Bebeğim 8 aylık oldu 2600 doğmuştu şu an 6800 kg boyu 68 cm. 10 persentil dedi ben pek anlamadım ne demek olduğunu. Sadece acaba bu takviye ile düzelir mi merak ediyorum bebeğim gerçekten de çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen ne gerekiyorsa yaptım ama olmuyor yemiyor
Benimde öyle aç bile olsa iki çay kaşığı aldıktan sonra ağzını kitliyor mümkün değil açamıyoruz sonra kendini atıyor kaşığı yanına bile yaklaştırmıyor artık çok Yoruldum bu durumdanAynı dertten muzdaribim. 14 aylığız 8500 kilosu. B12si iyiydi en son ama hala iştahsız. Hayatımda böyle iştahsız bebe görmedim. Kaşığı kendine yaklaştırmıyo bile çok üzgünüm malesef tüm gün aç
Her marka biberon maması denedim ama hiç birini içmedi kaşıkla zorla ağzına tıktım yine olmadıAslında iştahsız olduğu için b12 düşük olur
Biberon maması denediniz mi?
Çok zor bi durum gerçekten. Ama b12 çok önemli bizim 3 aylıkken baya düşük çıktı iğne olmuştuk 5 gün. Mutlaka takip edinBenimde öyle aç bile olsa iki çay kaşığı aldıktan sonra ağzını kitliyor mümkün değil açamıyoruz sonra kendini atıyor kaşığı yanına bile yaklaştırmıyor artık çok Yoruldum bu durumdan
Gerçekten öyle kendimi paralıyorum resmen onun için ama yine aynı yine aynı...Persentili şöyle düşünebilirsiniz. 100 tane çocuğu kilolarına göre sıralamışlar. Sizinki 100 çocuktan en zayıf 10. Çocuk olmuş (%10luk persentil).
Anne sütü alıyorsa dert etmeyin. Arkadaşın dediği gibi yemeyen çocuk yemiyor...1 yaşına kadar ek gıdayı çok sorun etmeyin ama az çok vermeye çalışın. Elinde yemesine yere döküp saçmasına da izin verin. Farklı tarifler deneyin.
Ben de zayıf bebe annesiyim. İnsan çocuğuna yetemediğini düşünüyor zaman zaman. Üzmeyin kendinizi.
Bizimde haftalık iğne olacak bakalım yarın başka doktora daha danışıp öyle yapacağımÇok zor bi durum gerçekten. Ama b12 çok önemli bizim 3 aylıkken baya düşük çıktı iğne olmuştuk 5 gün. Mutlaka takip edin
Yen'i formül sma yı da deneyinHer marka biberon maması denedim ama hiç birini içmedi kaşıkla zorla ağzına tıktım yine olmadı
Kilo aldıran seveceği bişey olursa denerim mutlakaYen'i formül sma yı da deneyin
Biberon ucu çekmeden gelmeyen bişey olsun ama anne memesi gibi
Az önce bebek boy kilo tablosuna baktım senin için normal görünüyor 8 aylık erkek bebeğin 6.300-10.900 gr arası. Bence çok kafana takma anne sütü alıyor mu belki anne sütü ile biraz doyuyor sonra ek gıda almak istemiyordur. Sana verebileceğim en iyi tavsiye çocuğun yemesine kafayı takma, ne kadar çok takarsan o kadar çok sorun yaşarsın. Ben bunu biryerde okudum, ve takmamaya çalıştım benim oğlum şuanda 6 yaşında hiç yemek problemi yaşamadık. Acıktığı zaman mutlaka yer, ek gıda dönemi bütün çocuklar alışmakta zorlanıyor çok normal. Bir de ekmek, şeker, cips bunlarla sakın tanıştırma kimsenin vermesine de izin verme.Bebeğim 8 aylık oldu 2600 doğmuştu şu an 6800 kg boyu 68 cm. 10 persentil dedi ben pek anlamadım ne demek olduğunu. Sadece acaba bu takviye ile düzelir mi merak ediyorum bebeğim gerçekten de çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen ne gerekiyorsa yaptım ama olmuyor yemiyor
Evet bende abur cubur şeyler vermeyi düşünmüyorum inşallah düzelir emme durumu da orta düzeydeAz önce bebek boy kilo tablosuna baktım senin için normal görünüyor 8 aylık erkek bebeğin 6.300-10.900 gr arası. Bence çok kafana takma anne sütü alıyor mu belki anne sütü ile biraz doyuyor sonra ek gıda almak istemiyordur. Sana verebileceğim en iyi tavsiye çocuğun yemesine kafayı takma, ne kadar çok takarsan o kadar çok sorun yaşarsın. Ben bunu biryerde okudum, ve takmamaya çalıştım benim oğlum şuanda 6 yaşında hiç yemek problemi yaşamadık. Acıktığı zaman mutlaka yer, ek gıda dönemi bütün çocuklar alışmakta zorlanıyor çok normal. Bir de ekmek, şeker, cips bunlarla sakın tanıştırma kimsenin vermesine de izin verme.
Evet ama bazen kendini çok aç bırakınca mama yedirmek biraz daha kolay oluyor ama daha çok emzirmeye çalışıyorum yemediği zamanlarBenim oğlum mama hiç yemedi, ben de sütüm azaldığını hissediyordum cam rende ile meyve rendeleyip verdim, yoğurt, sebze çorbası yedirdim. Tabi başlarda kabul etmiyor zamanla. Diyelim ki yoğurt verdin yemedi, yemiyor diye düşünme birkaç gün ara ile dene tekrar ver. Mama yerine bunlardan yemesi daha iyi, mama anne sütüne destek gibi 6 ayı doldurmuş artık ek gıda zamanı.
Bulgur pilavı B12 vitaminini hızlı yükseltir.Bebeğim 8 aylık oldu 2600 doğmuştu şu an 6800 kg boyu 68 cm. 10 persentil dedi ben pek anlamadım ne demek olduğunu. Sadece acaba bu takviye ile düzelir mi merak ediyorum bebeğim gerçekten de çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen ne gerekiyorsa yaptım ama olmuyor yemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?