• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azda olsa şiddet terapiyle düzelirmi

Az da olsa şiddet demişsiniz, bu yaşadıklarınız az mı ? Size inanmıyorum. Siz öyle görüyorsanız, yalandan düzelir diyeyim de, affetmeye bahaneniz olsun. Çok aşık adam boğazınıza çökmez bu arada. Biraz olaylara dışardan bakın. Göremediğiniz şeyler var.
Burası sanal ortam hanımefendi ben buraya yaşadığım duruma dışardan bakamıyorum fikir alayım diye yazdım..siz affet deyinde affedeyim diye yazmadım öyle bir mantıkmı var..olayı yaşayan benim siz beni yargılıyosunuz..ayrılırken onunda gönlü olsunda daha fazla yaralanmayım istiyorum önüme terapiyle geldi..öyle gelince havalara uçmadım bende bi dengeyle sonuca girmeye çalışıyorum

Son düzenleme:
Haftada 1-2 kadehten nasıl sarhos oluyormuş gözü dönecek kadar? Haftada bir iki kadeh anca insanı çakırkeyif yapar, salak salak güldürür. Sizinkinin bence içinde var böyle bir canavar...
Yine de bir şans vermek istiyorsanız da terapiye başladıktan sonra girin aynı evin içine. Önce birkaç seans alın, emin olun... kuş kafese girdikten sonra daha da uğraşmaz belki...

Konu sahibesi arkadaşım; durumun ciddiyetinin farkındasın, bana pek affetmeye yol arıyo gibi gelmedin, sadece üstüne düşen herşeyi yapmak derdin.

Şiddet olayı tamamen farklı bi psikoloji, düzelenleri duydum ama o öyle 1 günde olan bi düzelme değil, bazen yıllarca sürebiliyor, kişinin durumuna bağlı. O süreçte sizi daha fazla yıpratma ihtimali de var.

Öncelikle eşiniz gerçekten içinden gelerek tedavi olmayı istiyor mu?

Siz bu kadar sabırlı olabilecek misiniz? Herşeye hazır mısınız? Herşeyi sevgi ile göğüsleyebilecek misiniz?

Adam seni yere yatirip bogazini sıkıyor ve sen bu evliligi surdurmek istiyorum diyorsun hala.

Neyi bekliyorsun bir dahakine oldurmesini mi?
Ben olsam korkardim bir dahakine ya olursem diye.

Aklini basina al.
Bu adam degismez
Yol yakinlen bosan

Alkol tüketen bir insan içmeyi bilmiyorsa ayrıl. Çünkü en ufak bir psikolojik sorunda tekrar kendini içkiye verecek ve tekrar tekrar bu sorunu yaşayacaksın.

Merhaba
Konu biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın..
Eşimle 1 yıllık ilişkim 2 ay nişanlılık 2 aylıkta evlilik süresindeyim
Daha öncede konu açmıştum ; eşime onun bana hissettiği kadar yoğun aşk beslemiyorum ama seviyorum diye..sert tepkilerde aldım ama ben evliliğimi sürdürmek istiyorum halada istiyorum ama artık korkuyorum..
Eşimle şu an ayrıyız 5 gündür ailesinin evinde kalıyor..
Tartışmamızın sebebi alkol aldığında kendisi kabul etmesede karakterinin değişmesi ve şiddet eğilimi olması..
Tartışma sebebide komik ; evlilik öncesi sosyal ortamda neden ikimizin fotoğrafını paylaşmamışım( ki isteme olduğu dakikada medeni durumunu değiştiren benim)ve nişanlı olduğumuz süreden itibaren çok fazla paylaştım hatta o tepki vermeye başlamıştı..
Tartışmamız burdan başladı ama asıl sorun her tartışmada üstüme yürüyor , küfürlü konuşuyor ve birazdaolsun hırpalıyodu..çok konuştum tartışsakda bunu yapma diye daha öncede özür dilemişti
Ama bu sefer yere yatırp boğazımı sıktı yani boyut atladık..boynum kırıldı zannettim çıtırt etti onu dememe rağmen üstümde hala yerden kaldırmadı sonra kaldırıp yüzümü sıktı..bende onun kolunu cırmalamışım
Sesim kesildi şoka girdim sonra bıraktı ben sesizce evden çıkıp ağlayarak annesini aradım bitti bu iş ,gelin alın yada evden çıksın dedim
O da benim babamı aramış evden gittim hırpaladığını söylemiyo evden gidiyo diye şikayet ediyo.. ama sırf benim inadıma aradığını söyledi ben onun ailesini arayıp üzmüşüm..
Babam geldi sabaha kadar konuştuk, bu yaptığı dayak değilmiş.. sen hiç hayatında dayak yedinmi diye soruyor babamın yanında ...bende onun kolunu cırmalamışım..yüksek sesle konuşunca sinirlenmiş fln neyse ben bitsin bu iş 3.oldu bu şiddet dedim..babam bi süre ayrılın kafa dinleyin derken..ben tatil günü bitince avukat bulup boşanalım diye direttim.. çok üzüldüm ama mantığım ayrıl dedi direttim
Bu arada babamı arıyo nabız yokluyo babamda 10 gün ayrı kalın diyo ilk başta ılımlıydı babam orta yolu bulun diye şimdi o da kararsız.
Neyse ben ayrılmak için diretince;
üzgünüm elim kırılsın gibi söylemleri başladı..ben seni seviyorum kaybetmek istemiyorum yardım alalım diyor..
Terapi alalım diyor.. benim kafam allak bullak terapiyle düzelebilen varmıdor? (alkol de dahil 1 2 kadeh ortalama haftada bir ama psikolojisine göre karakterini değiştiriyor)..şimdiden teşekkür ederim
Terapi alalım değil terapi alacağım demeli. Bu adam suçu hep sana atıyor, düzelmesi çok zor. İki sene beklemen lazım, bekleyebilecek misin?bu 2 yıllık hayatını bunun için vermeye hazır mısın? Ayrıca hiçbir psikolog eşinizin tam düzelme sağlayacağını garanti edemez.çabalar sonuçsuz da kalabilir. Ayrılın böyle bir adamdan elleri kırılsın da diyebilirdim ama terapi yolunda neler olabileceğini söyleyeyim dedim size.

Bu arada sarhoş olunca insanın gerçek karakteri ortaya çıkarmış.

Diger yorumlari okumadim.
Itip kalkmak bile siddettir. Siddetin azi cogu olmaz. Tedavisi de zor. Psikologun elinde de sihirli degnek yok.Tedavi olucam falan hikaye ve sadece uzatmalari oynarsiniz. Bir de cocugunuz olursa bu sefer de bebek var diye ayrilamazsiniz.
O el bir kez kalkarsa bir daha da inmez. Hele cocuk olduktan sonra daha beter olur, nasilsa cocuk var artik gidemez diye.
Darp raporu almanizi oneririm bir daha siddet uyguladiginda. Bogazinizi sIkmasi siddettir. Sizin onun kolunu cizmeniz etkiye tepkidir, kendinizi savunurken olmus.
Seven sevdigine kiyamaz. Esinizin ki sevgi degil. Ihtiyaclarini gidermek icin sizi yaninda tutmak istiyor hepsi bu.
Yolun basindayken ayrilmak en mantiklisi. Yere yatirip uzerine cikip bogazlamak, sonra da yaptigini kabul etmeyip hic sana el kaldirdim mi diye olayi manupule etmeye calismak, sinra da ama sen benim kolumu cizdin diye uste cikmaya calismak normal degil. Psikopat egilimli ruh hastasi bence esiniz. Icinde merhamet olan birinin uzerine cikip bogazlamaz. Bugun bunu yaoan yarin neler yapar. Bu evlilikte kalmaya israr ederseniz yarin basiniza birsey geldiginde kendi tercihimdi diyip pisman olabilirsiniz.
Ayrica esin yaptiklatina pisman degil. Kendini de suclu gormuyor. Bu adam duzelmez. tedavi de duzeltmez. Adam psikopat ve icince gercek yuzu ortaya cikiyor. Simdi icince cikiyor, ilerde icmeden de siddet uygulayabilir. Ben kalkan elin indigini hic gormedim.

Teşekkür ederim daha teknik açıklamışsınız ihtiyacım olanda buydu..
Eşim pişmanlığını dile getiriyor yaptığımın haklılığını savunmuyorum o yüzden kesin terapi alayım sorun bende demeye başladı tabi benim karalı olduğumu farkedince bu duruma geldi
Terapi almadan aynı ortamda bulunmayacağımı söyledim..durum bu
Devam edersen, terapi alirsa bile cocuk dusunme lutfen, iyice emin ol..

Bu şiddet az mı yani?
Azı çoğu olur mu orası da ayrı gerçi.
Boğazınızı sıkmış yatırmış sizi.daha ne yapsın?
Devam eder sıkmaya,ölürsünüz,fazlası bu olurdu.

Samimiyetle soruyorum,korkmuyor musunuz?
Haber filan da izlemiyor musunuz?

Korkar insan...
Korkmalı yani,devir o devir.
Çünkü devrimizin bazı erkekleri,insan değil artık,canavar...
Korkun,kendinize layık görmediğiniz şeyleri yaşamayın..

Ama bu sefer yere yatırp boğazımı sıktı yani boyut atladık..boynum kırıldı zannettim çıtırt etti onu dememe rağmen üstümde hala yerden kaldırmadı sonra kaldırıp yüzümü sıktı..
Hayırdır? Niye sinirlendiniz? Buna az şiddet demişsiniz ya işte ben de olayın ciddiyetini göstermeye çalıştım. Olay öyle az bişey değil.

İlk söyleyeceğim şey; eşiniz size aşık değil. O konuda bi kandırmayın kendinizi. Daha çok seven taraf sizsiniz. Öldürülme aşamasına gelip kararsız kalmışsınız.

İkincisi eşinizin içki içmesini niye kabul ediyorsunuz? Etmeyin. İçki kötülüklerin anası diye boşuna söylememişlerdir heralde. Bunu bile bile evlenerek hata etmişsiniz.

Üçüncüsü de boşanırsanız eğer, babanıza karşı sadece baba diyecek kadar mesafe koymalısınız. Ben böyle sahiplenmeyen bir aileye aile demem. Öldükten sonra cenazeni alan aileye ihtiyacınız yok.

Merhaba
Daha öncede konu açmıştum ; eşime onun bana hissettiği kadar yoğun aşk beslemiyorum ama seviyorum diye..sert tepkilerde aldım ama ben evliliğimi sürdürmek istiyorum halada istiyorum ama artık korkuyorum..
Tartışmamızın sebebi alkol aldığında kendisi kabul etmesede karakterinin değişmesi ve şiddet eğilimi olması..
Tartışma sebebide komik ; evlilik öncesi sosyal ortamda neden ikimizin fotoğrafını paylaşmamışım( ki isteme olduğu dakikada medeni durumunu değiştiren benim)ve nişanlı olduğumuz süreden itibaren çok fazla paylaştım hatta o tepki vermeye başlamıştı..
Tartışmamız burdan başladı ama asıl sorun her tartışmada üstüme yürüyor , küfürlü konuşuyor ve birazdaolsun hırpalıyodu..çok konuştum tartışsakda bunu yapma diye daha öncede özür dilemişti
Ama bu sefer yere yatırp boğazımı sıktı yani boyut atladık..boynum kırıldı zannettim çıtırt etti onu dememe rağmen üstümde hala yerden kaldırmadı sonra kaldırıp yüzümü sıktı..bende onun kolunu cırmalamışım
Sesim kesildi şoka girdim sonra bıraktı ben sesizce evden çıkıp ağlayarak annesini aradım bitti bu iş ,gelin alın yada evden çıksın dedim
O da benim babamı aramış evden gittim hırpaladığını söylemiyo evden gidiyo diye şikayet ediyo.. ama sırf benim inadıma aradığını söyledi ben onun ailesini arayıp üzmüşüm..
Babam geldi sabaha kadar konuştuk, bu yaptığı dayak değilmiş.. sen hiç hayatında dayak yedinmi diye soruyor babamın yanında ...bende onun kolunu cırmalamışım..yüksek sesle konuşunca sinirlenmiş fln neyse ben bitsin bu iş 3.oldu bu şiddet dedim..babam bi süre ayrılın kafa dinleyin derken..ben tatil günü bitince avukat bulup boşanalım diye direttim.. çok üzüldüm ama mantığım ayrıl dedi direttim
Bu arada babamı arıyo nabız yokluyo babamda 10 gün ayrı kalın diyo ilk başta ılımlıydı babam orta yolu bulun diye şimdi o da kararsız.
üzgünüm elim kırılsın gibi söylemleri başladı..ben seni seviyorum kaybetmek istemiyorum yardım alalım diyor..
Terapi alalım diyor.. benim kafam allak bullak terapiyle düzelebilen varmıdor? (alkol de dahil 1 2 kadeh ortalama haftada bir ama psikolojisine göre karakterini değiştiriyor)..şimdiden teşekkür ederim
boğulmadığına göre yaşadığın için şükret ve boşan.

Bu şiddet az mı yani?
Azı çoğu olur mu orası da ayrı gerçi.
Boğazınızı sıkmış yatırmış sizi.daha ne yapsın?
Devam eder sıkmaya,ölürsünüz,fazlası bu olurdu.

Samimiyetle soruyorum,korkmuyor musunuz?
Haber filan da izlemiyor musunuz?

Korkar insan...
Korkmalı yani,devir o devir.
Çünkü devrimizin bazı erkekleri,insan değil artık,canavar...
Korkun,kendinize layık görmediğiniz şeyleri yaşamayın..
Tabiki korktum korkmazmıyım heryerim zangır zangır titriyodu..gecenin bi vakti dışarı attım kendimi..
Hatta babam düşünüm dedikçe beni öldürür bu adam baba dedim..

İlk söyleyeceğim şey; eşiniz size aşık değil. O konuda bi kandırmayın kendinizi. Daha çok seven taraf sizsiniz. Öldürülme aşamasına gelip kararsız kalmışsınız.

İkincisi eşinizin içki içmesini niye kabul ediyorsunuz? Etmeyin. İçki kötülüklerin anası diye boşuna söylememişlerdir heralde. Bunu bile bile evlenerek hata etmişsiniz.

Üçüncüsü de boşanırsanız eğer, babanıza karşı sadece baba diyecek kadar mesafe koymalısınız. Ben böyle sahiplenmeyen bir aileye aile demem. Öldükten sonra cenazeni alan aileye ihtiyacınız yok.
Haklısınız...
Söz verdiği için inandım hatta bi dönem içmedide... ama normal hayata dönünce devam etti..
Dediğim gibi alkollede alakalı durum ama sınırı aştığı zamanlarda bu durumların yaşanmadığıda olduğu için tam diretemedim kesinlikle alkolden başka sebep yok diyemedim

Merhaba
Terapinin işe yarayacağını sanmıyorum. Çocuğun yokken ayrıl. Çocuk olduktan sonra daha çok şiddet göreceksin.

Hayırdır? Niye sinirlendiniz? Buna az şiddet demişsiniz ya işte ben de olayın ciddiyetini göstermeye çalıştım. Olay öyle az bişey değil.

Olayın ciddi olduğunun farkındayım.. birkaç cevabımda çevremden olur öyle dendiği için az şiddet diye yazdığımı açıkladım
Ama siz barışmak affetmek için burdan gaz almak için az şiddet yazdığımı ima ediyosunuz..öyle olsa neden yazıyım kafamda affeder bitiririm..çocuk gibi oyunlara girecek durumda değilim

Valla kanka sizin meslekteki insanlarin sakinligine hayranim. Bir danisanim bana gelip benim de bogazimi siktilar dese, polise haber veririm can guvenligi yok bu kadinin diye. O bogaz sikan adamin da ayrica agzina s...m. Iyi ki terapist degilim:olamaz:

Gülümsettin:)) Ahh Cherrycim aslında olay şu: Konu sahibi boşanmak istemediğini ve terapi kısmını sorduğu için bu anlamda bi cevap vermek istedim. Çünkü biz burada ne dersek diyelim onun şuan odak noktası çok başka. O yüzden olayları daha iyi değerlendirebilmesi için bir terapi süreci faydalı olacaktır. Bunun sonucunda bi boşanma kararı bile verse bu süreci daha sağlıklı ve kendinden emin atlatacağını düşünüyorum. Dahası insanlar bir danışana başvurduklarında zaten yeterince kaygılı ve üzgün geliyorlar. Bu durumda vereceğimiz tepkiler gerçekçi fakat ölçülü olmak durumunda. Çünkü hiç kimseye şöyle yap böyle yap diye bir tavsiye vermemiz doğru olmuyor. Sadece farkındalığı arttırıp kararı kendilerine bırakmak zorundayız.

Back