Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

olabilir.mesela topuklu ayakkabı giymek de rahat yürüme özgürlüğünden vazgeçmektir. aslolan seçim yapabilme,özgürlüğünden isteğiyle vazgeçebilme hakkına sahip olmaktır.

bi de banane demeyi öğrenmek gerek artık.milletin örtüsü,eteği cartı curtu.bıkmıyolar da.

Amaaan konuşmamış tükürmüş yine bunlar. Gerçekten iki tarafın da şu baş örtüsü meselesini diline sakız etmesinden gına geldi.

Ama bir şey benim dikkatimi çok çekiyor bu konuda. Yazın sıcağında kadın başını örtmüş, pardösü giyinmiş ayağına eline kadar örtünmüş, yanında eşi şortla tişörtle geziyor. Bu haksızlık değil mi sizce de? Erkekler için ne gibi örtünme kuralları var islam dininde bilmiyorum ama o adamın da pantolon ve uzun kollu bir gömlek falan giyinmesi gerekmez mi?

Ben ozgur irademle nasil kicimi başımı acip denize giriyorsam ayni irademle kafami orttugum zaman onun adı özgürlük olur. Ne alaka ozgurlugum kisitlaniyor. Açık kadin nasil ortusunu ortmuyorsa kapali kadinda acmayarak istedigini yapiyor.
Allah askina halk tv ve benzer kanallar boyle uc örnekleri yayinlayip haber olmayin. Zaten insanlarin aklinca chp ile ilgili biton sacma onyargi mevcutken iyice kotu noktaya getiriryorsun.
Herkes istedigini yaptığı surece ozgurtur. Zateb ozguRlugun tanimida bu degilmi ??

Son düzenleme:
insanların inancına örtüsüne ne giyinip ne giyinmediklerine nasıl yaşadıklarına ne yaptıklarına artık karışılmasa herkes neyi tercih ediyorsa öyle yaşasın bunlar yıllarca konuşuldu.yıllarca kavgalar tartışmalar oldu ve hala devam ediyor.

birbirinin hayatına karıştığın zaman işte orda özgürlük biter.

ve birilerinin yaşam tarzına laf edildiği zaman ayrımcılık tartışmalar olur.

kapanmak bir seçimdir nasıl açık olmak seçimse bunu da insan özgür iradesiyle yapar.zorla kapatılanların olduğu gibi zorla saçını açıcan diyenlerde oluyor bu ülke neler gördü ve hala aynı yerde saymanın kimseye faydası olmaz zararı daha fazla olur.

erkeğin gobek altı ve diz ustu ortulu olmalı bildiğim kadarıyla...
ben tesetturlu bir bayan olarak şunu soylemek istiyorum başortu benm için bi şapka gorevi gorup guneşten koruyor beni.
hiç skntı çekmiyorum

ben tesetturlu bir bayan olarak şunu soylemek istiyorum başortu benm için bi şapka gorevi gorup guneşten koruyor beni.
hiç skntı çekmiyorum
Hani dinî seylerin cok elestirilmesi taraftari degilim ama kadinin kapanip erkegin göbek diz hizasi kapali olmasi beni cok tatmin etmiyor. Cunku ; kasli butlu erkekler var ee nefis bunada kalkabilir. baklavalari guclu kollari vs.. bence dirsegine kadar olmali..
Ya buda simdi karşı geliyor falan gbi yorumlanmasin insallah. sadece sahsi fikrim. Yoksa dini kuralları sorgulamak hasa haddime degil..

zaten o hassasiyette olan erkekler kaslı vucutlarını sergilemiyorlar.

hiç skntı çekmiyorum
benim saçlarım gür kıvırcık oldugu için ben sıkıntı çekiyorum ne yalan söylim hele antalya sıcagında

Hanımlar,
valla helal olsun size, farklı siyasi düşünceleriniz olmasına rağmen baş örtüsü konusundaki ortak tavrınızı takdir ettim.

Bence de artık baş örtüsüne laf edilmemeli, hatta çarşafa da.
İnsanlar hür iradesiyle, kimsenin baskısı altında olmadan, sırf kendi istedi diye örtünüyorsa buna kimsenin özgürlüğünden vazgeçmiştir demeye hakkı yok.

Benim şortum benim özgürlüğümse, başka bir kadının da baş örtüsü, çarşafı onun özgürlüğüdür.

aslında her iki tarafta birbirini oyle guzel kabullenmiş ki, oyle saygı duyuyorlar ki birbirlerine...
ama ne zaman ki bu durumu kabullenemeyip ortalığı karıştrmak adına bir iki sünepe burnunu ksrıştırıyor o zamn iki tarafta köpürüyor...
..

Doğru diyorsunuz, biz yıllardır bir aradayız zaten, yani bizi ayrı düşünmek çok afedersiniz saçmalığın daniskası olur, hepimiz kadınız, örtülü ya da örtüsüz arkadaşlarımız, akrabalarımız var, biz hiçbir zaman birbirimizi sınıflandırıp giyimlerimize göre arkadaşlık etmedik ki, öyle olmaması da gerekiyor, insanın karakteri, huyu suyudur aslolan ama işte gerek siyasi söylemler, gerek bu tip insanlar çıkıp 2 çift laf edince bir gerginlik oluyor, aman valla artık galeyana gelip gerginlik olmasın, boşverelim kim ne derse desin

Turkiye AKPnin soylemleri ve tavirlari ile memleketi bunca kirletmesine ragmen hala laik ve modern bir Avrupa ulkesidir.. (Aslinda laik bir Hukuk devleti diyecem ama yalan olacak, maalesef hukuk bir suredir kirli sepetinde). Iste bu yuzdendir ki bu ulkede basortusu su an hala ozgurluge bir tehlike arzetmiyor. Cunki cogunlugun kendi arzusu soz konusu, istisnalar kaideleri bozmaz.

Suudi Arabistan, Afganistan, Iran gibi laik olmayan ve ser'i hukumlerin uygulamada oldugu ulkelerde basortusu ozgurlukten vazgecisin ilk simgesidir. Cunki dikkat ederseniz asiri Islamcilarin ele gecirdikleri ulkelerde degisen ilk sey kadinin dis gorunusudur, once kadin siki sikiya kapatilir, tepeden tirnaga.. Sonra da gelsin kanunlar, kisitlamalar, yasaklar..

Aslinda bu laf dogru yani.. de biz halki yuzde 95'i musluman olup da laik olan tek ulkeyiz (simdilik).. Tayyip'i basgan yapabilirsek belki ilerde bir ileri safhayi da test edebilir, ozgurlugu ne kadar engelleyip ne kadar engellemedigini birinci elden ogrenebiliriz. Tek adam, ordu elinde, yargi elinde, polis teskilati elinde, meclis elinde, Yeni Turkiyeyi istedigi gibi kurabilir degil mi? Anayasa yapmayi da sizden ogrenecek degil ya..

Ozgurluk; kişinin diğer bireylerin haklarına saygı duyduğu sürece dilediği şekilde davranmasını, kimse tarafından zorla engellenmemesi ya da durdurulmamasını belirtir. ..

Biri su şahısa OZGURLUGUME dokunmamasi gerektigini söylesin. Cok biliyor ya bunu da biliyordur herhalde.. Cidden gülüyorum. Bu cehalete gülüyorum.
Benim yerime dusunecegine azcik kendisi icin dusunse dunyaya daha bi faydali olacaktir..

biz halki yuzde 95'i musluman olup da laik olan tek ulkeyiz
Aynen Saraylim, biz laik bir ülke oldugumuz icinde, herkes özgürdür, istedigi gibi yasar ve giyinir. Laik olan tek müslüman ülke biziz, ne mutlu.
Kimse benim özgürlük sinirlarimi asmadigi sürece herkese ama herkese sempatim var, yeterki insan olsun. Kapalisi, acigi, escinseli, vegani, vejeteryani, zencisi, hindistanlisi, yahudusu, ermenisi kürdü, türkü, lazi, alevisi, sunisi,her insan istedigi gibi yasamaya özgürdür ve hepimiz birbirimize saygi ve sevgi icinde olmamiz lazim. Herkesin özelini korumamiz lazim. Kimse kimsenin nasil yasayip, nasil giyinecegine karisamaz. Bu ayirimlar olmadigi zaman Türkiye cok aydin ve insanlari mutlu bir hayat yasacak. Hepimiz biriz, kimse kimseden üstün degil. Herkese ayni hak, herkese ayni özgürlük.
Bunu bir anlasak ve benismsesek, bu güzel degerleri cevremize ve cocuklarimiza yansitsak, yasam bize hepmize hos gözükecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…