Baba dayağı

Night owl

Just Love!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
8.095
12.158
498
35
Kızlar kusuruma bakmayın ama o kadar kötüyüm ki paylaşmam lazım...

Dün gece babam geldi öylesine annem ben ve babam otururken beni dövmeye başladı(babam genelde bunu yapar, asabiyet tedavisini yarım bıraktı)
Annem bizi ayırmaya çalıştı o sırada patırtıyı duyan dedem yukarı çıktı ve bizi ayırdı. Annem ve beni alt kata indirip babamdan uzak tutmaya çalıştılar. Ben o sırada ellerinden kaçtım ve karakola sığındım. Polisler ifademi aldıktan sonra beni hastahaneye darp raporu almaya götürdüler. Sağ,sol omuzlarım mosmor, sırtımda kocaman bir morluk var. Çenem, çene altım ve boynum babamın boynumu kırmaya çalışmasından dolayı olsa gerek çok acıyor, şişmiş durumda. Elmacık kemiklerim de acıyor. Bir kaşım yarılmış, sağ kalçam çatlamış durumda. Şikayetçi oldum. Davamı geri çekmeyeceğim. Dedem tutturdu babandır yüz yüze bakacaksınız dedi ama yok. Benim sağlığımı, hem fiziksel hem ruhsal sağlığımı yok etti bu durum. SHÇEK götürmek istediler ama babamla anlaşma yapılmış. Babam gitti ben eve döndüm.

Lakin dün gece de korkup uyuyamadım, bu gece de uyuyamıyorum. Ufacık sesten irkiliyorum. Çenem acıdığı için konuşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sorunumu sadece paylaşmak istedim. Herkes genç bir kızın karakola gitmesi doğru mu? Hoş bir şey mi diyor. Değildir elbet ama daha ne yapabilirim? Ne yapabilirdim ki? Bana vururken vicdanı sızlamayan bir adam için...

Annesini öldürmeye kalkmış, babasını yumruklamış,kardeşlerini evden kaçırmış bir adam için... Şimdi çok korkuyorum hem de çok... psikolog yardımı almalı mıyım? Yoksa zamanla geçer mi? Şikayetimi asla geri çekmeyeceğim ama bu durum ailemde ne tür yaralar açacak bilmiyorum. Ne olur akıl verin.

Bunların üzerine önceki gün mahkeme sonuçlandı. Ben 2 ay önce şikayetimi geri çekmiştim ama devlet yine de yürüttü davayı. Babam 4500 tl, para cezası aldı. Tehdit ediyor ve bizi evden attı. Biz de annemin çocuk baktığı yerdeyiz şu an. Babam annemi boşamak istiyor. Ölümle tehdit ediyor, halam arayıp silah aldığını söyledi. Evden çıkmayın diye uyarı yaptı. Napabilirim? Param yok, dgs ve kpssye hazırlanıyorum tek kurtuluş yolum bu. Ama bu haldeyken pek de oluru olmuyor . İş bulsam o süre içinde nerede kalıcam ve artık bu şehirde kalamam. Artık annemde var benimle yalnız değilim. Annemle bir yerlere sığınmak çok daha zor. Bana akıl verebilecek biri vardır diye umuyorum. Birilerine çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun çok zor bi durum olsa gerek allah kimseye yaşatmasın inşallah, sen bana göre doğru olanı yapmışsın belki vicdanın buna izin vermiyo olabilir ama babanda olsa sonuçta hayati tehlike var babam gitti demişsin orayı anlamadım nereye gitti ayrıca neden tedaviyi yarım bıraktı eğer anlattın kadar tehlikeli bi durum söz konusuysa sadece senin değil birçok kişinin hayati tehlikesi var demektir bian önce baban tedavi altına alınmalı kanımca rabbim yardımcın olsun bol bol dua et bu günlerde boş geçirme canım

Babam bizimle yaşamıyor arada bir gelip, sinirini çıkarıp gidiyor. Bu sefer çok korktum, çok canımı yaktı. 21 yaşımda böyle birşeyi yaşadığım için kendime acıyorum hatta. Kol kırılır yen içinde kalır gibi düşünüyorlar. Ama durum artık başka bir boyutta. Sürekli sinir krizleri geçirmekten yoruldum. Sürekli hastayım. Psikolojik olarak toplanmaya başlamışken babam geliyor ve bunu yapıp gidiyor. Kötü hissediyorum kendimi. Herkes tehlike de ama susalım geçer, bize bulaşmayan yılan hesabı... Kimse durumun ciddiyetinin farkında mı değil anlayamıyorum. Bu yaşananları daha farklı nasıl algılayabilirim bilmiyorum. Kumar oynar, alkol alırdı. Sonra şehir dışına çalışmaya gitti. Ama arada geliyor işte.

canım çok geçmiş olsun
bence alma şikayetini geri
durduk yerde yapmış bi de yaa
belki ceza alır da aklı başına gelir

Geçmis olsun öncelikle. Babanizda asabiyet sorunu oldugunu yazmissiniz, bu ciddi ve tedavi
gerektirecek bir derecede mi? Burdan bakinca oyle gozukuyor cnku...

Ikincisi ben sizin yerinizde olsam, sikayetimi geri alirdim buna katilmayanlar da olabilir saygi duyarim ve saygi beklerim. Zira karsimizdaki babadir. Tamam yuzde yuz kusurludur, hatalidir fakat sikayet yerine farkli bir cozum bulunabilir. Zaten siz sanslisiniz cunku zaten ayri yasiyormussunuz. Bir daha eve almayip yuz yuze gorusmemek dogru bir karar olacaktir su asamada...

Bir de su var normal bir insan davranisi olmayan bir sey bu. Sayet babanizdaki bir rahatsizliksa ve elinde olmadan yapiyorsa hatta tedavisi gereken bir egilimse, o zaman isin seyri fazlasiyla degisir.

Son düzenleme:
bence doğru olanı yapmışsınız,eğer korkularınız devam ediyorsa savcılıktan korunma talebinde bulunabilirsiniz. şikayetinizi geri çekmeyin,ben olsam çekmezdim en azından bu sayede mecburi tedavi görür yarım falan bırakamaz. (hapis cezası vs alacağını sanmıyorum,devlet tedavi ettirir diye düşünüyorum)

bir genç kızın karakola gitmesinde, karakola sığınmasında ne varmış...abes olan babanın öldüresiye kızını dövmesi..elbette ki gideceksin karakola, ne münasebet,bu doğal olandır ...
ne demek kol kırılır yen içinde kalır, hay allahım ya!..yok öyle bi dünya! canım ,can senin can, milletin dediğine bakma..en doğrusunu yapmışsın, şikayetini de geri alma..
ne yapacağı belli mi olur bu adamın ya , neler görüyor neler duyuyor neler okuyoruz...eğer akıl sağlığı yerinde değilse ona göre bi ceza alır, tedavi görür ne bileyim ...
çok geçmiş olsun ...

geçmiş olsun canım
baban neden ceza almadı nasıl serbest kaldı
ayrıca baban acilen tedavi olmalı yoksa ilerde daha kötü olaylar yaşayabilirsiniz

Savcı talimat vermemiş ki zaten mahkeme sonunda belli olacak ceza olayı . Ben hukuksal haklarımı okudum biliyorum şu aşamada. Zaten hepse girmesini yada başka şeyler istemiyorum. Mahkeme zoru ile tedavi görsün.

Sinirlendiğinde ne yaptığını bilememe, hatta çoğu zaman hatırlamama gibi bir durum...

Şu anda ailem çeşitli bahanelerle sen suçlusun baban haklı gibi bir baskı uygulamakta, ama ben biliyorum ki ben ne yaparsam yapayım bunu yaşamamalıydım, babam bunu yapmamalıydı. Madem biz tedavi görmesini sağlayamıyoruz mahkeme sağlasın.

Bugün barış benimle diye annem tarafından eve getirilmiş, canım nasıl yandı, annemden dahi soğudum. Gece yattığımda uyuyamadım korkudan annem de evde değil dedemlerde idi. Hiç biri beni düşünmüyor ve vicdanları sızlamıyor sanki. Bunda en büyük payın dedemin yeni eşinde olduğunu düşünüyorum. Ama ben hala can acısı çekiyorum. İç kanama tehlikem var çünkü babamın tekmelerinden biri doğrudan sırt kemiğime ve kaburgalarıma geldi şu anda ben zor doğruluyorum. Doktor herhangi bir baş dönmesi, mide bulantısında hemen hastaneye gitmem gerektiğini, polislerde babamın eve geldiğini bildirmemi istedi. Ama ben bugün polisleri aramadım. Çünkü sadece konuşacağım dedi. Sonra tekrar gitti.

Eve almayıp görüşmezsiniz demişsiniz fakat bu benim elimde değil. Annemin yanındayım ve annem hala kocişim diye gezer ortalarda. Babam yüzünden başına gelmeyen kalmadığı halde üstelik.

21 yaşında bi kıza shçek yardım edemez kadın sığınma evlerine yönlendirmiş olmasınlar sizi
ben öyle biliyorum
sosyal hizmetler uzmanı arkadaşlar var mutlaka bu konuda fikri olan biri vardır
babanızdan şikayetçi olduğunuzda savcılığa sevkedilmediniz mi
babanız nasıl serbest kaldı
darp raporu alınması adli vakadır çünkü

Savcı arandı ama savcılığa gitmedim, beni savcılıktan çağıracaklarmış öyle dendi. Shçek dendi. Çünkü Bilecik küçük bir il ve polislerin Bilecik dışına çıkması yasakmış dolayısı ile Sosyal hizmetler bana yardım edebilirmiş. Yani anlattıklarımdan başka bir şey bilmiyorum. Babamın tutuklanması için savcının talimat vermesi gerektiğini biliyorum ama öyle bir talimat yok. Ayrıca babam sadece sorguya çekildi. Başka birşey yapılmadı.

Bu anlattıklarınızdan anladığım babanız ciddi anlamda hasta... Aile bunu garip bir şekilde kabullenmiş ve sizden kabul etmenizi istiyorlar.. Bu daha başlangıç mahkeme eğer babanızın aleyhine karar alırsa aileden çok daha büyük tepki göreceksiniz.
Benim sormak istediğim 21 yaşındayım demişsiniz çalışıyormusunuz ya da okul falan yani ailenizin yanından ayrılmak gibi bir durmunuz yok mu? bu baba size ömür boyu tehdit olacak.. Özellikle annenize çok şaşırdım yani kendi öz evladı dayak yiyor öldüresiye ve bu adamı eve barıştırmaya getiriyor.. Birde kocişim diyor öylemi...
Yani ne mantık anlamadım yaa kendiside daha evvel dayak yemiştir muhtemelen.. Hiç mantığım almadı ailenizi hiçç..
Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin. Eğer babanız gerçekten hasta ise allah ona şifa versin tez zamanda. Ailenizde hasta olmayan diğer insanlarada vicdan, akıl, mantık, ve hidayet versin inşallah...

Myo mezunuyum, şehir dışına gidip hem çalışmayı hem de orada yaşamayı düşünüyordum. Annem karşı çıktı. Bana ne olduğunun farkında bile değil.

Annem bilecikli evet kücük bir yer orası.
Babanıza inanamıyorum hadi babanı gectim hele annene!
Cok gecmis olsun bu nedir yaa öldüresiye dövmek!

Babam halamı arayıp eğer hapse girersem ceza alıp da boşa girmem, keserim de girerim demiş. Çok korkuyorum ben...

Eğer gerçekten psikolojik tedaviye ihtiyacı varsa yatırırlar heralde. çok zor bir durum allah yardımcın olsun sen kendini korumaya çalış. Bu psikoloji içinde dayanmak zor olacaktır elbet biz bilemeyiz içinde olmadığımız için. ama en ufak bir durumda git karakola, tehdit şiddet vs. Şikayetini geri almamalısın. Artık anayasa değişikliğine göre kadına ayrımcılık yapılıyor. Şiddete karşı devlet biraz daha duyarlı oluyor. sen de okumuşsun haklarını. Bu arada çalışıyor musun öğrenci misin bilmiyorum ama kendi geleceğin için bireysel birşeylerle uğraşabilirsin. seni daha iyi hissettirecektir. yalnız kalmamaya çalış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…