Gebeliğe Hazırlık B12 ve D vitamini takviyesi/ Gebelik kalmak için

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Pircici

Sonsuz şükür !
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
1.654
3.136
Merhaba, 1.5 sene once bos gebelik sebebiyle dusuk yapmistim. Aradan aylar gecti hamile kalamamistim. Bir cok yabanci forum sitesinde b12 ve d vitamini eksikliginin gebe kalmaya ve dusuk yapmaya sebep oldugunu ogrendim. ekim ayinda doktora gittim (devlet has._kadin dogum) hic muayene bile olmadan vitamin degerlerime, tam kan sayimj, karaciger degerli vs hepsini istedim. Sonuc d vitamini eksik, b12 100 küsürlerde.... b12 normal sinirlari icerisinde gozukmesine ragmen ulkemizde pek sevilmeyen Canan hoca gibi doktorlarin iddiasi 600 _800lerde olmasi gerektigi. Hemen eczaneye gittim. D vitamini ve b12 takviyesi aldim. 2 hafta hergun kullandim. B12 ozellikle bebegin tutunmasi icin cok onemliymis. 2 hafta sonraki kan tahlillerimde b12 680lere d vitamini de 30larin ustune cikmisti. D vitaminini hala kullaniyorum. B12 haftada 1 emme tableti aliyorum. Ve ilk dongumde hamile kaldim. Sizden ricam bir suru kur deneyen arkadaslar, oncelikle bu 2 vitamin degerinize baktirin. Aldigim sonuclari doktora bile goturmedim cunku normal sinirlar icinde deyip beni gonderecekti. B12 o kadar onemliymis mi dollenme gerceklesse bile rahime tutunamiyormus cocuk. Ben cok faydasini gordum. Denemenizde yarar var. Allahim hepinize bu vakti hayirli eyleyip gebe kalmanizi, gebe kalanlarimizin da saglikla kucaklarina almalarini nasip etsin. Sevgiler

benim b12 bildiğin yerlerde sürünüyordu inanılmaz şekilde düşüktü artık yürüdüğüm yolları şaşırır olmuştum elhamdülillah bi sıkıntı yaşamadım gebelikte. şuan 2.ye hamileyim biraz da rabbimin işi, ol der ve olur bazı şeyler ya vesiledir yada bahane..

Aynen katılıyorum size, bana da muayene olduğum prof. doktor B12 ve D vitamini takviyesi yazmıştı zaten direkt, bizde başka sorunların tedavisi süreci devam ediyor halen, ama onun haricinde multivitamin kullandığımdan beri daha enerjik, daha canlı hissediyorum ve sürekli yorgunluğum geçti.

Oncelikle saglikli sihhatli gebelik surecin olur insallah. Bu tibben kanitlanmis. Elbet herkes ayni olacak diye bir sey yok. Sadece gebe kalmayi zorlastiriyor. Bu tibben kanitlanmis benim uydurmam degil ☺ vitamin eksikleri bulundugumuz cografya geregi maalesef mevcut. Yeterli gunes alamiyoruz. %80 kadinlarimizda eksiklik var. Sen saglikli ve sorunsuz bir gebelik yasamis olabilirsin ama herkeste boyle olmuyor. Sebeplere tutunuyoruz. Her sey Allahtan. Kun fe yekun... ol der ve oldurur.... ama biz yine de elimizden geleni yapalim. Bilincsizce onlarca kurler yapiliyor. Insanlar sonra prolaktin yuksekligi ve kistlerle ugrasiyor. Ben daha cok bilimciyim... Kimisi vitamin patlamasi yasar ama cocugu olmaz. Ona diyecek bir seyim yok. Sadece gebelik icin cok onemli b12 ve d vitamini... onu ve yasadiklarimi paylasmak istedim... sevgiler

Estağfurullah canım uyduruyorsun demedim sen bilimciysen bende biraz kaderciyim bi sıkıntı yaşamadım şükür..
iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin sana

Amin amin amin cumlemize insallah... ☺ bilimciyim derken biz elimizden geleni yapalim takdiri Allaha birakalim...

Hangi marka multivitamin kullanıyorsunuz ben de de sürekli yorgunluk var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…