- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
arkadaşlar ben şu minicik puanlarla okul okuyan arkadaşlarımı içten içe çok kınıyorum kimse kusura bakmasın.Ben sınavı kazanmak için resmen gençliğimi verdim devlet kazandım allaha şükür çok iyi yerde okuyorum ama kimisi zekasıyla değil parasıyla bunu elde etmeye çalışıyor.Bence inş aramızda bir fark vardır kusura bakma ama
Canım benim bir derece haklısın da össde derece yapmış biri olarak diyebiilirim ki test sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Hayatından ne kadar feragat ettiğini, test çözmeye ne kadar zaman harcadığını, kaç bin soru çözdüğünü ölçüyor ama zekanı ölçmüyor.
kızın üzerine fazla ve gereksiz gitmişsiniz. Zaten yüksek puan alsa burda okur, ama o tıp okumak istiyorsa, oraya gitme cesareti ve maddi durumu varsa gider. kolay mı oturup çalışayım yüksek alayım demek. gidenleri kazananları tebrik ediyorum ama herkesin beceresi farklıdır. neden gereksiz triplere giriyosunuz anlamadım.
sen denklik konusunu araştır, gidebiliyosan git.
Eşit ağırlıksın galiba. Eşit ağırlık okuyup mühendis olanı gördüm ama tıp okumak bence olacak iş değil. Üstelik Azerbeycan tıp 435 puan ve MF3'den alıyor.
Bende özel üniversitede hukuk okumayı düşünüyorum. Bu sınav sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Ne kadar çalıştığın, ne kadar heyecanlandığın, sınav anında regl ağrıları çekip çekmediğin bunlar belirliyor kaç puan aldığını.
Bende özel üniversitelerin bazı yönlerden haksızlık olduğunu düşünüyorum ama kim elinde böyle bir imkan varken özel üniversitede hayallerinin bölümünü okumak yerine sırf haksızlık diye okumaktan vazgeçer ki?
Eşit ağırlıksın galiba. Eşit ağırlık okuyup mühendis olanı gördüm ama tıp okumak bence olacak iş değil. Üstelik Azerbeycan tıp 435 puan ve MF3'den alıyor.
Bende özel üniversitede hukuk okumayı düşünüyorum. Bu sınav sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Ne kadar çalıştığın, ne kadar heyecanlandığın, sınav anında regl ağrıları çekip çekmediğin bunlar belirliyor kaç puan aldığını.
Bende özel üniversitelerin bazı yönlerden haksızlık olduğunu düşünüyorum ama kim elinde böyle bir imkan varken özel üniversitede hayallerinin bölümünü okumak yerine sırf haksızlık diye okumaktan vazgeçer ki?
Eşit ağırlıktan mühendis olanı gördün helal demek istiyorum. Sanırım mühendislikte tıpta olduğundan daha fazla matematik ve fizik bilgisi gerekir. Tıp okumak için neden eşit ağırlık olmasın ki? Engel ne?
tam beni anlatmışsın. gecen sene ailem özel ftr ye yollayacaklardı. yıl boyunca ftr ftr dedim durdum ama onlar yollayınca gitmedim neden cünkü emek vermemiştim cok hakettiğimi düşünmedim. ama allah korusun bu sene de olmazsa özel tıp mı diş mi geliyosa giderim napalım ben emeğimi vermişim gerisi sınav anının yokluguna gider.
bu arada sınavda basarılar
Geçen sene bana da özel geliyordu ama bende gitmedim pek çalışmamıştım en azından bir sene daha uğraşıyım dedim ama bu sene özel gelir devlet gelmezse gözüm kapalı giderim.
Teşekkürler sana da başarılar :)
bence yok öyle baraj maraj geçmeyle kims kimseyi tıp fakültesinin kapısına sokmaz.
ha öyle bi saçmalık da var ve ben bilmiyorsam diyecek bişey yok!
[TD="width: 101"] AZERBAYCAN TIP ÜNİVERSİTESİ (BAKÜ-AZERBAYCAN) [/TD]
[TD="width: 76"] 401710015 [/TD]
[TD="width: 122"] Tıp Fakültesi (Ücretli) [/TD]
[TD="width: 40"] 20 [/TD]
[TD="width: 36"] 20 [/TD]
[TD="width: 45"] MF-3 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 435,05805 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #ffffcc"] 23.400 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 453,70395 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 473,23972 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #cccccc"] 15.500 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 478,83082 [/TD]
Sen daha hangi puanla aldığını bilmiyorsun mf3 le alır tıp. İç mimarlık istediğine göre de tm cisin.
Yanlıs anlama tabi senin kararında. Tıp emek ister yeri gelir 12 saat ders çalışırsın. ha tıpı da tıp istediğin için değil önüne seçenek koydular kolayına geldi diye istiyosun. Can emanet alacaksın bunun bilincinde misin?
Tıp okumak kariyer para şu bu değil. İnsan hayatını eline almak demektir. Sorumluluk demektir.
Özel tıpa karsı değilim bi kaç puanla kaçırırsın imkanın vardır gider okursun zaten özeller de gayet yksek puanlı ülkemizde. Ben mesela özel tıp gelse gidecektim ama gelmedi. ha kıbrıs geldi ona da ben gitmedim zaten ailem yollamazdı.
gerçi ben mümkünse eğitimin parasız olmasından yanayım cünkü eğitim devletin tanıdığı bir haktır! zor durumlar hariç mis gibi devlet üniversitelerimiz var.
kızın üzerine fazla ve gereksiz gitmişsiniz. Zaten yüksek puan alsa burda okur, ama o tıp okumak istiyorsa, oraya gitme cesareti ve maddi durumu varsa gider. kolay mı oturup çalışayım yüksek alayım demek. gidenleri kazananları tebrik ediyorum ama herkesin beceresi farklıdır. neden gereksiz triplere giriyosunuz anlamadım.
sen denklik konusunu araştır, gidebiliyosan git.
bana göre sorun bu zaten. tıp okumak istemiyor. yani aklıda böyle bişey yok. Biri fikir sunmuş arkadaş da değerlendirmiş.
bende diyorum ki tıp öyle ha demey okunması gereken bi bölüm değil.
kendi bilir.
ama ugrasına parasına yazık olur benden söylemesi.
Oncelikle Azerbaycan'da tıp fakültesini küçümseyen arkadaslara şunu söylemek istiyorum
bizim burda maksimum puan 700
eğer tıpta güzel bi bölüm okumak istiyorsanız en az 600 puan üstü puaninizin olması gerek
450 puan üstü de veteriner falan olursunuz ancak
ve tıp fakültesi tıp Üniversitesi dışında hiç bir ister devlet isterse de özel üniversitede de yok
ama yurtdışından gelen öğrencilere bu fakülteleri kazanmak çok kolay
Bizim burda da Turkiyede uni kazananlara kolaya kaçmış insanlar gibi bakılıyor
çünkü sizin dirsek curutup kazandığınız bölümü orta okul matematik bilgisiyle kazanıyorlar
yani demem o ki ister Azerbaycan olsun ister Türkiye yurtdışından gelen öğrencilere çok büyük ayrıcalıklar yapıyorlar
ama bu o üniversitelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor
siz nasıl tıp fakültesi için dirsek curutuyorsaniz burdaki öğrenciler de sizin kadar çalışıyor o bölümü kazanmak için üstelik dediğim gibi tıp özel hiçbir uni de yok
arkadaşlar ben şu minicik puanlarla okul okuyan arkadaşlarımı içten içe çok kınıyorum kimse kusura bakmasın.Ben sınavı kazanmak için resmen gençliğimi verdim devlet kazandım allaha şükür çok iyi yerde okuyorum ama kimisi zekasıyla değil parasıyla bunu elde etmeye çalışıyor.Bence inş aramızda bir fark vardır kusura bakma ama
Maddi durumun yetersizse hiç düşünme derim aslında ona buna para istiyolar çünkü.
bana göre sorun bu zaten. tıp okumak istemiyor. yani aklıda böyle bişey yok. Biri fikir sunmuş arkadaş da değerlendirmiş.
bende diyorum ki tıp öyle ha demey okunması gereken bi bölüm değil.
kendi bilir.
ama ugrasına parasına yazık olur benden söylemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?