalışan kadınlar var neymiş türk babasıymış..

burda bile dayak yiyen bir sürü kadın var ne öğrenmişler acaba yedikleri dayaktan ?

kadının kadınlara bakış açısı değişmediği sürece bir adım ileri gitmemiz mümkün değil maalesef..
şu konuda bile olayı normalleştirmeye çalışan kadınlar var neymiş türk babasıymış..
Düzeltme yapayım, kadının kadınlara bakış açısı değişmediği sürece değil...
Kadının kendine, öz benliğine bakış açısı değişmediği sürece ileri gidemeyiz.
Kendine değer vermeyen bir birey, böyle cinsiyetçi çocuklar yetiştirir.
Bırakın kocasından babasından yediği dayağı, küçücük oğlundan oyun adı altında dayak yiyen ve bunu normal gören kadınlar var.
Bir toplumun temel yapıtaşı kadının ta kendisidir ama yine de kendine ya baba ya da koca boyunduruğu aradığından, ne yaparsanız yapın nafile...

Türk babası olmak onu haklı yapar malesef.şöyle haklı yapar hergün en az 1tane taciz,tecavüz,erkek tarafından dövülmek gibi haberleri okuyoruz. Allah korusun kimin başına gelip gelmeyeceğini allah bilir.Babanız sizi baştan böyle şeylerden uzaklaştırmak istemiş öfkesine yenilmiş olabilir tabi ki yanlış bir tavır.ama gelip de alnınizdan öpecek hali yok öyle değil mi. Ki siz hala üniversiteye gideceğim kurtulacagim kafasindasiniz.henüz 18 yasindasiniz hayattan öğreneceginiz çok şey var.

siddetten kurtarmak için dövmek (!)
ha baba ha sevgili hepsi erkek şiddeti değil mi

Oha ben resmen şok. Valla benim babam da Türk babası, sevgilim de oldu o yaşta, daha sonra beraber de yaşadım.
Kararıma saygı duymak dışında yapabileceği hiçbir şey yoktu.
Ben de bir bireyim.
Bu yobazlığı, bu riyakarlığı bu cehaleti ama tirk bibisi bik bik bik diyerek örtemezsiniz.

Bu nedir arkadaş ya, bunlar nasıl yorum arkadaş ya..
Gün geçtikçe geriye gidiyoruz.

Farkindaysaniz tavrını yanlış buldugumu belirttim.Olayı normalleştirmeye çalışmiyorum ki bu ülkemizde gayet normal bir hal aldı. Ve bunun sorumlusu ben değilim bana cemkirmeyin boşuna.Bir baba için buna şahit olmak hoş bir durum değil. 18 yaşında bir genç kız da bu durumdan utanmali diye düşünüyorum hepsi bu.mesajımi bir daha okuyun bence.

çemkirmek ?

kız utanmalı derken bile alttan gelen mesaj haketmiş olmuyor mu acaba ?
gayet iyi okuyorum hatta bir daha bir daha okudum ama yok metin alt teması değişmiyor..

çemkirmek ?

kız utanmalı derken bile alttan gelen mesaj haketmiş olmuyor mu acaba ?
gayet iyi okuyorum hatta bir daha bir daha okudum ama yok metin alt teması değişmiyor..
Bulunduğu durumdan bahsediyorum.hani erkek arkadaşını öperken babasının görmesi gibi falan.utanmak??? Ben babamın yanında eşimi bile opsem utanirim mesela.Utanmak kötü birsey değil yani.Altında da bir mesaj yok. Siz görmek istemezseniz tabi....

Yemişsin lafları da tokatları da artık yapabileceğin şey yok yeterince ağlamışsındır zaten. Yapabileceğin bir şey de yok madem hiç arkadaşlık kabul etmiyor, ayrıl küs demiyorum arkadaşınla ama madem arkadaşsınız daha gizli konuşmaya bak. Senin de sonuçta yaşın büyüyor ilerde de görüşeceğin erkek arkadaşların da olacak, ama okulun tabiki en önemlisi baban da bunun için dikkat ediyordur tabi namusunuz da önemli. Annenin babanı yumuşatmasını sağla bu konularda ve daha gizli ol bir de etrafındaki arkadaşlarının neler yaptığını senin yapmadığını falan ima et her konuşmanda ki akla kendini.

Bende istemezdim babamla aramın bi erkek yüzünden böyle olmasını keşke eskisi gibi olabilsem bunun olmasını istediğim için açtım bu konuyu hatta ama karakterimde yok kin tutuyorum malesef keşke yapmasam ama haklı olduğumu düşününce hiç alttan alamıyorum normal bi baba olsa bana bunu yapmaya yine hakkı olamazdı ama bi nebze daha kabul edilebilir olurdu bu durum ama o bırakıp gitti beni 3 aylıkken sonra da kafasına estikçe gördü :KK43:
Ilımlı yorum yapan arkadaşlar bunu okudunuz mu ?Adam kızını küçücükken terk etmiş kafasına estikçe görmüş.
Kendinde sana vurma Hakkını Nasıl bulabiliyor ?
Sarılmayı geçtim öpüşsen bile sana vuramaz babalık yapmamış çünkü.
Ben olsam ben de kin tutardım barışmak istemiyorsan zorlama kendini boşver.

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.
Hepimiz 18 yasından geçtik. Babanın dövmesini kesinlikle haklı bulmuyorum fakat daha deli canın küçüksün. Ders calısacak yaştasın ilerde öyle bir zaman geliyor ki keske hicbiri olmasaymıs diyorsun bir cocuk kolay yetiştirimiyor babanı anla biraz.

Ilımlı yorum yapan arkadaşlar bunu okudunuz mu ?Adam kızını küçücükken terk etmiş kafasına estikçe görmüş.
Kendinde sana vurma Hakkını Nasıl bulabiliyor ?
Sarılmayı geçtim öpüşsen bile sana vuramaz babalık yapmamış çünkü.
Ben olsam ben de kin tutardım barışmak istemiyorsan zorlama kendini boşver.
Evet bu yorumdan sonra acıkcası babaya pek laf düşmüyor o zaman

Bulunduğu durumdan bahsediyorum.hani erkek arkadaşını öperken babasının görmesi gibi falan.utanmak??? Ben babamın yanında eşimi bile opsem utanirim mesela.Utanmak kötü birsey değil yani.Altında da bir mesaj yok. Siz görmek istemezseniz tabi....

Babası insan olup da konuşsaymış o bahsettiğiniz 'utanç' hissini duyabilirdi belki ama atılan tokattan sonra duyulan tek his öfke olur başka da bir halt olmaz.

seni en iyi anlayanlardan biriside sanirim benim. Benim babamda bana yillar once bir benzer bir harekette bulunmustu (dayak degil ama kendisinden beter). O gunden sonra , yillar oldu ben hala babami affedemiyorum. Seninki hic degilse barismaya calisiyor. Benim babam ise gulerek o gun o yasananlari hakketigimi dusunuyor. Kendisinden bende nefret ediyorum ama vicdan ve allah korkusu icin bu nefretimi icimde yasiyorum yillardir. Bu duruma katlanmaya universiteyi bitirip cekip gidene kadar mecbursun(ruz ) sanirim ....