- 24 Şubat 2016
- 2.032
- 7.053
- 108
- 41
- Konu Sahibi the craysy
-
Teşekkür ederim bilgiler Îçin babam 56 yaşında.evet bu ameliyatı olmazsa daha riskli durumda özellikle ilerlemiş uyku apnesi nedeniyle inşaallah herşey daha iyi olacakŞimdiden geçmiş olsun. Bu kiloda yaşamak çok daha büyük risk. Bu ameliyatı iki yıl önce olmuş bir insan olarak söylüyorum. Ameliyat en kolay kısmı. Babanızın yaşı nedir ? İlk bir hafta zorluğu var yok diyemem. Sonrasındaki bir ayda da tüm kurallara uymalı ve yediklerine çok dikkat etmeli. Kaçak testi olana kadar ağızdan beslenme yok sonrasında 15 gün sıvı alımı var sadece ve bu 15 günün ilk haftası alınan sıvı berrak olmalı (yani su/açık çay/bitki çayı/elma suyu/tavuk suyu/ et suyu gibi ) sonraki hafta saydığım sıvıların içerisine ayran tanesiz posasız çorbalar süt de girecek. 15 inci gün sonrasında püre dönemi aynı bebeklerin ek gıdaya geçtiği dönem gibi düşünün yemekler blenderdan geçecek yani aynı şekilde etlerde kahvaltıda yumuşak peynir yumuşak yumurta başlanacak , 32. gün itibari ile de katıya geçiş. Kıymalı sebze yemekleri köfte gibi çok zorlamayacak şeyler ile başlanabilir. Kahve katı dönemi itibariyle serbest , marul ve çiğ sebzeler genelde 4. aydan sonra öneriliyor , ekmek ilk 6 ay önerilmiyor hem midenin zor tolere etmesi hemde yemek yeme alışkanlığı yeniden düzenlendiği için mümkün olduğunca zararlı şeylerden uzak durulması gerektiği için. Bu arada ömür boyu gazlı içecek tüketimi yasak ve sıvılar ile katılar aynı anda alınması da yasak. Yani bir bardak su içtikten en az 20-30 dakika sonra yemek yemeye başlanılabilir. Aynı şekilde yemek yedikten en az 20-30 dakika sonra sıvı tüketmeye başlanılabilir. Ömür boyu uygulanacak iki kural bu. İlk dönemlerde vitamin kullanımı şart her ay düzenli tahlil gerekir ona göre vitaminler ayarlansın. Bazen ilk aylarda protein tozu verilebiliyor hastanın durumuna bağlı olarak. Ve buna benzer şeyler. Doktoru zaten bunları anlatacaktır. Yaşadığınız ilde de bu işten anlayan bir doktor bulursanız iyi olur birde beslenme uzmanı. Çünkü ameliyat sonrası dönemde de sık sık takip edilmek gerekiyor. Herhengi bir sorunuz olursa özelden de buradan da sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ameliyat p.tesi yada salı gerçekleşecek lütfen ozamanda duanizi eksik etmeyin buraya yazicagim ameliyat olduğu gün<3baba ve ameliyat kelimesinin aynı başlıkta geçmesi bile kötü.helede annenizi ameliyattan sonra kaybetmişsiniz ne kadar zor sizin için?? umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur babanız allah şifa versin dua edicem bugün sizin için:)
Çok teşekkür ederim ameliyat p.tesi yada salı gerçekleşecek lütfen ozamanda duanizi eksik etmeyin buraya yazicagim ameliyat olduğu gün<3
Allah razı olsun.Allah'tan acil şifalar diliyorum babanız için rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inşaallah.ettim bile:) benim babamdada var zaten aynı rahatsızlık ama gece kullaması için alet verdiler sadece ama onun için bile çok huzursuzum..merakla bekliyorum iyi olacağını düşünüyorum allah yardımcınız olsun:) dualarım sizinle.
Babam iradeli insandır inşaallah diyetine uyacaktir bu kilolarıda malesef annemden sonra düzensiz yemek yemeyle aldı tek yaşıyor dolmasını bile yapar bize hiçbirşey yaptırmaz(kimseye yük olmama duygusu yaşıyor,hepinizin düzeni var colugunuz,çocuğunuza bakın siz der hep canım babam bizde kendini aciz hissetmesin diye hassas yaklaşıyoruz yoksa kendini kötü hissediyor:-(. )Ama işten gelince yorgun düşüyor diye fastfood ağırlıklı beslendi sabah zaten kahvaltı yok bu hale geldi bundan sonra daha düzenli bir program uyguluyacak inşallahAmeliyat sonrası doktorun tavsiyelerine çok dikkat etsin, doktorun söylediği şeyler dışında bir şey yemesin. En önemlisi bu. Ameliyat sonrası sorun yaşayanlar dayanamayıp diyet dışı yemek yiyenler
Bu ameliyat ücretlimi acaba?Babam 160 kilo ve uyku apnesi rahatsızligi var acil kilo vermesi gerekiyor ve dr lar mide ameliyatı önerdi kesip zimbalanacak midesi çok korkuyorum annemi 3sene önce guatır ameliyatı olduktan 6ay sonra kaybettik çook tedirginim bu ameliyatı olmuş olanlar sıkıntıları varmı yaşadığınız duyduğunuz şeyleri benle paylaşın geceleri kabus görüyorum yarın elazığ ya erkek kardeşimle gidecekler ameliyat Îçin :'( Allahım yardım et babamı bana bağışla..
Allah razı olsun böyle şeyler okuyunca güç buluyorumSakın üzülme inşallah baban çok sağlıklı bir şekilde çıkacak ameliyattan. Dua edicem size. Rabbim yardımcınız olsun inşallah
Teşekkür ederim her yerden araştırıyorum ınan uyku yok gözümde zaten daldimmi kabusla uyanıyorum atlaticaz inşaallah Allahım bana ve kardeşlerime bağışlasın babamı.hiç korkma inan o kiloda olmasından daha tehlikeli değil ameliyat
instagramda bir sürü tüp mideli hesap var onları takip et hatta tanış konuş hem için rahatlar hem de bilgilenmiş olursun.
çok geçmiş olsun.
Dualarımız babanla. Insallah sağlıkla çıkacak korkma sakınBabamı az önce ameliyata almışlar korkudan migdem bulanıyor ikikere kustum.duanizi eksik etmeyin bende şimdi yasin okuyacam
ameliyat kac saat sürüyor 1saat oldu daha çıkmadıBen bu ameliyatı oldum 6 sene evvel oldum
iyi bir dr ve hastane ise evelALLAH korkmayın derim
hangi has. hangi şehir ? hangi dr ?
cnm bn sabah girmiştim annem bni ö.sonra görebildi korkmaameliyat kac saat sürüyor 1saat oldu daha çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?