Boğazı sıkılıp hayatı zindan edilen onlar değil, o yüzden sadece kendi mutluluğunuzu düşünerek adım atın. Sadece ve sadece kendi mutluluğunuz.Bana görede öyle tabiki psikolojik şiddet bile yeterli bi insanı öldürmek için..kusura bakmayın buraya yazmadan önce çevrem beni ikna etmeye çalıştığı için ve eşimide hep efendi bildikleri için kafam karışıyor
Baban nye karrsz kalms oda demek ynnda durmuyo senin sen kararini kendin ver ailenlede verme calisip kendine bakarsin cocugun varmi yoksa ne ala siddet bitmez bunu biliyorim bu yeminlerde yabanci gelmiyor bana bu kusmelerde iyi dusun pisman olmycksan bosan gitsin hayatini kur yasaMerhaba
Konu biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın..
Eşimle 1 yıllık ilişkim 2 ay nişanlılık 2 aylıkta evlilik süresindeyim
Daha öncede konu açmıştum ; eşime onun bana hissettiği kadar yoğun aşk beslemiyorum ama seviyorum diye..sert tepkilerde aldım ama ben evliliğimi sürdürmek istiyorum halada istiyorum ama artık korkuyorum..
Eşimle şu an ayrıyız 5 gündür ailesinin evinde kalıyor..
Tartışmamızın sebebi alkol aldığında kendisi kabul etmesede karakterinin değişmesi ve şiddet eğilimi olması..
Tartışma sebebide komik ; evlilik öncesi sosyal ortamda neden ikimizin fotoğrafını paylaşmamışım( ki isteme olduğu dakikada medeni durumunu değiştiren benim)ve nişanlı olduğumuz süreden itibaren çok fazla paylaştım hatta o tepki vermeye başlamıştı..
Tartışmamız burdan başladı ama asıl sorun her tartışmada üstüme yürüyor , küfürlü konuşuyor ve birazdaolsun hırpalıyodu..çok konuştum tartışsakda bunu yapma diye daha öncede özür dilemişti
Ama bu sefer yere yatırp boğazımı sıktı yani boyut atladık..boynum kırıldı zannettim çıtırt etti onu dememe rağmen üstümde hala yerden kaldırmadı sonra kaldırıp yüzümü sıktı..bende onun kolunu cırmalamışım
Sesim kesildi şoka girdim sonra bıraktı ben sesizce evden çıkıp ağlayarak annesini aradım bitti bu iş ,gelin alın yada evden çıksın dedim
O da benim babamı aramış evden gittim hırpaladığını söylemiyo evden gidiyo diye şikayet ediyo.. ama sırf benim inadıma aradığını söyledi ben onun ailesini arayıp üzmüşüm..
Babam geldi sabaha kadar konuştuk, bu yaptığı dayak değilmiş.. sen hiç hayatında dayak yedinmi diye soruyor babamın yanında ...bende onun kolunu cırmalamışım..yüksek sesle konuşunca sinirlenmiş fln neyse ben bitsin bu iş 3.oldu bu şiddet dedim..babam bi süre ayrılın kafa dinleyin derken..ben tatil günü bitince avukat bulup boşanalım diye direttim.. çok üzüldüm ama mantığım ayrıl dedi direttim
Bu arada babamı arıyo nabız yokluyo babamda 10 gün ayrı kalın diyo ilk başta ılımlıydı babam orta yolu bulun diye şimdi o da kararsız.
Neyse ben ayrılmak için diretince;
üzgünüm elim kırılsın gibi söylemleri başladı..ben seni seviyorum kaybetmek istemiyorum yardım alalım diyor..
Terapi alalım diyor.. benim kafam allak bullak terapiyle düzelebilen varmıdor? (alkol de dahil 1 2 kadeh ortalama haftada bir ama psikolojisine göre karakterini değiştiriyor)..şimdiden teşekkür ederim
Teşekkür ederim daha teknik açıklamışsınız ihtiyacım olanda buydu..Aile içi şiddetin olduğu durumlarda terapinin işe yaraması için şiddet uygulayan kişinin samimi bir şekilde suçluluk ve pişmanlık hissetmesi gerekir. Ayrıca eşinizin bireysel olarak da terapi alması gerekir. Bazı durumlarda şiddet uygulayan kişi çift terapisine alınmaz bile. Burda şiddetin türü, sıklığı, içerdiği tehdit mekanizmaları gibi faktörler de devreye giriyor. Gerçek şu ki şiddetin doğasının zaman içinde artmaya meyilli olduğunu biliyoruz. O yüzden ya en kısa zamanda terapi almaya başlar ve süreci gözlemlersiniz ya da bitirmeniz yerinde olacaktır.
Kafa karışacak bişey yok "sen hayatında hiç dayak yedin mi" demesi bile bi tehdit.. Ve kendi davranışını hatalı bulmuyo küçümsüyo şiddet olmadığını ima ediyo..Ama emin olun bu evlilik devam ederse o bahsettiği "gerçek" dayağı bi gün yiyeceksinizBana görede öyle tabiki psikolojik şiddet bile yeterli bi insanı öldürmek için..kusura bakmayın buraya yazmadan önce çevrem beni ikna etmeye çalıştığı için ve eşimide hep efendi bildikleri için kafam karışıyor
Teşekkür ederim daha teknik açıklamışsınız ihtiyacım olanda buydu..
Eşim pişmanlığını dile getiriyor yaptığımın haklılığını savunmuyorum o yüzden kesin terapi alayım sorun bende demeye başladı tabi benim karalı olduğumu farkedince bu duruma geldi
Terapi almadan aynı ortamda bulunmayacağımı söyledim..durum bu
yol yakınken boşan.
babanda ayrı tuhaf benim eşim babamın yanında sen şiddet görmemişsin o şiddet değildi diyecek babamda tepki vermeyecek
Rica ederim. Tepkiniz gayet yerinde olmuş, bu kararlılığınızı mutlaka sürdürün. Terapiye başlayın bir an önce zaten bu süreçte az çok ne denli samimi olduğu ve değişime açık olup olmadığı anlaşılacaktır. Eşinizin değişim ve dönüşüm için bireysel anlamda yoğun bir çaba göstermesi gerekecek. Terapistin de yönlendirmesiyle önünüzü göreceğinizi düşünüyorum.
Hayır tam tersi olayı anlattım babam birbirinize süre tanıyın düşünün derken ben net kararımı verdim dedim ve evden gitmesini istedim..eve döneyim terapi alayım dedi hayır dedim..çok ısrar etti düzelicem diye tamam bi terapi al öyle karar veririz dedim..bana kalsa ilk mesai gününde boşanıcaktım ama karşınızda tam tersi istemeyen biri var tek taraflı boşanmakta bir savaş ve ben daha kötü olaylar yaşamadan bitirmek isterim..Konu sahibi belli ki barışasın var biraz gaza ihtiyacın var,açık konuşayım huylu huyundan vazgeçmez,çok müdahale etmen terapi sürecinde iyileşmeye başlasa bile arada bikaç kez daha hırpalanman gerekir,çocuk yoksa dönme o eve,değmez.
Lütfen yol yakınken ortada çocukta yokken kaç kurtar kendini kurtarabiliyorsan. Gizli psikopatlar diye araştır ve lütfen ciddiye al... Çocuk varken ayrılmak daha zor... Ve zaten ayrılabildiysem kendine yeni bir av bulduğu için ama gene de benim içinde tehdit unsuru....Ben sana şu kadarını söyleyeyim kavga filan etmiyorken otururken durduk yere hamileyken bileğimi kırıp senin de kemiklerin çok zayıfmış dedi....Merhaba
Konu biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın..
Eşimle 1 yıllık ilişkim 2 ay nişanlılık 2 aylıkta evlilik süresindeyim
Daha öncede konu açmıştum ; eşime onun bana hissettiği kadar yoğun aşk beslemiyorum ama seviyorum diye..sert tepkilerde aldım ama ben evliliğimi sürdürmek istiyorum halada istiyorum ama artık korkuyorum..
Eşimle şu an ayrıyız 5 gündür ailesinin evinde kalıyor..
Tartışmamızın sebebi alkol aldığında kendisi kabul etmesede karakterinin değişmesi ve şiddet eğilimi olması..
Tartışma sebebide komik ; evlilik öncesi sosyal ortamda neden ikimizin fotoğrafını paylaşmamışım( ki isteme olduğu dakikada medeni durumunu değiştiren benim)ve nişanlı olduğumuz süreden itibaren çok fazla paylaştım hatta o tepki vermeye başlamıştı..
Tartışmamız burdan başladı ama asıl sorun her tartışmada üstüme yürüyor , küfürlü konuşuyor ve birazdaolsun hırpalıyodu..çok konuştum tartışsakda bunu yapma diye daha öncede özür dilemişti
Ama bu sefer yere yatırp boğazımı sıktı yani boyut atladık..boynum kırıldı zannettim çıtırt etti onu dememe rağmen üstümde hala yerden kaldırmadı sonra kaldırıp yüzümü sıktı..bende onun kolunu cırmalamışım
Sesim kesildi şoka girdim sonra bıraktı ben sesizce evden çıkıp ağlayarak annesini aradım bitti bu iş ,gelin alın yada evden çıksın dedim
O da benim babamı aramış evden gittim hırpaladığını söylemiyo evden gidiyo diye şikayet ediyo.. ama sırf benim inadıma aradığını söyledi ben onun ailesini arayıp üzmüşüm..
Babam geldi sabaha kadar konuştuk, bu yaptığı dayak değilmiş.. sen hiç hayatında dayak yedinmi diye soruyor babamın yanında ...bende onun kolunu cırmalamışım..yüksek sesle konuşunca sinirlenmiş fln neyse ben bitsin bu iş 3.oldu bu şiddet dedim..babam bi süre ayrılın kafa dinleyin derken..ben tatil günü bitince avukat bulup boşanalım diye direttim.. çok üzüldüm ama mantığım ayrıl dedi direttim
Bu arada babamı arıyo nabız yokluyo babamda 10 gün ayrı kalın diyo ilk başta ılımlıydı babam orta yolu bulun diye şimdi o da kararsız.
Neyse ben ayrılmak için diretince;
üzgünüm elim kırılsın gibi söylemleri başladı..ben seni seviyorum kaybetmek istemiyorum yardım alalım diyor..
Terapi alalım diyor.. benim kafam allak bullak terapiyle düzelebilen varmıdor? (alkol de dahil 1 2 kadeh ortalama haftada bir ama psikolojisine göre karakterini değiştiriyor)..şimdiden teşekkür ederim
Terapist böyle bi karar vermez ki veremez zaten sürece uyum sağlayıp sağlamadıgını anlarsınız zaten,yalancı iyilik haline girecektir aa çok ii geldi falan fistan atacaktır bikaç görüşme boyunca,örneğin böyle şeyler söylerse inanmayın ama terapiden çıkınca otobüs çarpmış gibi olmuşsa bi dağılmışsa belki terapist ruhuna dokunmuştur bi umut vardır,iyi olup olmadığı kriz anında belli olurHayır tam tersi olayı anlattım babam birbirinize süre tanıyın düşünün derken ben net kararımı verdim dedim ve evden gitmesini istedim..eve döneyim terapi alayım dedi hayır dedim..çok ısrar etti düzelicem diye tamam bi terapi al öyle karar veririz dedim..bana kalsa ilk mesai gününde boşanıcaktım ama karşınızda tam tersi istemeyen biri var tek taraflı boşanmakta bir savaş ve ben daha kötü olaylar yaşamadan bitirmek isterim..
Yani terapist onun düzeltemeyeği yönünde karar verirse diretecek bi insan değil..
Babamın tavrı zaten içime oturmuştu siz benide katarak dayak yemeyi hoş gördüğümü düşünmüşsünüz..üzdünüz beniNe yalan soyleyeyim benim babam o icki sislerini alir o adamin munasip yerlerine sokardi. Babama da gerek yok zaten, adam bana sen hic dayak yedin mi dese, o siseleri popona sokarim derdim. Konu sahibesi bir hos, babasi daha da hos.
Valla arkadaşım bu şiddet eğilimi insanın karakteriyle alakalı bişey.. İçince zaten terapi falan hak getire buna yani.. Benim eski eşim sinirlendiğinde eşyaları duvara falan fırlatırdı telefonu kırardı.. 10 yıl boyunca bana parmağının ucuyla bile dokunmadı asla da dokunmaz derdim..onun şiddeti kendine derdim.. 10 yıl sonra bi gün .ok yoluna delirip benim ağzımı burnumu dağıttı hatta inan ki o gün beni öldürecek cenazem çıkıcak o evden sandım, saatlerce dayak yedim!Hayır tam tersi olayı anlattım babam birbirinize süre tanıyın düşünün derken ben net kararımı verdim dedim ve evden gitmesini istedim..eve döneyim terapi alayım dedi hayır dedim..çok ısrar etti düzelicem diye tamam bi terapi al öyle karar veririz dedim..bana kalsa ilk mesai gününde boşanıcaktım ama karşınızda tam tersi istemeyen biri var tek taraflı boşanmakta bir savaş ve ben daha kötü olaylar yaşamadan bitirmek isterim..
Yani terapist onun düzeltemeyeği yönünde karar verirse diretecek bi insan değil..
Valla arkadaşım bu şiddet eğilimi insanın karakteriyle alakalı bişey.. İçince zaten terapi falan hak getire buna yani.. Benim eski eşim sinirlendiğinde eşyaları duvara falan fırlatırdı telefonu kırardı.. 10 yıl boyunca bana parmağının ucuyla bile dokunmadı asla da dokunmaz derdim..onun şiddeti kendine derdim.. 10 yıl sonra bi gün .ok yoluna delirip benim ağzımı burnumu dağıttı hatta inan ki o gün beni öldürecek cenazem çıkıcak o evden sandım, saatlerce dayak yedim!
Kıyamam ya.Valla arkadaşım bu şiddet eğilimi insanın karakteriyle alakalı bişey.. İçince zaten terapi falan hak getire buna yani.. Benim eski eşim sinirlendiğinde eşyaları duvara falan fırlatırdı telefonu kırardı.. 10 yıl boyunca bana parmağının ucuyla bile dokunmadı asla da dokunmaz derdim..onun şiddeti kendine derdim.. 10 yıl sonra bi gün .ok yoluna delirip benim ağzımı burnumu dağıttı hatta inan ki o gün beni öldürecek cenazem çıkıcak o evden sandım, saatlerce dayak yedim!
Üzülme canım Allah'a çok şükür kurtuldum
Çok üzüldüm ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?