Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gözden kaçacak gibi durmuyor amaİyi aksamlar kızlar kaburgam ağrıyordu az önce acilden geldim rontgende bir şey yok dedi doktor hanım ben eve gelince e nabiza girdim rontgene bakayım dedim orda siyah yuvarlak bir sey vardi acaba doktor gözden mi kaçırdı? Çok aklıma takıldı
Bu kitle mi acabaGözden kaçacak gibi durmuyor ama
Hayır bisey yok .Bu kitle mi acaba
O siyah yuvarlak kısım görülmeyecek gibi bir şey değil. Bir sorun olsa doktor söylerdi mutlaka. İkna olmadıysanız sonucu başka doktora gösterin. Geçmiş olsun.İyi aksamlar kızlar kaburgam ağrıyordu az önce acilden geldim rontgende bir şey yok dedi doktor hanım ben eve gelince e nabiza girdim rontgene bakayım dedim orda siyah yuvarlak bir sey vardi acaba doktor gözden mi kaçırdı? Çok aklıma takıldı
Çok teşekkür ederim ilginizeBu paylaştığınız görüntü bir göğüs röntgeni (posteroanterior - PA akciğer grafisi). Radyolog olmamakla birlikte genel bir yorum yapabilirim ama kesin tanı için uzman hekim görüşü gerekir. İşte görüntüye dair bazı genel gözlemler:
1.
Kalp ve Mediasten
- Kalp büyüklüğü normal sınırlar içinde gibi görünüyor.
- Mediasten yapılarında bariz genişleme gözlenmiyor.
2.
Akciğer Alanları
- Her iki akciğer alanı simetrik.
- Bariz bir opasite, infiltrasyon (zatürre, enfeksiyon vb. için tipik olan) ya da kitle görünmüyor.
- Hava boşlukları normal gibi duruyor.
3.
Diyafram ve Sinüsler
- Diyaframlar düzgün konturlu ve normal pozisyonda.
- Kostofrenik (kaburga-diyafram arası) sinüsler açık, sıvı birikimi izlenmiyor.
4.
Kemik Yapılar
- Omurga, klavikula ve kaburgalarda dikkat çeken kırık, eğrilik ya da deformite görünmüyor.
- Omurgada hafif skolyoz (yana eğrilik) olabilir gibi bir izlenim var ama bu, net bir pozisyonda çekilmemişse yanıltıcı olabilir.
5.
Tıbbi Cihazlar
- Görüntüde sütyen telini andıran iki adet yarım daire şeklinde yapı var; bunlar muhtemelen giysi veya sütyene ait metal kısımlar. Röntgen çekilirken bu tür metalik objelerin çıkarılması önerilir çünkü görüntülemeyi bozabilir.
Eğer bu film bir şikayet (örneğin öksürük, göğüs ağrısı, nefes darlığı vs.) nedeniyle çekildiyse, şikayete özel değerlendirme için bir göğüs hastalıkları veya radyoloji uzmanı görmelidir.
yapay zeka ya sordum
O siyah yuvarlak kısım görülmeyecek gibi bir şey değil. Bir sorun olsa doktor söylerdi mutlaka. İkna olmadıysanız sonucu başka doktora gösterin. Geçmiş olsu
Evet haklısınız teşekkür ederimO siyah yuvarlak kısım görülmeyecek gibi bir şey değil. Bir sorun olsa doktor söylerdi mutlaka. İkna olmadıysanız sonucu başka doktora gösterin. Geçmiş olsun.
DemedilerSütyeni çıkart demediler mi![]()
Emar da derler röntgende demiolar :)Sütyeni çıkart demediler mi![]()
Emar da derler röntgende demiolar :)
bilmiorum gebelik öncesi bende kolumdan cektırdım öyle telefonum falan hersey cebimde girdim çıktım kimse bisey demedi kapıdan girdim şurda dur kolunu şuraya tut dedi gitti kızYoo daha yeni skolyoz röntgeni çekildim. Eylül ayında da zatürre oldum röntgen çekildim. Üzerinizde metal var mı diye soruyorlar.
bilmiorum gebelik öncesi bende kolumdan cektırdım öyle telefonum falan hersey cebimde girdim çıktım kimse bisey demedi kapıdan girdim şurda dur kolunu şuraya tut dedi gitti kız
Kol çünkü :) kolunda saat bilezik yoktuysa bir şey dememiştir. Çekilecek bölgede metal olmaması gerekiyor. Kol röntgeninde sütyen kalabilir.
skolyoz ve akciğer de sütyen alanına geliyor. Ayrıca kolye vs de çıkıyor
Bakılan yere göre değişiyor. Kaburgamı çatlattığımda bana da çıkartmadılar.Yoo daha yeni skolyoz röntgeni çekildim. Eylül ayında da zatürre oldum röntgen çekildim. Üzerinizde metal var mı diye soruyorlar.
Bakılan yere göre değişiyor. Kaburgamı çatlattığımda bana da çıkartmadılar.
Kiz bana abla demeyin zaten 3 lu rakamlara yaklaştım moralim bozukneyse bu ablaya ayrıcalık tanımışlar
sütyen mütyen dememiş almışlar
![]()
Emin misiniz ? Diğer akciger görüntülerine baktım öyle bir şey gözükmüyorDalak yahu o