Babama aynı gözle bakamıyorum

Turk babalari boyle canim..
Gelip gecici bir erkek icin babana dusman olma evet seni dovmesi dogru degil ama babalar gicik olur boyle durumlara eminim o da pismandir bosver alttan al
Bende istemezdim babamla aramın bi erkek yüzünden böyle olmasını keşke eskisi gibi olabilsem bunun olmasını istediğim için açtım bu konuyu hatta ama karakterimde yok kin tutuyorum malesef keşke yapmasam ama haklı olduğumu düşününce hiç alttan alamıyorum normal bi baba olsa bana bunu yapmaya yine hakkı olamazdı ama bi nebze daha kabul edilebilir olurdu bu durum ama o bırakıp gitti beni 3 aylıkken sonra da kafasına estikçe gördü :KK43:

18 yasinda genc kiz daha kücük sevgilinle sarilirken görüyor benim babamda ayni tepkiyi verirdi eminim. Yasin daha kücük biraz daha büyü gene sevgilin olur yani ne desem ki bilemedim. Baban bir tane var ve hep birtane kalacak sevgili cok bulursun. Ileride pisman olacagin birsey yapma

Keşke konuşup,hatta küsüp de belli etseydi tepkisini.
Ah şu kaba Türk erkeği modeli.
Baban sonuçta ,ne yapabilirsin ki,anca tekrarının olmamasını söyleyebilirsin.

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.
İzin vericekmiymis artık? :işsiz:

Nefret etme babandan, gün gelir nefret edecek baba da bulamaz toprağını öpersin! Yaptığı yanlış öyle tepki verilmez elbette ama belli ki pişman olmuş ki hemen yumuşayıp şakalar yapıyor. Klasik Türk babaları özür dilemeyi bilmez böyle şakalar ile gönül almaya çalışır... Otur konuş babanla ama asla nefret etme ablacım !
Teşekkür ederim yorumunuz için Allah kimseyi o durumda bırakmasın diyeceğim ama muhtemelen çoğuumuz bu durumu yaşayacağız diğer yorumlarımı okudunuz mu bilmiyorum abla ama bi ay sonra ona sordum pişman mısın diye değilim dedi bende zaten yumuşatamadığım kalbimi daha da sertleştirdim bu cevaptan sonra kızmayın lütfen yapım böyle ve onu eskisi gibi görebilmek için açtım bu konuyu :KK43:

Ben sizi çok haklı buldum hislerinizde.dayak iğrenç bir şey.insan onurunu yerlere seren, utandıran, kendine güvenini kaybettiren bir durum.Bir insanın baba olması, türk olması, muhafazekar olması veya kızı için korkmuş olması karşısındaki insana vurmasını asla haklı çıkarmaz.yarın babanız ölse dayağını bile özlersin lafına hele hiç katılmıyorum, yarın banada bir şey olmayacağının garantisi yok.ayrıca dayağını neden özleyeyim.benimle olan güzel anıları varsa onu özlerim en fazla.biran önce okulunuza başlayıp bitirmenizi ve kendi hayatınızı yaşayabilmenizi dilerim.

Keşke konuşup,hatta küsüp de belli etseydi tepkisini.
Ah şu kaba Türk erkeği modeli.
Baban sonuçta ,ne yapabilirsin ki,anca tekrarının olmamasını söyleyebilirsin.
küsseydi ya da doğru düzgün konuşsaydı bu konu üzerinde düşünmemi sağlayabilirdi ama şimdi tek düşünebildiğim ona nefret duyduğum

Teşekkür ederim yorumunuz için Allah kimseyi o durumda bırakmasın diyeceğim ama muhtemelen çoğuumuz bu durumu yaşayacağız diğer yorumlarımı okudunuz mu bilmiyorum abla ama bi ay sonra ona sordum pişman mısın diye değilim dedi bende zaten yumuşatamadığım kalbimi daha da sertleştirdim bu cevaptan sonra kızmayın lütfen yapım böyle ve onu eskisi gibi görebilmek için açtım bu konuyu :KK43:
Anladım canım.. Babalar pişman olsalar da soylemeyebilir. Rahmetli babam belki de bu memleketin en geniş goruslu babasıydı ama böyle bisey olsa sanırım aynı tepkiyi benim babam da verirdi sebebi de yaşımın küçük olması olurdu. Affetmeye çalış kin nefret senden başkasına zarar vermez. Kişi affedebildigi kdar insandır ... Yapma kuzum yapma....

Ben sizi çok haklı buldum hislerinizde.dayak iğrenç bir şey.insan onurunu yerlere seren, utandıran, kendine güvenini kaybettiren bir durum.Bir insanın baba olması, türk olması, muhafazekar olması veya kızı için korkmuş olması karşısındaki insana vurmasını asla haklı çıkarmaz.yarın babanız ölse dayağını bile özlersin lafına hele hiç katılmıyorum, yarın banada bir şey olmayacağının garantisi yok.ayrıca dayağını neden özleyeyim.benimle olan güzel anıları varsa onu özlerim en fazla.biran önce okulunuza başlayıp bitirmenizi ve kendi hayatınızı yaşayabilmenizi dilerim.
aynı annem gibi konuştunuz yorumunuz bana morel verdi çoğu kişi baban o severde döverde diye düşünüyor malum ataerkil bir milletiz ama ben böyle düşünemedim asla konuşmak yerine incitmek bi canlıyı affedilemez geliyor bana ama yıllarca göreceğim bi adamı da silip atamam işte beni iikilemde bırakanda bu :KK43:

aynı annem gibi konuştunuz yorumunuz bana morel verdi çoğu kişi baban o severde döverde diye düşünüyor malum ataerkil bir milletiz ama ben böyle düşünemedim asla konuşmak yerine incitmek bi canlıyı affedilemez geliyor bana ama yıllarca göreceğim bi adamı da silip atamam işte beni iikilemde bırakanda bu :KK43:
Silip atamazsın belki ama sana saygı duymayı mutlaka öğrenecektir.Benim dayım 14 yaşımdayken ruj sürdüm diye sokak ortasında defalarca vurdu.ömrüm boyunca bunu asla unutmadım, unutmayacağım da.yerin dibine girdiğimi hatırlıyorum o an ölmek istedim.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.ayaklarım üzerinde durabildiğim ilk an ben sırtımı döndüm.yıllardır görüşmüyorum onunla.anne baba bile olsa karşıdakinin birey olduğunu bilmek zorundalar.döverde severde diye bakılamaz olaya.maalesef bizim toplum böyle, babam dövdü, e baban o senin, kv laf söyledi, alttan alıver sende, koca haksızlık yaptı, ee erkek o idare et.bu kadar cıvık ve insan kişiliğini hiçe sayan mazur görüşlerden bıktım inan bende.kendi köşeme çekildim.Babam eskiden saygı duymazdı sürekli küfür ederdi bana, sonrasında mecburen saygı göstermek zorunda kaldı.artık ağzından tek küfür dahi çıkamıyor.o sınırı baban aşmış ama ilerisi senin elinde.kişilikli bir kızsın, bunları sorgulayabildiğine göre öylesin belli.eminim güzel günlerin olacaktır.

Anladım canım.. Babalar pişman olsalar da soylemeyebilir. Rahmetli babam belki de bu memleketin en geniş goruslu babasıydı ama böyle bisey olsa sanırım aynı tepkiyi benim babam da verirdi sebebi de yaşımın küçük olması olurdu. Affetmeye çalış kin nefret senden başkasına zarar vermez. Kişi affedebildigi kdar insandır ... Yapma kuzum yapma....
çok teşekkür ederim samimii yorumunuzdan ötürü çok içten konuştunuz benimle deneyeceğim :KK200:

Babamla iki ay önce büyük bir kavga yaşadık. Sebebi beni erkek arkadaşımla görmesi. Yaşımı merak ederseniz 18 yaşındayım. Bi gün okuldan biraz erken çıkmıştım ve erkek arkadaşımla buluşmuştum yarım saatliğine. Babam da bizi tesadüfen görüp takip etmiş vedalaşırken sarılıp yanağından öpüp gitmiştim gördüğü en kötü şey bu yani. Bi baba için zor olabilceğini ya da benim için korktuğunu biliyorum. Ama eve gelince bana sergilediği davranışı asla haketmedim. Onca yıl bana kaldırmamıştı bana vurdu hemde bi kere değil ağza alınmıcak küfürler etti. Alnım morarmıştı. O kadar soğudum ki bu davranışından sonra bi bayana vurmak hemde kendi kızına.. Bilmiyorum şu an benimle barışmaya çok istekli gelip şakalar yapıyor falan ama ondan nefret etmekten alamıyorum kendimi. Dertleşmeye ihtiyacım var.

Korumacı içgüsüyle yaklaşmış sonuçta bu zamanda erkeklere hiç güven yok:KK12: ama biraz abartmış tabi keşke vurmasaymış benim de arkadaşlarımın sevgilileri oluyor hep 2 haftada bir bir sevgili değiştriyorlar bu yaşta(15 yaşındayım) ama aileleri öğrendiğinde senin babanla aynı tepkiyi veriyorlar yani birçok Türk babası böyle benim ailem telefonumu falan kurcalıyor :işsiz:

Babanın yaptığı yanlış ama ona kızma,emin ol yaptığına senden çok üzülmüş kahrolmuştur.babanla konuşmayı dene,onu üzecek hiçbirşey yapmayacağını anlat ona.

Silip atamazsın belki ama sana saygı duymayı mutlaka öğrenecektir.Benim dayım 14 yaşımdayken ruj sürdüm diye sokak ortasında defalarca vurdu.ömrüm boyunca bunu asla unutmadım, unutmayacağım da.yerin dibine girdiğimi hatırlıyorum o an ölmek istedim.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.ayaklarım üzerinde durabildiğim ilk an ben sırtımı döndüm.yıllardır görüşmüyorum onunla.anne baba bile olsa karşıdakinin birey olduğunu bilmek zorundalar.döverde severde diye bakılamaz olaya.maalesef bizim toplum böyle, babam dövdü, e baban o senin, kv laf söyledi, alttan alıver sende, koca haksızlık yaptı, ee erkek o idare et.bu kadar cıvık ve insan kişiliğini hiçe sayan mazur görüşlerden bıktım inan bende.kendi köşeme çekildim.Babam eskiden saygı duymazdı sürekli küfür ederdi bana, sonrasında mecburen saygı göstermek zorunda kaldı.artık ağzından tek küfür dahi çıkamıyor.o sınırı baban aşmış ama ilerisi senin elinde.kişilikli bir kızsın, bunları sorgulayabildiğine göre öylesin belli.eminim güzel günlerin olacaktır.
ah nerden cesaret buluyor bu erkekler diye düşünüyorum ama bu cesareti bizim kendini ezdiren kadınlarımız veriyor onlara çok üzüldüm sizin durumunuza, kendilerinde bu hakkı bulmalarına da inanın dayanamıyorum.İnşallah bu günler geççecek. Çok merak ettim sadece okuyup itibar kazanarak mı kazandın babanın etrafındaki insanların saygısını ?

Zorba.
Aynı benim babam normal erkek arkadaşlarıma bile kötü bakardı,konuşmamdan hemen sevgili çıkarımını yapar annemi doldururdu.

Sevgilim olduğunda da hakaret ederdi.

En sonunda 19 yaşında ağzıma geleni saydım üniversite okurken,daha da görüşmedim.

Anne babamda ayrı.

O yüzden benim böyle tahammülsüz insanlara gıcığım var

Korumacı içgüsüyle yaklaşmış sonuçta bu zamanda erkeklere hiç güven yok:KK12: ama biraz abartmış tabi keşke vurmasaymış benim de arkadaşlarımın sevgilileri oluyor hep 2 haftada bir bir sevgili değiştriyorlar bu yaşta(15 yaşındayım) ama aileleri öğrendiğinde senin babanla aynı tepkiyi veriyorlar yani birçok Türk babası böyle benim ailem telefonumu falan kurcalıyor :işsiz:
Belki onların yaşı biraz daha küçük ama bu kesinlikle dayağı meşrulaştıramaz bi oğlum olsun istiyorum onu böyle yetiştirmemek istiyorum konuşmayı bilmeli bir erkek. Dayak çözüm değil engel olabilir ancak kaldı ki yüz yüze bakacağın bir insansa karşındaki 2 defa daha düşünmelisin ne yapacağını. Belki yuvadan uçtuğumuzdaa anlayacakllar değerimizi:110:

konuşmak için yanıma geldi ne kadar endişelendiği konusunda uzuuun bi konuşma yaptıktan sonra gitmeden önce bi tek şunu sordum bana vurduğun için pişman mısın dedim hayır pişman değilim ama üzüldüm dedi bende hala affedemicemi anladım

şu an maddi olarak ona muhtacsiniz
affetmeyin ama ihtiyacınız olduğu kadar konuşun
bağımlılığıniz bittiğinde de istediğinizi yapın
ama aynı şeyi tekrar tekrar yaparsa polise gidin

Olur böyle şeyler abartmayın aynı gözle bakamamak falan çok tepkisel...
Tamamen Türk kültür ve adetlerinin reflekslere yansıması.
Bir de babalar kız çocuklarının büyüdüğünü kabullenmek istemiyorlar napalım.
Sakinleşin ve babanızla aranızı düzeltin o sizin en kıymetliniz,sizin tırnağınız acısa onun canı yanar,kötülüğünüze değil ama işte babalar eski kafalı oluyor genelde.Hatasını anladığına eminim :KK66:

tırnağa acisa canı yanar ama kızın alnını
morartmis ? ?
Türk adeti diye diye ölümleri bile normallestirecek hale gelmisiz