Azimliyim artık kilo vereceğim. Benimle birlikte kilo vermek isteyenler :)

günaydın tatlımm ,

inşallah güzel veririsin azım eksik olmasın da kilo verilir . yalnız senin mantığına katılmıyorum doğrusu.. hızlı kilo vermek bence çok çok yanlış onu bir kere denedim az yiyerek normal yemeğe dönünce gerçekten iki kat çıktı verdiğim kilolar.. halim beter oldu..
kendi tecrübümden söz edeceğim... bende üni.deyken 90 kiloydum ve diyetisiyene başvurarak uzun vadeli diyet uyguladım ve 9 ay sonra tam 59 kg oldum ve kilo almamın sebebi o dönemden bu yana ( 10 sene geçti )türkiye'de yerleşme, farklı yemek adetleri bir de peş peşe 2 doğum gerçekleşmesi.
uyguladığım diyet bol bol sebze meyve ( abartmadan zaten tok olursun bir porsyonla) ve protein tüketme.. abur cubur'dan uzak durma karbonhidratlı besinleri çok az tüketme yağ ve şeker ciddi bir şekilde azaltma
kaloriye bakma ki öyle bir hata yapıyorum şimdi .. düşük kalorili besinler metabolizma hızlandıran özellik taşıdığını anlamına gelmiyor ve fikrimi
diyet aslında kendi mideni terbiye etmek düzgün bir beslenme yöntemi kazanmak .. tükenen besinleri dengelemek günlük aktivitene göre..( ne yazık ki ne tarlada çalışıyoruz ne de ağır işler yapıyoruz ki normal yiyelim)
aç kalmak bir çözüm değil, vucudun açlıktan ölmene engelleyip tükettiğini (az kalorili da olsa) yağ deposu olarak çevirir ondan sorarsın acaba neden kilo veremiyorum artık..
yaşantılarıma göre görüşüm:KK34:
Senin yazdıklarında doğru elbette.Bu işin en doğrusu süreyi uzatıp yeme alışkanlığını değiştirmek.Bende biliyorum yazdıklarını ama arkadaşlar kısa sürede vermek istediklerini yazmışlar ben bunun için yaptıklarının yanlış olduğunu belirttim.Bende 90'dan 60'a kadar indim 4 yıl korudum kilomu sonra okul bitince bıraktığım haplara geri döndüm hormon bozukluğu için(zaten o yüzden 90'a çıkmıştım),atanamama,özel sektörde sııntı,iş nedeniyle evlenememe... derken yemekten çıkarttım acısını neredeyse her yıl 10kg ekledim vücuduma.:KK43::KK43::KK43:

fıstık hızlı kilo vermek istiyorsn aç duracaksın aç:KK1::KK1::KK1:
Şaka bir yana ,kızlar ben kilo bildirimlerinize şok oldum açıkcası.Sizlerin diyet listelerinizi okuyorum hergün.Siz normal öğünler yiyorsunuz.Kilo vermek için değil sanki kilo korumaya çalışır gibi.Daha çok diyetisyenlerin hazırlağı kilo koruma yada uzun vadede kilo verme programı gibi sizin menüleriniz.Bu şekilde 2 haftada 900gr normal tabi.Kısa sürede çok kilo vermek istiyorsanız.O iş benim uzmanlığım.Yanlış anlamayın nacizane yol göstermeye çalışıyorum.Sonuçta hepimiz aynı sporu yapıp çaba sarfediyoruz.Mesala bir günlük örnek liste yazayım:
Sabah :1 adet kaynamış yumurta(80cal) veya 1damates+kk peynir veya haşlamış1 patates+3 zeytin veya 1dilim kepek ekmek+1salatalık seçenek sizin
Öğlen :diyet yooğurt(100gr,57cal) veya 1 meyve
akşam:3 köfte+ yağsız salata (200cal) veya haşlanmış sebze+3 kaşık yoğurt veya ızgara et (2 dilim)+maydanoz+roka veya sebzeli pilav (2kaşık)+1bardak liğht ayran
Bu şekilde günlük 600cal almanız gerekli.Hiçbirşey yememezlik etmeyin Dolabınızda ne varsa tüketin ama az tüketin.Sadece sabah yediyseniz öğlen akşam sıkın dişinizi dengeleyin.Bir arkadaşımız sınırsız haşlama sebze dedi mesala.Benim mantığım almadı bunu.Onunda kalorisi var sonuçta.Benim doktorum bana kızdı:éyemek yerine meyve bile yesen miden dolmuyor mu!kilo vermek istiyorsan aç duracaksın aç!"diye bağırdı.:KK17::KK17::KK17:
Ben bunu yaparak 4 ayda 25kg verdim daha önce.Hadi o zaman üni.deydim metabolizmam hızlıydı diyelim.ee Kasım _ekim arası 2 ayda 14kg verdim yeni.Bu kadar biliyorsun da sen neden tombiksin demeyin ben boğazımı tutamadığım için böyleyim.Mesala buakşam bana misafir gelicek Keşkek istediler benden.Gecenin 2 sine kadar uğraştım yaptım o saatte de yedim onu,hatta sabahta yedim.:KK17::KK17::KK17:Sözde ben dün aç kalmıştım.İşte bu yüzden ben kilo vermekte zorlanıyorum ama sizler daha azimlisiniz bana göre.

Canim malesef sana katilmiyorum çünkü benimde aci tercübem var malesef, anlatayim
üni 1 deyken 62 kiloydum hayatimda hiç bu kiloya kadar çikmami$tim sonra gündüz istedigimi yiyip ak$am çok hafif yiyerek 5 6 ayda 59 dü$tüm tabi memnun degildim,sonra senin yazdigin diyet tarzinda bir diyete ba$ladim ve 50 kiloya dü$tüm 2 ayda iskelet gibi oldum, sonra i$tahim açilmaya ba$ladi derken 56 da sabitlrdim ve sonra yine kilo almaya ba$ladim oysa eskisinden yani 59 kilo iken o zamandan daha az yiyordum ama metabolizmam yava$lami$, aradan 2 yil geçmeden ben tam 70 oldum! hayatimda hiç bu kiloyu görmemi$tim, oysa kilo almama sebep bi$ey yok (yani dogum falan)
böyle i$te, bir daha bu kadar kati bir diyet yapmam

Senin yazdıklarında doğru elbette.Bu işin en doğrusu süreyi uzatıp yeme alışkanlığını değiştirmek.Bende biliyorum yazdıklarını ama arkadaşlar kısa sürede vermek istediklerini yazmışlar ben bunun için yaptıklarının yanlış olduğunu belirttim.Bende 90'dan 60'a kadar indim 4 yıl korudum kilomu sonra okul bitince bıraktığım haplara geri döndüm hormon bozukluğu için(zaten o yüzden 90'a çıkmıştım),atanamama,özel sektörde sııntı,iş nedeniyle evlenememe... derken yemekten çıkarttım acısını neredeyse her yıl 10kg ekledim vücuduma.:KK43::KK43::KK43:

ayy canımm ben tam tersiyim ben o kadar okuduktan sonra evde boşta kalmaktan çalışmamaktan çocuk evlilik sıkıntısı çekmekten öyle bir hale geldim
ama en iyisi yeni ve olumlu bir hedefleri bilirtip ve hedeflerin doğrultusunda ilerlemek ben yine okumaya başladım bilgilerimi öğrediklerimi tazelemeye diyet ve spor yakında
sen de yaparsın ve ilk adım attın zaten diyetle biz kadınlar yeni ve değişik hissetmeye çok ihtiyacımız var

maneviyetlerini yüksek tut

öptümmmm

çok hastayım boğazım şişmiş grip oluyorum:2: o yüzden kahvaltı yok sadece greyfurt suyu içtim yatıyorum:KK50:

kıyamam kzum gecmiş olsun..dıkkat et ya..

tatlım ılk 79 dun gecen pazartesı +500 oldu dun 79 olmuşum tekrar adet olamadım ya omndan boyleyım cnm ya

hımm anladım cnm tmm bundan sonrakı haftaya dıkkat et..

günaydın kokoşlarım
kahvaltım bu sabah :

1 dilim ekmek
1 omlet
1 küük kase tarçınlı yoğurt
yarım fincan sütlü kahve
:KK15:
ara kocaman demilk yeşil çay

öğle yemeği :

karışık yağsız salata
yağsız tavuk tavada
1 kase yağsız sebze çorbası
dün kaırdım wallah bir kare kadar bitter tüm fıstıklı çikolata bir de kavrulmamış fındık artık eşimle oturmayacağım:KK20: aldı fındık torbasını kıra kıra yedi tutamadım kendimi:KK43:

bugün toparlayım kendimi

ohooo nasıl dayanamadın da yedın yaa ask olsun hıh:KK19: bı daha azcık ucundan ye barı..aksam eşimde profeterol almış ya ben ne yapayım yemedım ama aklım kaldı resmen............

$animationsmiley2pl6lk5kop7.gif ohh kahvemi içtim kendime geldimm

öğlen yemekte kuru fasülye,pilav,turşu,peynir tatlısı var..

ama ben sadece kuru fasülye yicemm :KK5: bıde evden getirdiğim yoğurttan :KK31:

kıyamam kzum gecmiş olsun..dıkkat et ya..

hımm anladım cnm tmm bundan sonrakı haftaya dıkkat et..

ohooo nasıl dayanamadın da yedın yaa ask olsun hıh:KK19: bı daha azcık ucundan ye barı..aksam eşimde profeterol almış ya ben ne yapayım yemedım ama aklım kaldı resmen............
aklım kalmasın diye:KK52: yedim ama toparlarım kendimi bu hafta regl geçmek üzere iştahım azaldı düne göre

aklım kalmasın diye:KK52: yedim ama toparlarım kendimi bu hafta regl geçmek üzere iştahım azaldı düne göre

hadı bakalım pazartesı gorucem toparladın mı toparlamadın mı :) hehe :KK1::KK1::KK1:

kızzzz mesajını okurken doydumm:KK53: bilee
hahaha afiyetlee

saol canım bende onlara baka baka yedım ustune de bı bardak su ıctım :) doydum..kızım kuru fasulye bıle 366 kalori mi neydi şok oldum ama yapıcak bısey yok ne yıcektım kı :44:

kendimi hiç tumamıyorum hergün tartılasım geliyor napıcağım ben ya.

hergun tartılırsan bısey anlamazsın kı canım hadi pazartesiyi bekleyemiyosun 3 gunde bir tartıl madem

sağol tatlım dikkat etmeme rağmen hasta oldum :KK5:

canım yaa ne dıyıyeyım dınlen ıyıce madem..:KK19::KK19:

Dün bütün gün temizlik vardı,bu gün de yorgunluğu..Bir türlü giremedim siteye..

Umarım herkes iyidir Bayb rahatsız sanırım..Geçmiş olsun canım..

Ben ayın 22 sinde regl oldum güya.Ama olmakla olmamak arasında gittim geldim bu tarihe kadar ve bugün

çok felaket ağrılarımla tam başladı.İştahım berbat bir şekilde açık.Dün de çok dikkat edememiştim açıkcası.

Bu saat itibariyle yediklerim ve içtiklerim:

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
Az miktarda çeçil peynir
3 yeşil,3 siyah zeytin
Bol domates,yeşil biber ve roka
Bir ısırımlık ballı ekmek (canım çok tatlı istiyorrrrrr)
1,5 dilim (dilimle biraz büyüktü) tam buğday ekmeği
2 kupa şekersiz çay,

Ara:
1 bardak light süt
4 minik grissini
1 tane ceviz

Sanırım gidip şimdi kahve içicem..Tabii şekersiz..

Dün bütün gün temizlik vardı,bu gün de yorgunluğu..Bir türlü giremedim siteye..

Umarım herkes iyidir Bayb rahatsız sanırım..Geçmiş olsun canım..

Ben ayın 22 sinde regl oldum güya.Ama olmakla olmamak arasında gittim geldim bu tarihe kadar ve bugün

çok felaket ağrılarımla tam başladı.İştahım berbat bir şekilde açık.Dün de çok dikkat edememiştim açıkcası.

Bu saat itibariyle yediklerim ve içtiklerim:

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
Az miktarda çeçil peynir
3 yeşil,3 siyah zeytin
Bol domates,yeşil biber ve roka
Bir ısırımlık ballı ekmek (canım çok tatlı istiyorrrrrr)
1,5 dilim (dilimle biraz büyüktü) tam buğday ekmeği
2 kupa şekersiz çay,

Ara:
1 bardak light süt
4 minik grissini
1 tane ceviz

Sanırım gidip şimdi kahve içicem..Tabii şekersiz..

CANIMCIM oncelıkle gecmıs olsun o agrıyı bılırım cok feci :KK43:
yedıklerın normal kı kafana takma yani :KK66:

isimbaşlangıç kiloŞuan ki kilofarkyaşboy
alya8871.570.031.2241.65
cankizz78.876.402.4221.60
pembenot60.558.71.8201.78
babycan6462.6601.34211.78
didemutku85823251.70
leyya8870.369.4900 gr251.60
aylinsaad7978.10900 gr321.64
şekerkız7979281.65
lunapieno59.858.71.1321.64
hope79103.5331.70
diyon74.973.201.7261.68

Anlamam ben birinciyim,ben bir haftada verdim o 1,1'i çünki. :KK42::KK16:

Bir de ne güzel küçültmüşsün beni alya ..Keşke 32 yaşında olsam.Ben 39 yaşındayım yani topiğin ablası oluyorum bu durumda:KK43:

Birde piano'ya güldüm..Lunapiena'yım ben..Çok şekersin..:KK16::KK16::KK16:

X