ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Sanki beni anlatmissiniz..ustelik benim sadece bir kizim var..uykusuzluk,ev,yemek..hersey sizde isin icinden cikamadikca bunalima giriyor insan..benden sana tavsiye evi ve yemegi birak..ben 2 sene boyunca makarna ve hazir corba yaptim..kocam ister yesin ister yemesin..uykusuz oldugun zaman,kocan gelince gir iceri kapiyi kitle uyu..uyumasanda dinlen..ve en onemlisi cocugun gece beslenmesini kes mutlaka,bir iki gun aglar en fazla ,sonra alisir..
bu dediğinizi ben cok yaptım :)
kocam isten gelirdi kapi sesini duyan çocuklar kapiya kosardi, bende yatak odasina giden koridordan seslenirdim " askim ben biraz dinlenicem çocuklar tok yersen makarna var altlarina bakmayi unutma seni seviyoruuuuuuuuum" :)
yatak odasinin kapisini kilitlemeyide ihmal etmezdim tabi telefonumu yanima alirdim acil bir durumda duyamazsan diye :))

Spora yazilma isi yatti simdilik gezmesi baliga gitmeside belesci..bildigin cebinde para olmasada geri kalmiyor nerde beles oraya yerles oyle bi tip iste gerci belki haklidir erkenden evlenip iki de cocuk yaptik simdi kaldoramiyoruz ben anneyim mecburum toplumun deger yargisi boyle degilmi anne ne icin var yaa bisey deyim mi gerisini sen dusun tuvalete gircem kizim tv unitesine tirmanip atliliyo raflara hatta peteklere tirmaniyo inan iki kere dusunuyorum cok sıkısmayinca wc ye bile gidemiyorum en son sabah 7 de yedigimle duruyorum hazirloyorum kuruyorum anne kiz yeriz iceriz oynariz birlikte isi gucu yanlarunda yaparim diye ama cocuklar saolsun aldigim nefes haram resmen oyle insanliktan ciktim ki her iki lafimdan biri anasiz kalin sizde rahatlayin bende diyorum artik o kadar cigrimdan ciktim

o zaman tv ünitesini kaldır

tuvalete giderken çocuğu da götür

her yerde seninle olsun

gözün arkada kalmasın

yemek vs yememek nasıl bir şey

sonuçta kızını da koyacaksın yanına

oturup yiyeceksin

ağlarsa ağlasın

zaten sen kendini harap edince de ağlıyor ki

iş dediğin mutfakta ise kız da mutfakta olacak, yatak odasında ise kız da yatak odasında

ona da şarkı söyle masal anlat; evcilik oyna

çamaşırları katlayın birlikte

sen katla ona da ver o da katlasın

o anne olsun

bu dediğinizi ben cok yaptım :)
kocam isten gelirdi kapi sesini duyan çocuklar kapiya kosardi, bende yatak odasina giden koridordan seslenirdim " askim ben biraz dinlenicem çocuklar tok yersen makarna var altlarina bakmayi unutma seni seviyoruuuuuuuuum" :)
yatak odasinin kapisini kilitlemeyide ihmal etmezdim tabi telefonumu yanima alirdim acil bir durumda duyamazsan diye :))
Kocası eve geç gelen ne yapsın . Öğleden sonra çalışanlar senin fikirde cok guzel:)

Korkuyorum kendimden gectim camin onune oyle bakiyorum kendimi bosluga birakasim var sonra bi kendime geliyorum kizlarima bakiyorum sacmaladigimi fark ediyorum sonra ev timarhane gibi bana geliyolar sadece sessizlik istiyorum hic bisey duymamak..
Kucagima yapisik surekli mizlayan 1,5 yadindaki kizim anne hadiii bi bak diye bagiran buyuk kizim...ev daginik tam baslayip toplayim derken arkamdan hizla dagiliyo botlar ayakkabilik salona tasiniyo cekmeceleri topluyorum tam tamam diyorum aninda arkamdan geri bosaltiyo ufaklik..oyle cok ses varki kafamda resmen ugultu...esim desen var guya ama aslinda hic yok...
Yapmam gereken seyler hic bitmiyo yardim eden yok hicc yardimci tutcak durum yok ise girsem bakici yok psikolojik destek zaten aliyorum
Simdi sukret vs.. gelicek.. ediyorum ..cocuklarim saglikli bin sukur ama coookk zorlaniyorum uyku desen gende 4 saat zor uyuyorum kizim musade etmiyor oburunun okul ders dunya kadar yanina oturmadan yapmiyo zaten gonulsuz..birebir ilgi istiyor
Esimle konustum kavga ettim yardim destek istedim hic yok demez hallederiz der ardi gelmez yildim artik herseyin yuku bende e biliyorum bi ben degilim turk kadini boyle fedakar cefakar..demekki ben sorunluyum demekki kafayi siyircam elimde degil demekki totom sıkıya gelmiyo ha benim hatam yok mu var madem bu kadar dayaniksizdin madem annelik seni cok geriyodu sana gore degildi ikinciyi yapmasaydin deyin cok dogru..ben hakettim kendimi unutup kendimi adamak beni gerdi tuketti ve ne yazikki bu yasadiklarimin bitcegine inancim yok ishan etmiyorum ama boyle yasamayada gucum yok kendimi gectim bana hersey mustehak allah kizlarimin yuzune baksin onlar icin bana guc versin
Selamun aleykum canım. Bir kere şurdan başlayalım "ALLAH çocuklarımın yüzüne baksın" demek hatalıdır. ALLAH kullarını unutmaz. Sevdiği kulu imişsin ki ALLAH sana iki tane sağlıklı evlat vermiş. Bunlar da gelip geçer elbet. Sabır lazım, sadece sabır...

Korkuyorum kendimden gectim camin onune oyle bakiyorum kendimi bosluga birakasim var sonra bi kendime geliyorum kizlarima bakiyorum sacmaladigimi fark ediyorum sonra ev timarhane gibi bana geliyolar sadece sessizlik istiyorum hic bisey duymamak..
Kucagima yapisik surekli mizlayan 1,5 yadindaki kizim anne hadiii bi bak diye bagiran buyuk kizim...ev daginik tam baslayip toplayim derken arkamdan hizla dagiliyo botlar ayakkabilik salona tasiniyo cekmeceleri topluyorum tam tamam diyorum aninda arkamdan geri bosaltiyo ufaklik..oyle cok ses varki kafamda resmen ugultu...esim desen var guya ama aslinda hic yok...
Yapmam gereken seyler hic bitmiyo yardim eden yok hicc yardimci tutcak durum yok ise girsem bakici yok psikolojik destek zaten aliyorum
Simdi sukret vs.. gelicek.. ediyorum ..cocuklarim saglikli bin sukur ama coookk zorlaniyorum uyku desen gende 4 saat zor uyuyorum kizim musade etmiyor oburunun okul ders dunya kadar yanina oturmadan yapmiyo zaten gonulsuz..birebir ilgi istiyor
Esimle konustum kavga ettim yardim destek istedim hic yok demez hallederiz der ardi gelmez yildim artik herseyin yuku bende e biliyorum bi ben degilim turk kadini boyle fedakar cefakar..demekki ben sorunluyum demekki kafayi siyircam elimde degil demekki totom sıkıya gelmiyo ha benim hatam yok mu var madem bu kadar dayaniksizdin madem annelik seni cok geriyodu sana gore degildi ikinciyi yapmasaydin deyin cok dogru..ben hakettim kendimi unutup kendimi adamak beni gerdi tuketti ve ne yazikki bu yasadiklarimin bitcegine inancim yok ishan etmiyorum ama boyle yasamayada gucum yok kendimi gectim bana hersey mustehak allah kizlarimin yuzune baksin onlar icin bana guc versin
Ayrıca ALLAH kimseye taşıyamayacağı yük yüklemez..
"Mal ve çocuklarınızın sizin için birer imtihan olduğunu ve büyük mükafatın ALLAH katında olduğunu biliniz."
~ Enfal Suresi-28.Ayet

o zaman tv ünitesini kaldır

tuvalete giderken çocuğu da götür

her yerde seninle olsun

gözün arkada kalmasın

yemek vs yememek nasıl bir şey

sonuçta kızını da koyacaksın yanına

oturup yiyeceksin

ağlarsa ağlasın

zaten sen kendini harap edince de ağlıyor ki

iş dediğin mutfakta ise kız da mutfakta olacak, yatak odasında ise kız da yatak odasında

ona da şarkı söyle masal anlat; evcilik oyna

çamaşırları katlayın birlikte

sen katla ona da ver o da katlasın

o anne olsun
Ahhh ahh oyle guzel yaziyosun ki sabirli mantikli cozum odakli..sonucta 2 cocugum var ve onlarin bana ihtiyaci var artik sorun uretmemeli bu dediklerini yapmaliyim gel gorki sabrim hic yok sinir kupuyum bana gore hersey sorun hersey ayri dert bana gore dunya yililmis ben altinda kalmisim iste ilacta kullansam asil sorun "ben"im hayata bakisimi degistirip mutlu olmayi basaramiyorum surekli mahvettim kendimi bu hayata alisamiyorum ayak uyduramiyorum iyi bi anne de olamiyorum diye sizlanip duruyorum tek marifetim sizlanmak dizimi dovmek

yasiniz kac ??

asil sorun bence kizlarinizi yetistirme tarzinda , anlatttiginiz kiz cocuklarina herhalde kimse dayanamazdi... cocuklar herseyin farkinda ve genelde anne babayi kullanirlar , her istedikleri olcak diye bir kaide yok ,, aglamayi cözüm- silah gibi görmemeli , direk odasina yolla konusma , biraz disiplinli olun lütfen daha el kadarken ukala ukala davranislarina görmezden gelirseniz ergenliginde asi zorlanirsiniz...
cocuklarinizi kendinize yapisik büyütmeyin bir aglar iki aglar ögrenir dünyanin sonu gelmez , annesiniz evet ama önce bir birey bir kadinsiniz bunun bir farkina varin gerci bünyeniz artik sinyallerini vermis , kurallar koyun cocuklariniza ve bunlara uymalarini ögretin, cocuklar anlamaz diye birsey yok,

egerki büyük kizinizin dikkat sorunu varsa gerci var demissiniz bir uzmana götürmelisiniz bu böyle diye kapatilacak bir konu degil tedavi sart.... dedigim gibi ipleri cocuklara degil siz kendi elinize almalisiniz....

Konularınız hep aynı minvalde.
Bir konunuzda tatile gitmek bile azap geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bende anneyim,tek çocuğum olsada bende bunaliyorum,yoruluyorum ki siz iki çocuklasınız dahada zor ama sizde daima memnuniyetsiz bir yan varmış gibi hissediyorum kusura bakmayın.
Ufak şeylerden mutlu olmayi öğrenmeniz gerek,eviniz mi dağıliyor boşvermeyi öğrenmeniz gerek,biraz rahatlamaya çalışmalısınız, kizlarınız bir daha bu yaşta olmayacaklar,bir bakmışsınız büyümuşler.

Cok zor olsa gerek.
Aksamlari çocukları babasina kitleyip odaya gecip bir kac saat kulakligi takip uyusan, kendine zaman ayirsan?
Durmuyor dersen de acimasiz olsan biraz, kilitle kapini ac kulakligin sesini, duyma.
Kendine vakit ayirmaya calis.

Kücük kizinizi gece besliyor musunuz? Yani ben büyük kizimda yaptim o yüzden soruyorum. Kücük icin doktorun dedigi gibi gece besleme yapmadim ve uyku bölpnmesi yasam
Yabancı bir psikolojik danışman Turk kadınlarının obsesif olduğunu söylemişti.
Haklı kadın çoğumuz biraz kırığız, kendimden biliyorum.
Koyveremiyoruz kendimizi aman bırak candan öte değil ya diyemiyoruz.
Bunu başarabilsek zaten tüm sorunlar aşılacak.
Allah yardımcınız olsun.

Yabanci erkekler evle cocukla ilgilenme mecburiyetinin %50 - %50 oldugunu biliyor cünkü. Bizdeki gibi" evde oturuyor bütün gün o isi de ben mi yapicam, bunu da ben mi topluycam" deme sanslari haklari yok. Evde iki cocuga bakan kadinin isinin kolay olmadigini yipratici oldugunu biliyor ve kadin delirmesin diye isin yarisini üstleniyor. Kadin da biliyor ki herseyi yapmak zorunda degil. Bizde koca anlayisli olsa ya birak yapma dinlen biraz dese kaynana, görümce, elti, komsu rahat birakmaz. Ev hep toplu temiz olacak, yemek pisecek, cocuklarin üstü basi yemesi icmesi tam olacak, alisverisi hep kadin yapacak. Erkek yapsa yardim etse önce kendi anasi ah oglum vah oglum der, babasi da kilibikmisin der. Arkadaslari dalga gecer erkek misin kadin misin diye.

Konu sahibi bende de iki kiz var. Hemde benim büyük iki yasindayken kücük dogmustu. Evin icinde iki bebek, ikisi ayni anda aglar, acikir, birini sustur digerini al. Birinin altini temizle tam oturcam digeri altini pisletir, ev darmadaginik, her yerde bez biberon oyuncak... Topladim desen 1 saat sonra yine ayni. Ama simdi biri 6,5 digeri 8,5 yasinda. Yataklarini bile topluyorlar, kendileri giyiniyor giysilerini kaldiriyorlar, özlüyorum bile eski anneye muhtac zamanlarini. Simdi odalarina sokmuyorlar kapiyi calmadan giremezmisim. Bunlarin hepsi gececek. Önemli olan az hasarla atlatin, her seye mecbur hissetmeyin. Esiniz isyerinde mesai yapiyor siz evde. Esiniz öglen yemek molasi, cay kahve arasi veriyor siz ara vermeden full time calisiyorsunuz. Yaptiginiz tek bir is olsa saate bakar bitsin dersiniz de, kac koldan geliyor is. Annem hep der ev isi nakördür diye. Bal dök yala yap bir gün sonra yine ayni.

Bu arada ben büyük kizima gece kalkip süt hazirliyordum o da kurulu saat gibi her gece kalkiyordu. Doktoruna kontrolde 2 yasina geldi hala uyumuyor uyutmuyor dedigimde gece besliyorsan ondan uyumuyordur demisti. Hem sütü hazmetmesi zor oluyormus hem de 7-8 kg agirlikta bebegi gece beslemeye gerek yokmus. Kücük kizda denedim, ise yaradi. Yani hep uyudu hic uyanmadi degil, uyandi ama beslemedim. Elini tuttum ninni söyledim falan ugrastim kolaya kacip hemen süt vermemek icin.

Bende 11 aylık bir bebek ve 9 yaşında 2 çocuk annesiyim. Sizin evde olanlar Bizde de oluyor. Normaldir. Ama ben gayet rahat davraniyorum.çocuklarla ilgilenip oyun oynayıp yemeklerini yedirip ders çalıştırmak benim onceligim. Ev işlerinin üzerine çok düşmüyorum. Olduğu kadar. Üstten bi topluyorum.çocukların yemeklerini yapıyorum tamam. Eşimde anlayışlı bu konuda.önüne ne koyarsam yiyor zaten.önemli olan çocukların kaliteli ve doyurucu vakit geçirmeleri. Ozaman yaramazliklari da azalır. Bol bol etkinlik yaptırın. Parmak boyası oyun hamuru.ozaman evi dağıtmaya uğraşmaz. Başka uğraşlarına olur.kendiniz oyuncak yapın birlikte.o uyudugunda side bi kahve için ve rahatlayin.islere yetişmeye çalışmayın.

Sizin her konunuzu okuduğumda çok fena oluyorum,inanın benimde iki çocuğum var ve şuan ev kaynıyor koşuşturup bağırıp çağırıp duruyorlar,bende sessizce oturup kk takılıyorum nezaman sabrım taşar ayağa kalkarım bilmem şimdilik durum stabil :)

selam bendede ayni problem var.Bende cok yoruldum .Esim yardimci ama 7/24 calisiyor.Gurbetlik biryandan cok yiprandgmi hissediyorum.Az ônce kendimi kaybettim .Cocuklarim ufak ve yaramazlar.Yardim aliyorsunuz ya ilacmi kullaniyorsunuz?

Biz dört kardeş büyüdük. Annem zorlanmıştır tabi orası kesin. Ama çok iyi üstesinden gelmiş. Yaptığı aslında çok basit. Bizle çok laf yarışına girmezdi. O ne dediyse o kuraldı bizde. Uyku saatimiz yemek saatimiz hep belliydi, yatağımızı sererdi, doluşurduk içine, dalıverirdik zaten hemen. Buna istinaden sana tavsiyem çocuklarına çok yüz verme. Büyük kızın çok cevap vermeye başlamıs sana. Bunu engellemen lazım. Mesela kızına görev, sorumluluk verme bence. Çünkü bu sefer o da evin yükleri altında ezilirken bulacak kendini.
Oyun saatleriniz olsun mesela. Hepiniz toplanın oyun oynayın. Yatma saatlerinden asla taviz verme. Bebeğin biraz küçük ama, küçük olmasının en büyük avantaji bazı şeyleri çok geçmeden ogretebilirsin. İnsallah bi duzen oturtabilirsin. Tabi esine de buyuk gorev dusuyor.

Sizin her konunuzu okuduğumda çok fena oluyorum,inanın benimde iki çocuğum var ve şuan ev kaynıyor koşuşturup bağırıp çağırıp duruyorlar,bende sessizce oturup kk takılıyorum nezaman sabrım taşar ayağa kalkarım bilmem şimdilik durum stabil :)
Bende ôyleyim aksama kadar sabrediyorum ve patlak veriyor. Ne yapmam gerektgni sasirdim.

Bende ôyleyim aksama kadar sabrediyorum ve patlak veriyor. Ne yapmam gerektgni sasirdim.
Canım önemli olan rahat olmak,bi anları birini tutmuyor bak an itibariyle oğlan çizgifilim izliyor kız komşuya gitti :) kafam rahatladı.

Canım önemli olan rahat olmak,bi anları birini tutmuyor bak an itibariyle oğlan çizgifilim izliyor kız komşuya gitti :) kafam rahatladı.
Ah iste olabilsem hicbirseyi takmasam problem kalmcakta yoruluyorum.Cocuklarla ugras,sobayla evle yemekle ugras ne olcak bilmiyorum.

Ah iste olabilsem hicbirseyi takmasam problem kalmcakta yoruluyorum.Cocuklarla ugras,sobayla evle yemekle ugras ne olcak bilmiyorum.
Allah kolaylık versin Canım,elbet büyücek bu çocuklar rahatlarız inş,konu sahibi arkadaşımda inş tez vakitte rahata kavuşur bir nebze olsun.

Back
X