Kücük kizinizi gece besliyor musunuz? Yani ben büyük kizimda yaptim o yüzden soruyorum. Kücük icin doktorun dedigi gibi gece besleme yapmadim ve uyku bölpnmesi yasam
Yabancı bir psikolojik danışman Turk kadınlarının obsesif olduğunu söylemişti.
Haklı kadın çoğumuz biraz kırığız, kendimden biliyorum.
Koyveremiyoruz kendimizi aman bırak candan öte değil ya diyemiyoruz.
Bunu başarabilsek zaten tüm sorunlar aşılacak.
Allah yardımcınız olsun.
Yabanci erkekler evle cocukla ilgilenme mecburiyetinin %50 - %50 oldugunu biliyor cünkü. Bizdeki gibi" evde oturuyor bütün gün o isi de ben mi yapicam, bunu da ben mi topluycam" deme sanslari haklari yok. Evde iki cocuga bakan kadinin isinin kolay olmadigini yipratici oldugunu biliyor ve kadin delirmesin diye isin yarisini üstleniyor. Kadin da biliyor ki herseyi yapmak zorunda degil. Bizde koca anlayisli olsa ya birak yapma dinlen biraz dese kaynana, görümce, elti, komsu rahat birakmaz. Ev hep toplu temiz olacak, yemek pisecek, cocuklarin üstü basi yemesi icmesi tam olacak, alisverisi hep kadin yapacak. Erkek yapsa yardim etse önce kendi anasi ah oglum vah oglum der, babasi da kilibikmisin der. Arkadaslari dalga gecer erkek misin kadin misin diye.
Konu sahibi bende de iki kiz var. Hemde benim büyük iki yasindayken kücük dogmustu. Evin icinde iki bebek, ikisi ayni anda aglar, acikir, birini sustur digerini al. Birinin altini temizle tam oturcam digeri altini pisletir, ev darmadaginik, her yerde bez biberon oyuncak... Topladim desen 1 saat sonra yine ayni. Ama simdi biri 6,5 digeri 8,5 yasinda. Yataklarini bile topluyorlar, kendileri giyiniyor giysilerini kaldiriyorlar, özlüyorum bile eski anneye muhtac zamanlarini. Simdi odalarina sokmuyorlar kapiyi calmadan giremezmisim. Bunlarin hepsi gececek. Önemli olan az hasarla atlatin, her seye mecbur hissetmeyin. Esiniz isyerinde mesai yapiyor siz evde. Esiniz öglen yemek molasi, cay kahve arasi veriyor siz ara vermeden full time calisiyorsunuz. Yaptiginiz tek bir is olsa saate bakar bitsin dersiniz de, kac koldan geliyor is. Annem hep der ev isi nakördür diye. Bal dök yala yap bir gün sonra yine ayni.
Bu arada ben büyük kizima gece kalkip süt hazirliyordum o da kurulu saat gibi her gece kalkiyordu. Doktoruna kontrolde 2 yasina geldi hala uyumuyor uyutmuyor dedigimde gece besliyorsan ondan uyumuyordur demisti. Hem sütü hazmetmesi zor oluyormus hem de 7-8 kg agirlikta bebegi gece beslemeye gerek yokmus. Kücük kizda denedim, ise yaradi. Yani hep uyudu hic uyanmadi degil, uyandi ama beslemedim. Elini tuttum ninni söyledim falan ugrastim kolaya kacip hemen süt vermemek icin.