- 2 Haziran 2019
- 322
- 645
-
- Konu Sahibi civilenginar
yok asla yanlış anlamam. evet tesettürlüyüm elimden geldiği kadar ama kendi isteğimle kapandım bu konuda hiçbir baskıları olmadı. kendi inandığım dine de içimden geldiği gibi sadık kalıyorum.Ya bi şey soracağım yanlış anlaşılsın istemiyorum, tesettürlü müsünüz?
Hani her istediğiniz yapılıyor dediniz, istediğiniz kıyafet-şal vb alınıyordur donatılıyorsunuzdur.
Bi açık olsanız kıyamet kopar, istediğiniz de alınmaz her kıyafetiniz burnunuzdan getirilir, boyanıza oyanıza her şeyinize karışılır zaten.
Böylesi bir "Hiçbir şeyde gözünüzü bırakmayan" baba mıdır, merak ettim sadece.
Bu mesajında aklıma kırmızı odadaki Meliha'nın kızı melek geldi..Ya bi şey soracağım yanlış anlaşılsın istemiyorum, tesettürlü müsünüz?
Hani her istediğiniz yapılıyor dediniz, istediğiniz kıyafet-şal vb alınıyordur donatılıyorsunuzdur.
Bi açık olsanız kıyamet kopar, istediğiniz de alınmaz her kıyafetiniz burnunuzdan getirilir, boyanıza oyanıza her şeyinize karışılır zaten.
Böylesi bir "Hiçbir şeyde gözünüzü bırakmayan" baba mıdır, merak ettim sadece.
inanın çalışmaya başladığımda peşimden geleceklerine o kadar eminim kiOgrencilik bitip de is buldugunuzda caninizin istedigi gibi yasayabileceksiniz. Maalesef o zamana kadar rahat vermezler. Aileniz asiri muhafazakar sanirim, omur torpusu haline gelmisler sizin icin.
Nasil gelecekler kendi is gucleri yok mu?inanın çalışmaya başladığımda peşimden geleceklerine o kadar eminim ki
kendisi emekli, evleri var kiraya verir çıkıp gelirim diyorlar. kendimi zor tutuyorum bazenNasil gelecekler kendi is gucleri yok mu?
Tutarsiniz kendinize bir apart yasarsiniz,gelip apartta size komsu olacak degiller ya evlerini birakip?
Siz bir mezun olun is bulun, o zamana kadar kendi yolunuzu cizersiniz. Tesetturlu olmasaydiniz o baba her istediginizi yapar miydi acaba,bu kadar sevkatli olur muydu acaba diye bir dusundum ne yalan soyleyeyim. Tesetturlu birkac arkadasim var,hepsi evdeki hayati mukemmel gostermeye calisip kizlarinin ensesinden ayrilmiyor. Aklima onlar geldikendisi emekli, evleri var kiraya verir çıkıp gelirim diyorlar. kendimi zor tutuyorum bazen
Ay benim babam da öyleydi, muhafazakardır öyle böyle değil. Kızkardeşim tesettürü bıraktı, elbise giyer mini etekli, ses etmedi. Ama erkek deyince cinlenirdi. Erkekten sadece arkadaş olmasına kızmazdı ama.Tesettürü kendiniz istemişsiniz. Bunda baskı yapmamış. Belki de sadece erkek takıntısı vardır.
Benim iki kardeş arkadaşım var. İkisi de babasının erkek arkadaş yasağı, baskısından söz ederdi. Ve ikisi de açıktı. Yani hatta baya açıktı,kıyafet konusunda pek fazla sınırları olmayam kızlardı. "Babam kıyafetlerimize karışmaz ama erkek arkadaş duysa çok kötü olur" derlerdi.
Bence ikisi ayrı şeyler.
Adamın takıntısı var besbelli erkeklere karşı.
Sizi fazla korumacı davranıyor ama fanusta saklayamaz.
İşinizi elinize alın bakalım belki o zaman işler değişir. Hayatın halleri belli olmaz.
babamdan ciddi manada korkuyorum, bazen anneme dikleniyorum sadece. abimler bu kadar serbestken ben neden böyleyim diye. ama annem de korkuyor babamdan. iş çıkarma başımıza, baban sus diyip susturuyor.peki oturup konustunuz mu,
yani tabi sacma geliyor kulaga ama, herkes her yasta egitilebilir bence.
anne babanizi oturtsaniz bir gun karsiniza,
mesleginiz ne olacak, atiyorum doktor,
deseniz ki benim erkek hastalarim, is arkadaslarim olacak,
ben bu sekilde hic karsi cinsle sohbet bile etmeden bu meslegi nasil icra edeyim,
ya da bu sekilde ilk karsima cikan eli yuzu duzgun insana kanmaz miyim, hic kimse ile dogru duzgun sohbetim olmadan kendimi nasil gelistirebilirim,
...
...
yani bu tarz, aslinda onlarin size ergenliginizde ogretmesi gereken seyleri,
siz simdi onlara bastan ogretmeye kalksaniz, ise yaramaz mi?
bir durup dusunmezler mi ?
babamdan ciddi manada korkuyorum, bazen anneme dikleniyorum sadece. abimler bu kadar serbestken ben neden böyleyim diye. ama annem de korkuyor babamdan. iş çıkarma başımıza, baban sus diyip susturuyor.
ben de üniversiteye kadar kızımın erkek arkadaşı olmasın istiyorum sosyal erkek arkadaşları olsun topluca sinemaya avm ye yemeğe gitsinler ama sevgili olmasınlar yahuuu erkendenAy benim babam da öyleydi, muhafazakardır öyle böyle değil. Kızkardeşim tesettürü bıraktı, elbise giyer mini etekli, ses etmedi. Ama erkek deyince cinlenirdi. Erkekten sadece arkadaş olmasına kızmazdı ama.