Cnm eger gercekten bunu istiyorsan biraz daha fazla calisarak yapabilirsin. Orda baska bir bolumde okuyabilirsin bence iyice arastir eger yardim varsa gercekten istedigin seyi oku. Ben su an 2. Universitemi okuyorum bolum adi vermiyim ama yuksek puanli bitirdim ama istedigim o degildi. Smdi istedigim bolumu okuyorum. :)
Istemedigin sevmedigin bir bolumu okuma bu tip olur o olur bu olur. Gercekten severek girersen okurken iskence cekmessin bitirincede her gelen is teklifine burun cevirmessin sirf sevmedigim mutsuz oldugum icin su an tekrar okuyorum. Hemde herkesin ay napcan orda dedigi bir bolum.
Hayallerinin pesinden gidersen hic bir engelin olmaz. Herseyi basarabilirsin. Yeter ki emin ol ben bu meslegi istiyorum de. Dusun bunun icin nelere ilgin var yok onlara bak. Bi liste yap mesela fizik sevmem ama kimya olsa severim gibi bu liste sonunda sana herseyo gostericektir. Hayat senin canim bunuda soyle yap hindistandada insanlar okuyor ordada burdada onemli olan senin kendini ne kadar gelistirdigin bu gelisim icinde meslegini sevmen gerekli.
yok canım sıkmadın :) istedigim bölüm hukuk türkiyede kazanabilirim en iyisi yeride kazanırım ama nedense tıpa daha yakın hissediyorum kendimi ve tıp için ben eğitim almadım fen bilimleri dersini o yuzden secimim oldu..
geri donup baktimda biraz ters yazmisim
kusura bakma arkadasim. tepkim sana degildi. icinden ne geciyorsa ne istiyorsan onu yap tip gercekten istiyorsan oku
onun disinda neden bilmiyorum ama bence hukuk dusunme. okumasi ve kazanmasi cok zor olmakla birlikte ilerisi de zor. yani avukat olarak tutunman pazim yukselmek icin binbir tane sinavi var
Gittin okudun mezun oldun diyelim hadi tusu da kazanmış ol; her zaman ikinci sınıf doktor olacaksın. Hem meslektaşların hem de hastalar bu gözle bakacak. Bir de dünyanın parasını dökeceksin; değmez.
geri donup baktimda biraz ters yazmisim
kusura bakma arkadasim. tepkim sana degildi. icinden ne geciyorsa ne istiyorsan onu yap tip gercekten istiyorsan oku
onun disinda neden bilmiyorum ama bence hukuk dusunme. okumasi ve kazanmasi cok zor olmakla birlikte ilerisi de zor. yani avukat olarak tutunman pazim yukselmek icin binbir tane sinavi var
yok sorun degil ama üzüldüm..ailem hariç herkes öyle diyor psikolojide düşündüm ama ögretmenim şey dedi bir psikolog artık em pati kurmaktan kendini hasta olmuş o yuzden düsünme diyince bende Pdrye kaydım biraz :) çukurova düşünüyorum ya hukuk ya pdr arasında kaldım işte gerçektne okuması zor ve iş bulma oranı azalıyor ben savcı olmak tayinim çıksın istemiyorum sürekli :/
Bende özel üniversitelere ama özellikle Kıbrıs'takilere önyargılıydım. Hele de meslek olarak sınıflayınca mühendislik bölümüne.
Şirkette 2 tane mühendis arkadaş var. İkisi de Kıbrıs'ta okumuş. Biri proje okumayı bile bilmiyor diyeyim siz anlayın. Diğeri zehir zehir süper kalite bir tip. Şirketin temel direklerinden.
Şimdi gel okulu kötüle. Okullar bir şekilde veriyor, iş alabilmekte.
yok sorun degil ama üzüldüm..ailem hariç herkes öyle diyor psikolojide düşündüm ama ögretmenim şey dedi bir psikolog artık em pati kurmaktan kendini hasta olmuş o yuzden düsünme diyince bende Pdrye kaydım biraz :) çukurova düşünüyorum ya hukuk ya pdr arasında kaldım işte gerçektne okuması zor ve iş bulma oranı azalıyor ben savcı olmak tayinim çıksın istemiyorum sürekli :/
pdr düşünme derim çünkü evet pdr son 5 6 yılda cok revaçta ama artık herkes bu alana yöneliyor 4 yıl sonrasını kestirmek zor. arkadasım cukurova hukukta okuyor hukuk zaten zor cukurova daha zor geçme notu 70 falan sanırm üniversite olarak yani zor bi eğitimi var.
bence hocan yanlıs düşünmüş psikatristler de kafayı yiyor o zaman çok ön yargı :) tabi empatin güçlüyse sabrın varsa bunu düşün. bilmiyorum psikoloji bana çok sempatik geliyor.
Büyük ihtimalle hiç aklında yoktur ftr dşünmez misin? Fiziktedavi gayet revaçta ve sağlık sonuçta asla açıkta kalmazsın.
ygsden alan yerler var ve biraz gayret edersen özelde mutevazı puanlarla girebilirsin cok yüksek değil? zaten çok pahalı değil ftr. bi araştır derim
Benim çok sevdiğim bir arkadaşım,kardeşim var.. Tıp istiyordu çok.. 2 kez sınava girdi.. Türkiye'nin hiçbir yerinde tutmadı puanı tıpa..
Ama çok iyi puanlar aldı, mühendisliklere falan yetiyordu çok güzel üniversitelerde..
Bu yıl Azerbaycan'a gitti..
Geldi işte vedalaşmaya, ablacım heba olmadı mı puanların dedim, hani burada mühendislik okusan daha iyi olmaz mı hesabı.. Açıkçası bende düşük puanlı sanıyordum oradaki tıpı..
Yok abla dedi, şuan bile aman aman bi farkla tıp gelmedi, girdim işte güç bela dedi..
Çok şaşırdım..
İş bulabilecek misin peki dedim. Sonuçta Türkiye'de yaşıyor bu çocuk dönüp gelecek sonunda, diploma burada geçerli abla bizde yüksek puanlarla giriyoruz öyle beleşten değil ki dedi..
Çok anlamasam da bunu yazayım dedim belki yardımcı olur..
azerbaycanda okuyanları burda lise mezunlarıyla bir tutyolar nedenmi çünkü azerbaycanda okumak diploma almak çok kolay diyolar hatta parayı bastır okumadan sınıf geç diyolar oyüzdende burda sınava tabi tutyolar maden tıp kadar önemli bi meslek düşünüyosun neden kolaya kaçıyosun