- 19 Ocak 2011
- 46
- 0
- Konu Sahibi tebessum221
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nişanlanalı bir sene olmak üzere düğünü mayısta yapacaktık. çok fazla sorun yaşadık onun ailesının para durumu iyi değil nişanlım da ben üzülmeyeyim diye sürekli yalan soyluyor verdıgı sozlerı tutmuyor yada tutamıyor biz dört sene sevgili dönemi geçirdik bir sürü hayal kurduk ama hepsı yalan cıktı o gun bana sahil kenarından düğün yeri tutalım ben burda istıyorum fılan dıye hava atarken simdi evın bahçesınde bıle yapamıyoruz geçen sene 6 ay istemeye gelmelerini bekledım geldıler bır ay nişan için bekledim hatta bir buçuk nişan dediysem sadece yüzük takmaya eylence fılan yok gelıp yüzügü takıp gıttıler hadi onada bişey demedik ailesi gelip gelip havalı havalı konuşuyor küçümsüyor gıbı ama düğün yapalım deyınce para yok dıyorlar mayısta yapmaya karar vermiştik geçen ay geldiler hazıran sonun dedıler çok ısrar etmeme rağmen elimden bişey gelmedi zorla yaptıramazsın sonuçta tamam dedım:2: nişanlım bugun de eylül de yapalım daha rahat yaparız dıyo sımdı ben ne yapayım bugune kadar hiç bi söylediği olmadı çok iyi biri ama anı atlatmak için çok yalan söylüyor hadı bekledım dıyelım eylül içinde bi garanti yokki yarın iş yeride değişiyor beş altı saatlik uzaklıkta ben orada evi mi kuracagım hiç bir istedıgım olmazken ailemden uzak zor bi hayat için beklemeye değermi bilmiyorum kafam çok karışık benı çok sevdıgını ayrılamayacagını söylüyor bırakmam senı dıyor ama ben çok yoruldum artık nişanı atınca çoooook üzüleceğim ama böylede çok üzgünüm alilemde durumları iyi değil diye yakıştıramadı ben istedım dıye verdıler ama ailelerin tartışmaları karşılıklı olmadı ama arkadan soylenen laflarda benı çok yıprattı bıtsın istıyorum artık bu sıkıntı evleneceksek yuvamı yerımı bıleyım beklemeye tahammülüm kalmadı bana akıl verın lütfennnnn(((2:
Öncelikle seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşadım nişanlımın annesi nişanı atabildiği kadar ileri tarihe atmaya çalıştı.Birbirinizi tanıyın,askerliği bitir gel,askerlik psikolojisi geçsin,bayram geçsina,ablan nişanlansın vs vs en son tepem attı dedim çocuk mu var sizin karşınızda çocukmu aldatıyosunuz.Siz ya bu sorunu çözersin yada biter bu iş.Ne yaptı etti getirdi annesini eve.neyse istemeye geldiler biz tarih kararlaştırmışız annesiylede konuşmuş nişanlım gelmeden fikrini almış 1 mayısta yapacağız istemeye geldi eylüle atalım dedi.Orda babannem,babam,annem,teyzem,erkek kardeşim var yani en son laf bana düşer ama ben küçüklüğümü bilip oturmadım söyledim biz 1 mayısta yapmaya karar verdik sizinde fikrinizi aldık kabul ettiniz.Daha sonra babam biz arada bişey olmadan nisandan eylüle kadar beklemeyiz öle çocukların istediği tarihte yapıyorsanız yapın yapmıyorsanız kalkabilirsiniz dedi.evet çok sancılı belki vazgeçilebilirdi ama geçilmedi şimdi kaynanam önceki yaptıklarını yapabiliyormu hayır düğün tarihinde birşey söyleyebiliyormu hayır.Ben ve ailem gerekli tavrını koydu.Ha evet görüşmüyoruz çok sık ne o rahatsız bu durumdan ne ben.Sen nie bekledin o kadar hadi bekledin sonunda tavrını neden koymadın...ya ailen tamam sen istiyorsun diye kabul etmiş olabilirler ama gerekli tavırlarını koymaları gerekirdi.Eğer düğün konusunda da aynı şeyi yapıyorsa yada yaparsa bu oyunu baştan kaybetmişin ne söyleseler yapmaya kabul etmeye mahkumsun demektir.Eylülde olunca ne değişecekmiş? dahamı çok para kazanmayamı başlayacakmış yada ailesi daha çok mu eşya alacakmış.
yani güzelim demem o ki sen ne kadar anlayış gösterir alttan alırsan bu konuda kaybeden sen olursun.
Birde bu çocuğu gerçekten sevdiğine eminmisin otur artısıyla eksisiyle bir bunu düşün bnce
valla kızlar gaz vermek gibi olmasında bu gereksiz yere uzayıp giden nişanlılıkların ardında genellikle kaynanalar oluyor
benimkinde kayınpeder vardı 10 kayınvalideye bedel
benimde bin kayınvalideye beterrrr((kayınpederınkı dahamı kötü oluyor ne:):19
vallahi kadın gibi herşeye karışıyordu onların evine gittiğim zaman, gerçi nişanı attım ama etkisi hala devam ediyor ,birgün onun yüzünden sinir krizi geçiriyordum şuan bile fotoda görsem elim ayağım titriyor sinirden:84:
canım senin nişanlın çalışmıyor mu yani illaki herşeyi dört dörlük olmak zorunda değil ki .
Eger nişan,düğün derken bunlarda bile maddiyat giriyorsa sen evlenip çocuk sahibi olup yuvana nasıl bir geçim planı yapabiliceksin ki?
Eger babasının eline bakıyorsa bilmiyorum ama evlenince sıkıntı yaşayacaksanız sırf seviyorum diye evlenilmeli.
o zaman kendini üzme canım ısrarlarının sonu gelmeyeceği için sende rahat davran eğer seviyorsan elbet evleniceksiniz biraz daha bekarlığının tadını çıkartıyormuş gibi kendini inandır buna.aslında bazen insan kendisiyle karşılaştırıyor bir arkadaşımız da aynı şeyleri yaşamış erkek tarafı gelmemiş sanırım bizdede tam tersi olmuştu tanıştıktan 2 hafta sonra nişanlanıp 3 ay sonra evlenmiştim kayınvalidem o esnada 3 sefer uçakla istanbuldan gelmişti erkek tarafı kız tarafına biraz daha naz ettirir ama burda tam tersi bir durum var ne garip insanlar ya :26:işi var çalışıyor bızı rahat bırakırlarsa çok güzel gecınebılırız işsorununu çözduk allaha şükür uzun bı suerde zaten işe girmesını bekledım askerlıgı işi şimdide yaz geçsin dıyorlar kafayı yıcem gercı bugun konuştuk tamam yapalım dedı ama ben bir sürü agladıktan sonra
canım aynı durumları ben yaşıyorum şuan.nişanım 4 kez ertelendi.en son geçen sene şubatta tam nişan tarihi aldık görümcemin ameliyatı çıktı.ona rağmen ortalığı yıktım kaynanamla görümcem nişanıma gelmedi ama ben nişanı yaptım.yoksa yine ertelenecekti.şimdi de nisan 24 düğün yapacaktık.nişanlım işten çıktı 2 aydır iş arıyor.ailesi de oğulları işten çıkınca yardım etmek yerine çanakkaleye yerleşme konusu çıkardılar ve bizim evlilik tarihimiz süresiz ertelendi.belki de bu yıl evlenemeyiz diyor nişanlım ve sinir oldum.ayrıldıktan sonra dediğin gibi üzülüp yıpranacağımı bilmesem hemen bitiricem çünkü 2 sene sözlü nişanlı geçirdik ama bu insan 2004den beri hayatımda.kuzenlerim düğünüm için kıyafetlerini aldılar ertelendi demeye dilim varmıyor.biz ara verdik şimdi.tahammülümü zorladığı için bu stresle yanlış karar almak istemiyorum.kendimi toparladığımda nişandaki gibi ısrar etmeyi düşünüyorum.yoksa damat tarafının önemsediği yok...
Senin damat tarafı gene size gelip gidiyormuş bir dönem.kaynanamlar bir 2009da söze bir de aynı yıl doğum günüme geldiler.ben aramasam nasılsın öldün mü kaldın mı diye soran da yok....
o zaman kendini üzme canım ısrarlarının sonu gelmeyeceği için sende rahat davran eğer seviyorsan elbet evleniceksiniz biraz daha bekarlığının tadını çıkartıyormuş gibi kendini inandır buna.aslında bazen insan kendisiyle karşılaştırıyor bir arkadaşımız da aynı şeyleri yaşamış erkek tarafı gelmemiş sanırım bizdede tam tersi olmuştu tanıştıktan 2 hafta sonra nişanlanıp 3 ay sonra evlenmiştim kayınvalidem o esnada 3 sefer uçakla istanbuldan gelmişti erkek tarafı kız tarafına biraz daha naz ettirir ama burda tam tersi bir durum var ne garip insanlar ya :26:
Geriye dönüp baktığınızda nasıl kendilerini rahat hissedicek bu insanlar anlamıyorum
neyse canım güzel canını üzme ve evlendikten sonra alırsın hıncını sakla bir kenara sende torunlarını onlara yılda bir sefer götürürsün Hatta götürmezsin