• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrilmak uzereyim

Markette çalışmayı beğenmiyorsa kpss den doğru düzgün puan alıp atansaydı... şimdi senden öğretmenliği bırakıp anasının yanında mı oturmanı bekliyor?
Ewet aynen ben ucretli ogretmenligi birakip annesiyle serada caliscakmisim.esimde caliscakmis ama o tarlada calisamaz biliyorum orasi daha zor cunku markette yapamayan tarlada nasil yapsin.kpss den atanmakta yok alim az vs mecburuz ya ozel okul ya ucretli ama kabullenemiyot

Ayrıca elalemin yanında ne işi var demiş ailesi.
Senin ailen elalemse onlarda sana elalem sonuçta.
Mantıklarını öptüklerim.
Universite mezunuyuz ayni siniftaydik ikimizinde bolumu atamasi az mecbur biyerlerde calismak zorundaydik.babasi markette calismasini baskasina kolelik olarak goruyormus ama oraya gel derken ona hicbirseyde vadetmiyor adam calis serada evini kndin yap diyor ucra bir koy ustelik gelismis biyer de degil dagbasi adeta ben bunun icinmi okudum ucretli yapardim ama genede o koyde yasayacak kadar mecbur hissetmezdim kndimi

Siz işinize devam edin eşiniz de gitsin memleketine denesin size vaadettiği şartları oluştura biliyor mu baksın...düzeninizı bozmayın market işinden daha kolay olduğunu sanmıyorum seracılığın eşiniz orda da mutlu olamaz döner size...

Siz işinize devam edin eşiniz de gitsin memleketine denesin size vaadettiği şartları oluştura biliyor mu baksın...düzeninizı bozmayın market işinden daha kolay olduğunu sanmıyorum seracılığın eşiniz orda da mutlu olamaz döner size...
Ben annemide yanimda gtrecegim bnmle kalacak isim hazirana kadar olacagindan isim bitene kadar ewimde kalacagim.ama bisey merak ediyorum ewimizin kira kontrati esimin uzerine kirayi eger odemez ise ki gtmisse odemez muhtemelen peki bnim kirayi odetmek icin hukuki olarak hakkim varmi

Yani tabii ki universite mezunu adamin markette uzun zaman calismasini beklemek haksizlik olur. Sen de psikolojisi bozuk adami tek birakip ailenin yanina gitmissin. Bir sekilde cikis yolu aramis memlekete disinda cozum bulamamis. Hakkidir

Aslinda yanlis olan, atanip oyle evlenecektiniz. Is guc netlesmeden evlenmenin manasi yokmus

Aile zaten seni istemiyor. Tek basina memlekette yasayinca senden bosanir. Ya yanina gidip destek olacaksin, ya da ailenin yaninda kalip bosanmayi bekleyeceksin gibi duruyor durum

Ben annemide yanimda gtrecegim bnmle kalacak isim hazirana kadar olacagindan isim bitene kadar ewimde kalacagim.ama bisey merak ediyorum ewimizin kira kontrati esimin uzerine kirayi eger odemez ise ki gtmisse odemez muhtemelen peki bnim kirayi odetmek icin hukuki olarak hakkim varmi
O konuda bilgim yok ama hukuki yollardan kira ödemesini isterseniz evi de sizi de memleketine götürmek için daha çok baskı yapar...siz ödemeye çalışın hocam gerekirse ailenizde destek olsun gitmek istemiyorsunuz bazı şeylerı göze almanız lazım.atanmanızı diliyorum en kısa zamanda.

Yani tabii ki universite mezunu adamin markette uzun zaman calismasini beklemek haksizlik olur. Sen de psikolojisi bozuk adami tek birakip ailenin yanina gitmissin. Bir sekilde cikis yolu aramis memlekete disinda cozum bulamamis. Hakkidir

Aslinda yanlis olan, atanip oyle evlenecektiniz. Is guc netlesmeden evlenmenin manasi yokmus

Aile zaten seni istemiyor. Tek basina memlekette yasayinca senden bosanir. Ya yanina gidip destek olacaksin, ya da ailenin yaninda kalip bosanmayi bekleyeceksin gibi duruyor durum
Hayir yanlis anlasilmasin ben evimi terk etmedim sadece okulum yariyil tatiline grdigi icin geldim geri donmek suretiyle kndisinden izin istedim oda gdebilirisn dedi abimde wardi hatta oda izin istedi oda werdi.hatta gelmedn iste calisup yoruluyor diye bikac gunluk yetecek yemegimi de yapip geldim.kesinlikle ewimi terk etmedim.hatta son gun guzel guzel konustumda lutfen byle yapma isinde uyumlu ol dedim onun tum kaprislerine ragmen tama artik calisacagim sorun cikarmayacagim dedi hatta.vedalastik ve geldim ama ben yokken ailesi gel dyerek cabaladilar.

O konuda bilgim yok ama hukuki yollardan kira ödemesini isterseniz evi de sizi de memleketine götürmek için daha çok baskı yapar...siz ödemeye çalışın hocam gerekirse ailenizde destek olsun gitmek istemiyorsunuz bazı şeylerı göze almanız lazım.atanmanızı diliyorum en kısa zamanda.
Cok tesekkur ederim.ben ewimi bu kadar basit sebepten yikmak istemedigim icin vede isim oldugu icin suanda yasamaya dewam edecegim.belki bu sure zarfinda gercekleri gorurde pisman olup donerse diyede dusunuyrm.ama donsede bilmiyorum eskisi gibi olamam artik.ama bende onu zorlamak istyrm biraz.hatta yuvamizi yikmaya calisan ailesiyle de ilgili bi suc duyurusunda bulunmak istiyorum varsa eger boyle bisey

Hayir yanlis anlasilmasin ben evimi terk etmedim sadece okulum yariyil tatiline grdigi icin geldim geri donmek suretiyle kndisinden izin istedim oda gdebilirisn dedi abimde wardi hatta oda izin istedi oda werdi.hatta gelmedn iste calisup yoruluyor diye bikac gunluk yetecek yemegimi de yapip geldim.kesinlikle ewimi terk etmedim.hatta son gun guzel guzel konustumda lutfen byle yapma isinde uyumlu ol dedim onun tum kaprislerine ragmen tama artik calisacagim sorun cikarmayacagim dedi hatta.vedalastik ve geldim ama ben yokken ailesi gel dyerek cabaladilar.
Kendisini cok mutsuz eden bir iste calismasini beklemek haksizlik olur. Biraz empati yap. Kaotik bir hayat istemiyoduysan atanip oyle evlenecektiniz. Bu duzensizligi sen secmissin. Simdi her seyin sorunsuz olmasini bekleme.

Kendi evinde duzeninde devam edebilirsin maddi olarak kendini cevirebileceksen. Esin issiz, senin isin olacak. Cocuk da yok. Yoksulluk nafakasi baglamaz mahkeme saniyorum.

1 aydir isten sikildikca memleketine gitmekten bahsediyordu bende her seferinde tavrimi koydum ailenle olmaz dedim cunku beni hicbi zaman istemediler.istede surekli sorun cikartti begenmedi parasini az buldu yada cok yorucu hep sabret dedim teselli etmeye calistim ama yok
yahu çok çalıssında atansın o zaman. insanlar ne kosullarda calısıyo bide burun kıvırıyo hayret! zor gelmiş canım zor eşine sorumluluk zor gelmiş. sıkıyosa çalıssın atansın o zaman.

Valla bilmiyorum ama benim düşüncem eşim nerede ben orada. İnsan sevince yer miş mekanmış fark etmiyor. Huzur, sağlık gerisi boş

Babasi orada elaleme mi calisacaksin gel kendi koyunde serada calisip kendine ev yaparsin demis.tabi onlar ev filan ypmaz.sera dedigide 4 donum yer ailesi zor doyuyor.tabi ev yapilana kadar ki yapilirsa nerede kalcaz annesinn yaninda o kadin beni cdelirtir cok saldirgan zor bir kadin.markette en azindan sigortali idi ve asgari ucret cok sukurdu ama kiymetinj bilmedi

sakın..aman aman....kendine düzen kur...ister serada çalışsın ister merada

Kendisini cok mutsuz eden bir iste calismasini beklemek haksizlik olur. Biraz empati yap. Kaotik bir hayat istemiyoduysan atanip oyle evlenecektiniz. Bu duzensizligi sen secmissin. Simdi her seyin sorunsuz olmasini bekleme.

Kendi evinde duzeninde devam edebilirsin maddi olarak kendini cevirebileceksen. Esin issiz, senin isin olacak. Cocuk da yok. Yoksulluk nafakasi baglamaz mahkeme saniyorum.
Evlendigimizde isi vardi zaten calistigi yer kapandi sonra bir muddet issiz kaldi ve hep idare ettim bnde is aradim bu surectr ama birikmisimiz wardi ce zorluk cekmedik.atanmayi beklersek ohooo hicbir zaman olmayacak bisey bu ulkede artik zor buda bi gercek.asil o sorumluluk alamayacaktiysa evlenmeyecekti cunku evlimisiniz bilmiyorum ama evlilik bnce ben degil biz olmaktir.istemese bile daha iyisini bulana kadar ailesinn gecimi icin sabretmeliydi

Valla bilmiyorum ama benim düşüncem eşim nerede ben orada. İnsan sevince yer miş mekanmış fark etmiyor. Huzur, sağlık gerisi boş
Esiniz sizi zorla ya herru ya merru diyerek annesinin koyde iki odali ewinde 2 donum serasinda calismaya gtrse gdeceksinuz yani..herkesin kndi tercihi ben orada ewliligmin surcegini bilsem zaten gderdum cunku ailesi ben hamileyken dusuk yaptigimda bile aramadilar umursamadilar herkeste oluyor dediler gecmis olsun bile demediler tatilde gittigimizde 3 gun sonra yeter artik size doyduk gidin diyebilen insanlar.benim babamin ewinde benim uzerime saldirdi bu kadinla ayni ewde zaten benim huzurum nerede..esimin kuzenini zorla esime yamamaya calisti annesi bu kadin benim kocamin koynuna atiwerir o kizi ustelik ayni ewde sizce bnm huzurlu olma sansim yuzde kac..yapacagim fedakarlik kimin gozune gozukecek

Tabi bizim bilmediğimiz çok şey var. Haklısınız ne diyim Allah yardımcın olsun. Bazen insan kendi yaşantısını düşünerek yorum yapabiliyor.

Tabi bizim bilmediğimiz çok şey var. Haklısınız ne diyim Allah yardımcın olsun. Bazen insan kendi yaşantısını düşünerek yorum yapabiliyor.
Amin insallah.keske esim bana biseyleri daytmasa ve biraz olsun alttan alsa sabretse hersey daha farkli olacakti ama

sakın..aman aman....kendine düzen kur...ister serada çalışsın ister merada
Evet bnde kndi isime devam etcem bir surr daha sonrada allah ne gosterirse artik.ama hukuki olarak bnde onu ve ailesini zorda birakmk istyrm ailesini onu bu sekilde cesaretlendrdikleri ve yuvamizi yikmak icin gayret gsterdikleri icin onuda ewi terk ettigi icin..eger varsa byle bi hakkim

Babasi orada elaleme mi calisacaksin gel kendi koyunde serada calisip kendine ev yaparsin demis.tabi onlar ev filan ypmaz.sera dedigide 4 donum yer ailesi zor doyuyor.tabi ev yapilana kadar ki yapilirsa nerede kalcaz annesinn yaninda o kadin beni cdelirtir cok saldirgan zor bir kadin.markette en azindan sigortali idi ve asgari ucret cok sukurdu ama kiymetinj bilmedi
Bencede gitme.eşin bilmiyomu ailesinin zor geçindiğini bide kendi gidecek.oraya gitsenizde sonunuz ayrılık gibi duruyo malesef.

Bencede gitme.eşin bilmiyomu ailesinin zor geçindiğini bide kendi gidecek.oraya gitsenizde sonunuz ayrılık gibi duruyo malesef.
Biliyor aslinda cunku simdiye ladar hicbiseye yardimci olmadilar dugunumuzde filan.annesi ona hic sewgi dolu dawranmiyor yani ne maddi je de manewi yoklar ama bu kadar bilmesine ragmen hala onlara sahip cikiyo onlarin sozunu dinliyo bnde buna cok inciniyorum.cunku ben ona ailesinden daha samimi dawrandim sewdim ama demekki anlamamis

Kizlar merhaba buraya yni katildim.3yillik evliyim esimle cok severek evlendik ailesi en bastan istemediler ama ben yinede sevdigim icin evlendim.esimle ikimiz universite mezunuyuz ama atanamadik esim markette calisiyor bende ucretli ogretmenlik yapmaya basladim.esim surekli markette calistigi icin sikayetlenmeye basladi istemiyor zor geliyor ve konu ya benimle memleketime gelirsin yada ayriliriz demeye geldi.ben simdi ailemin yanindayim bikac gun dinlenmeye geldim bugun beni aradi ve isi birakip memleketine gidecegini soyledi bende ya onla gidecekmsim yada bitecekmis bu is..cok agladim sabahtan beri lutfen bu konuda tecrubeli olanlar bana yardimci olsunlar
bulundugunuz yerde baska bir ise baksa ?

Back