- 28 Mart 2020
- 4.063
- 16.630
- 158
- Konu Sahibi cileklidon
-
İkinciye hamile olduğunu öğrendiğimiz gün annemle ağlamıştık. O zaman hissettik olacakları..keşke vajinası toptan kapalı olsaymış da o zavallı çocukların günahına girmeseymiş dengesiz
E demediniz mi yüzüne ? Bakacak mısın ? Bakmayacaksan neden yapıyorsun vs diyeİkinciye hamile olduğunu öğrendiğimiz gün annemle ağlamıştık. O zaman hissettik olacakları..
Bir komşumun kızımla yaşıt oğlu var, birkaç gün arayla doğdular hatta, oğlanın doğumundan 1 sene sonraydı galiba, komşunun eşi kumara başladı.
Adam neredeyse tüm maaşı kumara veriyordu doğru dürüst eve gelmiyordu.
Artık kim akıl verdiyse bilmiyorum, belki yaşını almış komşularımız belki kadının veya adamın aile büyükleri neyse, 2. çocuğu doğur eve bağlansın taktiği verilmiş, bunu duyunca bir güldüm ama insan çok da samimi olmadığı kişilere çocuk doğurmakla olacak iş mi çocuğa yazık diyemiyor zira herkes en muhteşem kocalara evliliklere sahip olduğundan bir şey dediğinizde aslan kesiliyorlar.
Aradan bir vakit geçti bu komşu 2.’ye hamile kalmış uzatmayayım doğum yaptı adam yine ortada yok, 2 erkek çocuk da adamı kumardan alıkoyamadı boşandılar.
Çocuk sağlıklı huzurlu eve doğar, kavganın saygısızlığın huzursuzluğun olduğu evliliğe toparlasın diye çocuk yapılmaz lakin insan demek bencillik demek maalesef.
Sanki soruyor daE demediniz mi yüzüne ? Bakacak mısın ? Bakmayacaksan neden yapıyorsun vs diye
Bakıci gelsin eve en azinsn sabit evleri olur dayak olmaz sacma sapan is olmaz.Babaları dükkanı var 7-24 orada çalışıyor börek dükkanı ben dükkanda çalışırken çocuklar evde aç kalırlar ne yaparlar tek diye almıyor.
Bence velayetlik bir durum yok. Anne de istemiyor baba da zaten. Çocuklar da büyümüş kendilerini ifade edebilirler zatenVelayetin değiştirilmesi için dava açmaları lazım. Çocukların anne babasında çok ciddi bir sıkıntı olmadıkça velayet anneanne - dedeye verilmez.
Aynen öyle, çocuk demek sürekli ilgi, yorgunluk, uykusuzluk demek, e ister istemez kendinizle ilgilenmediğiniz eşinize bile zaman ayıramadığınız vakitler oluyor, siz bir de zaten berbat giden bir evliliğe kurtarıcı diye çocuk yaparsanız bebeğe dahi tahammülünüz kalmaz.Çok iyi giden evlilikte bile çocuk olunca Bi sarsılıyosun zaten. Uykusuzluk, yorgunluk, yeni bebeğe adapte olmaya çalışma vs iyi giden evlilik bile az da olsa sallanır. Hele ki zaten sorunlar varsa daha o evlilikten hayır gelmez çünkü toparlayacak fırsat, zaman, enerji
kalmıyor. Kesinlikle her çocuğun mutlu aileye doğma hakkı var.
Başlığı görünce size kızmıştım ama konuyu okuyunca ablanıza inanamadım gerçekten. Keşke Allah anne baba olamayacak kişilere evlat nasip etmese. İleride çok pişman olacak ilgilenmedim sizinle diye birde o çocukların peşinden koşar psikolojileriyle oynar. Al senin olsun ne demek ya oyuncak mı bunlar. Hayır siz nereye kadar bakacaksınız annesi baksa daha kötü yetişecekler belli ki.. Allah sabır versin size. Bu yüzden tek çocuk olduğum için mutluyum zira bizde de kardeşlerin hepsi hayırsızdır :))Merhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuzdur çoğunuz ablam boşanma evresinde bir kadın. İki çocuğu var boşanma davaları epeyi bir uzadı. Çekişmeliye gittiği için 2 davaları kaldı. Önümüzdeki kasımda pedagog eşliğinde çocukları dinleyecekler. Neyse,
Bir süredir iyilerdi ablam çocuklarına karşı ilgiliydi sadıktı gel zaman git zaman ablama yine geldiler.
Hep uçarı takılmak istiyor. Arkadaş ortamlarında takılmak istiyor. Son 4 gün önce beni aradı. Ağlaya ağlaya ben bu çocukları istemiyorum bakmak istemiyorum istediğim hayat bu değil, o şerefsiz gününü gün ederken ben iki çocukla bi başıma kalamam dedi. Bende ona değil çocuklara dayanamadığım için getir bana çocukları, bi kaç gün kafanı dinle bu düşüncelerden kurtul o çocukların sana ihtiyacı var dedim. Getirdi 4 gündür bendeler. Eşim ve ben her dediklerini yapıyoruz çok da güzel vakit geçiriyoruz denize götürdük yarında götüreceğiz velhasıl eşim ve ben çocuklara çok üzülüyoruz. 4 gün bendeler 2 gün annemdeler 5 gün kendi evlerindeler böyle hayat mı olur yazık bu çocuklara diye eşimle dertleştik. Demin ablam aradı. Çocuklar biraz daha sende kalsın ben silikon taktırcam dedi. Ya böyle bir şey olabilir mi ? Ya ben mi bağnaz düşünüyorum yoksa o mu normal değil arkadaşlar bana akıl verin ben işin içinden çıkamıyorum. Ben de çocuklara ben çok alıştım çok tatlılar dedim al senin olsun dedi ben istemiyorum çocuk bakmak dedi sonrada pazartesi alırım belki dedi.
Çocukların kalmasına değil, ablamın böyle ortam yapma isteğinden silikon gögüs taktırmak istemesine vajina düzeltme ameliyatı yaptırmak istemesine takıldım. Hayatında henüz biri yok ama erkeklerle çok arkadaşlık kuruyor. Saçma sapan kadınlarla arkadaş oluyor. Aklı beş karış havada. Arkadaşlıkları 5 günü geçmiyor hep takışıyor. Hala arkadaşlardan hayır gelmeyeceğini anlamıyor.
Nasıl bir rest çekebilirim ablama daha fazla katlanamıyorum. Kafa göz dalmak istiyorum. Babam ve annem çok üzülüyor bu duruma. Çocuklara çok üzülüyoruz.
Dün eşimle kaldılar ben işten dönünce oğlanın yanına oturdum kafasını geldi hemen koluma koydu başını sevdim bi mutlu oldu anlatamam. Kız da geldi tepeme oturdu saçlarımla oynamaya başladı. Gözlerimi dolduruyor onların bu sevgiye aç halleri.
Sırf zor bir süreç yalnız kadın başına kaldı diye destek oluyorum kırmamaya çalışıyorum ama taşmak üzereyim. Ne yapacak ki silikon gögüsü düzgün vajinayı şuanda? Ne istiyor? Az bi kredi çekecekmiş onca yokluğun arasında.. hayaliymiş
Bence velayetlik bir durum yok. Anne de istemiyor baba da zaten. Çocuklar da büyümüş kendilerini ifade edebilirler zaten
Değilmiş o daKanun öyle demiyor. Sabah okula giden çocuğu, annesi alıp ortadan kaybolsa ; anneanne-dede-teyze ve hatta baba hiç bir şey yapamaz.
Velayet annede , sizin hiç bir hakkınız yok denir.
O yüzden anne çocuklarına bakma sorumluluğunu almaktan acizse , acilen babayla irtibaya geçilmeli. Adam gerçekten adamsa ve babaysa çocuklarının velayetini alıp onlara düzgün ,tutarlı bir hayat sunar.
Ablan ayrılığı kabullenemiyor olabilir bu da kendisinde eksik gördüğü yerleri düzeltmeye itiyodur farklı arkadaş ortamına girince belki de yaşadıklarını unutuyordur tavsiyem bı psikologa gidip destek alması yönünde redderse mahkeme çocukları babaya verebilir ki bu ablan için daha büyük bir yıkım ve depresyonu beraberinde getirir aslında ablan şu an yaptıklarını da yapmak istemiyor ama kendince bunu yapınca eski kocasından intikam alıyor al karşına konuş boşanmış bir kadın olmak hele de çocuklu olmak zordur yaşamadan kimse bilemez ama illa güçlü gözükmek istiyorsa güzel bir iş bulsun çalışsın ve çocuklarına çok iyi bir anne olsun hayat hiç bir zaman kolay olmayacak ama tüm bu yaşanan olaylar sonlandiginda ağır bir depresyonun içinde bulur kendini çalışsın uretsin ve çocuklarına sımsıkı sarilsin annelik belki de en büyük ilaç olur ablan içinMerhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuzdur çoğunuz ablam boşanma evresinde bir kadın. İki çocuğu var boşanma davaları epeyi bir uzadı. Çekişmeliye gittiği için 2 davaları kaldı. Önümüzdeki kasımda pedagog eşliğinde çocukları dinleyecekler. Neyse,
Bir süredir iyilerdi ablam çocuklarına karşı ilgiliydi sadıktı gel zaman git zaman ablama yine geldiler.
Hep uçarı takılmak istiyor. Arkadaş ortamlarında takılmak istiyor. Son 4 gün önce beni aradı. Ağlaya ağlaya ben bu çocukları istemiyorum bakmak istemiyorum istediğim hayat bu değil, o şerefsiz gününü gün ederken ben iki çocukla bi başıma kalamam dedi. Bende ona değil çocuklara dayanamadığım için getir bana çocukları, bi kaç gün kafanı dinle bu düşüncelerden kurtul o çocukların sana ihtiyacı var dedim. Getirdi 4 gündür bendeler. Eşim ve ben her dediklerini yapıyoruz çok da güzel vakit geçiriyoruz denize götürdük yarında götüreceğiz velhasıl eşim ve ben çocuklara çok üzülüyoruz. 4 gün bendeler 2 gün annemdeler 5 gün kendi evlerindeler böyle hayat mı olur yazık bu çocuklara diye eşimle dertleştik. Demin ablam aradı. Çocuklar biraz daha sende kalsın ben silikon taktırcam dedi. Ya böyle bir şey olabilir mi ? Ya ben mi bağnaz düşünüyorum yoksa o mu normal değil arkadaşlar bana akıl verin ben işin içinden çıkamıyorum. Ben de çocuklara ben çok alıştım çok tatlılar dedim al senin olsun dedi ben istemiyorum çocuk bakmak dedi sonrada pazartesi alırım belki dedi.
Çocukların kalmasına değil, ablamın böyle ortam yapma isteğinden silikon gögüs taktırmak istemesine vajina düzeltme ameliyatı yaptırmak istemesine takıldım. Hayatında henüz biri yok ama erkeklerle çok arkadaşlık kuruyor. Saçma sapan kadınlarla arkadaş oluyor. Aklı beş karış havada. Arkadaşlıkları 5 günü geçmiyor hep takışıyor. Hala arkadaşlardan hayır gelmeyeceğini anlamıyor.
Nasıl bir rest çekebilirim ablama daha fazla katlanamıyorum. Kafa göz dalmak istiyorum. Babam ve annem çok üzülüyor bu duruma. Çocuklara çok üzülüyoruz.
Dün eşimle kaldılar ben işten dönünce oğlanın yanına oturdum kafasını geldi hemen koluma koydu başını sevdim bi mutlu oldu anlatamam. Kız da geldi tepeme oturdu saçlarımla oynamaya başladı. Gözlerimi dolduruyor onların bu sevgiye aç halleri.
Sırf zor bir süreç yalnız kadın başına kaldı diye destek oluyorum kırmamaya çalışıyorum ama taşmak üzereyim. Ne yapacak ki silikon gögüsü düzgün vajinayı şuanda? Ne istiyor? Az bi kredi çekecekmiş onca yokluğun arasında.. hayaliymiş
ablanız rahat. çocuklara iyi bakıldığından emin şımarıklık yapıyor.Dün aradı beni, olmadı o iş, işte çok para istediler gidemedim falan dedi. Bende isabet olmuş dedim.
Niye öyle söylüyorsun dedi bende abla kusura bakma ama ben hiç desteklemiyorum desteklemeyeceğim.
Bak karşı değilim ama senin önceliklerin var bu çocukların senden başka kimsesi yok kimse kalıcı değil ne arkadaş ne aile senin yanında evlatların olacak yanlış yapıyosun dedim. ağlamaya başladı yaşamayan bilemez ben hep birilerini düşünerek mi yaşayacağım bende insanım benimde kendimi mutlu etmeye ihtiyacım var dedi. Bende haklısın ben sana mutlu etme demiyorum ben 4 gündür çocukları aldım sen mutlu ol kaliteli vakit geçir diye. İmkanların var kredi kartı borcumu ödeyemiyorum diye dert yanıyosun kredi çekmeyi planlıyorsun sence mantıklı mı dedim.
yaşamayan anlamaz beni falan dedi. bende anlamıyorum zaten dedim seni anlayamıyorum. sen çocuklarla kalkacaksın ayağa başka çaren yok onlar sana sen onlara yara bandı olacaksınız dedim.
galiba bende bi arayış içindeyim bi sana anlatabiliyorum falan dedi. ya bilmiyorum kızlar ben çok yoruldum ne düşünmem gerekiyor. bir yanım o da haklı diyor bir yanım bizim ne suçumuz var diyor.
galiba daha almayacağım çünkü ilk defa bu kadar kendimi güçsüz pasif hissettim uykularım kaçtı uykuya dalamıyorum bildiğiniz işe ruh gibi geliyorum akşam git bir de yemek yap derken gün bitiyor.ablanız rahat. çocuklara iyi bakıldığından emin şımarıklık yapıyor.
benim işim olsa 1 saat bırakacak kimsem yok dolayısıyla abidik gubidik işler düşünemiyorum bile. almayın çocukları. mecbur bakacak aile düzenine alışacak. siz böyle yaptıkça amaçsızca özgürleşiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?