• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azerbaycanda tıp fakültesi

arkadaşlar ben şu minicik puanlarla okul okuyan arkadaşlarımı içten içe çok kınıyorum kimse kusura bakmasın.Ben sınavı kazanmak için resmen gençliğimi verdim devlet kazandım allaha şükür çok iyi yerde okuyorum ama kimisi zekasıyla değil parasıyla bunu elde etmeye çalışıyor.Bence inş aramızda bir fark vardır kusura bakma ama :19:

Canım benim bir derece haklısın da össde derece yapmış biri olarak diyebiilirim ki test sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Hayatından ne kadar feragat ettiğini, test çözmeye ne kadar zaman harcadığını, kaç bin soru çözdüğünü ölçüyor ama zekanı ölçmüyor.

kızın üzerine fazla ve gereksiz gitmişsiniz. Zaten yüksek puan alsa burda okur, ama o tıp okumak istiyorsa, oraya gitme cesareti ve maddi durumu varsa gider. kolay mı oturup çalışayım yüksek alayım demek. gidenleri kazananları tebrik ediyorum ama herkesin beceresi farklıdır. neden gereksiz triplere giriyosunuz anlamadım.
sen denklik konusunu araştır, gidebiliyosan git.

Canım benim bir derece haklısın da össde derece yapmış biri olarak diyebiilirim ki test sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Hayatından ne kadar feragat ettiğini, test çözmeye ne kadar zaman harcadığını, kaç bin soru çözdüğünü ölçüyor ama zekanı ölçmüyor.

vaayyt helal:46:

Eşit ağırlıksın galiba. Eşit ağırlık okuyup mühendis olanı gördüm ama tıp okumak bence olacak iş değil. Üstelik Azerbeycan tıp 435 puan ve MF3'den alıyor.

Bende özel üniversitede hukuk okumayı düşünüyorum. Bu sınav sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Ne kadar çalıştığın, ne kadar heyecanlandığın, sınav anında regl ağrıları çekip çekmediğin bunlar belirliyor kaç puan aldığını.

Bende özel üniversitelerin bazı yönlerden haksızlık olduğunu düşünüyorum ama kim elinde böyle bir imkan varken özel üniversitede hayallerinin bölümünü okumak yerine sırf haksızlık diye okumaktan vazgeçer ki?

kızın üzerine fazla ve gereksiz gitmişsiniz. Zaten yüksek puan alsa burda okur, ama o tıp okumak istiyorsa, oraya gitme cesareti ve maddi durumu varsa gider. kolay mı oturup çalışayım yüksek alayım demek. gidenleri kazananları tebrik ediyorum ama herkesin beceresi farklıdır. neden gereksiz triplere giriyosunuz anlamadım.

bana göre sorun bu zaten. tıp okumak istemiyor. yani aklıda böyle bişey yok. Biri fikir sunmuş arkadaş da değerlendirmiş.
bende diyorum ki tıp öyle ha demey okunması gereken bi bölüm değil.
kendi bilir.
ama ugrasına parasına yazık olur benden söylemesi.

Eşit ağırlıksın galiba. Eşit ağırlık okuyup mühendis olanı gördüm ama tıp okumak bence olacak iş değil. Üstelik Azerbeycan tıp 435 puan ve MF3'den alıyor.

Bende özel üniversitede hukuk okumayı düşünüyorum. Bu sınav sistemi kimsenin zekasını ölçmüyor. Ne kadar çalıştığın, ne kadar heyecanlandığın, sınav anında regl ağrıları çekip çekmediğin bunlar belirliyor kaç puan aldığını.

Bende özel üniversitelerin bazı yönlerden haksızlık olduğunu düşünüyorum ama kim elinde böyle bir imkan varken özel üniversitede hayallerinin bölümünü okumak yerine sırf haksızlık diye okumaktan vazgeçer ki?

Eşit ağırlıktan mühendis olanı gördün helal demek istiyorum. Sanırım mühendislikte tıpta olduğundan daha fazla matematik ve fizik bilgisi gerekir. Tıp okumak için neden eşit ağırlık olmasın ki? Engel ne?

tam beni anlatmışsın. gecen sene ailem özel ftr ye yollayacaklardı. yıl boyunca ftr ftr dedim durdum ama onlar yollayınca gitmedim neden cünkü emek vermemiştim cok hakettiğimi düşünmedim. ama allah korusun bu sene de olmazsa özel tıp mı diş mi geliyosa giderim napalım ben emeğimi vermişim gerisi sınav anının yokluguna gider.

bu arada sınavda basarılar :3:

Eşit ağırlıktan mühendis olanı gördün helal demek istiyorum. Sanırım mühendislikte tıpta olduğundan daha fazla matematik ve fizik bilgisi gerekir. Tıp okumak için neden eşit ağırlık olmasın ki? Engel ne?

Çok yakın arkadaşım 0 fizik bilgisiyle özelde mühendislik okuyor. Artık kaç sene de bitirir veya ne kadar başarılı olur orası tartışılır :)

Ben olacak iş değil derken puanları kastettim. Fizik, Kimya, Biyoloji bilmeden MF'den yüksek puan almak çok zordur. Tıp en düşük 400'lerde özel olarak ama mühendislik öyle değil. Özellerde çok düşük puanlara mühendislikler var. O kadar MF puanını TM öğrencisi de alabilir.

tam beni anlatmışsın. gecen sene ailem özel ftr ye yollayacaklardı. yıl boyunca ftr ftr dedim durdum ama onlar yollayınca gitmedim neden cünkü emek vermemiştim cok hakettiğimi düşünmedim. ama allah korusun bu sene de olmazsa özel tıp mı diş mi geliyosa giderim napalım ben emeğimi vermişim gerisi sınav anının yokluguna gider.

bu arada sınavda basarılar :3:

Geçen sene bana da özel geliyordu ama bende gitmedim pek çalışmamıştım en azından bir sene daha uğraşıyım dedim ama bu sene özel gelir devlet gelmezse gözüm kapalı giderim.

Teşekkürler sana da başarılar :)

Geçen sene bana da özel geliyordu ama bende gitmedim pek çalışmamıştım en azından bir sene daha uğraşıyım dedim ama bu sene özel gelir devlet gelmezse gözüm kapalı giderim.

Teşekkürler sana da başarılar :)

insallah özele gerek kalmaz emegimizin karsılığını alırız istediğimiz yerlere gideriz :16:

konu sahibi bence işini sağlama al tıp istiyorsan bi yıl daha çalış ülkende oku özelini okuyacaksan da burda oku
işinisağlama al hergun bi kanun bi yasa cıkıyo 7 yıl ne demek neler cıkarırlar :40:

Oncelikle Azerbaycan'da tıp fakültesini küçümseyen arkadaslara şunu söylemek istiyorum
bizim burda maksimum puan 700
eğer tıpta güzel bi bölüm okumak istiyorsanız en az 600 puan üstü puaninizin olması gerek
450 puan üstü de veteriner falan olursunuz ancak
ve tıp fakültesi tıp Üniversitesi dışında hiç bir ister devlet isterse de özel üniversitede de yok

ama yurtdışından gelen öğrencilere bu fakülteleri kazanmak çok kolay
Bizim burda da Turkiyede uni kazananlara kolaya kaçmış insanlar gibi bakılıyor
çünkü sizin dirsek curutup kazandığınız bölümü orta okul matematik bilgisiyle kazanıyorlar

yani demem o ki ister Azerbaycan olsun ister Türkiye yurtdışından gelen öğrencilere çok büyük ayrıcalıklar yapıyorlar
ama bu o üniversitelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor
siz nasıl tıp fakültesi için dirsek curutuyorsaniz burdaki öğrenciler de sizin kadar çalışıyor o bölümü kazanmak için üstelik dediğim gibi tıp özel hiçbir uni de yok

bence yok öyle baraj maraj geçmeyle kims kimseyi tıp fakültesinin kapısına sokmaz.
ha öyle bi saçmalık da var ve ben bilmiyorsam diyecek bişey yok!

[TD="width: 101"] AZERBAYCAN TIP ÜNİVERSİTESİ (BAKÜ-AZERBAYCAN) [/TD]
[TD="width: 76"] 401710015 [/TD]
[TD="width: 122"] Tıp Fakültesi (Ücretli) [/TD]
[TD="width: 40"] 20 [/TD]
[TD="width: 36"] 20 [/TD]
[TD="width: 45"] MF-3 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 435,05805 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #ffffcc"] 23.400 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 453,70395 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 473,23972 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #cccccc"] 15.500 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 478,83082 [/TD]

Sen daha hangi puanla aldığını bilmiyorsun mf3 le alır tıp. İç mimarlık istediğine göre de tm cisin.

Yanlıs anlama tabi senin kararında. Tıp emek ister yeri gelir 12 saat ders çalışırsın. ha tıpı da tıp istediğin için değil önüne seçenek koydular kolayına geldi diye istiyosun. Can emanet alacaksın bunun bilincinde misin?

Tıp okumak kariyer para şu bu değil. İnsan hayatını eline almak demektir. Sorumluluk demektir.

Özel tıpa karsı değilim bi kaç puanla kaçırırsın imkanın vardır gider okursun zaten özeller de gayet yksek puanlı ülkemizde. Ben mesela özel tıp gelse gidecektim ama gelmedi. ha kıbrıs geldi ona da ben gitmedim zaten ailem yollamazdı.

gerçi ben mümkünse eğitimin parasız olmasından yanayım cünkü eğitim devletin tanıdığı bir haktır! zor durumlar hariç mis gibi devlet üniversitelerimiz var.

ben sadece şuan orda okuyan birisiyle internet üzünden iletişime geçtim o söyledi bana.Ben kendi sitesine baktım puanla alakalı bir şey yazmıyordum.
Para için değil zaten sevdigim bir meslek ama evet tmciyim böyle bir tercih var.
ama burdaki tıpı kazanamam benim gerizekalı oldugum anlamına gelmiyor düzgünce oturup çalışsam kazanırım ama devlet böyle bir altarnatif açtıgına göre bir yol vardır yoksa tabikide önüne gelen doktor yapılmıyor tıpı kazanmak kadar okumakta kolay değil.

evet çok moralim bozuldu ve çok üzüldüm.daha puan bilmiyorsun,aramızda fark var falan ben sanki iddia etmişim gibi.maddi durumum yok burda 2.yıla kalacak dersaneye gidecek durumum yok.burda verecegim fiyattan daha iyi hem devlet yardımıda alacagım.benim yıllar boyu oturup çalışacak durumum yok 1 yılda kazanırsam kazanırım yoksa evlendikten sonraya kalır..çok teşekkürler canım yemin ederim yorumları görünce sayfayı değiştirdim sürekli seni görünce durdum..denklik şuan için var ama kaldırsalar bile sınava girip olabiliyormuşuz..

bana göre sorun bu zaten. tıp okumak istemiyor. yani aklıda böyle bişey yok. Biri fikir sunmuş arkadaş da değerlendirmiş.
kendi bilir.

nerden biliyorsun tıp okumak istemedigimi? sadece eskiden istiyordum ama tm oldugum için seçeneklerim arasında yoktu bilmiyordum yurtdışı işini bir akrabam okuyor hukuk ama o. O söylemişti okunabileceğini.Neden bu kadar kızgınsın? Resmen okumasın diyorsun

Oncelikle Azerbaycan'da tıp fakültesini küçümseyen arkadaslara şunu söylemek istiyorum
bizim burda maksimum puan 700
eğer tıpta güzel bi bölüm okumak istiyorsanız en az 600 puan üstü puaninizin olması gerek
450 puan üstü de veteriner falan olursunuz ancak
ve tıp fakültesi tıp Üniversitesi dışında hiç bir ister devlet isterse de özel üniversitede de yok

ama yurtdışından gelen öğrencilere bu fakülteleri kazanmak çok kolay
Bizim burda da Turkiyede uni kazananlara kolaya kaçmış insanlar gibi bakılıyor
çünkü sizin dirsek curutup kazandığınız bölümü orta okul matematik bilgisiyle kazanıyorlar

yani demem o ki ister Azerbaycan olsun ister Türkiye yurtdışından gelen öğrencilere çok büyük ayrıcalıklar yapıyorlar
ama bu o üniversitelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor
siz nasıl tıp fakültesi için dirsek curutuyorsaniz burdaki öğrenciler de sizin kadar çalışıyor o bölümü kazanmak için üstelik dediğim gibi tıp özel hiçbir uni de yok

Çok teşekkürler tarafsız bir eleştiri yaptıgın için...Evet puanlar çok yüksek ve ben 1 yılda hazırlanamam en az 2 yıl gerekli maddi durumumda yetmiyor buna dışarda burs verilecek.Evet kendileri kazandıkları için çalışıp 'ben o kadar çalıştım kazandım kız hazıra konuyor' diye düşünüyorlar ama tıp okumakta kolay değil.Yurt olanakları,devlet bütçesi falan yardımcı oluyorlar.

arkadaşlar ben şu minicik puanlarla okul okuyan arkadaşlarımı içten içe çok kınıyorum kimse kusura bakmasın.Ben sınavı kazanmak için resmen gençliğimi verdim devlet kazandım allaha şükür çok iyi yerde okuyorum ama kimisi zekasıyla değil parasıyla bunu elde etmeye çalışıyor.Bence inş aramızda bir fark vardır kusura bakma ama :19:

kınamak için dogru kişiyi seçmedin arkadaşım.senin orayın kazanmak için paran var ama benim yok sorun bu anlıyormusun eğer orada okursam devlet yardım edecek.bu benim zekasız oldugumu göstermez o zaman azerbaycandaki doktorlar gerizekalı varmı böyle bir şey? tıpı boşver oturdugu yerden para kazanan insanlar yokmu? bence sen kazandıgın için böyle diyorsun

Maddi durumun yetersizse hiç düşünme derim aslında ona buna para istiyolar çünkü.

Cnm eger gercekten bunu istiyorsan biraz daha fazla calisarak yapabilirsin. Orda baska bir bolumde okuyabilirsin bence iyice arastir eger yardim varsa gercekten istedigin seyi oku. Ben su an 2. Universitemi okuyorum bolum adi vermiyim ama yuksek puanli bitirdim ama istedigim o degildi. Smdi istedigim bolumu okuyorum. :)

Istemedigin sevmedigin bir bolumu okuma bu tip olur o olur bu olur. Gercekten severek girersen okurken iskence cekmessin bitirincede her gelen is teklifine burun cevirmessin sirf sevmedigim mutsuz oldugum icin su an tekrar okuyorum. Hemde herkesin ay napcan orda dedigi bir bolum.

Hayallerinin pesinden gidersen hic bir engelin olmaz. Herseyi basarabilirsin. Yeter ki emin ol ben bu meslegi istiyorum de. Dusun bunun icin nelere ilgin var yok onlara bak. Bi liste yap mesela fizik sevmem ama kimya olsa severim gibi bu liste sonunda sana herseyo gostericektir. Hayat senin canim bunuda soyle yap hindistandada insanlar okuyor ordada burdada onemli olan senin kendini ne kadar gelistirdigin bu gelisim icinde meslegini sevmen gerekli.

umarim sikmadim seni boyle uzun uzun :)

kendi bilir.

Tıp okudum veya okuyorum demek bile yeterince havalı zaten, adını söylemek yetiyor:1: avukat olmak, doktor olmak ülkemizde prestijli meslekler ve bizlere ne istiyorsan onu oku diye bir seçenek sunsalar, emin ol bu ülke doktorlardan, bilgisayar mühendislerinden ve avukatlardan geçilmezdi.
bu durumda da biz öğrenciler, puanımız yettiği ölçüde meslekleri değerlendiriyoruz. bende devlet ünv.de okudum ben düşük puanlı bir bölüm okurken benimle aynı puanı alan arkadaşlarımdan türkiyede özel ünv.de hukuk okuyan arkadaşlarım oldu. adalet mi değil mi tartışılır ama maalesef ülkemizde de durum çok farklı değil. bulgaristanda eczacılık okuyanlar oldu. yani bu ülkede veya başka bir ülkede, parayı veren düdüğü çaldı.
puanı yetmediğinden bugüne kadar aklından bile geçirmedi belki de. ama böyle bir fırsatı düşünüp, tıp okuyacak olmanın büyüsüne kapılmış olamaz mı? kaldı ki buna kim kapılmaz ki? Hangi birimiz gerçekten yeteneğimizin olduğu bölümlerde okuyor acaba?
o yüzden eğer denklik verilecekse, morga girmeye, kesip doğramaya, başka ülkede yaşamaya cesareti varsa neden olmasın?

Back
X