Babalar çocuklarını ömür boyu emzirirler!..

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Köşe yazarı arkadaşımın bugünkü yazısı çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim
Kadın olarak bakalım sizler ne düşünüyorsunuz

Sadece Kadınlar Emzirmez

-- Babalar çocuklarını ömür boyu emzirirler!..

Birgün kendi canınız ve kanınızdan birileri dünyaya geliyor, ana baba oluyor ve bu kimlikle ömür boyu koskoca bir hayatı göğüslemek durumunda kalıyorsunuz.
Kimi ana babaların yolları ayrılıyor ayrılmasına fakat, ana ve baba olmak yaşamanın her aşamasında kendine özgü bir çizgiyle sürüp gidiyor.
Bu arada çok ince bir ayrıntıyı atlıyoruz daima..
Anneler çocuklarını bir yere kadar emziriyorlar fakat, babaların bu görevi ömür boyu devam ediyor.

Hiç kuşkusuz baba olmak dünyanın en güzel duygusu..
Ömrünüzün sonuna kadar, hayatınızda bir kadına yer olmasa bile kendi canınız ve kanınızdan birilerinin sorumluluğunu hissederek yaşamak durumunda kalıyorsunuz.
İşte öyle bir şey…
Etiketiniz, kimliğiniz ve hayat tarzınız ne olursa olsun, artık siz bir babasınız ve yaşamınızda yer alacak başlıca kişiler evlatlarınız oluyor.

-- Bunun adı, bir nevi kendinden olan birlerini ömür boyu emzirmek değil de nedir?

Anneler çocuklarını kaç sene emzirirler ve ne zamana kadar süt verirler o da birbirine karıştı günümüzde.
Hazır mamalar çıktığından beri bazı anneler çocuklarını emzirmiyorlar bile.
Dikkat ediyorum neredeyse bizim çocukluğumuzdan itibaren hazır mamayla yetişen bir çok insan, henüz daha çok genç yaşlarda çeşitli hastalıklara yakalanıp erken yaşlanıyorlar.
Anne sütünün önemi çok büyük tabi ki..
Özelikle dünyaya yeni gelmiş bebeklerin büyüme çağlarında, anne sütünün kemiklerin gelişmesinde büyük rolu olduğunu yıllardır dinleye geldik.
Ancak günümüzde de öyle izlenimler elde ediyoruz ki,birçok anne ve anne adayı çocuklarını emzirmekten kaçınmakta ve ne enteresandır ki, fizyonomilerinin bozulacağı düşüncesiyle hazır mamaya yönelmekteler.

-- Vay babaların haline…

İş tabi ki babalara düşüyor yine…
Çocukların gelişimi,ailenin mutluluğu ve ilerleyen yıllarda göğüslenmesi gereken birçok hadise,babaların iyi bir emzirme ustası olması gerektiğini gösteriyor.
Tabi ki bu arada alın yazısı ve doğal sonuç olarak hem ana hemde baba olmak durumunda kalan anneleri tenzih etmemiz gerekir.

Bu yazımız henüz ömrünün baharında olan, baba adaylarına da bir örnek olsun..
Baba olmak apayrı bir duygu ve sorumluluk işi gerçekten..
Bir kadınla ömür boyu mutluluk planları yapmadan önce ‘mutluluk ve huzurun’ öncelikle baba olarak nasıl yakalanabileceğinin planını iyi yapmak gerekiyor.

Herkese baba olma yolunda şans dilemek istiyorum..
Ömür boyu emzirmenin karşılığını gerek sevgi, gerekse, sadece saygı olarak alan var alamayan var!..
Bir gün herkes baba olduğunda herşeyin farkına varacaktır mutlaka ama,baba olmadan önce bir taraftan hazır mamalarınızı stok etmeyi unutmayınız bence.

-- Zira çocukları, sadece anneler değil ömür boyu babalar emziriyor!...

Herşeye rağmen baba olmak çok güzel…

SAYGILARLA..NECİP NUGAY

hakikaten böyle ama sağolsun Allah başımızdan eksik etmesin babacığımı
4 kızı var okut harca evlendiriyim kurtuluyum der
evlensede başına hala bela belki kimine göre tatlı bela

eşiminde bu duyguları tatmasını çook istiyorum senağlama
rabbim kolaylıklar versin
Allah babalarımızı baba adaylarımızı başımızdan eksik etmesin........

Kolaymı baba olmak
Kendin yolunu bulamamışken
Yaşamı, hayatı anlamamışken
Evlatlarına
Doğru yolu göstereceksin
Yaşamı anlatacaksın
Hayata hazılayacaksın
Kolaymı baba olmak
gamyoncuiremsu
Ezecekler eğecekler
Evlatlarının karşısında
Yinede dimdik duracaksın
Gözlerinin önünde ağlasanda
Göz yaşlarını gizliyecek, saklayacaksın
Canından çok seveceksin
Ama tadını çıkara çıkara diyemiyeceksin
Kolaymı baba olmak
:ecrin_bebek:
Evlatlarının en ufak başarılarında
Ölesiye gururlanacaksın
Tüm hatalarını, tüm yanlışlarını
Hiç gocunmadan sırtlanacaksın
Attıkları her adımda Her sendelemelerinde
İçin titreyerek arkalarından bakacak
Düşecek sanarak korkacaksın
Kolaymı baba olmak

Anaların sütü kesilinceye kadar
Babaların ölünceye kadar sağıldığını
Bile bile baba olacaksın
Sevgi sıralamasında geriye
Hayat mücadelesinde ileriye düşeceğini
Göre göre baba olacaksın
Kolaymı babalığı göze almak
Kolaymı baba olmak

alıntı

babaların uzuuuuuuuunnn bir müddet yaşadığını ,sağlıklı vede çeşitli bağımlılıkları olmayan,sorumluluklarınıda bilen bir baba düşünürsek,bu yazı doğru olabilir.ama ama aksini düşünürsek asla olamıyorlar.nice anneler emdiriyor ömür boyu,saçlarını süpürke yaparak,yıpranıp mahvolarak.burda annelere haksızlık etmek istemiyorum.
ben babamı birebir ememedim.ama bana öyle bir biberon bırakmışki.hala onun kalıntılarıyla ayakta durabiliyoruz,her sene yeşeren dalım,yaprağım oluyor adeta,hiç tanımadığım halde,adı bile yeterli.nur içinde yatsın,mekanı cennet olsun canım babam.senağlama
iyi babalara
gelince,allah ömürlerine ömür katsın.birise bin versin.böyle babalar hakkatten evlatlarını ölünceye kadar sırtlarında hiç goçunmadan taşıyabiliyorlar.yuvadan uçsalar bile,ayakları üstünde durup,
- baba ben büyüdüm,yeter artık bana karışma,başımın çaresine bakarım.
deseler bile,baba yine gözetmeliğini sürdürüp,küçüçük bir tökezinde yanında olabiliyor.maddi,manevi desteğini yine sergiliyor.tabii imkanları elverdiği müddetce.
kötü babalara
gelincede oofff oofff kimseye nasip etmesin diyorum.çünkü onların,ne bir memeleri ne sütleri,nede yalancı emzikleri var.insaflarıda tabiii

herkesin iyi bir babası olsun...

Beni maalesef ne annem ne de babam emzirdi.Beni babaannem emzirmiş ve bana kızdığı zaman derdi ki"ben senii doğurmadım ama 10 parmağımdan emzirdim" diyerek parmaklarını gösterirdi.Allah nur içinde yatırsın.Dedemse yıllarca sırtındaa taşıdı birr dediğimi iki etmedi.Oyüzden şımarık yetişmişim aslını sorarsanız!........
Ama benim babaam daa yıllarca başka çocujları emzirdi.Ne diyelim kaader.Babalar sonuçta mutlaka birilerini emziriyor belki de!...........

bence bu her baba için geçerli değildir baba var,babacık var görüyoruz,duyuyoruz ne sorumsuz babalar da var allaha şükür benim babam çok iyiydi mekanı cennet olsun inşallah

Anne dışarıda alış-verişteydi. İki buçuk yaşındaki bebeğe babası gözkulak oluyordu.
Aslında bu pek de zor bir şey değildi. Yavrucak halının üzerinde 'çay seti' oyuncağıyla oynarken baba da koltuğunda gazetesini okuyor, ara sıra da bebeğinin kendisine -çay seti oyuncağının minik plastik fincanlarıyla- ikram ettiği suları çay niyetine içerek oyuna iştirak ediyordu.

Derken anne eve geldi. Baba anneye sus işareti yapıp, bebeği izlemesini istedi. Bu çok şirin hareketini annenin de görmesini istiyordu.
Anne, bebeğin elinde çay fincanıyla salondan çıkıp, biraz sonra içi su dolu olarak babasına getirmesini ve babanın da onu çaymış gibi içmesini seyretti.
Sonra gayet sakin bir tavırla elindekilerle mutfağa geçerken eşine seslendi:

'Uzanabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun, değil mi?'

Sonuç-1: Anneler evlatlarını çok sever ve onlara dair her şeyi bilir.
Sonuç-2: Babalar evlatlarına dair bir çok şeyi bilmez ama onları çok sever.

Çok hoşuma gitmişti,paylaşmak istedim. a.s.

anne ve baba herşekilde olduğu gibi dinimizde de kutsaldır..hepimizin muhakkak bir anne ve babası var...lakin anne ve babanın kıymeti genelde anne ya da baba olununca anlaşılır..o yüzden diliyorum ki her aklı başında kişi kadın olsun erkek olsun bir gün bu duyguyu yaşasın..söylenebilecek her laf o zaman değer bulur...bu kadar güzel paylaşımlar da o zaman daha çok anlam bulur...ben bir anne olarak mükemmel olmaya çalışıyosam eğer, bunda en önemli faktör eşimdir..yani çocuklarımın babası...Allah iyi olan tüm anne ve babalara uzun ömür versin..birbirimizi birinden eksik eylemesin...:Saruboceq:

Bir adam tanıdım yıllar önce
Doğruluk abidesi, yakışıklı dimdik
Eğilmeyen, minnet etmeyen
Onurlu yaşamı seçen

Sofrasında ki aşını dostlarıyla paylaşan
Yine de en büyük ihaneti
Onlardan gören bir adam tanıdım
Gözlerimde canlandı o an ki hali

Belli etmez di bize üzüntülerini
işte o zamanlar bir deftere yazardı
ne yazdığını göstermezdi bizlere
yıllar sonra okuyabildik ancak.

Adam gibi adam olduğunu
Yaşadıkça öğrenecektik
İnsanları tanıdıkça birer birer
Onu daha iyi anlayacaktık

Hayatın tüm yükü omuzlarında
Yine de gülümseyen gözleriyle
Kol kanat germişti bizlere
Bu adam benim babam dı..

Hayata karşı dimdik durabilen
İçindeki çocuğu büyütmeyen
Çocukla çocuk, büyükle büyük olan
Öyle bir adam tanımadım daha..

İhaneti affetmeyecek kadar gururlu,
Paraya, mevkiye tapmayacak kadar onurlu
Ağzındaki lokmayı paylaşacak kadar,eli açık
Bir adam tanıdım yıllar önce….

NURAN AYAN

Bitanem babam
ilk askim babam

Allahim onu basimizdan eksik etmesin, herkesin babasina annesine uzun saglikli ømur versin.

Cok guzel bi yazi, paylastigin icin tesekkurler

Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin.
Ama babalıkta zor bir görev bunu layıki ile yapabilen babalar acaba ne kadar diye düşünüyorum.
Kimi babada çocuğuna hem anne hem baba olabiliyor yeri gelince

bu yazıyı okurken nedense kendi babam bir yana,oğlumun babasını da düşündüm hep...
yani eşimi....

bana çok güzel şeyler anımsaattı bu yazı
babamın omuzlarından hiç inmediğim günleri
bu dünyanın en sevgi dolu babasına sahip olduğu için oğlumun çok şanslı olduğunu...

ahhh ahhh
teşekkürler ablacım
beni eskilere götürdün
çok öpüyoruma.s.

tüm babalara da saygılarımı iletiyoruma.s.

Babalığı hiç bu açıdan düşünmemiştim kk dostum .Çok hoş ve anlamlı bir yazı tabi anlayana..Şimdiki babalara ve baba adaylarına bol para ve bol sabır versin demekten başka yapacak bir şey yok .Arkadaşına ve sana bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Baba olmak zordur memleketimiz de. Bir ömür boyu, anne gibi fedakâr baba olmak için yürek ister. Her zaman iyi baba, iyi anne olmak ayrıcalıktır derim.

Anneler evlâtlarını güzel yetiştirirse, kız erkek farketmez. Herkes öğrenirse,bilirse mesuliyetlerini güzel nesiller yetişecek a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…