• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrilmak uzereyim

canım gıtmek hata gıbı gozukuyor ben ıstanbulda yasıyorum ama kendı koyum aynı senın tabır ettıgın gıbı ısı bıtmez gece gunduz yaz kıs calısılır eger daha once bu sekılde yasamadıysan kesınlıkle hata olur esınde aynı sekılde olacak muhtemelen pısman olacak gıttıgıne.. belkı sehırde yasamaya ıkna edebılırsın yada gıtmemen senın ıcın ıyı olur muhtemelen bır sure sonra anlar oda koyde yapamayınca.. ama yıne de karar vermeden once cok ıyı dusun esın sonucta bır sure dusunmeye ıkna et yada 1 2 haftalıgına koyune tatıle gıtsın
Ben dsnyrm ama o karar vermekte acele ediyor.zaten koyunde suanda oda biraz dsneyim demiyor ben kararimi werdim diyo sen karar ver diyo gelirsen gel diyo.benim oldgum yerde olmak zorundasin diyo.

Şu mesajın oku oku dur olur mu.... İçim acıdı, kimsenin boşanmasını ve kurtulmasını bu kadar istememiştim. Sakın hayatını mahvetme. Sömestırı bitir, sonra ailenin yanına gel. Hayatta daha neler çıkacak karşına. Ailenin olduğu yerde ya onlarla kalırsın ya da evin varmış orada, özelde yine iş bulursun belki. En azından seni seven insanların yanında olacağına eminsin. Sonra bir gün seni çok sevip değer verecek işi gücü olan biri çıkar karşına belli mi olur...
:((((ewet ailem istersen bidaha hic ewlemessin istersen kndi ewinde kalirsin yanliz diyolar.omur boyu sana bakariz diyolar..biyandan esim icin yuwam icin gtmeyi dsndgm zamanlar oluyo sewerek ewlndik cnku..ama bnm.ince ince dsndgum su syleri esim we ailesi tabiki dsnmuyor.ben anca kndim dsnyrm kndim uzuluyrm kndim fedakarlik yapmayi dsnup kndimi kasiyorum ama ailesi cok umursamaz ben ve ailem olanlar yuzunden cok uzulduk ama onun ailesinin umurunda degil yasananlar..esimde ben sanki hic hayatinda olmamis.gbi dawraniyor ailesinin agziyla konusuyor tamamen cok uzuluyrm hicmi sewmedin bni dyrm ama cewap alamiyrm lafi dolandiriyor

İlk sayfayı okudum, bir en sonu..
Benim eşim bir yere gidiyorsa, gitmek zorunda kalıyorsa ben de oraya giderim. Köy okulunda ücretli öğretmenlik yaparım. Çalışır KPSS te atanmaya veya başka şeylere bakarım..yani evlenirken ne söz vererek evleniyoruz.. Yuva yıkmak zor ama sizin kararınız. Eşini saygı duyup size bırakmış, emri vaki hoş değil, oturup etraflıca konuşmak lazımdı belki ama ağır gelmiş olmalı üni bitirip markette çalışmak..evlilik bu arkadaşım.. İyi düşün. Daha senin De mesleğin yok..sıkıntı yaşayabilirsiniz.Allah hakkınızda hayırlısını versin

Şimdi biraz önceki açıklamalarını okudum..eşini daha mutlu olarak çalışabileceği bir iş bulmaya ikna etmelisin.illa köyüm de kmyüm diyorsa hemen niye boşanmak istiyor Bş süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz.baksın bakalım. Nasılmış annesinin evinde öyle kalmak. Eş yok, itina yok. Daha sağlıklı şartlarda yaşamanızı tavsiye ederim yani aile acısından. Allah yardımcınız olsun

İlk sayfayı okudum, bir en sonu..
Benim eşim bir yere gidiyorsa, gitmek zorunda kalıyorsa ben de oraya giderim. Köy okulunda ücretli öğretmenlik yaparım. Çalışır KPSS te atanmaya veya başka şeylere bakarım..yani evlenirken ne söz vererek evleniyoruz.. Yuva yıkmak zor ama sizin kararınız. Eşini saygı duyup size bırakmış, emri vaki hoş değil, oturup etraflıca konuşmak lazımdı belki ama ağır gelmiş olmalı üni bitirip markette çalışmak..evlilik bu arkadaşım.. İyi düşün. Daha senin De mesleğin yok..sıkıntı yaşayabilirsiniz.Allah hakkınızda hayırlısını versin
Bnm meslegmde ogretmenlik.wasifsiz degilim.koylerinde okul yok yasadiklari yer ulasimi zor bir yer ilce ye dolambacli yollardan her gun beni kil getrip gtrcek esim zaten sende ogrenirsin serada calisirsin diyor.birbirimize soz werdik we ben hala ewimde calisyrm esimi bekliyorm ama ewi terk eden o beni dimdizlak birakarak..sadece is zor geldigi icin.yani biz demiyor ben diyr bencil dawrandi malesef beni terk ederk aileme karsi ne duruma dsrdu.benim olurum olmadan gtmesi cok yanlis beni zorla gtrmus oluyor cnku ya gel ya ayril diyor bu zorlamak degilmidr ...insanlar daha zor islerde calisyo ayip degilki.senelerdr calisyrm atanamiyrm nasip orada ders nasil calisym ailesine hizmet mi ediyim tarladami calisayim..babasinin verdigi uc kurusla gecinmeyi tercih ediyor esim ama ben genc insanim saglikliyim meslegimde war kndim calisip kazanmk isterim daha fazlasini kazanmak warkn neden hic okumamis cahil insanlar gbi onun babasinin bze vercegi 3 kurusa tamah edeyim.ailemden bile istemiyrm ben ailesi dyecekki karini isede yollama disariya oda burda calissin dyecekler.kaldiki beni ise kim tasiyacak oralarda zor....

Şimdi biraz önceki açıklamalarını okudum..eşini daha mutlu olarak çalışabileceği bir iş bulmaya ikna etmelisin.illa köyüm de kmyüm diyorsa hemen niye boşanmak istiyor Bş süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz.baksın bakalım. Nasılmış annesinin evinde öyle kalmak. Eş yok, itina yok. Daha sağlıklı şartlarda yaşamanızı tavsiye ederim yani aile acısından. Allah yardımcınız olsun
Esim ikna olmaya yanasmiyo ki kesin konusuyo cok hani derler ya kafasinin icinde buz war dye aynen oyle.burda ona parasi cok zorlanmayacagi is bulmam lazim ancak oda zor nerden nasil bulayim bulsam kndim calisrdm ama zor.bu kararlilikla adam gelmez ki.ew sahibini arayip kirayi artik esim yatrcak demis e bana ne para birakti ne biriktrdgimiz altinlari..ben neyle odeyecegim faturalari kirayi..herseyi bana yikti gtti..ben kadinim sehir yerinde kimden isterim zora dussem tamamen kndim calistgimla gecincem simdi..

Ne kadar guzel yazmissin defalarca okudum.soylediklerinde cok haklisin.bana dinen ben nerde olursam sen orda olmak zorundasin diyo psikolojikmen bnde sanki gtmeyince gunaha gryrm gbi oluyor.ben gtmemekle sucluymusum gbi yaninonlar oyle inaniyolar tabiki.kadinlar daha duygusal oluyor ya bnde ewliligim bitmesin dye fedakarlikta bulundum yeri geliyor bunuda yapsammi dye dyorim ama su gün calistgim okulumu birakip gtmek zor geloyor.yani burda giyinip suslenip gdyrm ama orda bgn gtsem yarin direk eski elbiselerle tarlaya grip calismak zorunda kalicam.hep dsnyrm.bunlari ama yuwamin yikilmasinada gnlum razi olmuyor ama esimde tutturdu biseye.gecen yilllarda hic anmazdi bile memleketini 3 gnde skilirdi eminimki kazanci cok olsa yine aynisi olur yine anmaz.yani onunki sadece is zor geldigi icin
Oh bir de dinden giriyor yani, evlenmek helalse boşanmak da helal... Dini konulara girmek istemiyorum, bu kadarı yetsin. Oh valla adam bel altından vurmaya de çekinmiyor. Şu an tanımadığım insandan nefret ettim resmen. Bırak şunu kurtul arkadaşım zaten ailen de destekmiş sana.

Boşanmanız daha hayırlı gibi görünüyor anlattıklarınıza göre. Çünkü eşiniz size değer vermediğini göstermiş. Köye gidince değer vermemeye devam edebilir.

Esim ikna olmaya yanasmiyo ki kesin konusuyo cok hani derler ya kafasinin icinde buz war dye aynen oyle.burda ona parasi cok zorlanmayacagi is bulmam lazim ancak oda zor nerden nasil bulayim bulsam kndim calisrdm ama zor.bu kararlilikla adam gelmez ki.ew sahibini arayip kirayi artik esim yatrcak demis e bana ne para birakti ne biriktrdgimiz altinlari..ben neyle odeyecegim faturalari kirayi..herseyi bana yikti gtti..ben kadinim sehir yerinde kimden isterim zora dussem tamamen kndim calistgimla gecincem simdi..
Üzücü :( böyle şeyleri eşlerinin üstüne yıkan erkeklerden nefret ediyorum.. Allah yardım etsin.muhtaç etmesin inş. Onlara da kimseye de.branşınız nedir bu arada? Belki atanma şansınız yüksektir bi dahaki aramada..bu arada yerinizde olsam, sanırım zor da olsa aynı şeyi düşünürdüm gibi..sanırım katlanamazdım öyle bir hayata

Üzücü :KK43: böyle şeyleri eşlerinin üstüne yıkan erkeklerden nefret ediyorum.. Allah yardım etsin.muhtaç etmesin inş. Onlara da kimseye de.branşınız nedir bu arada? Belki atanma şansınız yüksektir bi dahaki aramada..bu arada yerinizde olsam, sanırım zor da olsa aynı şeyi düşünürdüm gibi..sanırım katlanamazdım öyle bir hayata
Amin saolun..insallah kndi ayaklarimin.uzrrinde drmaya calisyrm suanda..bransim sosyal alim az atanmam zor oluyor keske atanabilsem..cok yonlu dsnyrm inanin gtmeyide kalmayida ama kalmak daha hayrli gbi geliyor

Sende esin gibi net ol o zaman,topu ona at..."Benim kararım budur,düşünecek bir şey kalmadi benim açımdan"de."Sen düşün orada bensiz mi yaşamak istiyorsun,gercekten seni bu mu mutlu edecek,yoksa burada benimle devam mı edeceksin karar ver"de.
Sen bilmiyorum,dusuneyim,karar veremedim şeklinde yaklaşırsa,o emrivakisine bencilligine devam eder.

Esin tam geri kafali. Erkegin istedigi gibi hayatini şekillendirmek gibi bir zorunluluk yok. Ne demek benim olduğum yere gelmek zorundasin. Babasi da ayni. Eşinin olduğu yere gelecek falan. Cok uğraşırsın bunlarla gidersen. Hem bu ikinizin karari olmaliydi. Gidip gelmek zorundasın diyor adama bak. Böyle eş mi olunur.

Sizin durumunuza nasil yani sizde zorlami gtiiniz neler oldu hala birliktwmisinz
Benim durumum daha karışık Bizim evlenmemizde bazı sorunlar vardı Eşim ben seni anlıyorum Seni mahcup etmeyecem ama sen de benim memleketime gel Sonra ailem oğlumuz evlendi çok değişti demesin dedi Tabi bununla beraber beni kimseye ezdirmeyeceğine hep ikimiz olacağımıza dair sözler verdi Ama buraya gelince gördüm ki o sadece kendi ailesiyle Bense yapayalnız kaldım 2 yıldır sözlerini tutmasını bekledim ama çok safmışım Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum Üstelik arkamda ailem de yok Siz sakın gitmeyin Benim durumuma düşmeyin

Benim durumum daha karışık Bizim evlenmemizde bazı sorunlar vardı Eşim ben seni anlıyorum Seni mahcup etmeyecem ama sen de benim memleketime gel Sonra ailem oğlumuz evlendi çok değişti demesin dedi Tabi bununla beraber beni kimseye ezdirmeyeceğine hep ikimiz olacağımıza dair sözler verdi Ama buraya gelince gördüm ki o sadece kendi ailesiyle Bense yapayalnız kaldım 2 yıldır sözlerini tutmasını bekledim ama çok safmışım Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum Üstelik arkamda ailem de yok Siz sakın gitmeyin Benim durumuma düşmeyin
Aileniz neden yok sizi desteklemiyorlarmi yoksa hayatta degillermi..siz ne yapmayi dusunuyosunuz peki.mutlaka skintilar oluyor degilmi yani esiniz ne kdar söz verirse versin ttmuyor zamanla oda umursamiyor degilmi

Sende esin gibi net ol o zaman,topu ona at..."Benim kararım budur,düşünecek bir şey kalmadi benim açımdan"de."Sen düşün orada bensiz mi yaşamak istiyorsun,gercekten seni bu mu mutlu edecek,yoksa burada benimle devam mı edeceksin karar ver"de.
Sen bilmiyorum,dusuneyim,karar veremedim şeklinde yaklaşırsa,o emrivakisine bencilligine devam eder.
Beni dinlemiyor kafasina gore surekli ayni seyleri syluyor hani syle yapalimmi sen burda nasil yaparsin nasil rahat edersin filan yok keske daha once gelseydik sende alisrdin tarlada calismaya diyor.sensiz olmuyor seni ozledim filan yok seni biraktim geldim ama sen naptin oralarda demiyor burda ailemle olurmu olmazmi sen ne dusunuyosun demiyor.sen bu hayati istiyomusun demiyor..

Beni dinlemiyor kafasina gore surekli ayni seyleri syluyor hani syle yapalimmi sen burda nasil yaparsin nasil rahat edersin filan yok keske daha once gelseydik sende alisrdin tarlada calismaya diyor.sensiz olmuyor seni ozledim filan yok seni biraktim geldim ama sen naptin oralarda demiyor burda ailemle olurmu olmazmi sen ne dusunuyosun demiyor.sen bu hayati istiyomusun demiyor..
Benim kararımda bu gelmiyorum deyip kestirin atin o zaman.Sizin hiç bir şekilde gitmeyeceğinize inansın.Oyle inansinki bir daha gel diyemesin.Bu kadar uzlaşmadan uzak sabit fikirli bir adamla tartismakta yersiz.Biraz ayrı kalın.Kiymetinizi anlasın.

Benim kararımda bu gelmiyorum deyip kestirin atin o zaman.Sizin hiç bir şekilde gitmeyeceğinize inansın.Oyle inansinki bir daha gel diyemesin.Bu kadar uzlaşmadan uzak sabit fikirli bir adamla tartismakta yersiz.Biraz ayrı kalın.Kiymetinizi anlasın.
Defalarca sylememe ragmen hala gel.dyor oda anlamali gtmeyecegimi zaten ayriyiz simdi ama kisa vadede degismeyeck fikirleri oyle gozukuyor.bnde keskin konusmaktan kacindim genelde yani gtmiycgmi zaten hep syledim ama hep sende gtme dedim simdi direk gelmesseb gelme demiyrm yinede sakin konusmaya calsyrm.bnde kestrip atarsam ayrilik olur dye korktum hep.ama disedis olsa dahami iyi olur bilemedim.dediginiz gbi gelmiyorum ne halt edersen et demem lazim ama yikici olmak istemedgimden byle szlerden kacindim hep ama o hep bu tarzda konusuyor dusunmuyor

Esin tam geri kafali. Erkegin istedigi gibi hayatini şekillendirmek gibi bir zorunluluk yok. Ne demek benim olduğum yere gelmek zorundasin. Babasi da ayni. Eşinin olduğu yere gelecek falan. Cok uğraşırsın bunlarla gidersen. Hem bu ikinizin karari olmaliydi. Gidip gelmek zorundasın diyor adama bak. Böyle eş mi olunur.
Ewet gidip ettigi ayibi kabul etmiyor bile ben gitmemisim oyle diyor.hic ozur dilemek bile yok durumu duzeltmye calismiyor bile zaten kesin kararli druyor bana twiz wermemek icin sanirsam.ben kesinlikle istemiyorum gtmek kndiisi karar werip gdiyo arkasindan bana baski yapiyo.ailesi weriyor bu akillari zaten onlar deseki sen ne yapcaksin burda bozma duzenini dye belki cesaret edemicek ama onlar gazliyolar.gazladiklarina gorede cok yardimci olacak olsalar faydasi olsalar icim yanmicak

Back