Az kaldı ablamı döveceğim sabrım taşıyor… gögüslerine silikon yaptıracakmış hanfendi..

Çok iyi giden evlilikte bile çocuk olunca Bi sarsılıyosun zaten. Uykusuzluk, yorgunluk, yeni bebeğe adapte olmaya çalışma vs iyi giden evlilik bile az da olsa sallanır. Hele ki zaten sorunlar varsa daha o evlilikten hayır gelmez çünkü toparlayacak fırsat, zaman, enerji
kalmıyor. Kesinlikle her çocuğun mutlu aileye doğma hakkı var.

Sayfaların hepsini okuyamadım öncelikle tekrar olduysa özür dilerim baba çok mu ilgisiz, sorunlu mu o da mı istemiyor çocukları çok üzüldüm ya yavrulara

Velayetin değiştirilmesi için dava açmaları lazım. Çocukların anne babasında çok ciddi bir sıkıntı olmadıkça velayet anneanne - dedeye verilmez.
Bence velayetlik bir durum yok. Anne de istemiyor baba da zaten. Çocuklar da büyümüş kendilerini ifade edebilirler zaten

Ablanız muhtemelen kimlik yaşı 35-40'larda, akıl yaşı ise 15'lerde olanlardan. Aynısından bende de var. Allah'tan benimkinin çocuk sayısı 1'di. Yapacak bir şey yok. O çocuklar iyi kötü büyüyecekler. İki gün sonra babaları evlenir, çocuklar da adamakıllı sevgi ilgi görünce anneyi bırakıp tamamen babaya taşınırlar. Ablanız da şimdilik it kopukla takılıp yeni göğüsleri ve vajinasıyla gününü gün eder. Ama yaş kemale erip kimsesi kalmayınca başını duvarlara vurur tabi. En azından bizde böyle oldu.

Burada da yazıldığı gibi herkes “anne” olamıyor.

Offff cocuklara icim gitti ben 2saat bile ayri kalamam cocuklarimdan Allahta ayirmasin. Ablaniz depresyonda bence silikon falan onemli degil ama o gununu gun ederken ben bunlara bakmam düsüncesi hic normal gelmedi. Allah korusun ben esimden ayrilsam cocuklar benim ya benim ben dunyaya getirdim dogurdum baktim bunu dusunmek hic normal degil o yuzden cok acil yardim almasi gerekiyor. Yazik o kuzulara ya.

Aynen öyle, çocuk demek sürekli ilgi, yorgunluk, uykusuzluk demek, e ister istemez kendinizle ilgilenmediğiniz eşinize bile zaman ayıramadığınız vakitler oluyor, siz bir de zaten berbat giden bir evliliğe kurtarıcı diye çocuk yaparsanız bebeğe dahi tahammülünüz kalmaz.

Bebekler seçim yapamaz, hangi aileye nasıl bir ortama doğacaklarını seçme şansları yok ama bizler seçim yapma şansına sahibiz, eşle anlaşamazken, aldatılırken veya şiddet görürken dur bir çocuk yapayım da her şey düzelsin dersek bu bizi anne yapmaz bencil yapar.

Kendine bakmasinda, eglenmesinde sıkıntı yok ama çocuklara kötü davranması, onların yanında saçma sapan konuşması çok kötü. Aynen böyle bir arkadaşım var kızı bugün yanımda anne o adam seni kullanıyor dedi, biz başkası hakkında konuşurken ben olsam bosanirdim ondan dedi. 9 yaşında çocuk gibi değil büyük insan gibi konuşuyor, boyundan büyük şeyler söyleyip, yapıyor. Çok üzülüyorum o çocuğa.

Başlığı görünce size kızmıştım ama konuyu okuyunca ablanıza inanamadım gerçekten. Keşke Allah anne baba olamayacak kişilere evlat nasip etmese. İleride çok pişman olacak ilgilenmedim sizinle diye birde o çocukların peşinden koşar psikolojileriyle oynar. Al senin olsun ne demek ya oyuncak mı bunlar. Hayır siz nereye kadar bakacaksınız annesi baksa daha kötü yetişecekler belli ki.. Allah sabır versin size. Bu yüzden tek çocuk olduğum için mutluyum zira bizde de kardeşlerin hepsi hayırsızdır :))

Bence velayetlik bir durum yok. Anne de istemiyor baba da zaten. Çocuklar da büyümüş kendilerini ifade edebilirler zaten

Kanun öyle demiyor. Sabah okula giden çocuğu, annesi alıp ortadan kaybolsa ; anneanne-dede-teyze ve hatta baba hiç bir şey yapamaz.

Velayet annede , sizin hiç bir hakkınız yok denir.

O yüzden anne çocuklarına bakma sorumluluğunu almaktan acizse , acilen babayla irtibaya geçilmeli. Adam gerçekten adamsa ve babaysa çocuklarının velayetini alıp onlara düzgün ,tutarlı bir hayat sunar.

Değilmiş o da

Olayın aslını yorumları okuyunca anladım. Allah'ım böyle insanları bir ömür boyu çocuk sahibi edemesin, ilerde yaşlandıklarında yalnız ve bakıma muhtaç kalsınlar. Sadece çok isteyen ve bakabilecek maddi ve manevi duruma sahip insanlar ebeveyn olsun. Sevgili konu sahibi en nihayetinde ablanızdır ama dayanamadım bu tür insanlara nasihat etmek yersiz sadece başlarına bir musibet geldiğinde anlıyorlar hanyayı Konya'yı.

Ablan ayrılığı kabullenemiyor olabilir bu da kendisinde eksik gördüğü yerleri düzeltmeye itiyodur farklı arkadaş ortamına girince belki de yaşadıklarını unutuyordur tavsiyem bı psikologa gidip destek alması yönünde redderse mahkeme çocukları babaya verebilir ki bu ablan için daha büyük bir yıkım ve depresyonu beraberinde getirir aslında ablan şu an yaptıklarını da yapmak istemiyor ama kendince bunu yapınca eski kocasından intikam alıyor al karşına konuş boşanmış bir kadın olmak hele de çocuklu olmak zordur yaşamadan kimse bilemez ama illa güçlü gözükmek istiyorsa güzel bir iş bulsun çalışsın ve çocuklarına çok iyi bir anne olsun hayat hiç bir zaman kolay olmayacak ama tüm bu yaşanan olaylar sonlandiginda ağır bir depresyonun içinde bulur kendini çalışsın uretsin ve çocuklarına sımsıkı sarilsin annelik belki de en büyük ilaç olur ablan için

Dün aradı beni, olmadı o iş, işte çok para istediler gidemedim falan dedi. Bende isabet olmuş dedim.
Niye öyle söylüyorsun dedi bende abla kusura bakma ama ben hiç desteklemiyorum desteklemeyeceğim.
Bak karşı değilim ama senin önceliklerin var bu çocukların senden başka kimsesi yok kimse kalıcı değil ne arkadaş ne aile senin yanında evlatların olacak yanlış yapıyosun dedim. ağlamaya başladı yaşamayan bilemez ben hep birilerini düşünerek mi yaşayacağım bende insanım benimde kendimi mutlu etmeye ihtiyacım var dedi. Bende haklısın ben sana mutlu etme demiyorum ben 4 gündür çocukları aldım sen mutlu ol kaliteli vakit geçir diye. İmkanların var kredi kartı borcumu ödeyemiyorum diye dert yanıyosun kredi çekmeyi planlıyorsun sence mantıklı mı dedim.
yaşamayan anlamaz beni falan dedi. bende anlamıyorum zaten dedim seni anlayamıyorum. sen çocuklarla kalkacaksın ayağa başka çaren yok onlar sana sen onlara yara bandı olacaksınız dedim.
galiba bende bi arayış içindeyim bi sana anlatabiliyorum falan dedi. ya bilmiyorum kızlar ben çok yoruldum ne düşünmem gerekiyor. bir yanım o da haklı diyor bir yanım bizim ne suçumuz var diyor.

ablanız rahat. çocuklara iyi bakıldığından emin şımarıklık yapıyor.

benim işim olsa 1 saat bırakacak kimsem yok dolayısıyla abidik gubidik işler düşünemiyorum bile. almayın çocukları. mecbur bakacak aile düzenine alışacak. siz böyle yaptıkça amaçsızca özgürleşiyor

galiba daha almayacağım çünkü ilk defa bu kadar kendimi güçsüz pasif hissettim uykularım kaçtı uykuya dalamıyorum bildiğiniz işe ruh gibi geliyorum akşam git bir de yemek yap derken gün bitiyor.
eşim de ilgileniyor Allah var hiç onları huzursuz etmiyoruz ama her zaman olursa böyle o da bir yerde patlayacaktır.
ailesi pimpirikli insanlar şuan beni çok seviyorlar ama ilerleyen zamanlarda oğlumuz nereye düştü onu bunu çekmek zorunda mı diye doldururlar belki bilemiyorum. evlendiğim günden beri hep böyle artık yıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…