Ayrilmak uzereyim

Su mesajdaki esinin soylediklerine gore diyorum bu adam seni birakmaz. Ordan tipis tipis gelir

Esimin ailesiyle nisanda ve dugunde hep olayliydik hicbi zaman istemediler bni nisanda esimin kuzeni warmis esimi sewiyormus onu getrmisler bziim ewe o kiz nisanimda hep.agladi benm cep telefonumi caldi..dugunumde olaylar cikardi annesi ayildi bayildi numaradan ama ben yinede elwndim sewdgim icin..ozel gunlerde ben aradim.1 kerede bayramda gttik o kadar ama ewimize hic gelmediler bana bi corap dahi almadilar dgunde yapmadilar sadece bnm memleketimde dgun oldu..bana hic deger wermediler.benim ailem esime hep iyi dawrandi oyle kawga filan hic olmadi saydilar sewdiler tabi zaman zaman hosnutsuzluklar olsada pek hssettirmediler sen esinle gecin yeter dediler onlarda uzakta oturuyodular zaten.. hamileydim dusuk yaptim gecmis olsun bile demediler o kadar umursamazlar ..simdde umursamiyorlar yuwam yikilirmi dye esimi oraya cagriyorlar gtmeyecegimi bildikleri halde..

Esimle iiyiydik guzel geciniyoduk kultur farkliliklarimiz wardi ama yinede iyidik.ne zamn su ise grdi ipler koptu aslinda oda ailesinin onu umursamadiklarini biliyor bazen kndide syluyordu ama yinede lafa gelince onlar kiymetlendi bisey demiyor.

ne zamandır yazıcam ,az çok konunu takipteyim bugüne kısmet oldu . 12 yıllık evliyim ,10 yıl önce az biraz farkla aynı şeyleri yaşadım desem yeridir üstelik doğum yapalı henüz 3 ay olmuşken benide hiç istememişti kayınvalidem baştan beri kendi memleketinden gelin alıp aynı evde oturalım gelin hizmet etsin ,oğlum çalışıp bize baksın mantığındaydı.Allem edip kallem edip eşimi kafalamış ,biz gül gibi geçinirken maddi anlamda gayet rahatken,tutturdu eşim annemlerle oturacağız, ev düzen dağılacak,evi terketti gitti dönmez geri,.

Annem bi yandan kaynana yanınamı verdim ben seni boşanırsın çocuğunada sanada bakarız gitmiceksin asla, kocam geri adım atmaz bi yandan aynı seninki gibi inat.Seviyodum,alışkanlıklar vardı ee bide çocuk vardı çok zor bi karar verip ,kurulu düzenimi bozup gittim kaynana yanına. 3 ay sonra eşim kendi başladı anasıyla kavgaya,anladı ev ev üstünde olmaz tası tarağı toplayıp kaçış o kaçış iyiki gitmişim,iyiki boşanmamışım Allah büyük en ufak bi umut görüyosan git bi dene derim aa baktın olmuyo,geçinemiyosun çok üstüne gelindi olmadı o zaman tak sepeti koluna herkes kendi yoluna çocukta yok nasılsa,:

Onun babasida gel diyo ama gtsem onlara el acicam cnku onlarin tarlasinda caliscakmis esim ve onlarin ewinde kalcakmisiz.babasi bi corap bile almadi bana bide ona muhtac yasamak istemiyorm sirf esim istyor dye cnku burda ewimde en azindan calisyrm param war sigortam war.onun babasi gel calis kndine ew yap dyor o zmna kadarda bizim ewde kalin dyir pslik adam gunahi boynuna olsun yuwamin dagilmasina sebep oluyor oda.bnde fedakarliklar yaptim ama bunu yapamam yani sonumun iyi olcagini bilsem yapcam ama esim bnm hakli oldgumu anlicak ama duzenimiz bozulmus olcak.babasinin az bi tarlasi war ordan kndileri yiyolar bide ablasi war zaten herseyi ona weriyolae kimse bize ywdirtmez yani.ama esim grmuyor bunlari.bni hemen yaninda gdecek sandi ama kndi ayaklarim uzerinde drmaya calisyrm gtsemde bana rahat eermicekler bilyrm bunu.

Kader ayni seyleri yasamisiz ayrilmadgina sewindim.ama bnm esim terketti malesef benide ailem zorluklarla okuttu tabiki onun ailesinn yaninda siginti gbi yasayip tarlada calisym dye degil zor zamnalarda ayakta kaliym kimseye muhtac olmiyim dye tamda bakiyrm byle zamanlar icin heralde..cok kazansa gtmezmis yani begenmiyor zor olabilir ama katlanabilirdi biraz daha sabretmedi..dgru syliyirsun onun ailesinin kHrini cekmk hayalim degil ama o kafasini kuma gomdu tum sorumluluklarini atti uzerinden.benm ailemin yanina gdelim dedim ustelik ewde war ayri ama kabul etmedi benm babamin daha cok tarlasi war ordada calisabilirdik ama istemedi..

Ama esim benim zor iste calsmk istemiyo rahat isi ve kazanci cok olsa birakmazmis zaten.yani orda ailesyle olmicagini oda biliyor aslinda bnm gtmicegimide biliyr tamamen kafasinda ewliligi btrdi ve gtti dye dsnyrm bazen.geri gelmem dyor orda sehirde o sartlarda olmaz dyo.sorumluluk istemiyo yani gtsem ewet oda daayanamicak gdelim geri dcek belki ama geri gelince yine sorumluluklar war o zmn yine sorumluluk almasi zor gelcek adama yine aynisi olurmu dye dsnyrm.aslinda ailesiyle baglari kuwwetli degil ama bu zaafindan yararlandi onlarda onlarin dedikleri daha isine geldi beni dinlemedi ve gtti..beni saymadi bu kadin tek basina napar nasil gecinir ewde korkarmi bisey olurmu ne biliim..geri gelsede belki hayir olmicak biliyomusn cnku bu sadece aile meselesi de degil kndisoylede ilgili is g..tu yok adamda..hayatta her zmn kolay is nerde..bilmiym cocukta yok..hayrlisi

Canım yanlış anlama elimden geldiğince takip ettim konunu verdiğin cevapları.. Senin eşin kaypak bi adam güzelim tembel bi adamla evlenmişsin.. Ha kaderle yazılan tekbirle bozulmaz. Keşke o nışanda bozup ataymışın da iş buralara gelmeyeymiş. Ama olanın ölenin arkasından çok konuşulmaz. Yaşanması gerekliymiş. Rabb'im böyle uygun görmüş var bi bildiği.. Evimdeyim onu bekliyorum demişsin. 3 gün üst üste abdest al. Aç internetten bakara suresini 3 gün dinle. O sırada yemeğini yap temizliğini yap ütünü yap ama dinle. Kalbi sıcaksa Allah tarafından dönecektir. Çok kişi yapar bunu. Adam kendi mesleğini yapsa hadi ataması memleketine çıksa git diyecem kızım kaynana elti görümce kahrı çekmeyen mi var.. Ama gitme canım sen gitme... Hem evlerine gideceksin zulmün binini yaşatacaklar sana. Hemde kocan tarlada çalışacak. Assla küçük gördüğümden değil aman sakın yanlış anlaşılmasın... Mesleği olmaz benim kocam tarlada da çalışır. Bende çalışırım mis gibi tarım kredisinden tut mahsul hasatına kadar devletin bir sürü imkanında yararlanır paşa paşa geçinirim. Huzurum olsun yeter ki.. E o da yok... Öğretmensin ... Kinseye muhtaç değiliz. Hele kocaya hiç .. İhtiyaç duyuyoruz sadece sevilmeye can yoldaşı olmaya sarılmaya dert ortağı olmaya hepsi bu. Kapı gibi mesleğin var. Kimsenin eline kalık değilsin.. Zor evet canım çok zorr... Ama yaşayacakların çokk daha zor olur. Defolsun gitsin evinden iğne dahi verme. Al nafakanı sakın bırakma. Her ay adın geçsin o evde. Bu anasına dayısına yeter. Hanımefendilik aman gurur aman minnet etmeme gibi duygularını şimdiden sil at. Hanımefendiliği kimse görmüyo bu devirde bacım test ettim onayladım... Dualarım seninle.. Rabb'im hayırlı çıkış kapıları versin dilerim kocan evine döner yuvanız için mucize olur belki ataması olur. Belki bebeğiniz olur.. Herşey bi bakmışsın hallolmuş.. Cumalar hürmetine olmazları olduran Allah var.. Yeter ki o küsmesin bize.. Yeter ki o gitmesin...

Cok saol canim tesekkur ederim..dualarini beklyrm insallah.gecen yil bgn dusuk yapmistim cok uzulmustum bu yil sa dahada uzuntulu gnler yasyrm esimde yok bu sefer ..durumumun belirsizligi beni cok yoruyor.neden nasil yapti dye dsnyrm surekli cok icim aciyo.insanlar ne zor drumlarda birbirini birakmiyolar suanda kndime bakiyrm yok bi mesele yuzunden esim beni birakip gtmis hic dgeer wermemis o zmn bana.keske oolaylar oldgunda biraksaydim bunlari yasamazdim ama sewdgim.icin ailesinin nisan ve dgunumdek8 yaptiklarina ragmen gtim ewlendim.sewdgim icin korkmadim.artik nasil olcak bilmyrm gelse bi dert gelmese bi dert napcam bilmiyrm

Bu da bi imtihan bu da sınav.. Rabb'im başarıyla geçtiği kullarından eylesin seni de. Nerde sıkıntıya düşmüş varsa onları da. İnan canım ben artık bu hayatta hiçbir şeye şaşırmıyorum... Dünya öyle pis insanlarla doldu taştı ki.. Allah sonumuzu hayır etsin.. Giderler giderler bakma sen insanların ne sıkıntıları oluyo da birbirlerine bırakmıyolarına. Rahat batmasın yeter ki kula.. Gözünün yaşı cennet havuzu değmeyenlere harcama. Gençliğine güzelliğine yazık.. Kimseye dedirtme a bak boşandı bitirdi kendini. Yap makyajını giyin şıkır şıkır git mesleğinin başına aslanlar gibi dimdik dur. O kim bee?? Kocaymış.. Yav he heee... Dediğimi de muhakkak yap. Bakara suresiyle ilgili yazdığımı.. Allah'ım feraha çıkarsın canım dualarım tabi ki seninle.. Su akıyo yolunu buluyo sen sıksan da buluyo sıkmasan da buluyo.. O yüzden yüreğini temiz tut.. Hele bi gün doğsun. Uyandırıyosa Rabb'im hazırdır rızkında sıkıntında mükafatında.. Yiyecek ekmeğin görecwk günlerin yaşayacak acıların, sevinçlerin var demek ki.. Çok zor evreler bilirim..

Cok uzuluyrm biliyomusun ben uzulmekten acidan ölcem sanki surekli agliyrm gzumde yas kalmadi.esimde donmeyecek herlade ewliligim sadece ben oraya gdersem surecek gbi geliyor bana ama orayada nasil gdeyim ailemde izin wermez.nasilda aradayim nasil uzuluyrm.icim cok skiliyr surekli aglamak geliyor icimden agliyrm vede hep dsnmek geciyor..nasil byle olduk yarabbim dyorum..icim paramparca hic gecmicek gbi..

Kizlar merhaba..bayadir yazmadim artik psikiyatriste gidiyorum dha iyiyim ilk zamanlardakine gore en azindan.ewimde tek basima yasamaya ve isime dewam ediyrm.esimlede artik bayadr grusmyrz bnde oda aramiyor.bugun baktim instagram sayfasindan resimlerimizi silmis..yinede biraz uzuldum ne kdr tedawi grsemde uzulyrm hem terkediyor hem de bunu yapiyor..acaba oda tamamen bitrdgi icinmi sildi resimleri

Eşinizin memleket inadı ilginç gerçekten. İnsan bu sebeple evliliğini bitirirmi hiç

Ne kadar üzülme dersek anlamsız olacak ama o adamdan hayır gelmezmis demek
Memlekette evi işi hazır olur daha iyi şartlarda yaşayacak olur anlarım ama öyle bir şey de yok Anladığım kadarıyla
Boş ver arkasına yaslanilacak bir adam değilmiş

Bu arada senin ailen ne diyor bu duruma
Ailem ilk bu olaylar oldgu zamandan beri ayrilmami istyor tabi ben o zmn cok uzgun oldgumdan daha cok duygusal dsnydm ama zaman gectikce bazen bnde mantikli dsnmeye calisyrm.onlarda ondan hayir gelmeyecegi gorusundeler.bnde tedawi gryrm iyi geliyor zamanla belkide dahada iyi dsnucem.

Gittiginden beri ailesinde kaliyot ev yok is buldum gel de demiyor serada caliscakmis koyde.koydede otrcakmisiz.

Eşinizin memleket inadı ilginç gerçekten. İnsan bu sebeple evliliğini bitirirmi hiç
Nerdeyse 2 ay olucak bazen acaba hic pismanlik duydumu yada hata yaptigini anladimi dye dsnyrm.insan hicmi geride birini biraktim ne halde dye dsnmez bilmiyrm.oradan hic skilmadimi ewini beni ozlemedimi...ben cok acilar cektim dibe vurdum simdi simdi duzelmeye calisyrm acaba o bu surecte ne yasadi..zannimca bnm kdr uzulmemistr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…