• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam beni çok üzüyor kafama takmamayı beceremiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi gisla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gisla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
961
1.595
28
28
Merhaba. Malesef bu aralar beni çok üzen bir konu var. Biraz uzun olacak. Babam aşırı sorumsuz birisi. 2 kere evlendi boşandı. Yetişkin değil. 55 yaşında ve çocuk gibi. Çevresinde çok sevilir neşeli bir adam. Ama sorumsuz. Bana çok düşkündür. İlişkimiz büyüyünce düzeldi bu arada. 10 yıldır özellikle iyiyiz. Beraber tatile gideriz. Beni gerçekten çok seviyor. Arkadaş gibiyiz. Eskiden kötüydü.

Babam bu yaz kalp krizi geçirdi. Geçirirken yanımdaydı. Midem yanıyor dedi başka belirtisi yoktu. Soda içti benden içki istedi azarladım biraz. Sonra hastaneye gidelim dedi zehirlendim dedi aynı şeyi yedik bu erkekler çok nazlı vs dedim içimden. Gittik kalp krizi. Stent takıldı. O ara zaten ben pişmanlık yaşıyorum. Ne düşündüm diye. Çıktı sigarayı içkiyi bırakma sözü verdi. Ama bırakmamış. Bu beni çok üzüyor.

sağlığına dikkat etmiyor önemsemiyor. Bir şey olmaz diyor. Dün de aradım kızdım. Başına bir şey gelecek gençsin diyorum. İyi işte genç öleyim gideyim diyor. Emekli çalışıyordu. İşi bıraktı şimdi sadece yemek yiyor evde. Hobisi yok arkadaşları kendi gibi. 20 yaş küçük sevgilisi var. O sevgilisini yok sayıyorum. Tanış diyor istemiyorum. Yüz yüze gelince kızı yok sayıyorum. Evde tek olunca bunalıyorum. Uykusunda ölecek gibi hissediyorum. Hamileyim kimse bilmiyor. Dün de torun göreyim bak bir ayağım çukurda dedi. Ne zaman olacak herkesin var dedi. Nasip dedim. Anksiyetem var zaten. Uzun zaman tedavi gördüm bebek için bıraktım. Terapiye gitmek istemiyorum.

ona karşı yaptığım çirkeflikler beynimde full hd yayımlanıyor. Örneğin evlenirken evinden çıkmamı istedi. Annemin evinden çıktım. Bu aklıma geliyor. Düğünde dans etmiştik beni affet kızım şarkısı açmıştı. Onu açıp ağlıyorum. Babama iyi evlat olamadım diyorum. Eşimle beraber yaşadım bunu istemedi. Sanki bana çok babalık yaptın dedim. Kendisi eski araba kullanırken bana 2 yaşında araba aldı 19 yaşımda. Maddi olarak hep vardı.

Annemle küçük yaştayken boşandılar. babama hep bizi terk etti gözüyle baktım. Onu baba değil annemin kocası gibi gördüm. Ama babam ilgisiz bir baba değildi. Mesleği gereği bizden uzakta yaşıyordu. Görmeye geldiği zaman da annem yatıya göndermiyordu. Anca senede 2 hafta babaannemlerle olursak izin verdi. babam işinden istifa etti ve annemle yaşadığımız şehire taşındı. Bu şehirle bağı yoktu bize yakın olmak için yaptı. Ama yine her hafta sonu görüşmedik. Annem çalışıyorum çocukları göremiyorum derdi. İsterseniz gidin dedi ama gitmedik. Annem de evlendi. evi bırakıp babamla görüşmeyi pek istekli değildik. Kötü bir baba değildi. Ama mutlu olduğumuz bir ev vardı. Ergenlik ve çocukluk boyunca babamla çok kavga ettim. Annemle de ettim zor bir çocuktum. Ama ona çok ağır şeyler söyledim. Bir kere orta okulda keşke ölsen en azından yetim olurum. yaşarken zaten yetimim demiştim. Hep eksik olduğunu hissediyordum. Annemin eşine baba diyorum. Onu da kolay kabullenmedım ama hep onunla kıyasladım.şimdi ona haksızlık yaptım diyorum. Üvey babama kayınpederime baba dediğimde kötü hissediyorum.

Son düzenleme:
Bence babanız çabalıyor bağ kurmak ve sürdürmek için, yazdıklarınızdan ben öyle hissettim. Sevgilisi ile tanışmayı deneyebilirsiniz bence. Geçmişe takılıp kalmak çok sağlıklı değil, ileride pişmanlığını yaşayabilirsiniz.

Bence babanız çabalıyor bağ kurmak ve sürdürmek için, yazdıklarınızdan ben öyle hissettim. Sevgilisi ile tanışmayı deneyebilirsiniz bence. Geçmişe takılıp kalmak çok sağlıklı değil, ileride pişmanlığını yaşayabilirsiniz.
Babamla aramız 10 senedir iyi. Ara ara bozuldu ama iletişimimiz iyi. Her gün konuşuyoruz. Sorun geçmişte yaptıklarım. Onun dikkat etmemesi. Sevgilisiyle tanışmak istemiyorum. Çünkü yaşı bana yakın. Yediremiyorum. Daha önce Sevgilisiyle tanıştım. Kötü oldu. Evlenirse tanışırım sadece

Birlikte gideceğiniz 2 3 terapiyle düzelecek şeyler. Çocukluk travmanız da var onun için ayrı terapi alabilirsiniz. Basitçe düzelecek birşeyi ertelerseniz böyle büyür kocaman gibi görünür. Tamam pahalı bir tedavi ama değer bence. Başka çözümü yok gibi bişey.

Birlikte gideceğiniz 2 3 terapiyle düzelecek şeyler. Çocukluk travmanız da var onun için ayrı terapi alabilirsiniz. Basitçe düzelecek birşeyi ertelerseniz böyle büyür kocaman gibi görünür. Tamam pahalı bir tedavi ama değer bence. Başka çözümü yok gibi bişey.
Zaten 12 yaşımdan beri düzenli olarak terapiye gidiyorum. Daha yeni bıraktım. İlerleme bu kadar oluyor. Kaybetme korkusu yaşayana kadar iyiydik

Zaten 12 yaşımdan beri düzenli olarak terapiye gidiyorum. Daha yeni bıraktım. İlerleme bu kadar oluyor. Kaybetme korkusu yaşayana kadar iyiydik
O zaman onu öyle kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Babanızın değişeceğini düşünmüyorum. Keşke değişse ama zor.

O zaman onu öyle kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Babanızın değişeceğini düşünmüyorum. Keşke değişse ama zor.
İnsan sağlığına dikkat etmez mi? Aklım sürekli onda. Keşke evli olsa en azından başında biri olur. Kamera takalım dedim istemedi. Yazlık yaptırdı orada tek yaşıyor. Kışın duran yok. 2 dk telefonu açmasın kalbim ağzımda atıyor

Onu paylaşmıyorsunuz gibi.
Babamı abimle ve kardeşimle paylaşıyorum. Ama babam onlardan çok bana düşkün bu hep böyleydi. Abimle araları brnden daha iyi. Ben sadece ona kötü evlat olduğum için kötü hissediyorum. Yalnız olduğu için korkuyorum. Ama mesela annemden olma kardeşlerimi kardeş gibi hissederken eşini baba gibi görürken babamın eşine hiç böyle yaklaşmadım. Annemle babamın arasını bozduğunu düşündüm. O kadın için beni terk etti dedim. Aynı şekilde o kadından olma kardeşimi de sevmiyorum. Küçükken yine iletişim vardı ama artık hiç yok. Kıskanıyor muyum bilmiyorum daha çok hayal kırıklığı yaşıyorum. Zaten ben büyüyünce aramız çok iyiydi. Ama babadan çok arkadaştı

Yaptıklarınıza pişman olduğunuzu dile getirmeseydiniz size çok ağır konuşurdum ancak pişmansınız zaten gidin güzel bir özür dileyin. Tatlı bir akşam yemeği ve güzel bir dertleşme iki taraf içinde yaraları sarmak için iyi bir adım olur.

Allah babanıza sağlıklı uzun ömürler versin, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏

Endişelerinizi anlıyorum siz ne derseniz deyin o bildiği gibi yapmaya devam edecektir, annemi de babamı da kaybettim, ikisi de sağlık konusunda dik kafalı insanlardı hoş bende öyleyim, annemin bir sürü hastalığı vardı sanki bir yanım bir gün çalan telefonun onun vefat ettiği haberi olacağını biliyordu lakin babam burnu bile akmayan biriydi, o da hep genç öleyim diyordu ve bence genç de öldü zira 61 yaşındaydı.

İnsanları değiştiremezsiniz geçmişi de öyle, sevgilisi genç diyorsunuz evet çoğumuza ters bir durum ama ikisi de bekar birbiriyle mutlularsa görmezden gelmek yerine kabullenip babanızla geçireceğiniz mutlu anlara odaklanın.

Yaptıklarınıza pişman olduğunuzu dile getirmeseydiniz size çok ağır konuşurdum ancak pişmansınız zaten gidin güzel bir özür dileyin. Tatlı bir akşam yemeği ve güzel bir dertleşme iki taraf içinde yaraları sarmak için iyi bir adım olur.
Söyledim zaten çok konuştuk bunu. Ben de hatalar yaptım 2 küçük çocuğumu boynu bükük bıraktım tekrar aynı şeyi yaptım diyor. Sonra evlat altın gibidir değerlidir çamura da batsan altınsın kadifede de olsan altınsın diyor.

Allah babanıza sağlıklı uzun ömürler versin, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏

Endişelerinizi anlıyorum siz ne derseniz deyin o bildiği gibi yapmaya devam edecektir, annemi de babamı da kaybettim, ikisi de sağlık konusunda dik kafalı insanlardı hoş bende öyleyim, annemin bir sürü hastalığı vardı sanki bir yanım bir gün çalan telefonun onun vefat ettiği haberi olacağını biliyordu lakin babam burnu bile akmayan biriydi, o da hep genç öleyim diyordu ve bence genç de öldü zira 61 yaşındaydı.

İnsanları değiştiremezsiniz geçmişi de öyle, sevgilisi genç diyorsunuz evet çoğumuza ters bir durum ama ikisi de bekar birbiriyle mutlularsa görmezden gelmek yerine kabullenip babanızla geçireceğiniz mutlu anlara odaklanın.
Bu arada ailede kuzenlerinden erken kalpten giden var. Zaten öleyim işte çok yaşamak istemiyorum her şeyi gördüm diyor. En azından insanlara yakın yaşa diyorum. 1 ay benimle birlikte yaşadı. İlk zamanlar kabullenmedi düne kadar dağ bayır geziyordum şimdi bu haldeyim dedi. Çok ağladım söz verdi içki yok sigara yok dedi. Sonra sigarayı bıraktı çekirdeğe sardı. Sonra ben artık gideceğim dedi. O sırada da hamileydim. Torunumu parka götüreceğim vs dedi söz verdi. Dedem hala yaşıyor. Babamın dedesi ben küçükken 95 yaşında vefat etti. Böyle dertleri yoktu. Korkma ben senin torununu da göreceğim dedi. Ardından ben düşük yaşadım. Bu sefer o geldi yine beraber kaldık. Baktım sigara içiyor. Yok günde şu kadar içki damarı açıyor diyor. Sağlıklı diyor. Stent takılınca 20 yaş gençleşmiş. 20 sene öncesine gitmiş böyle savunuyor. Sevgilisiyle mutlu mu bilmiyorum. En azından yaşıtı olsa evli olsa aklım kalmaz. Akıllı yüzük aldım takmıyor. Uykusunda tekrar kriz geçirecek diye korkuyorum. Sizin ailenize de Allah rahmet eylesin bu arada. 61 yaş genç bence. Ölüme hazırlıklı olunmuyor :(

Babamı abimle ve kardeşimle paylaşıyorum. Ama babam onlardan çok bana düşkün bu hep böyleydi. Abimle araları brnden daha iyi. Ben sadece ona kötü evlat olduğum için kötü hissediyorum. Yalnız olduğu için korkuyorum. Ama mesela annemden olma kardeşlerimi kardeş gibi hissederken eşini baba gibi görürken babamın eşine hiç böyle yaklaşmadım. Annemle babamın arasını bozduğunu düşündüm. O kadın için beni terk etti dedim. Aynı şekilde o kadından olma kardeşimi de sevmiyorum. Küçükken yine iletişim vardı ama artık hiç yok. Kıskanıyor muyum bilmiyorum daha çok hayal kırıklığı yaşıyorum. Zaten ben büyüyünce aramız çok iyiydi. Ama babadan çok arkadaştı

Tamam işte siz farkında olmadan babanızı başkası ile paylaşmıyorsunuz. Babanızın verdiği ilgi bir şekilde size yetmiyor bu yüzdende babanıza kötü davranarak onu zihinsel olarak kendinizle meşgul ederek hem ilgi almaya çalışıyor hemde içten içe intikam alıyorsunuz. Ama çok yanlış. Babanızda sizde yetişkinsiniz artık. Geçmişte yaptığı hatalar yüzünden kalp hastası birine kötü davranmak doğru değil.

Tamam işte siz farkında olmadan babanızı başkası ile paylaşmıyorsunuz. Babanızın verdiği ilgi bir şekilde size yetmiyor bu yüzdende babanıza kötü davranarak onu zihinsel olarak kendinizle meşgul ederek hem ilgi almaya çalışıyor hemde içten içe intikam alıyorsunuz. Ama çok yanlış. Babanızda sizde yetişkinsiniz artık. Geçmişte yaptığı hatalar yüzünden kalp hastası birine kötü davranmak doğru değil.
Suan kötü davranmıyorum ki

Bu arada ailede kuzenlerinden erken kalpten giden var. Zaten öleyim işte çok yaşamak istemiyorum her şeyi gördüm diyor. En azından insanlara yakın yaşa diyorum. 1 ay benimle birlikte yaşadı. İlk zamanlar kabullenmedi düne kadar dağ bayır geziyordum şimdi bu haldeyim dedi. Çok ağladım söz verdi içki yok sigara yok dedi. Sonra sigarayı bıraktı çekirdeğe sardı. Sonra ben artık gideceğim dedi. O sırada da hamileydim. Torunumu parka götüreceğim vs dedi söz verdi. Dedem hala yaşıyor. Babamın dedesi ben küçükken 95 yaşında vefat etti. Böyle dertleri yoktu. Korkma ben senin torununu da göreceğim dedi. Ardından ben düşük yaşadım. Bu sefer o geldi yine beraber kaldık. Baktım sigara içiyor. Yok günde şu kadar içki damarı açıyor diyor. Sağlıklı diyor. Stent takılınca 20 yaş gençleşmiş. 20 sene öncesine gitmiş böyle savunuyor. Sevgilisiyle mutlu mu bilmiyorum. En azından yaşıtı olsa evli olsa aklım kalmaz. Akıllı yüzük aldım takmıyor. Uykusunda tekrar kriz geçirecek diye korkuyorum. Sizin ailenize de Allah rahmet eylesin bu arada. 61 yaş genç bence. Ölüme hazırlıklı olunmuyor :(
Sağ olun 🙏 Maalesef kim önce ölecek bilemiyoruz, ölümün ne zaman nerede geleceğini de🤷‍♀️ bunu yapmak çok zor biliyorum ama sürekli ölürse korkusuyla da yaşayamazsınız, hamileliğiniz nedeniyle de hassas bir dönemdesiniz, ilaçlı tedavi şu an mümkün değildir sanırım ama terapiye devam etmelisiniz bence, en azından terapistinize anlatır rahatlarsınız size bu korkuyla başa çıkma yolunu gösterir.

İnanın evli de olsa aklınız kalırdı, babam evliydi ama bu onu hastaneye gitmeye ikna etmedi, ölmesine de engel olmadı :( babamın kalp vb hastalığı da yoktu, üşütmüş sıradan soğuk algınlığı gibiydi ama zatürre olmuş aslında, hastaneye gitmem, beni bir sürü alete sokmalarını istemem dedi hep böyle inatçıydı zaten, ben yakınında oturuyordum da ne oldu? Hiçbir şey:( gecenin sabaha döneceği bir vakitte kaybettim onu.

Diyeceğim o ki maalesef bazı şeyler bizim elimizde değil, babamız annemiz bile olsalar onlar bildikleri gibi yaşamayı tercih ediyorlar, bize de onlarla olabildiğince bol anı biriktirip güzel zaman geçirmek kalıyor :(

Umarım babanız sizinle, sevdikleriyle uzun yıllar geçirir, torunlarını kucağına alır onlarla zaman geçirir, ki çevremde açık kalp ameliyatı geçirmiş ve çoluk çocuğu torunlarıyla mutlu mesut yaşayan tanıdıklarım var, bir tanesi hem açık kalp ameliyatı hem böbrek nakli oldu, Rabbim uzun ömür versin maşallahı var🧿🧿

Babamla aramız 10 senedir iyi. Ara ara bozuldu ama iletişimimiz iyi. Her gün konuşuyoruz. Sorun geçmişte yaptıklarım. Onun dikkat etmemesi. Sevgilisiyle tanışmak istemiyorum. Çünkü yaşı bana yakın. Yediremiyorum. Daha önce Sevgilisiyle tanıştım. Kötü oldu. Evlenirse tanışırım sadece
Geçmişte yaptıklarınız önemli değil onların üzerine bir sünger çekin. Şimdiki aklınızla o zamanki bir mi? Şimdiki aklım olsa yapmazdım, hatalı olduğumu anladım diyorsanız bu yeter. Babanız hala hayatta ve bugünden sonraki ilişkinize odaklanın bence. Hem ben size bir şey söyleyim, bir çocuk babasına "sen bana babalık etmedin" diyorsa aslında o babada da hata vardır illa ki. yani iyi bir ilişki kuramama tek taraflı değildir. Babanızın da geçmişte hataları olmuş, sizin de olmuş. Artık unutun, bundan sonrasına odaklanın. Sevgilisiyle tanışma konusunda siz doğru düşünüyorsunuz aslında, evlenecek olursa tanışırsınız, kendinizi yıpratmayın bu konuda.

Geçmişte yaptıklarınız önemli değil onların üzerine bir sünger çekin. Şimdiki aklınızla o zamanki bir mi? Şimdiki aklım olsa yapmazdım, hatalı olduğumu anladım diyorsanız bu yeter. Babanız hala hayatta ve bugünden sonraki ilişkinize odaklanın bence. Hem ben size bir şey söyleyim, bir çocuk babasına "sen bana babalık etmedin" diyorsa aslında o babada da hata vardır illa ki. yani iyi bir ilişki kuramama tek taraflı değildir. Babanızın da geçmişte hataları olmuş, sizin de olmuş. Artık unutun, bundan sonrasına odaklanın. Sevgilisiyle tanışma konusunda siz doğru düşünüyorsunuz aslında, evlenecek olursa tanışırsınız, kendinizi yıpratmayın bu konuda.
İşte kafamda sürekli o anlar var. Kaybetme korkum var. Evde yalnız kalıyor. Yemeğine içmesine dikkat etmiyor. Et diyince ölüp gideyim daha yaşadım işte bu kadar yeter diyip beni üzüyor.

Back