Az daha dolandırılıyordum..

InFlames

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
2.423
2.300
Öncelikle merhaba başıma ilk kez geldi böyle bir olay, sizleri de bilgilendirmek istedim ve konuyu açmaya karar verdim doğru yere mi açtım bilmiyorum.
Dün akşam saatlerine doğru 17.30 gibş eşimle yolculuk yaparken maaş hesabımın olduğu bankadan aradılar o an açabilecek zamanım yoktu telefonu açamadım. 5-10 dk sonra bir numara aradı açtım. O bankanın ismini vererek aile sağlık sigortası adı altında çalışan ve isminin Büşra olduğunu söyleyen biri ismimi söyledi evet benim dedim ve oturduğum adresi söyledi doğru mu dedi ben de evet dedim. Şunu belirtmek istiyorum ben maaş hesabı onayımı yaptırırken şu bankada telefon oluyor arıyorsunuz falan.. bankadaki telefonla konuşurken maaş hesabı onayımı yaptırmam için kredi kartı isteğinde de bulunmak gerekiyor dediler istemiyorum dedim almazsanız zaten iptal olur dediler neyse tamam dedim sonrasında kart geldi istemediğimi söyledim iptal ettim. Neyse konuya döneyim
-Cep telefonumu arayan kadın bana şöyle söyledi : Kredi kartı alırken imzaladığınız kağıtta 1+1'lik aile sağlık sigortası yaptırmak istemişsiniz ilk taksiti olan 380tl 'lik miktarı ödemediniz. Sizi ayın 1'inde aradık müsait değilim dediniz 12 sinde aradık açmadınız ve eğer bu parayı ödemezseniz icra başlatıyoruz. (söylediği tarihler doğruydu o tarihlerde bankadan aramışlardı.)
-Ben öyle bir şeye imza atmadığımı zaten kredi kartımın olmadığını belirttim. (açıkçası kredi kartını iptal ettirmiştim ama acaba iptal olmadı mı diye çelişkiye düştüm gerçi dosya falan da imzalamadım ama o an gerçekten bankadan arıyorlar sandım jeton düşmemişti)
- Cevabımdan sonra kadın atarlandı imza atmadığınız bir şeye tebliğ gelmez hanfendi ödeyecek misiniz? ödemeyecekseniz icra başlatıyorum dedi.
- Şuan size bir şey söylemiyorum yarın ben bu durumu banka şubesine soracağım dedim
- Hanfendi icra başlatıyorum diyorum şubeden neyi öğreneceksiniz ödeyecek misiniz ödemeyecek misiniz dedi
-Ben hala bankadan arıyorlar sanıyorum. Yoldaydık zaten kadın çok hızlı konuşuyor anlayamadım. Tamam ödeyeceğim dedim kapattım hala jeton düşmedi. Kapatınca eşime anlattım kendim şüpheye düştüm acaba imzaladım mı falan... Hatta kadına sinirlendim nasıl konuşuyor öyle normalde o tarz konuşmalarda karşı taraf hiçbir şekilde sinirlenmez..
Eve gelince internetten araştırdım ve bu yolla çoğu insan dolandırılmış hesap numaralarını veren kart numaralarını veren hatta PTT şubesine para yatıranlar bile var. Yaşam destek hattı diye geçiyor. Tv'de böyle dolandırılanlara şaşıyordum nasıl inanıyorlar diye ama ben gerçekten inandım ismimi ve oturduğum yeri söyleyince ve tabi bankadan sonra aramasının büyük etkisi oldu inanmamda. O an inanıyorsunuz anlamıyorsunuz yani.. Tabi kendimden emin olsaydım cevaplarım çok farklı olurdu,şüpheye düşünce fazla cevap veremedim uyanık olmak lazım.. tellows tr diye bir site var sabıkalı numaralar orada mevcut , arayan numarayı o sitede arattım ve altta yazan yorumlara göre benzer numaralarla insanları dolandırmaya çalışıyorlar. İsterseniz siz de bakabilirsiniz numarayı açık bir şekilde vermek istiyorum sizi de arayabilirler.
0212 901 07 91.
Uyanık olup hadlerini bildirmek lazım bugün polise gittim durumu anlattım ne yazık ki bizi de arıyorlar sizi dolandırmaya çalışmışlar icra gelmez korkmayın bir şey olmaz deyip yolladılar.

Ne kadar anlatabildim bilemiyorum kusurum varsa affola diyerek noktalıyorum.

Bir sefer benimde basima geldi boyle birsey malesef, ama ben daha ilk konusmalardan anladim durumu ve kapatmistim telefonu... Verilmis sadakamiz varmis diyorum, artik kisilerin ozel bilgilerine ulasmak o kadar kolay ki, o yuzden herkes bu tarz telefon gorusmelerinde dikkatli olmak zorunda artik... Ama senin en akilci cevabin "sube ile kontrol edecegim" demen olmus... Bu tarz gorusmelerde teyid almadan sadece telefon gorusmesine istinaden is yapilmamali...

O an gerçekten anlayamadım kendimden şüphe ettim acaba öyle bir şey imzaladım mı diye ama internetten araştırınca gördüm çok şükür. Zaten banka bile olsaydı olayı tamamen öğrenip gerekli işlemleri yapardım. Ama benim başıma gelmez beni nereden bulacaklar dememek lazım. Bunlara inanıp para yatıranlar da var. Nasıl bir zamana geldik..

Bende radyodan maske almıştım bundan 2 yıl sonra bana telefon geliyor işte radyodan internetten alış veriş yapanlar arasında çekiliş yaptık gözlük parfüm saat ve s3 telefon kazandınız diye bana evimin adresini verdiler bende inandım telefonun vergisi olan 60 Tl yi kapıda gelen kargocuya ödeyip paketi alın dediler ben elime paketi çok hafif geldi alınca açmak istedim kargocu hayır açılmadan ödemesi olan paket mi ne oluyomuş ondan dedi ben de iade edelim ozaman içini görmediğim şeye ödeme yapamam dedim eşim o sırada birşey olmaz deyip ödemeyi yaptı paketi açtık içinden 5 Tl lik doldurma parfüm ve 5 tl lik saat çıktı gitti bizim 100 TL yani artık adamlar öyle yolalr bulmuş ki her şekilde dolandırıyorlar

aynı şey benimde başıma geldi. icraya vereceğiz muhabbeti yaptılar, bende verin dedim ben imza atmadım, böyle bir şey istemedim neyin icrası bu dedim kadın atarlanıyor, en son bende de şarteller koptu bir güzel tartıştık, bana evrakları gönderin diyorum hayır diyor, avukatımla görüşün diyorum hayır diyor ehh o zaman verin icraya görelim bakalım dedim..
geçen seneydi olay halen icraya verecekler..
gerçekten uyanık olmak gerekiyor..

banka nın aradığı saatleri bildiklerine göre,banka çalışanlarının bu olaylarda parmakları var.yoksa nerden bilecek bankanın sizi hangi gün ve saate aradıklarını

beni de aveadan deyip sabit telefondan aramışlardı ama 05... 444 ile başlıyordu. adı soyadı mı vs. söyledi kadın... konuşurken birden pazarcı sesi duydum... jeton düştü. kapatıverdim suratına...

tüm bilgilerimiz dolandırıcıların elinde. hatta hatta aile bağı olduğunu bilen dolandırıcılar bile varmış...

Benzer bir olay benimde başıma geldi. Adliye de çalışmanın verdiği güvenle kadını iyi bi azarlamıştım :)

Geçmiş olsun. Bende başımdan geçen olayı anlatayım herkes anlatıyorken :)
Akşam saati dedemi aramışlar onun kulakları ağır işittiği için kızınız aradı falan deyince karşı taraf bana verdi telefonu. Aldım kadın nasıl bağırıyor. Sen eşimle konuşmussun mesajlaşmışsın. Seni bulacağım polisle savcıyla geleceim kapına. Saydırıyor kadın. Diyorum ki bu telefonu dedem kullanıyor 70 yaşında adam napsın senin kocanı? Veya ben niye kendi numaramdan yapmayayım. Kadın dinlemiyor bide sövüyor telefonda. O arada kocası aldı telefonu. O da kusura bakma eşim mesajları gördü idare et diyor. Biraz daha devam ettiler sinirle al polisi çık gel adresimi de mesaj atayım istersen dedim. Amcama verdim sonra numarayı. Aramış adamı amcamda biraz ona sövmüş (yarım saat ) adam sonunda özür dilerim o bayandanda özür dileriz demiş kapamışlar.
Benim hala da anlamadığım konuyu para istemeye nasıl getireceklerdi

Bu numara ile ilgili geçen günde konu açılmıştı, annemi de aradılar. Nette bu numara ile ilgili şikayet dolu. Ben zaten bu tür numaralara cevap vermiyorum artık.

şimdi moda dolandırıcılık konusu bu galiba .Beni de dolandırmaya kalktılar aynı yöntemle

sizinki daha ilginçmiş geçmiş olsun

şimdi moda dolandırıcılık konusu bu galiba .Beni de dolandırmaya kalktılar aynı yöntemle
Moda mı bilmiyorum bu aralar siteye pek giremedim hangi konular açıldı pek bilmiyorum paylaşmak istedim sadece ama böyle bir konunun açıldığını görseydim konu açmazdım Size de geçmiş olsun o halde

konuyu açmanız iyi olmuş, bilinçlenmiş olduk.. gerçi ben tanımadığım numaralardan gelen talepleri hiçbir zaman kabul etmem.. bi aralar benide mizu adını kullanarak dolandırmaya çalışmışlardı..yok efendim onların gönderdiği linkten ödeme yapmam lazımmış falan filan yoksa indirim kodu uygulanmazmış .. kadına tamam yapıcam dedim birdaha da açmadım telefonlarını uğraşılmaz bunlarla

beni bu 212 numaralar çok arıyor da genelde yok şunu kazandınız yok bunu kazandınız gibi saçmalıklar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…