Başlamayı düşünenler hiç düşünmeden başlasın,henüz kilo vermemiş olanlar da umutsuzluğa kapılıp bırakmasın :)
4 aydır haftanın 5 günü hiç aksatmadan b-fite gidiyorum,8 kg.verdim.
Ve bu sürede diyet yapmadım ama özenli beslendim,yüksek kalorili beslenmemeye gayret ettim.
Şu an görüntüm 8.kilo değil daha fazla vermiş gibi çünkü inanılmaz sıkılaştım ve en önemlisi kendimi çok mutlu,zinde hissediyorum.
Hayatı boyunca spor yapmayı sevmeyen biri olarak,daha önce üye olduğum spor salonlarında uzun kalma gerekliliği ve bir alette fazla çalışma mecburiyeti benim motivasyonumu düşürdü ve hiç istikrar sağlayamadım.
Bu spor merkezine beni bağlayan 30dk.da kan ter içinde kalıp,karşılığını almak oldu :)
Benim gibi bugüne kadar pek spor yapmamış ve sevmeyenler B-fit ile sonuç alabilmeniz için kendi tecrübelerime dayanarak ufak önerilerde bulunmak isterim
- Salona giderken kendinizi motive edin,mecburiyet değil eğlence olarak düşünün (bu istikrar sağlamak için önemli çünkü 1 ay sonra bırakmamalı)
- Haftada 3 günden daha fazla gitmeye çalışın ve bahane üretmeyin,biliyorsunuz ki orada mutlu olacaksınız :)
- Hergün tartılmayın,ve çok sıkı diyetle başlamayın bu motivasyonuzu düşürebilir ancak sağlıklı ve düzenli beslenip az yağlı yiyecekler,sık öğün ve az miktarda mümkünse ekmeksiz beslenmeye çalışın (ben sadece kahvaltıda ekmek tüketiyorum)
- Salonda eğitmenin gösterdiği hareketleri olabildiğince doğru,enerjik ve zıplayarak yapmaya çalışın (tabi bu önerim sağlık sorunu olmayan,genç arkadaşlar için)
- Her tur sonunda nabzını ölçtüğünüzde yaş-nabız tablosundan takip edin,nabzınızı yaşınıza göre zorlamanız yağ yakımı için önemli.
Umarım sizi az da olsa motive etmişimdir :)
Tek bir handikap var o da vücudun bir süre sonra bu tempo ve sisteme alışıp kilo verme sürecinin durması veya yavaşlaması,şu an ben bu dönemdeyim,ama hangi sporu yaparsanız yapın bu sürece vücut mutlaka girecek bunun için de bu döneme girdiğinizde vücudu biraz şaşırtmak gerekiyor :)
Örneğin şimdi b-fit haricinde evde plates yapıyorum,hafta sonları yürüyorum ve diyet yapmaya başladım (cts günü yeme içme serbest ama :) ödül şart)
Sağlıkla kalın