Neden giymeyeceğim ? Giymek istiyorum, benim bedenim değil mi. Kaldı ki elbise etek de giyemiyorumŞort giymeyiver sen de. Etek giy elbise giy. Anne babanin bu kadar da tasarrufu olsun artik
Aileniz inancınız olmadığını biliyor mu ? Sadece merakımdan soruyorum ferace giydirecek kadar muhafazakarlarsa inançsız olmanızı nasıl karşıladılar?Ben kapalıyım. Ama dini inancım bile yok. Henüz öğrenciyim ve ailemle yaşıyorum. Ailem, açık olmayı geçtim pantolon bile giysem inanılmaz sorun çıkaracak insanlar. Feracesiz dışarı çıkamıyorum yazın. Ama sizin yaptığınız gibi, altıma istediğim gibi giyinip feraceyi de evden çıkınca çıkarıyorum. Hani sokakta tişört giyinmekten, babamı görecek miyim diye korkmaktan bıktım diyorsunuz ya. Sizi çok iyi anlıyorum bu yüzden. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Pencerede falan olurlar ben geleceğim sırada görürler diye her gün yolumu 15 dakika falan uzatıyorum. Normalde bineceğim durak bizim evden görünüyor çünkü. Başka bi durağa yürüyorum. Dönüşte otobüsten erken inip, yine aynı şekilde yürüyorum ve akşam olmuş oluyor yürüdüğüm yol da ıssız bi yer. Ama normal gelmem gereken yolda ya karşılaşırsam ya dışarı çıkmışlar ve arabayla geçerlerse ya camdan görürlerse vs vs... bir sürü paranoya. Benim kavga etmeye bile cesaretim yok çünkü “bunu giymesem nolur zaten arabayla gidicez” dediğimde bile inanılmaz tepki aldım birkaç kez. Ben de böyle bir yol seçtim kendime. Onlarla beraberken maalesef yapacak bir şeyim olmuyor. Ama tek başıma çıktığımda böyle yapıyorum ben de. Napalım. Kıyas yapmayı sevmem rahatsız olurum amacım bu değil ama yine de ne bileyim. Biraz rahatlayabilirsiniz bence. Tişört giyinip çıkarmak daha kolay :) bi de şöyle bi durum var. Ben dışarda karşılaşmamak için elimden geleni yapıyorum ama bi noktada kontrol etmem mümkün değil. Böyle düşünüyorum ve en kötüsüne de hazırlıyorum kendimi. Ben yakalansam ne annem ne babam yanımda olur. Ama sizde en azından anneniz destekliyor. Annenin desteği önemli. Bi de bu yaşlar daha geri gelmeyecek demişsiniz ya o hissi o kadar iyi anlıyorum ki... ama galiba yapacak pek bir şey yok kendi yolunuzu yaratmaktan başka. Ben eninde sonunda bu günlerin geçeceğini biliyorum. Tamam belki yaşımız da geçecek ama olsun. Napabiliriz ki elimizden geldiği kadar yaşayacağız işte kendimizi ve istediğimiz hayatı. Umarım mutlu olursunuz.
Adam hic bir sekilde tolere etmeyecek belli, suyuna gitmekten baska care mi var oyleyse?Bu yüzden ayrı eve mi çıkayım, başka hiç bir sorun olmadığını belirttim . Nasıl konuşmalıyım diyerek açtım konuyu. Buradakiler dedikleriniz bişeyler söylüyor zaten köstek olmak yerine
Küçükken hatırlıyorum belli bir yaşa kadar şort giyiyordum, sonra giydirmemeye başladı. O zamanlar Antalya’da oturmuyorduk bu arada . Daha ilkokuldaydım askılı giydirmiyorduNe zamandan beri babanız böyle küçüklüğünüzden beri yeni mi
Bu laflari burda soylemek yerine babana soylersen belki ise yararNeden giymeyeceğim ? Giymek istiyorum, benim bedenim değil mi. Kaldı ki elbise etek de giyemiyorum
Yani şunu sormak istedim aslında konuşurken ne söylemeliyim ki anlasın ? Ya da zorla giyeyim mi ne derse desin, alışır mı?Adam hic bir sekilde tolere etmeyecek belli, suyuna gitmekten baska care mi var oyleyse?
Ya söyledim işteBu laflari burda soylemek yerine babana soylersen belki ise yarar
Valla ayri ev yoksa ben olsam suyuna giderim niye suratini cekeyimki, hem huzursuzluk sevmem ben. Ya da oturup ciddi bi konusma yap, buna ragmen kirip dokuyorsada zaten konusulmaz demekki babanlaYani şunu sormak istedim aslında konuşurken ne söylemeliyim ki anlasın ? Ya da zorla giyeyim mi ne derse desin, alışır mı?
Bilmiyolardır büyük ihtimalle. Böyle çok kişi var kendini ailesinden saklayan. Eski sevgilim ateistti ama ailesi bilmiyordu, evde oruç tutuyor gibi yapıp dışarıda yiyip içiyordu. Bayram namazına diye dışarda dolaşıp geri eve gidiyordu falan.Aileniz inancınız olmadığını biliyor mu ? Sadece merakımdan soruyorum ferace giydirecek kadar muhafazakarlarsa inançsız olmanızı nasıl karşıladılar?
Alışmaz. Babanı ikna edebileceğini sanmıyorum. Yorumların birinde vurup kıran biri demişsin çünkü. Ekonomik özgürlüğünü almaya bak bence. Şimdi geçimini sağladığı için hayatında bu kadar söz sahibi bence.Yani şunu sormak istedim aslında konuşurken ne söylemeliyim ki anlasın ? Ya da zorla giyeyim mi ne derse desin, alışır mı?
İki sene sonra mezun olacağım. İki sene daha gizli saklı idare edip işe başladıktan sonra mı karşı çıkayımAlışmaz. Babanı ikna edebileceğini sanmıyorum. Yorumların birinde vurup kıran biri demişsin çünkü. Ekonomik özgürlüğünü almaya bak bence. Şimdi geçimini sağladığı için hayatında bu kadar söz sahibi bence.
Babanin evinde yasiyorsun su an. Ne zaman o evden ayrilirsan o zaman giyersinNeden giymeyeceğim ? Giymek istiyorum, benim bedenim değil mi. Kaldı ki elbise etek de giyemiyorum
Ben olsam öyle yapardım. Kendi ayakların üstünde durursan bana karışamazsın deme hakkın olur.İki sene sonra mezun olacağım. İki sene daha gizli saklı idare edip işe başladıktan sonra mı karşı çıkayım
Başkaları için kapalı giyinip babanla çatışman garip seni çarşafa sokmamış adamZaten yerine ve yakışana göre giyiyorum. Şu an gayet yeri ve zamanı .Sinirden üstüne basa basa söylemiş olabilirim fakat bir anormallik yok söylediğimde, yaz kış açık giyinen biri değilim. Okuduğum şehir muhafazakar bir şehir mesela; ve orda ben kendim giymiyorum . Bilmem anlatabildim mi ?
Hayır bilmiyorlar tabii ki :)Aileniz inancınız olmadığını biliyor mu ? Sadece merakımdan soruyorum ferace giydirecek kadar muhafazakarlarsa inançsız olmanızı nasıl karşıladılar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?