• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam mide küçültme ameliyatı olacak :-(korkuyorum

the craysy

I'm
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
2.032
7.053
108
41
Babam 160 kilo ve uyku apnesi rahatsızligi var acil kilo vermesi gerekiyor ve dr lar mide ameliyatı önerdi kesip zimbalanacak midesi çok korkuyorum annemi 3sene önce guatır ameliyatı olduktan 6ay sonra kaybettik çook tedirginim bu ameliyatı olmuş olanlar sıkıntıları varmı yaşadığınız duyduğunuz şeyleri benle paylaşın geceleri kabus görüyorum yarın elazığ ya erkek kardeşimle gidecekler ameliyat Îçin :'( Allahım yardım et babamı bana bağışla..

Yakın arkadaşım geçtiğimiz sene oldu .

Güvenilir bir hastane ve bu ameliyatı sık yapmış bir dr bulmanızı öneririm .

Ameliyat sonrasında "kaçak" adı verilen bi durum var , olası tek risk bu . Bunun kontrolü içinde zaten ameliyat sonrası hastanede gözetim altında kalıyor 2-3 gün .

Çıktıktan sonra ağrı , şişkinlik hissetmesi normal .

Zaten sıvı ve mama beslenmesi var uzun süre , normal gıdaya geçiş uzun .

Ameliyattan sonra kobtrollerine devam etsin , ameliyat dr u + diyetisyenle aylık kontrolleri olacak onları aksatmasın ve dediklerini harfiyen uygulasın .

Sende kötü şeyler düşünme . 160 kg ağırlık baban için ciddi sağlık sorunu . Bu ameliyatla sağlığına kavuşacağını düşün .

Yakın arkadaşım geçtiğimiz sene oldu .

Güvenilir bir hastane ve bu ameliyatı sık yapmış bir dr bulmanızı öneririm .

Ameliyat sonrasında "kaçak" adı verilen bi durum var , olası tek risk bu . Bunun kontrolü içinde zaten ameliyat sonrası hastanede gözetim altında kalıyor 2-3 gün .

Çıktıktan sonra ağrı , şişkinlik hissetmesi normal .

Zaten sıvı ve mama beslenmesi var uzun süre , normal gıdaya geçiş uzun .

Ameliyattan sonra kobtrollerine devam etsin , ameliyat dr u + diyetisyenle aylık kontrolleri olacak onları aksatmasın ve dediklerini harfiyen uygulasın .

Sende kötü şeyler düşünme . 160 kg ağırlık baban için ciddi sağlık sorunu . Bu ameliyatla sağlığına kavuşacağını düşün .
inşaallah teşekkür ederim

benımde yakınım oldu sadece ılk gun zorluk cekmıs sımdı çok ıyıyım keşke daha once olsaydım dıyor
ıyı bır dr bulmak cok onemlı. ınş sızde ısınn ustadı bır doktorla kolay bır süreç gecırırsınız

160 kilo yaşamak çok zordur. babanız haklı amelitat kararında. tabi uyku apnesi de çok tehlikeli bir hastalık. çok genç yaşta tanıdık bir arkadaş bu yüzden vefat etti. o yüzden babanıza bol bol destek olun ve dua edin.
gelelim ameliyata. bir arkadaşımın ablası oldu gayet sağlıklı. hiçbir sorunu yok. üstelik yaşam kalitesi arttı.

Ben bu ameliyatı oldum 6 sene evvel oldum
iyi bir dr ve hastane ise evelALLAH korkmayın derim
hangi has. hangi şehir ? hangi dr ?
elazığa gidecek hastane ve dr sormadım bu kafayla hiç dusunemedim sormayı ama dr.u baya araştırdı babam adanada oturuyoruz bu dr Îçin elazığa gidecek psikolojik güçlü bir yapısı vardır ameliyat sonrasını rahat atlatırım diyor elimde değil çok korkularim var belkide yaşadıklarımın etkisi tekrar eder diye çok gerginim.bu ameliyat sonrasi akciğer embolisi, kaçak felan okudum iyice korktum özellikle kaçak farkedilmezse ölümcülmüş biliyorum olmasa daha tehlikeli durumda apneye bağlı kalp krizi yada felç riski var.babamın kalbi,cigerleri,böbrekleri...herşeyi çok sağlıklı dislerinde dahi bi curugu yok hangi dra gidip chek-up yaptırdiysa drlar şakayla git bidaha gelme çok sağlıklısın diyolar ama işte kiloya bağlı apne sorun çıkardı inşaallah atlatiriz. Sizin ameliyat sonraniz nasil geçti?

elazığa gidecek hastane ve dr sormadım bu kafayla hiç dusunemedim sormayı ama dr.u baya araştırdı babam adanada oturuyoruz bu dr Îçin elazığa gidecek psikolojik güçlü bir yapısı vardır ameliyat sonrasını rahat anlatırım diyor elimde değil çok korkularim var belkide yaşadıklarımın etkisi tekrar eder diye çok gerginim.bu ameliyat sonrasi akciğer embolisi, kaçak felan okudum iyice korktum özellikle kaçak farkedilmezse ölümcülmüş biliyorum olmasa daha tehlikeli durumda kaseye bağlı kalp krizi yada felç riski var.babamın kalbi,cigerleri,böbrekleri...herşeyi çok sağlıklı dislerinde dahi bi çocuğu yok hangi dra gidip chek-up yaptırdiysa drlar şakayla git bidaha gelme çok sağlıklısın diyolar ama işte kiloya bağlı apne sorun çıkardı inşaallah atlatiriz. Sizin ameliyat sonraniz nasil geçti?
öncelike sağlığına maşallah ama bu kiloyla çok riskli
uyku apnesi en zoru ama bende de vardı

bende Adanalıyım bu ameliyat için Denizliye gittim en iyi dr orda diye Adanada bu işi yapan çok azdı güvenemedim
Elazığda bir dr ismi biliyorum eğer oysa şanslı bir dr
Erhan Aygen
kaçak için korkmayın emboli için bol bol hareket edecek
kaçak da inşallah olmaz olursa da direk belli ediyor ateş ve enfeksiyon ile kendini
Allah büyük iyi düşünün korkmayın
6ay sonra filinta gibi babanız olacak siz bile tanıyamıyacaksınız :)

Son düzenleme:
öncelike sağlığına maşallah ama bu kiloyla çok riskli
uyku apnesi en zoru ama bende de vardı

bende Adanalıyım bu ameliyat için Denizliye gittim en iyi dr orda diye Adanada bu işi yapan çok azdı güvenemedim
Elazığda bir dr ismi biliyorum eğer oysa şanslı bir dr
Erhan Aygen
kaçak için korkmayın emboli için bol bol hareket edecek
kaçak da inşallah olmaz olursa da direk belli ediyor ateş ve enfeksiyon ile kendini
Allah büyük iyi düşünün korkmayın
6ay sonra filinta gibi babanız olacak siz bile tanıyamıyacaksınız :)
Inşaallah içimi rahatlattiniz allah razı olsun dr ismini birazdan arayıp sorucam

Elazığ daki dr Mehmet Fatih Erol muş.tanıyan,duyan varmı nasıldır babam işin uzmanı dedi

Babam elazığda tetkitleri yapılıyor p.tesi yada salı ameliyata alınacak herkesten dua istiyorum sagsalim atlatsin amlt.sonrasında da inşaallah herşey yolunda gider.buraya gelişmeleri yazicam bu ameliyatı düşünenlere bilgi olur ama herkesin süreci farklıdır illaki

Gecmis olsun babanızın boyu kaç. Ben de gelişmeleri merak ediyorum. Bir de yüzünü göstermeden babanizin resmini koysaniz. Sonrasinda da aylar sonra zayif hallerinin resmini koysanız cok iyi olurdu. Insallah iyi geçer ameliyat..ekstra ücret verecek misiniz peki hastaneye.

Gecmis olsun babanızın boyu kaç. Ben de gelişmeleri merak ediyorum. Bir de yüzünü göstermeden babanizin resmini koysaniz. Sonrasinda da aylar sonra zayif hallerinin resmini koysanız cok iyi olurdu. Insallah iyi geçer ameliyat..ekstra ücret verecek misiniz peki hastaneye.
Teşekkür ederim.Boyu 1.68.vallahi nekadar para verecek yada verdi hiç sormadım.tekli resmi varmı bir bakim varsa koyarım yoksa gelince inşaallah çeker koyarım

Bu sayfada paylasicam değişimi bu ameliyatı isteyenlere,yada korkusu olanlara bilgi olur inşaallah herşey yolunda ilerler de babam dahada sağlıklı olur

Şimdiden geçmiş olsun. Bu kiloda yaşamak çok daha büyük risk. Bu ameliyatı iki yıl önce olmuş bir insan olarak söylüyorum. Ameliyat en kolay kısmı. Babanızın yaşı nedir ? İlk bir hafta zorluğu var yok diyemem. Sonrasındaki bir ayda da tüm kurallara uymalı ve yediklerine çok dikkat etmeli. Kaçak testi olana kadar ağızdan beslenme yok sonrasında 15 gün sıvı alımı var sadece ve bu 15 günün ilk haftası alınan sıvı berrak olmalı (yani su/açık çay/bitki çayı/elma suyu/tavuk suyu/ et suyu gibi ) sonraki hafta saydığım sıvıların içerisine ayran tanesiz posasız çorbalar süt de girecek. 15 inci gün sonrasında püre dönemi aynı bebeklerin ek gıdaya geçtiği dönem gibi düşünün yemekler blenderdan geçecek yani aynı şekilde etlerde kahvaltıda yumuşak peynir yumuşak yumurta başlanacak , 32. gün itibari ile de katıya geçiş. Kıymalı sebze yemekleri köfte gibi çok zorlamayacak şeyler ile başlanabilir. Kahve katı dönemi itibariyle serbest , marul ve çiğ sebzeler genelde 4. aydan sonra öneriliyor , ekmek ilk 6 ay önerilmiyor hem midenin zor tolere etmesi hemde yemek yeme alışkanlığı yeniden düzenlendiği için mümkün olduğunca zararlı şeylerden uzak durulması gerektiği için. Bu arada ömür boyu gazlı içecek tüketimi yasak ve sıvılar ile katılar aynı anda alınması da yasak. Yani bir bardak su içtikten en az 20-30 dakika sonra yemek yemeye başlanılabilir. Aynı şekilde yemek yedikten en az 20-30 dakika sonra sıvı tüketmeye başlanılabilir. Ömür boyu uygulanacak iki kural bu. İlk dönemlerde vitamin kullanımı şart her ay düzenli tahlil gerekir ona göre vitaminler ayarlansın. Bazen ilk aylarda protein tozu verilebiliyor hastanın durumuna bağlı olarak. Ve buna benzer şeyler. Doktoru zaten bunları anlatacaktır. Yaşadığınız ilde de bu işten anlayan bir doktor bulursanız iyi olur birde beslenme uzmanı. Çünkü ameliyat sonrası dönemde de sık sık takip edilmek gerekiyor. Herhengi bir sorunuz olursa özelden de buradan da sorabilirsiniz.

Babam 160 kilo ve uyku apnesi rahatsızligi var acil kilo vermesi gerekiyor ve dr lar mide ameliyatı önerdi kesip zimbalanacak midesi çok korkuyorum annemi 3sene önce guatır ameliyatı olduktan 6ay sonra kaybettik çook tedirginim bu ameliyatı olmuş olanlar sıkıntıları varmı yaşadığınız duyduğunuz şeyleri benle paylaşın geceleri kabus görüyorum yarın elazığ ya erkek kardeşimle gidecekler ameliyat Îçin :'( Allahım yardım et babamı bana bağışla..

baba ve ameliyat kelimesinin aynı başlıkta geçmesi bile kötü.helede annenizi ameliyattan sonra kaybetmişsiniz ne kadar zor sizin için?? umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur babanız allah şifa versin dua edicem bugün sizin için:)

Back