- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.534
- 208
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üniversiteyi bitirmeme 2 yıl kaldı . Yani iki yaz sorunum var. Okul bitip iş bulana kadar idare mi etsemBi daha bu kadar genc olmayacaksin.elbette gencken giymek istemen cok normal.onu bunu geciyorum babanin senin ne giyecegine kadar karismasi olmamis.sen haklisin.ama boyle aileler var.antalyada yazin sicaginda da kotla gezilmez.kendi parani kazanmiyorsan kendi parani kazan once.sonra eve maddi katkin olsun.boylece soz hakkin olur.sobra karisamazsiniz deyip istedigini giy.dinleme.senin bedenin.
İnsan gerçekten kaldıramıyor, belli bir yaştan sonra . Bende aynı şekilde kapıdan döndüm öyle gitme dedi diye, aynı şekilde sabredip bişey demeyeyim dedim ama içime atıyorum bu sefer. Nefret ediyorum nefret. Umarım nişanlınız karışan biri değildir. Böylece artık rahat esersinizAynı dert bende de var. Anneme kalsa babamın yanında bile pijama niyetine kısa bişey diyemem. Tiksiniyorum ben bu zihniyetten. 28 yaşındayım, nisanliyim ve hala karışıyor. Geçen gün kapıdan döndüm üzerimi değiştirmek için sırf iki ay kaldı evliliğe, aramiz iyice soğumasin diye. Gizli gizli nereye kadar ama.
Evde şort giyiyorum ona bişey demez. Zaten iki taraftan dekolte giyip denemeye cesaret dahi edemiyorum , onun gözüne hepsi batıyorEvde nasil giyiniyorsun?
Ozellikle evdeyken sortlarini, elbiselerini giy ve gozu alissin,
Bir de kisa sort giydiğinde ustune kisa kol tisort, askili giydiginde altina daha uzun seyler giy, iki taraf da dekolte olunca babalarin gozune batiyor.
Bilmiyorum ama kıyameti koparır, bu hal ne kızım der önce, sonra git üstüne bişey giy benim canımı sıkma der. Hayır bence iyi vs dersem koyamet kopar, ve daha ileri gider diye korkmuyor değilimpeki siz evden şort giyip çıksanız ne olur? Kavga çıkarmak dışında bir şey yapar mı? Belki bir kaç kez bu şekilde çıkıp gitseniz baş edemiyorum deyip pes eder mi acaba.
Evde şort giyiyorum ona bişey demez. Zaten iki taraftan dekolte giyip denemeye cesaret dahi edemiyorum , onun gözüne hepsi batıyor
Ya canım benim . Aynı sayılırız, benimki de kapansam o kadar mutlu olur ki.. zorla dayatmayla yaptırıyorlar bir şeyleri. Ama çözüm olmuyor işte yine giyiyoruz. Beni anlamama sevindim ama bu şekilde olmasaydı da anlamasaydın keşke . Nasıl çözülür hiç bilemiyorum bende. Sen de evlenirken karışmayan birini bul, ben kesinlikle öyle yapacağım. En azından eşimizi seçme şansımız varBen kapalıyım. Ama dini inancım bile yok. Henüz öğrenciyim ve ailemle yaşıyorum. Ailem, açık olmayı geçtim pantolon bile giysem inanılmaz sorun çıkaracak insanlar. Feracesiz dışarı çıkamıyorum yazın. Ama sizin yaptığınız gibi, altıma istediğim gibi giyinip feraceyi de evden çıkınca çıkarıyorum. Hani sokakta tişört giyinmekten, babamı görecek miyim diye korkmaktan bıktım diyorsunuz ya. Sizi çok iyi anlıyorum bu yüzden. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Pencerede falan olurlar ben geleceğim sırada görürler diye her gün yolumu 15 dakika falan uzatıyorum. Normalde bineceğim durak bizim evden görünüyor çünkü. Başka bi durağa yürüyorum. Dönüşte otobüsten erken inip, yine aynı şekilde yürüyorum ve akşam olmuş oluyor yürüdüğüm yol da ıssız bi yer. Ama normal gelmem gereken yolda ya karşılaşırsam ya dışarı çıkmışlar ve arabayla geçerlerse ya camdan görürlerse vs vs... bir sürü paranoya. Benim kavga etmeye bile cesaretim yok çünkü “bunu giymesem nolur zaten arabayla gidicez” dediğimde bile inanılmaz tepki aldım birkaç kez. Ben de böyle bir yol seçtim kendime. Onlarla beraberken maalesef yapacak bir şeyim olmuyor. Ama tek başıma çıktığımda böyle yapıyorum ben de. Napalım. Kıyas yapmayı sevmem rahatsız olurum amacım bu değil ama yine de ne bileyim. Biraz rahatlayabilirsiniz bence. Tişört giyinip çıkarmak daha kolay :) bi de şöyle bi durum var. Ben dışarda karşılaşmamak için elimden geleni yapıyorum ama bi noktada kontrol etmem mümkün değil. Böyle düşünüyorum ve en kötüsüne de hazırlıyorum kendimi. Ben yakalansam ne annem ne babam yanımda olur. Ama sizde en azından anneniz destekliyor. Annenin desteği önemli. Bi de bu yaşlar daha geri gelmeyecek demişsiniz ya o hissi o kadar iyi anlıyorum ki... ama galiba yapacak pek bir şey yok kendi yolunuzu yaratmaktan başka. Ben eninde sonunda bu günlerin geçeceğini biliyorum. Tamam belki yaşımız da geçecek ama olsun. Napabiliriz ki elimizden geldiği kadar yaşayacağız işte kendimizi ve istediğimiz hayatı. Umarım mutlu olursunuz.
Haha, iyi bari kurtulmuşsunuz , çok sevindim evlenip şu an rahat olmanıza. Sırf bu yüzden evleneceğim erkekte ilk bakacağım özellik rahat olması olacak.Ay benimki de öyleydi yahu. Biz de antalyaliyiz. Evlendin suan giyiyorum askili sort falan.
Ama babamlara giderken hala dikkat ederim. Sacimin rengi işte yok kaşlarimi cok in vs.
Dedim ki baba kaslarimi nasıl alcagimi da mi senle konisiyim sustu biraz.
Alışmıyor hiç bir şekilde o kadar katı ki . Bir defa askılı giyip çıktım dinlemedem, yaklaşık bir hafta falan yüzüme bakmadı hep ters davrandı . Ben konuşmaya çalışınca kavga çıkarttı kendince anlattı bildiklerini, bağırdı çağırdıSözünü duymazdan gelseniz tepkisi ne olur? Alışmaz mı biraz olsa da?
Dışarıda yakalanmadım ama dinlemeyip askılı ie çıktım diye kıyamet koptu. Vuran kıran bir adam maalesef . Direnmeye çalışacağım ama direk şort askılı ile değilde diz hizalarımda elbiselerim var onları giyip dinlemeden çıkmaya mı başlasam napsam Of. Gerçekten o kadar normal şeyler ve ben böyle sıkıntı çekiyorumSonuna kadar haklısın.
Ama babanı değiştirebileceğini sanmıyorum malesef. O da böyle gelmiş, böyle gider.
Ben şunu merak ettim. Hiç yakalandın mı dışarda kısa kıyafetle babana? Evetse tepkisi ne oldu? Hani vuran kıran bi adamsa çok zor ama daha ılımansa daha iyi. Sanırım direnmeye devam et diyeceğim sana. 24 yaşında yetişkin insansın. Antalya sıcağında şort da giyilir, askılı da. İsteklerin son derece normal şeyler.
Sinirlenip bir şeyleri kırıp döker. Daha önce bu zamana kadar yani bir iki defa sinirlenip vurduğu da oldu ( başka sebepti tartışma)Sende dinleme değiştirme ne yapacak dövecek mi eve mi kilitleyecek?
Birkaç kere kırıp döker sonra bırakırSinirlenip bir şeyleri kırıp döker. Daha önce bu zamana kadar yani bir iki defa sinirlenip vurduğu da oldu ( başka sebepti tartışma)
Bu yüzden ayrı eve mi çıkayım, başka hiç bir sorun olmadığını belirttim . Nasıl konuşmalıyım diyerek açtım konuyu. Buradakiler dedikleriniz bişeyler söylüyor zaten köstek olmak yerineAyri eve cikmam diyorsun bilmem calisiyor musun.. ee ne akli versin burdakiler madem? Ayni evde huzursuzluga devam o zaman, milletin ortasinda dayak yemek vs. Onun evi orasi kurallarina uymani bekliyodur
Evet gerçekten çözüm bulmak için yazıyorum bazı arkadaşlar yorum yapmak için yapıyor. Kadınlar da böyle düşünüyorsa ne diyeyim bilmiyorum.Bazı yorumlara uyuz oldum. Niye giyinecekmişsin zaten kısa, yok beden sergilemek filan... Ya iğrençlik resmen. Özgürlük istiyor kız. İstediğini giyme özgürlüğü. Anladınız mı? İsterse 12 ay şortla, askılıyla gezer. Size ne? Kime ne? Giyebilir miyim diye mi sormuş bize? En doğal hakkını kısıtlayan babasına çözüm arıyor. Burda elin kadını babasını aratmıyor. Pes.