Babam öldü ve ben hiç üzülmedim

Evet büyütmek derken maddi olarak yani mecburen zaten kendisi de söylüyor ben üstüme düşeni yaptım diye yani bir evlat gibi değil de yetime bakar gibi işte öyle düşünün
Sizi buyuturken harcadigi paralara saymis herhalde malları. Ne kadar ayip, ben olsam mallarimi almanin yolunu arardim, devir kotu, ekonomi daha da kotu, yarin bir gun cocugunuz oldugunda cok dert yanarsiniz, ayrica bence her kadinin esinden bagimsiz bir mali/parasi olmali.

Başınız sağ olsun, babanızın ölümü sonrası hiçbir şey hissetmemenizi yadırgamadım, bir şey hissetmeniz için aranızda ebeveyn-evlat arasında olması gereken sevgi, şefkat duyguları olması gerekir, babanızdan hiç görmediğiniz bu duyguları ölünce ona hissetmeniz pek de mümkün değil

Duygusuz dedenize gelince babanıza imzalattığı feragatname babanızı bağlayıcıydı sizi değil, şu an babanızın feragat ettiği miras hakkı alt soyu olan size geçti, buna ilahi adalet mi diyelim ne diyelim bilemedim ama bu bilgi aklınızın bir köşesinde kalsın, dedenizin vefatı halinde dede üzerine olan tüm malvarlığında mirasçısınız, malların hepsini resmi yollardan diğer çocukların üzerine yaptıysa da dedenizin ölümü halinde Muris Muvazaası davası açabiliyorsunuz, bu davanın zaman aşımı olmadığından miras bırakanın vefatından sonra dilediğiniz zaman açabiliyorsunuz.

Oldu ki amcalarınız halalarınız babanızın kardeşleri kimlerse artık, öldüklerinde çocukları yoksa yeğen olarak siz de mirasçıları oluyorsunuz.

Başın sağolsun. Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama babandan kalan daireleri alabilirsin mirastan feragatta bedel alınmış gösterilmemişse alt soy dava açabiliyor diye biliyorum

Ne diyeceğimi bilemedim, allah senin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirsin inşallah.

Neden üzülmüyorsun sorusunun cevabı basit. Senin baban aslında annen vefat ettiği zaman ölmüş, aynı insan iki defa gömülmez. Hiç sorgulama neden üzülmediğini. Benimki ölünce ben de üzülmeyeceğim çünkü sağ olsun yaşarken defalarca gömdürdü bana kendisini. Normal bu hislerin

Problemli bir ailede büyüdüğüm için ben sizi ve hissettiginiz duyguyu çok iyi anlıyorum. Mesela ben de anneme karşı böyle hissediyorum. O bağ olmayinca isterse sizi doğuran olsun isterse kimlikte baba diye geçsin bir anlamı olmuyor. Babanız vefaat etmiş ona en büyük vefaniz ruhuna okumaktır. Kendiniz için de babanız içinde bunu yapın yapabiliyorsaniz. Hem manen içiniz huzur bulur hem de bu gibi vesveselerle yüreğinizi daraltmazsiniz.
Bakıcı ve dedenize de ne desem bilemedim. Para hırsı olmuş oğlunun maaşını bile çekecek haysiyetsizlige sokuyor demek insanı!

15 daireden size hiç vermediler mi gerçekten pes.. Bari maddi olarak görevini yapsaydı manevi yapmamış. Allah rahmet eylesin anlattığın gibiyse hala iyi niyetlisin bunu düşünmenden belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…