• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam annemi aldatmış herkes biliyormuş ben yeni öğrendim...

ikiyüzlü davranma sende... babanla bunu konuş. ben bunu bilyorum ama yenden bunu alevlendirmek istemiyorum fakat içime de sıgdıramıyorum. neden bu oldu bana anlat de ?
sacma ama istersen de... yani annen affetiyse sizi susmak ve bunu sindimek düşüyor.
çok düşündüm bunu da ama biliyorum ki ben babamla konuşsam babam da annemle konuşacak bu konu tekrar açılmış olacak

Baya baya sevgilisi mi varmış babanızın yani, yoksa flörtlesme kısmında mi yakalamis kardesiniz?
Mesajlar gördüm dedi ,eşim işte kızım evde vs. tarzı mesajlar ne kadar ileri boyuttaydı bilmiyorum sanırım kardeşim de bilmiyor.Kardeşimi bir dönem psikoloğa götürmüşlerdi şimdi öğrenince bu yüzden olabileceğini düşünüyorum.Bu olay kardeşimi de derinden etkiledi ve değiştirdi

Mesajlar gördüm dedi ,eşim işte kızım evde vs. tarzı mesajlar ne kadar ileri boyuttaydı bilmiyorum sanırım kardeşim de bilmiyor.Kardeşimi bir dönem psikoloğa götürmüşlerdi şimdi öğrenince bu yüzden olabileceğini düşünüyorum.Bu olay kardeşimi de derinden etkiledi ve değiştirdi

Anladım.. biran empati yaptım da sizinle, o yüzden sordun. Ilerlemis bir iliski sanırım.. zor olmustur hem kardesiniz hem anneniz icin. Bence açmayın konuyu hic, yeniden o ruh hallerini yaşamasınlar..

Belki babanızla basbasayken laf sokabilirsiniz ama ince ince, sanki bilmiyormussunuz da laf arasnda söylemissiniz gibi..

Anladım.. biran empati yaptım da sizinle, o yüzden sordun. Ilerlemis bir iliski sanırım.. zor olmustur hem kardesiniz hem anneniz icin. Bence açmayın konuyu hic, yeniden o ruh hallerini yaşamasınlar..

Belki babanızla basbasayken laf sokabilirsiniz ama ince ince, sanki bilmiyormussunuz da laf arasnda söylemissiniz gibi..
Sırf her şey daha kötüye gitmesin diye susuyorum,ama aklımı da kurcalıyor acaba babam akıllanmış mıdır diye

Merhaba, uzun yazacağım lütfen okuyun çok çaresizim
eski üyelerden olmama rağmen bu zamana kadar hiç konu veya yorum yazmamıştım, bu derdimi tanıdığım insanlara anlatamadığım için bana yabancı ve objektif olacağını düşündüğüm sizlere anlatmak istedim yoksa beni içten içe bitirecek...
20 yaşındayım,hukuk fakültesinde okuyorum.17 yaşında kız ve 11 yaşında bir erkek kardeşim var.Annemle babam aşk evliliği yapmışlardı ve ben de bunu düşündükçe hep mutlu olurdum demek ki aşk evlilikleri de uzun sürebiliyor vs. diye. Her neyse bu anlatacağım olay 2 yıl önce olmuş kız kardeşim babamın annemi aldattığı mesajları görmüş ve anneme söylemiş evde kıyamet kopmuş annem babamı evden kovmuş falan ben şehir dışında okuduğum için bunlardan hiç haberim olmadı sadece 2 yıl önce bu olaylar olduğunda annem beni arayıp eve gelir misin demişti ve ben anca birkaç gün sonra gidebilmiştim şimdi anlıyorum ki nu yüzden çağırmış tabiki bana hiçbir zaman bir şey söylemedi.Annem öğrenince boşanmayı kafasına koymuş, babam kız kardeşimi aramış konuşalım diye arabayı çekmiş bi tepeye ağlamış pimanım ben annensiz yapamam kendimi öldürürüm diye kardeşim de aldırış etmemiş babam in arabayı uçuruma sürücem falan demiş kardeşim de inip eve gelmiş.Evde erkek kardeşimi ağlarken bulmuş(erkek kardeşim o zamanlar 9 yaşında)annemle babam ayrılacak mı babam eve gelmeyecek mi falan diye ağlıyormuş onu öyle görünce dayanamamış kız kardeşim anneme demiş babamı eve çağır gelsin annem de çağırmam deyince bir bıçak alıp çağırmazsan kendimi öldürürüm falan demiş annem de çağırmış sonra bu olay kapanmış.Bana bunu hiçbir zaman anlatmadılar.1 ay kadar önce kız kardeşimle dertleşirken bi şeyler kaçırdı ağzından öğrenince düünyam yıkıldı.Anneme babama bi şey diyemedim 2 yıl geçmiş üstünden şimdi tekrar açarsam aynı yarayı deşerim boşanırlarsa kardeşlerim kötü etkilenir diye düşünmekten.Kimseye anlatamadım çok sevdiğim sevgilime bile.Unutamıyorum sürekli aklıma geliyor.Ben babasına aşık bir kızdım,en kötüsü de ben 13-14 yaşlarındayken zaman zaman aklıma acaba babam aldatıyor mu düşünceleri gelmişti ama somut bir şey olmadığı için konduramamıştım benim babam yapmaz demiştim.Lütfen yazın fikir alacak birine ihtiyacım var.
Olan olmus gecmis bitmis. Sakin deselemeyin. Bunu da sevgilinizle sakin paylasmayin. Ilerde hep bunu koz kullanir basiniza kalkar.

Kabuk bağlamış bir yarayı kaşırsanız sadece kanar.. Yapmayın.. Anneniz afftememiştir ama evlatları için belki de susmuştur sadece.. Siz onun bu sabrına saygı duyun vardır bir planı. Herkes böyle iyiyse siz bulandırmayın bakın kardeşiniz ne kadar etkilenmiş tekrar aynı şeyleri yaşatmayın.. Zamanı gelir bunun hesabını babanıza sorarsınız içinizi soğutmak için.. Ama eğer şimdi konuşursanız şu anki durumdan daha iyisi olmayacaktır emin olun.. Sevgilinize de asla bunu söylemeyin.. Babanıza saygı duymaz ve bunu koz olarak da kullanabilir.. Allah korusun diyelim ki aldattı sizi babanıza şöyle bir cümle kurabilir " sen neden aldattın karını işte ben de bu yüzden aldattım" gibi. Boşverin söylemeyin..

Kabuk bağlamış bir yarayı kaşırsanız sadece kanar.. Yapmayın.. Anneniz afftememiştir ama evlatları için belki de susmuştur sadece.. Siz onun bu sabrına saygı duyun vardır bir planı. Herkes böyle iyiyse siz bulandırmayın bakın kardeşiniz ne kadar etkilenmiş tekrar aynı şeyleri yaşatmayın.. Zamanı gelir bunun hesabını babanıza sorarsınız içinizi soğutmak için.. Ama eğer şimdi konuşursanız şu anki durumdan daha iyisi olmayacaktır emin olun.. Sevgilinize de asla bunu söylemeyin.. Babanıza saygı duymaz ve bunu koz olarak da kullanabilir.. Allah korusun diyelim ki aldattı sizi babanıza şöyle bir cümle kurabilir " sen neden aldattın karını işte ben de bu yüzden aldattım" gibi. Boşverin söylemeyin..
Kardeşlerimin,annemin yarasını deşmekten korktuğum için susuyorum zaten.Erkek kardeşin belki de unuttu bile babama çok düşkün ,kız kardeşim de öyleydi bunu öğrendikten sonra uzaklaştı.Sevgilime anlatmayı çok düşündüm ama vazgeçtim hepsi bir yana önyargılı olsun istemedim.

ben de kendime bunu söylüyorum ama içimde affedemiyorum bir türlü

Affedilen birşey yok bence.Sadece mecburiyetler karşısında kubullenenler var.

Annen o babanı eninde sonunda boşar.

Şu an sizin için susuyor.

Ben olsam bir gözdağı verirdim heralde. Derdim ki yeni öğrendim ben bunu sindiremezdim ama üzerinden iki yıl geçmiş bir daha yaşanırsa aynı şey kendi elimle boşarım sizi. Mesleğinizi de kullanın yani. Ben sanmıyorum ki babanız annenize sizin dediğinizi anlatsın. O da annenizin tekrar hatırlamasını istemez. Zor bişey. Annemin tekrar aynı şeyi yaşamaması için derdim bir şeyler.

Şu an yeni öğrendiğiniz için onun verdiği şaşkınlık içerisindesiniz. Kaldı ki baban sizi değil annenizi aldatmış, affedip hazmetmesi gereken kişi anneniz o affetti mi hazmetti mi bilinmez ama devam ettiğine göre bu olayla yaşamanın bir yolunu bulmuş demektir.
İhanet durumunda çocukların karışmaya hakkı olmadığına inananlardanım. Babanız aldatma eylemini annenize karşı yapmış seni ve kardeşlerini aldatmamış mi. Baban belki kötü sadakatsiz bir eş olabilir ama önemli olan iyi bir baba mı siz ona bakın.
Tek başıma bunu aşamıyorum derseniz de bir psikologdan yardım alın.

Şu an yeni öğrendiğiniz için onun verdiği şaşkınlık içerisindesiniz. Kaldı ki baban sizi değil annenizi aldatmış, affedip hazmetmesi gereken kişi anneniz o affetti mi hazmetti mi bilinmez ama devam ettiğine göre bu olayla yaşamanın bir yolunu bulmuş demektir.
İhanet durumunda çocukların karışmaya hakkı olmadığına inananlardanım. Babanız aldatma eylemini annenize karşı yapmış seni ve kardeşlerini aldatmamış mi. Baban belki kötü sadakatsiz bir eş olabilir ama önemli olan iyi bir baba mı siz ona bakın.
Tek başıma bunu aşamıyorum derseniz de bir psikologdan yardım alın.
Haklı olabilirsiniz ama ben bu durumun eşler arasındaki boyutunun ayrı çocukla baba arasındakinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Ben babama hayrandım, kız kardeşim de aynı şekilde. Baba bir kızın ilk aşkıdır böyle bir ihanet olunca ister istemez bu ilişki ve bağ da yara alıyor

çok düşündüm bunu da ama biliyorum ki ben babamla konuşsam babam da annemle konuşacak bu konu tekrar açılmış olacak
bunu olayı unut. gercekten sanki senin kocan gibi davranma. o senin baban. elbette üzülürsün, hayal kırıklıgı içindesin ama oılan olmui. hesap sormak anne düşer sana degil.
genede sacma da olsa babana sormnak istiyorsan sor ama olacaklar hazırlan.
aslında bence sende biliyorsun neden olduıgunu niye oldugunu ama içine sıgdıramıyorsun gibi...

Haklı olabilirsiniz ama ben bu durumun eşler arasındaki boyutunun ayrı çocukla baba arasındakinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Ben babama hayrandım, kız kardeşim de aynı şekilde. Baba bir kızın ilk aşkıdır böyle bir ihanet olunca ister istemez bu ilişki ve bağ da yara alıyor
Sizi asıl derinden etkileyen bu zaten.mükemmel erkek ,kahraman baba olarak gördüğümüz baba figürü yara aldı. Aşk dolu evlilikte babam, aşkına ve bize rağmen bunu yaptıysa sevgilim eşim vs de elbette yapar diye genelleyip mutsuz olursunuz.
Babanızla annenizin mahremini bilemezsiniz doğal olarak onların duygusal çalkalanmalarını bilemezsiniz . Babanız evet yanlış yaptı bunun haklı yanı yok ama babanız hala aynı baba. babanızı size karşı olan yaklaşımı ile değerlendirin. Bu ilk şoku atlattıktan sonra zamanla düzelir durum .

Sizi asıl derinden etkileyen bu zaten.mükemmel erkek ,kahraman baba olarak gördüğümüz baba figürü yara aldı. Aşk dolu evlilikte babam, aşkına ve bize rağmen bunu yaptıysa sevgilim eşim vs de elbette yapar diye genelleyip mutsuz olursunuz.
Babanızla annenizin mahremini bilemezsiniz doğal olarak onların duygusal çalkalanmalarını bilemezsiniz . Babanız evet yanlış yaptı bunun haklı yanı yok ama babanız hala aynı baba. babanızı size karşı olan yaklaşımı ile değerlendirin. Bu ilk şoku atlattıktan sonra zamanla düzelir durum .
Belki öyle olur ama kız kardeşim için düzelir mi bilmiyorum ya da onun için ne yapmalıyım kestiremiyorum

Böyle durumlarda aklıma şu şarkı geliyor ya

Unutursun için yana yana
Unutursun ölüm sana bana
Zaman basıp kanayan yarana
Unutursun, unutursun

Çok zor bir durum senin için öğrendiğim şeyi unutmak mümkün olmasa da hatırlamamak, hatırlamamaya çalışmak mümkün, zamanla hafifleyecek duyguların

Böyle durumlarda aklıma şu şarkı geliyor ya

Unutursun için yana yana
Unutursun ölüm sana bana
Zaman basıp kanayan yarana
Unutursun, unutursun

Çok zor bir durum senin için öğrendiğim şeyi unutmak mümkün olmasa da hatırlamamak, hatırlamamaya çalışmak mümkün, zamanla hafifleyecek duyguların
teşekkür ederim umaeım öyle olur

2 yıl önce olmuş, sindirmemesi gerekenler sindirmiş. Bu saatten sonra mevzuyu deşmek hem saçma hem de gereksiz olur. Bazı durumlarda bazı şeyleri bilmezden gelmek iyidir. Bu durum hiç olmamış gibi davranın, sevgilinize falan da böyle aile meselelerinden bahsetmeyin. Evlenseniz bile.

Back
X